De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Proefproject biedt rouwzorg aan huis voor wensouders

Het Laatste Nieuws

11/12/2016 - 15:26

Mensen die een kind verloren hebben, kunnen voortaan een beroep doen op zelfstandige vroedvrouwen voor rouwzorg aan huis. Het proefproject start


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VTM-zoektocht naar wensouders krijgt politieke tegenwind: ‘Kind krijgen is nog iets anders dan huis kopen’ (07/10/2021 - De Standaard)
  Vanuit de politiek komen er kritische reacties op ‘Ik Wil Een Kind’, een nieuw programma waarin VTM op zoek gaat naar wensouders die zich aanmelden voor co-ouderschap. Zo wijst Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle het format af: hij vreest dat de zoektocht naar wensouders ‘niet thuishoort in een entertainmentprogramma’.
  [naar artikel]
 2. Rouwzorg Vlaanderen plant extra lotgenotengroepen: “Iedereen met onverwerkt verdriet vindt bij ons een luisterend oor” (11/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Rouwzorg Vlaanderen, dat nabestaanden verenigt in lotgenotengroepen, voorspelt na de coronacrisis een stijgende nood aan begeleiding. De vrijwilligersorganisatie plant extra groepssessies tijdens de zomermaanden, voor zover de exitstrategie dat dan zal toelaten. “Op die manier moeten rouwende mensen na een afscheid van een dierbare niet wachten op de start van het nieuwe werkjaar”, zegt voorzitter Monique Dujardin.
  [naar artikel]
 3. VTM schrapt controversieel tv-programma ‘Ik wil een kind’ (25/02/2022 - De Standaard)
  Al in oktober kwam er kritiek na de aankondiging van VTM dat het een tv-programma zou maken over wensouders die samen een kind maken. Na gesprekken met wensouders die zich aanmeldden voor Ik wil een kind, trekt VTM er zelf de stekker uit.
  [naar artikel]
 4. Spermabanken trekken aan alarmbel door tekort aan donoren: voor het eerst wachtlijsten voor wensouders (14/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De spermabanken in ons land trekken aan de alarmbel. Het sperma raakt op. Er is meer vraag, maar het aanbod slinkt. Als donoren zich niet komen aanmelden, zullen wensouders langer moeten wachten op een kind. “We gaan met wachtlijsten moeten werken.”
  [naar artikel]
 5. Spermabanken trekken aan alarmbel door tekort aan donoren: voor het eerst wachtlijsten voor wensouders (14/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De spermabanken in ons land trekken aan de alarmbel. Het sperma raakt op. Er is meer vraag, maar het aanbod slinkt. Als donoren zich niet komen aanmelden, zullen wensouders langer moeten wachten op een kind. “We gaan met wachtlijsten moeten werken.”
  [naar artikel]
 6. Groene gevel die douchewater zuivert en huis isoleert? Proefproject van UGent blijkt een succes (12/07/2021 - VRT NWS)
  Een proefproject van de Gentse universiteit om een groene gevel te installeren behaalt goede resultaten. Door planten en mos aan de gevel van een huis te kleven, kunnen ze douchewater zuiveren maar het dient ook als isolatie. "Sommige zaken moeten we nog verbeteren, maar er is wereldwijd alvast veel interesse naar meer groen in de stad", zegt professor Diederik Rousseau.
  [naar artikel]
 7. Proefproject met gele brooddoos die levens redt breidt uit: “Hopelijk ook succes in andere Gentse wijken” (05/01/2021 - VRT NWS)
  Na een erg geslaagd proefproject in Ledeberg, bij Gent, zullen ook inwoners van andere wijken een gele brooddoos in huis kunnen halen waarin al hun medische gegevens zitten. De bedoeling is om de doos in de koelkast te leggen en zo hulpverleners snel aan info te helpen in noodsituaties. In Ledeberg haalde afgelopen jaar de helft van de oudere inwoners al zo'n gele doos in huis.
  [naar artikel]
 8. VTM besluit om ‘Ik Wil Een Kind’ niet te maken: “Meeste wensouders willen traject niet voor de camera afleggen” (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het programma ‘Ik Wil Een Kind’, waarvoor VTM in oktober een oproepaflevering uitzond, zal niet gemaakt worden. Dat besliste de zender op basis van gesprekken met de wensouders die zich hebben aangemeld voor het programma. De meesten van hen zagen het niet zitten om hun zoektocht naar een kind in beeld te laten brengen.
  [naar artikel]
 9. Eerste Limburgse kinderwenshuis opent in Genk (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eén op de zes koppels is ongewild kinderloos. Ze worstelen met vruchtbaarheidsproblemen, hadden een miskraam of zitten vast in een lange adoptieprocedure. Omdat deze wensouders vaak pijn voelen maar daar nergens mee terecht kunnen, opent begin oktober in Genk het eerste kinderwenshuis van Limburg. “Het is belangrijk dat wensouders praten over hun verdriet”, zegt Shanti Van Genechten, hoofd van het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen en oprichtster van het kinderwenshuis.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe programma "Ik wil een kind" van VTM komt er toch niet na controverse (25/02/2022 - VRT NWS)
  VTM zal het programma "Ik wil een kind" toch niet maken. Het realityprogramma zou wensouders volgen die kiezen voor bewust co-ouderschap. Maar op de proefuitzending kwamen veel verbolgen reacties. Zowel Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens als heel wat politici reageerden kritisch op het nieuwe concept. Na gesprekken met de wensouders die zich hebben aangemeld voor het programma, besluit de zender het project stop te zetten.
  [naar artikel]
 11. Binnenkort op tv: Annemie Struyf volgt draagmoeders en wensouders voor nieuwe reeks (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen krijgen. Voor velen lijkt het iets vanzelfsprekend, maar dat is het lang niet niet voor iedereen. Voor sommigen is draagmoederschap dan ook de enige weg naar een eigen kind. Voor haar nieuwe reeks volgde Één-gezicht Annemie Struyf (60) drie jaar lang draagmoeders én wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje.
  [naar artikel]
 12. Amerikaans bedrijf biedt vrijwilligers 2.000 dollar om 100 kakkerlakken los te laten in hun huis (09/06/2022 - Express)
  Amerikanen die op zoek zijn naar een originele manier om wat bij te verdienen, kunnen zich wagen aan een opvallend experiment. Een verdelgingsbedrijf voor ongedierte biedt vrijwilligers namelijk 2.000 dollar (1.880 euro) om 100 kakkerlakken los te laten in hun huis. De bedoeling is om op die manier verschillende bestrijdingsmethodes te testen. Het is crisis […]
  [naar artikel]
 13. Brugge levert je boodschappen van de markt ook aan huis (02/12/2020 - VRT NWS)
  Bruggelingen kunnen de boodschappen die ze doen op de woensdagmarkt laten leveren aan huis. Het gaat om een proefproject van de stad dat de markt aantrekkelijker moet maken.
  [naar artikel]
 14. Proefproject onder bijna 500 Waalse ambtenaren om 4/5 te werken zonder loonverlies (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal 488 Waalse ambtenaren doen mee aan het proefproject van de Waalse regering om in plaats van voltijds, 4/5 te gaan werken zonder loonverlies. De betrokken ambtenaren zijn afkomstig van 18 verschillende gemeenten, OCMW's of intercommunales. Voor het proefproject komen enkel 60-plussers in aanmerking die een knelpuntberoep uitoefenen.
  [naar artikel]
 15. Belgische gevangenen blijven aan de slag voor callcenters: proefproject positief geëvalueerd (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een proefproject in de gevangenis van Beveren, waarbij eind vorig jaar enkele gedetineerden vanuit hun cel mochten werken voor een callcenter, is...
  [naar artikel]
 16. 24 Waalse gemeentes testen proefproject terugnemen blikjes (24/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Wallonië gaan 24 gemeentes deelnemen aan een proefproject om blikjes terug te nemen. Dat meldt de Waalse Milieuminister, Carlo Di Antonio (cdH), in een persbericht. Het proefproject, dat in september zal starten, draait enkel om blikjes die weggegooid werden in de natuur. Elk opgeraapt blikje is 5 cent waard. Dat geld wordt toegekend in de vorm van een bon die ingeruild kan worden bij lokale handelaars.
  [naar artikel]
 17. Ingenieuze capsule biedt slaapplek aan daklozen in Duitsland (25/01/2021 - Express)
  Een Duitse start-up plaatste voor het tweede jaar op rij ‘Ulmer Nesten’ in een park in Zuid-Duitsland. In deze water- en winddichte cabines kunnen daklozen comfortabel overnachten. Als het proefproject succesvol blijkt, wil het bedrijf uitbreiden naar de rest van Duitsland. In een openbaar park in Ulm, een stadje in Zuid-Duitsland zo’n 100 km ten […] The post Ingenieuze capsule biedt slaapplek aan daklozen in Duitsland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Lidl biedt klantenservice aan via WhatsApp (11/02/2021 - Express)
  Geen spaghetti meer in de winkelrekken? Even een WhatsApp naar de klantendienst sturen. De Duitse supermarktketen start in Ierland met een proefproject waarmee ze ‘on-the-go-shoppers’ binnen de 30 minuten een antwoord beloven via WhatsApp. De Duitse retailer Lidl rolt deze week in Ierland een chatservice uit via Whatsapp, ‘om een snel antwoord te bieden op […] The post Lidl biedt klantenservice aan via WhatsApp appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Wordt je pizza binnenkort door een robot aan huis gebracht? (08/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het klinkt als verre toekomstmuziek, maar Just Eat is wel degelijk volop aan het experimenteren met robots die jouw afhaalmaaltijden aan huis brengen. Wordt de pizzakoerier op het brommertje stilaan verleden tijd? Dat zal afhangen van of het proefproject in Londen succesvol is.
  [naar artikel]
 20. Gepensioneerden verruimen hun horizon dankzij Zilverstage (14/04/2019 - De Morgen)
  Steeds meer gepensioneerden gaan op een zoek naar een baan. Om een centje bij te verdienen, of uit bittere noodzaak om de eindjes aan elkaar te knopen. Het proefproject Zilverstage biedt voor die groep stageplaatsen.
  [naar artikel]
 21. Jambon: “Wel degelijk wettelijke basis voor proefproject rond tasers” (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is wel degelijk een juridische basis om het proefproject met tasers op te starten. Dat stelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon bij monde van zijn woordvoerder in een reactie op de stakingsaanzegging van VSOA Politie. Het proefproject, dat nog moet worden opgestart, is bedoeld om de omstandigheden vast te leggen waarbinnen de taser zal worden gebruikt. Alvorens het wapen te mogen gebruiken, krijgen de politiemensen steeds de nodige opleiding, luidt het nog.
  [naar artikel]
 22. Jambon: “Wel degelijk wettelijke basis voor proefproject rond tasers” (27/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is wel degelijk een juridische basis om het proefproject met tasers op te starten. Dat stelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon bij monde van zijn woordvoerder in een reactie op de stakingsaanzegging van VSOA Politie. Het proefproject, dat nog moet worden opgestart, is bedoeld om de omstandigheden vast te leggen waarbinnen de taser zal worden gebruikt. Alvorens het wapen te mogen gebruiken, krijgen de politiemensen steeds de nodige opleiding, luidt het nog.
  [naar artikel]
 23. Proefproject met dodehoekverklikker gestart in Brussel (18/09/2019 - De Standaard)
  In het Brusselse Gewest wordt de komende vier weken de dodehoekverklikker SofAlert getest. Het proefproject voor fietsers en vrachtwagens was al voorzien in mei en juli, maar liep door productieproblemen vertraging op.
  [naar artikel]
 24. Slimme camera's gaan gsm'ende automobilisten opsporen én meteen beboeten bij proefproject in vijf gemeenten (02/11/2022 - VRT NWS)
  Volgend jaar komt in vijf gemeenten een nieuw proefproject dat slimme camera's inzet om gsm'ende automobilisten op te sporen. In 2020 was er ook al zo'n proefproject, maar in tegenstelling tot toen zullen betrapte bestuurders nu ook écht beboet worden.
  [naar artikel]
 25. Duitsland houdt in 2024 proefproject met waterstoftrein (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Duitse spoornet vindt in 2024 een proefproject plaats met een waterstoftrein. Dergelijke treinen vormen op termijn mogelijk een alternatief voor dieseltreinen.
  [naar artikel]
 26. Slimme camera’s gaan gsm’ende bestuurders nu echt beboeten dankzij achterpoortje in proefproject (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgend jaar komt er een nieuw proefproject dat zogenaamde slimme camera's inzet om gsm'ende automobilisten te vinden. Drie jaar geleden was er ook al zo'n proefproject, maar in tegenstelling tot toen zullen betrapte bestuurders nu ook écht beboet worden. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg woensdag.
  [naar artikel]
 27. Twee dagen na bevalling al naar huis? (17/10/2017 - VRT NWS)
  Het UZ Leuven, het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven en de vzw De Bakermat werken samen aan een proefproject om pas bevallen moeders al na 2 dagen naar huis te laten gaan. Nu is dat nog gemiddeld 4 dagen. Het experiment loopt intussen één jaar en de eerste bevindingen zijn positief.
  [naar artikel]
 28. NMBS werkt aan proefproject met stiltewagons (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vervoersmaatschappij NMBS bereidt een proefproject voor met stiltewagons. Dat schrijft ‘De Standaard’ en het nieuws wordt bevestigd door NMBS-woordvoerder Bart Crols.
  [naar artikel]
 29. Brussel breidt anticonceptie voor duiven uit wegens succes proefproject (13/11/2022 - VRT NWS)
  Drie jaar geleden lanceerde het Brusselse stadsbestuur een proefproject om het aantal stadsduiven in te dijken met behulp van anticonceptiva. En met succes, de stad plant nu een uitbreiding van het project. Ook in Elsene heeft het al navolging gekregen.
  [naar artikel]
 30. Proefproject om onnodige chemobehandelingen bij borstkanker te vermijden (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In erkende borstkankerklinieken gaat vanaf 1 juli een proefproject van start om onnodige chemotherapie bij de behandeling van borstkanker te...
  [naar artikel]
 31. Ruim 90 procent van deelnemers proefproject tevreden met paarse PMD-zak (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een eerste conclusie van een consumentenstudie bij de deelnemers van het proefproject met de paarse PMD-zak, blijkt een overwegend positieve
  [naar artikel]
 32. PostNL biedt al zijn postbezorgers vast contract aan (03/08/2022 - De Tijd)
  13:32 In een poging schaarse werkkrachten in huis te houden, biedt de Nederlandse postdienst PostNL in eigen land alle bezorgers een vast contract aan. Zo worden ruim 1.000 tijdelijke contracten omgezet in ...
  [naar artikel]
 33. Belgische gevangenen blijven aan de slag voor callcenters: proefproject positief geëvalueerd (02/08/2018 - De Morgen)
  Een proefproject in de gevangenis van Beveren, waarbij eind vorig jaar enkele gedetineerden vanuit hun cel mochten werken voor een callcenter, is over de hele lijn positief geëvalueerd. 
  [naar artikel]
 34. “Stokoude” telefoontoestellen kunnen noodcentrale niet bereiken door keuzemenu: proefproject stopgezet (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het proefproject waarbij bellers een keuzemenu krijgen als ze de noodnummers 112, 101 of 100 intikken, is stopgezet. Telecombedrijf Proximus...
  [naar artikel]
 35. Immosite biedt huis aan voor prikje. Maar je moet er wel mysterieuze bewoner boven bijnemen (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie niet bang is om een huis te kopen waar een beetje werk aan is, kan op de Amerikaanse immosite Zillow een zaakje doen. Voor 120.000 euro staat
  [naar artikel]
 36. AXA biedt klanten gratis online psychologische bijstand aan (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  AXA verzekeringen start vandaag met een proefproject van drie maanden voor gratis online psychologische bijstand. Klanten met een...
  [naar artikel]
 37. Westvleteren voortaan aan huis geleverd: ‘Willen ook tijdens lockdown trappist blijven verkopen’ (19/01/2021 - De Morgen)
  De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject: een beperkte hoeveelheid bier gaat de deur uit, verpakt in een kartonnen doos. ‘Klanten moeten voor hun Westvleteren niet meer van de andere kant van het land naar hier rijden.’
  [naar artikel]
 38. Proefproject met keuzemenu voor noodoproepen stopgezet (18/01/2019 - De Morgen)
  Het proefproject waarbij bellers een keuzemenu krijgen als ze de noodnummers 112, 101 of 100 intikken, is stopgezet. Telecombedrijf Proximus ontdekte dat “heel oude” telefoontoestellen door het menu de noodcentrales niet konden bereiken.  Dat berichten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg .
  [naar artikel]
 39. ‘Voor de wet zijn mijn dochters enkel gestorven, maar nooit geboren’ (12/12/2016 - De Standaard)
  Wie een kind verliest tijdens de zwangerschap, moet dat vaak alleen verwerken. Vanaf 2017 betaalt het Riziv rouwzorg terug door zelfstandige vroedvrouwen die zijn opgeleid door het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen. Op wereldlichtjes­dag herdenken (wens)ouders hun overleden kind.
  [naar artikel]
 40. Proefproject om water van grote werven te hergebruiken (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hasselt start een proefproject om het bemalingswater bij grote bouwwerven en wegenwerken in de stad ter beschikking te stellen van land- en tuinbouwers. Drie ‘watervragen’ worden vanavond gesteld op de gemeenteraad.
  [naar artikel]
 41. Proefproject bij Aperam Genk: werknemers krijgen boosterprik op werkvloer (17/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Genkse Aperam start volgende week met coronavaccinatie op de werkvloer. Het gaat om een proefproject met zeven Vlaamse bedrijven. Als de evaluatie positief is, kan het daarna uitgebreid worden.
  [naar artikel]
 42. De Lijn werkt aan proefproject met combiticket voor parkeren en openbaar vervoer (15/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Openbaarvervoermaatschappij De Lijn werk aan een proefproject met een combiticket voor een parking en een bus- of tramrit. Dat schrijft VRT NWS woensdag en De Lijn bevestigt dat er een project op stapel staat in Antwerpen, Gent zou mogelijk volgen. Die piste wordt nog onderzocht.
  [naar artikel]
 43. Proefproject in Mesen en Heuvelland tegen overlast zwaar verkeer aardappelverwerkend bedrijf (21/12/2020 - VRT NWS)
  In Mesen en Heuvelland start binnen een 3-tal maanden een proefproject om de verkeersopstoppingen aan te pakken in de Komenstraat, de Steenstraat en de Vierkoningenstraat. In die 3 straten, die op elkaar aansluiten, is het vaak zeer druk door vrachtverkeer van en naar het aardappelverwerkend bedrijf Claerebout Potatoes. Zowel de gemeenten, als het Vlaams gewest en het bedrijf zelf zoeken naar een oplossing op langere termijn en beginnen die zoektocht volgend jaar in maart met een proefproject dat een half jaar zal lopen.
  [naar artikel]
 44. Seksueel geweld: proefproject biedt opvang in gespecialiseerde centra (23/09/2016 - Knack)
  Slachtoffers van seksueel geweld kunnen vanaf volgend jaar terecht in gespecialiseerde centra. In die centra zitten artsen, psychologen en juristen onder één dak.
  [naar artikel]
 45. Proefproject in coronatijden: jongerenwerkers weer op straat om spanningen te temperen (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Om snel op uit de hand lopende spanningen in wijken of gezinnen te anticiperen, hebben welzijnsorganisaties en het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren het Social Response Team opgericht. Het proefproject wordt mee gefinancierd en op de voet gevolgd door Vlaanderen.
  [naar artikel]
 46. ‘Het is blijkbaar: ‘Ik wil een kind’ en niet ‘Wat wil een kind?’’: controverse rond tv-show over co-ouderschap (07/10/2021 - De Morgen)
  Het nieuwe VTM-programma Ik wil een kind, waarin Dina Tersago wensouders zoekt die kiezen voor zogenaamd bewust co-ouderschap, is nog niet op antenne, maar zorgt nu al voor controverse. ‘Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden.’
  [naar artikel]
 47. Te koop: eco-huis in Brussel (10/04/2019 - De Morgen)
  'Het huis der ontmoetingen' heet het project van de Brusselse vzw La Polyclinique de la Culture. Drijvende kracht Ive Van Bostraeten bouwde het een eerste keer een jaar geleden. De volgende weken staat het op PleinOPENair (POA) aan het RijksAdministratief Centrum. Het eco-huis voorziet in zijn eigen behoeften: stroom, warmte en zuiver water. Tijdens POA, dat vandaag begint, is het constant bewoond en biedt het onderdak aan muzikanten en kunstenaars.
  [naar artikel]
 48. Infrabel maakt 8 miljoen euro vrij voor proefproject met zelfrijdende treinen (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Spoornetbeheerder Infrabel wil 8 miljoen euro vrijmaken om een proefproject met autonome treinen mogelijk te maken. Dat blijkt uit het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy