Steeds meer mensen eten veggie of vegan. Toch is het niet altijd even makkelijk om een restaurant te vinden met een plantaardige menukaart. Daarom... [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: eiwrap met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Eiwrap met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]
Nee, veganisten hoeven niet alleen flauwe vleesvervangers te eten. Heel wat Limburgse zaakjes serveren intussen plantaardige topgerechten. Ken jij nog een bijzonder adresje in de buurt waar je vegan kan eten? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]
Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: poke bowl met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Poke bowl met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Nieuwe maand, nieuwe kansen. Voor de vierde keer zetten EVA vzw en Be Vegan dit jaar de ‘Try Vegan’-campagne op poten. Vanaf 1 april krijgen deelnemers recepten, vegan adresjes en andere nuttige tips in hun mailbox. Op die manier willen ze aantonen dat veganistisch eten makkelijker is dan je misschien zou denken. De actie ‘Dagen […] Het bericht Probeer eens vegan te eten in april verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Hasselt is uitgegroeid tot een hotspot voor veganisten. Het beste bewijs? De vijf Belgian Vegan Awards die vorig jaar richting Stad van de Smaak gingen. Ook dit jaar haalden verschillende veganzaken de finale. Stemmen kan nog tot woensdagavond. [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
Deze vegan pompoenspaghetti met spinazie en champignons is een ultragezond alternatief voor je favoriete pastagerecht. Zonder vlees, zonder gluten en zonder lactose maar mét smaak! [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
In deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week proeft hij de pannenkoekjes van spinazie met yoghurt bij vegan-restaurant Wild Project: 12,50 euro. [naar artikel]
De belangstelling van consumenten voor veganistische wijnen groeit gestaag. Maar wat maakt een vegan-vriendelijke wijn vegan? Wat is het verschil met de conventionele wijnbereidingstechniek of vinificatie? En smaak je dat? Aangezien wijn het product is van druiven en gist, zou je er kunnen van uitgaan dat alle wijnen geschikt zijn voor veganisten – maar dit […] [naar artikel]
Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’ [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. Wil je zelf ook graag minder vlees, vis of kaas op je bord? Wij maakten een overzicht met de Limburgse topadresjes met vegan gerechten op de kaart. [naar artikel]
November belooft voor iedereen een moeilijke maand te worden. Door de nieuwe lockdown zitten velen zonder werk en eerlijk, niemand wordt echt vrolijk van de strengere maatregelen. Maar wat moet, dat moet, dus we doen het ermee. Heb je zin om deze maand alsnog wat op te vrolijken door mee te doen aan een challenge? […] Het bericht Zin in een challenge? Het is nog niet te laat om mee te doen aan Try Vegan verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Welke bekende mannen en vrouwen vallen in de smaak bij de vrijgezellen en welke totaal niet? Ontdek het in deze video. [naar artikel]
Dit jaar doet er een recordaantal aan mensen mee aan ‘Veganuary’. Door de hele maand januari veganistisch te eten, willen ze hun steentje bijdragen aan het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Een veganistische dieet bestaat natuurlijk grotendeels uit groenten en fruit, maar dat wil niet zeggen dat je eens niet lekker mag snoepen. Er zijn bovendien […] Het bericht Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Volgens recent onderzoek van Takeaway.com en iVox blijkt dat de interesse van Belgen voor veganistische maaltijden blijft groeien. Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met vegan maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Takeaway.com sluit zich daarom aan bij het wereldwijde initiatief Veganuary om iedereen deze maand te inspireren vegan eten te proberen. […] Het bericht Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Morgen start de nieuwe campagne van Be Vegan en vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): Try Vegan. Met de actie willen beide organisaties mensen inspireren om alle dierlijke producten van hun menu te schrappen. Want veganistisch eten is de nieuwe trend en dat merken ook de supermarkten, zo blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. [naar artikel]
Ze groeiden op met het lamskroontje van de bomma en met spek gebakken in veel boter. Ondertussen eten zussen Lisa (27) en Eva (29) Wuyts allebei al vele jaren vegetarisch, vaak zelfs vegan. “Maar soms mis je toch die Vlaamse en Franse klassiekers, die nostalgische smaken.” En dus ging Lisa anderhalf jaar lang aan het experimenteren om tot volwaardige vegan varianten te komen. Het resultaat bundelden de zussen in ‘Vegan Klassiekers’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.