VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij penne met zalm. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc brandade. [naar artikel]
Digitaal Vlaanderen was afgelopen weekend in de ban van de Petit-Beurre. Een tweet over het verhaal achter de vorm van het koekje werd massaal gedeeld. [naar artikel]
Prosecco is aan een enorme opmars bezig in ons land, merken de supermarkten in ons land. “Prosecco is vooral populair omwille van de smaak, maar het is ook goedkoper dan cava”, zegt oenoloog Jos Mechelmans. [naar artikel]
Met meer dan 11 miljoen verkochte flessen (2019) is prosecco na cava de meest gedronken schuimwijn in ons land. Nog lang niet zoveel als die bubbel uit Spanje, maar wel met een op-vallende tendens: cava moet al drie jaar na elkaar aan marktaandeel inboeten terwijl prosecco de omgekeerde beweging maakt. In cijfers: +28 procent in nauwelijks twee jaar (2017-2019). Op wijnfestival Bulles en Ardennes is prosecco de eregast. Met de twee locomotieven én pioniers in een voortrekkersrol: Mionetto en Freixenet. Wij selecteerden er acht als voorsmaakje. [naar artikel]
Niets dat in de donkere wintermaanden meer troost en warmte biedt dan een stevige ovenschotel. En omdat noten bársten van de gezondheidsvoordelen, mogen zij dit keer samen met de zalm de spotlight delen. Dat heerlijk krokante notenjasje, die hartverwarmende beurre noisette (die je in een-twee-drie zelf maakt!): als je hier niet gelukkig van wordt, dan weten we het ook niet meer. [naar artikel]
Wie zin heeft in bubbels kan tegenwoordig kiezen tussen champagne, cava, crémant én prosecco. Sommelier Andy De Brouwer legt uit hoe je in dat gevarieerde aanbod de beste keuze maakt. [naar artikel]
Het voorbije jaar hebben Italiaanse wijnbouwers 627,5 miljoen flessen Prosecco geproduceerd. Dat betekende een stijging met 25,4 procent tegenover het jaar voordien. Die productie omvatte ook 71,5 miljoen flessen van de nieuwe rosé-versie, die sinds kort wordt toegelaten. Dat heeft de sectororganisatie Prosecco DOC Consortium gemeld. Daarbij wordt nog opgemerkt dat de prosecco het voorbije […] [naar artikel]
Roze champagne en cava waren er al, maar op roze prosecco bleef het wachten. Dat kwam omdat prosecco niet rosé mocht zijn, maar daar komt nu verandering in. [naar artikel]
Toneelgroep Eenhoorn staat vanaf volgende week op de planken met 'Creme au beurre', een komedie van Katelijne Damen. [naar artikel]
Hij is nog maar 27, maar toch maakt Loïc Van Impe binnenkort al zijn eerste comeback op tv. Een jaar na het afvoeren van ‘Zot van Koken’ krijgt de tweetalige tv-kok een gloednieuw, eigen programma op VTM: ‘Loïc Tussen 2 Vuren’. Een gesprek over zijn traject bij VTM, de coronacrisis en volwassen worden. “Als kind van horecamensen wilde ik iedereen vroeger te veel ‘pleasen’. Dat heb ik nu minder.” [naar artikel]
Italiaanse politici en wijnboeren reageren ontzet op de stelling van Britse tandartsen en media dat prosecco te veel suikers, zuren en alcohol bevat waardoor tanden sneller rotten en uitvallen. 'Fake news', klinkt het in Rome. 'In tijden van brexit hebben de Britten meer dan ooit prosecco nodig om hun verdriet weg te spoelen.' [naar artikel]
'Mind if I try your lentils?' Hij steekt zijn vork al in mijn bord. Raymond Blanc is hier dan ook een beetje thuis, want we zitten in Brasserie Blanc in Londen. Aanleiding: de menu's die de rusteloze sterrenchef en tv-figuur bedenkt voor Eurostar. [naar artikel]
Op 16 juni waren de kinderen van De Zonnewijzer weer van de partij voor een leuke visdag aan de vijver van De Lustige Vissers. Met behulp van de leden werd het een mooie visdag. Na een mooie groepsfoto gingen de kinderen allemaal tevreden terug naar school. [naar artikel]
De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat neemt de Franse Brasserie du Mont Blanc, een van de grootste ambachtelijke brouwerijen van Frankrijk, over. In het nieuws: Via een overname slaat Duvel Moortgat de handen in elkaar met Brasserie du Mont Blanc. Brasserie du Mont Blanc onder de loep Details: Wat voor brouwer is Brasserie du Mont Blanc? [naar artikel]
Laurent Blanc wordt niet de opvolger van Marc Wilmots. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Jean-Pierre Bernès in La Dernière Heure. "Blanc is geen [naar artikel]
Prosecco is de cava uit Italië, toch? Niet echt. De belletjesvorming gebeurt niet door een tweede gisting in de fles, maar op artificiële manier: door machinale toevoeging van CO2. De beste prosecco geniet de hoogste Italiaanse DOCG-status wanneer hij afkomstig is van het historische productiegebied: Dogliano-Valdobbiadene. Schuimwijn die niet uit het kerngebied komt, mag de naam 'prosecco' niet gebruiken. We onderscheiden qua zoetheidsgraad de brut en de extra dry. [naar artikel]
Een filmpje waarin te zien is hoe een gistingstank met prosecco overloopt, is al meer dan een miljoen keer bekeken op Facebook. De video werd... [naar artikel]
De heuvels in het noordoosten van Italië, waar de mousserende wijn Prosecco geproduceerd wordt, zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van... [naar artikel]
Wil je je glaasje prosecco, champagne of cava nog sprankelender maken? Dan kan je nu je toevlucht zoeken tot glitters die speciaal daarvoor werden ontworpen door het Britse bedrijfje Lakeland. [naar artikel]
Vergeet rosé of wit: het Italiaanse bedrijf Fratelli Saraceni brengt een blauwe prosecco op de markt. En de zogenaamde Blumond is bijzonder fotogeniek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.