VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc een chocoladetaart. [naar artikel]
Het beste deel van de maaltijd is het dessert. Als je het daarmee eens bent, zal je je verheugen op een tafel in The Café, het dessertrestaurant van het iconische Café Royal Hotel in Regent Street en het eerste in zijn soort in Londen. Het moet een natte droom zijn van zoetekauwen: op restaurant gaan en […] The post Zoet, zoeter, zoetst bij the café at royal appeared first on Business AM. [naar artikel]
INGREDIËNTEN [naar artikel]
Meer nog dan chocolade is speculaas het Sinterklaassnoepgoed bij uitstek. Waar komt die traditie vandaan? En wat maakt Hasseltse, euh, speculaas zo anders? Want speculoos zeg je nóóit. Goesting ging op pad en vond antwoorden. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: speculaas toetjes Smakelijk! [naar artikel]
De Sint heeft een hoop speculaas nodig om de schoenen van alle brave kinderen te vullen, helpende bakkershanden zijn dezer dagen dus meer dan welkom. Daarom organiseren de Orde van de Hasseltse Speculaas en de Hotelschool Hasselt workshops speculaas maken en bakken in het huis van de Sint. Ronald Lampers, grootmeester in de Orde van de Hasseltse Speculaas, en Rik Sevens van de Hogeschool zien het graag gebeuren: “We organiseren zes baksessies met in totaal een 60-tal kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar”, zeggen de begeleiders. “We willen de kinderen een fijne, lekkere en leerrijke namiddag bezorgen, onze Hasseltse speculaas promoten en wie weet enkele kinderen stimuleren om later bakker te worden.” [naar artikel]
Ook gemerkt dat je appel zoeter smaakt dan anders? Dat heeft blijkbaar alles te maken met de vele uren zonlicht van de afgelopen maanden. [naar artikel]
Ook Sinterklaas heeft nood aan een koffiepauze zo nu en dan en maakt er dit jaar een extra kleurrijk, zoet tafereel van met deze 9 ideeën. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
Koffiehuis ’t Zoet Genot in Arendonk heet voortaan ’t Zoet Pateeke. De naamswijziging komt er na een dreigbrief van de uitbater van crèmerie ’t Zoet Genot in Oostduinkerke, helemaal aan de andere kant van het land. [naar artikel]
Het klinkt gek, koekjes serveren bij een stukje vis. Maar deze crumble van spek en speculaas is de perfecte toevoeging van zoet, zout en crunch die... [naar artikel]
Hij is nog maar 27, maar toch maakt Loïc Van Impe binnenkort al zijn eerste comeback op tv. Een jaar na het afvoeren van ‘Zot van Koken’ krijgt de tweetalige tv-kok een gloednieuw, eigen programma op VTM: ‘Loïc Tussen 2 Vuren’. Een gesprek over zijn traject bij VTM, de coronacrisis en volwassen worden. “Als kind van horecamensen wilde ik iedereen vroeger te veel ‘pleasen’. Dat heb ik nu minder.” [naar artikel]
Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.” [naar artikel]
Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk op de boterham. Nu de pruimen op hun zoetst zijn, is dit hét moment om confituur te maken. Ik voeg nog [naar artikel]
Vergeet Stevia en andere zoetalternatieven. Voedselproducent Nestlé gaat de structuur van echte suiker omgooien zodat het zoeter smaakt. Vanaf 2018 zal zijn snoepgoed zo 40 procent minder suiker bevatten, terwijl het precies hetzelfde proeft. [naar artikel]
In deze helpdesk behandelen we elke dag een vraag bij de eindejaarsfeesten. Vandaag: Ga ik spijt krijgen van mijn idee om zelf speculaas te bakken? [naar artikel]
Snoepwinkels met buitenlandse zoetigheden zijn aan een ware opmars bezig. Ze verkopen extreme snacks die zuur, zoet of pikant zijn en uit landen als de Verenigde Staten, Mexico en Japan komen. [naar artikel]
Geen Sinterklaas zonder speculaas. Lekker dik, dun en krokant, klein of levensgroot: de kindervriend brengt ze in alle vormen en maten. En hij koopt ze zeker en vast bij deze vier ambachtelijke bakkers. [naar artikel]
In de lokettenzaal van het Hasseltse stadhuis is donderdag de skyline van Hasselt nagebouwd in speculaas. Een huzarenstukje van de bakkers van de Hasseltse Hotelschool met liefst 8.000 speculaasjes. [naar artikel]
Zoals ieder jaar verkoopt de KZJ van Zammelen weer haar eigenste zelfgemaakte speculaas. De KZJ is een onafhankelijke jeugdbeweging en de opbrengsten van de speculaasverkoop gaan dan ook rechtstreeks naar activiteiten en zomerkampen voor haar leden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.