De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Minstens één dode na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog verschillende toeristen vermist

Het Belang van Limburg

09/12/2019 - 07:06

In Nieuw-Zeeland is minstens één persoon omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat schrijft The Guardian. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dode en gewonden bij uitbarsting vulkaan aan toeristische trekpleister in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is een vulkaan uitgebarst. Op dat moment zouden zo'n vijftig mensen, veelal toeristen, in de...
  [naar artikel]
 2. Uitbarsting van vulkaan Stromboli op Italiaans eiland jaagt toeristen stuipen op het lijf, al minstens één dode (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige uitbarsting van de vulkaan Stromboli in Italië heeft toeristen en inwoners angst aangejaagd. Na verscheidene explosies waren reusachtige...
  [naar artikel]
 3. Vulkaan op White Island in Nieuw-Zeeland weer actiever, kans op nieuwe uitbarsting steeds groter (11/12/2019 - VRT NWS)
  De vulkaan op White Island in Nieuw-Zeeland vertoont verhoogde activiteit. Daardoor kunnen de hulpdiensten niet gaan zoeken naar de lichamen van de acht toeristen die vermist zijn sinds de vulkaanuitbarsting op het eiland begin deze week.
  [naar artikel]
 4. Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Metro)
  In Nieuw-Zeeland wordt gevreesd voor gewonden nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben. Zo’n honderd mensen waren op het eiland toen de vulkaan om 14.30 uur lokale tijd (2.30 uur Belgische tijd) uitbarstte. Het nationale rampenagentschap (NEMA) stuurde een officiële waarschuwing uit. “Een gematigde vulkaanuitbarsting vindt plaats op White Island en er is gevaar voor de directe omgeving van de vulkaan”, klinkt het. White Island is een actieve vulkaan op 48 kilometer van de oostkust van het Noordereiland, in de Bay of Plenty. Bron: Belga   Het bericht Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Metro)
  In Nieuw-Zeeland wordt gevreesd voor gewonden nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben. Zo’n honderd mensen waren op het eiland toen de vulkaan om 14.17 uur lokale tijd (2.17 uur Belgische tijd) uitbarstte. Enkelen onder hen zijn nog vermist, stelt premier Jacinda Ardern. De zoek- en hulpdiensten van de politie staan de andere hulpverleners bij. “Het is een situatie die evolueert en natuurlijk gaan al onze gedachten naar de betrokken mensen”,verklaarde Ardern aan journalisten in Wellington. Het nationale rampenagentschap (NEMA) stuurde een officiële waarschuwing uit. “Een gematigde vulkaanuitbarsting vindt plaats op White Island en er is gevaar voor de directe omgeving van de vulkaan”, klinkt het. White Island is een actieve vulkaan op 48 kilometer van de oostkust van het Noordereiland, in de Bay of Plenty. Bron: Belga   Het bericht Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Uitbarsting van vulkaan Stromboli: al minstens één dode (03/07/2019 - De Morgen)
  Een hevige uitbarsting van de vulkaan Stromboli op het gelijknamige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee, circa 60 kilometer ten noorden van Sicilië, heeft toeristen en inwoners angst aangejaagd. Na verscheidene explosies waren reusachtige wolken van as en rook te zien op foto's. Volgens Italiaanse media is een klimmer om het leven gekomen en viel er ook een gewonde. Het gaat naar verluidt om twee Siciliaanse toeristen.
  [naar artikel]
 7. Toeristen gewond en vermist na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is het vulkaaneiland White Island/Whakaari tot uitbarsting gekomen. Tijdens de uitbarsting...
  [naar artikel]
 8. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Vulkaan vertoont opnieuw verhoogde activiteit (22/01/2020 - Metro)
  Zes weken na de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland vertoont de vulkaan op White Island opnieuw een verhoogde activiteit. Dat hebben experts woensdag gemeld. Er zou opnieuw lava en as uit de vulkaan komen. Volgens vulkanoloog Craig Miller is het echter zeer onwaarschijnlijk dat het de komende vier weken opnieuw tot een explosieve uitbarsting komt. De uitbarsting van de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland deed zich voor op 9 december op White Island, een eiland op zo’n 48 kilometer voor de kust van Whakatane. Op het eiland bevonden zich toen 47 toeristen. Bij de ramp kwamen al twintig mensen om het leven. Heel wat overlevenden liepen brandwonden op en worden nog altijd in ziekenhuizen in Nieuw-Zeeland en Australië verzorgd. Er lopen inmiddels twee onderzoeken naar het drama. Zo gaan de autoriteiten onder andere na waarom de reisagentschappen ondanks een verhoogd dreigingsniveau de toestemming hadden om toeristen naar het eiland te brengen. Volgens de Nieuw-Zeelandse eerste minister Jacinda Ardern kan het onderzoek zeker een jaar duren. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Vulkaan vertoont opnieuw verhoogde activiteit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Metro)
  Zeker een persoon is zwaargewond nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen in Nieuw-Zeeland. Verschillende anderen zijn nog vermist. Helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden en de slachtoffers naar het vasteland te brengen. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben. De politie laat in een persbericht weten dat er minder dan vijftig mensen op het eiland aanwezig waren toen de vulkaan om 14.17 uur lokale tijd (2.17 uur Belgische tijd) uitbarstte. Eerder was er sprake van honderd aanwezigen. “Sommigen onder hen zijn al naar het vasteland gebracht, maar we vermoeden dat er nog een aantal op het eiland zijn en vermist zijn”, klinkt het in een statement van de politie. De zoek- en hulpdiensten van de politie staan de andere hulpverleners bij, stelt premier Jacinda Ardern. “Het is een situatie die evolueert en natuurlijk gaan al onze gedachten naar de betrokken mensen”, verklaarde Ardern aan journalisten in Wellington. Het nationale rampenagentschap (NEMA) stuurde een officiële waarschuwing uit. “Een gematigde vulkaanuitbarsting vindt plaats op White Island en er is gevaar voor de directe omgeving van de vulkaan”, klinkt het. Rond de vulkaan is een no-flyzone ingesteld. White Island is een onbewoond eiland op 48 kilometer van de oostkust van het Noordereiland, in de Bay of Plenty. Bron: Belga   Het bericht Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Metro)
  Zeker een persoon is zwaargewond nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen in Nieuw-Zeeland. Verschillende anderen zijn nog vermist. Helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden en de slachtoffers naar het vasteland te brengen. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben. De politie laat in een persbericht weten dat er minder dan vijftig mensen op het eiland aanwezig waren toen de vulkaan om 14.17 uur lokale tijd (2.17 uur Belgische tijd) uitbarstte. Eerder was er sprake van honderd aanwezigen. “Sommigen onder hen zijn al naar het vasteland gebracht, maar we vermoeden dat er nog een aantal op het eiland zijn en vermist zijn”, klinkt het in een statement van de politie. De zoek- en hulpdiensten van de politie staan de andere hulpverleners bij, stelt premier Jacinda Ardern. “Het is een situatie die evolueert en natuurlijk gaan al onze gedachten naar de betrokken mensen”, verklaarde Ardern aan journalisten in Wellington. Het nationale rampenagentschap (NEMA) stuurde een officiële waarschuwing uit. “Een gematigde vulkaanuitbarsting vindt plaats op White Island en er is gevaar voor de directe omgeving van de vulkaan”, klinkt het. Rond de vulkaan is een no-flyzone ingesteld. White Island is een onbewoond eiland op 48 kilometer van de oostkust van het Noordereiland, in de Bay of Plenty. bron: Belga Het bericht Vrees voor gewonden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Gewonden en vermisten na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - VRT NWS)
  Bij een vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn zeker 20 mensen gewond geraakt. Er zijn ook een aantal mensen vermist, hoeveel is voorlopig niet duidelijk. De vulkaan barstte uit op White Island, een eiland in het noordoosten van Nieuw-Zeeland dat populair is bij toeristen.
  [naar artikel]
 12. Dodentol uitbarsting vulkaan Nyiragongo loopt op, 170 kinderen vermist (24/05/2021 - VRT NWS)
  Het dodental na de uitbarsting van de vulkaan Nyiragongo is opgelopen tot 15. Vooral de paniek en chaos die ontstonden toen de vulkaan zaterdagavond uitbarstte, hebben mensenlevens geëist. Volgens de VN-kinderorganisatie Unicef zijn zeker 170 kinderen daardoor vermist geraakt.
  [naar artikel]
 13. Vulkaan in Nieuw-Zeeland vertoont opnieuw verhoogde activiteit (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zes weken na de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland vertoont de vulkaan op White Island opnieuw een verhoogde activiteit. Dat hebben experts woensdag gemeld. Er zou opnieuw lava en as uit de vulkaan komen. Volgens vulkanoloog Craig Miller is het echter zeer onwaarschijnlijk dat het de komende vier weken opnieuw tot een explosieve uitbarsting komt.
  [naar artikel]
 14. Toeristen onder gewonden bij vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is het vulkaaneiland White Island/Whakaari tot uitbarsting gekomen. Tijdens de uitbarsting...
  [naar artikel]
 15. Dode en gewonden bij vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland: “Vrees voor meer slachtoffers” (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is een vulkaan uitgebarst. Op dat moment zouden zo'n vijftig mensen, veelal toeristen, in de...
  [naar artikel]
 16. Zeker een dode en verschillende gewonden (09/12/2019 - Metro)
  Bij de vulkaanuitbarsting op White Island, een populaire toeristische trekpleister in Nieuw-Zeeland, is zeker een dodelijk slachtoffer gevallen. De politie vreest dat de dodentol nog kan oplopen. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben. Zowat honderd mensen waren op het eiland toen de vulkaan om 14.17 uur lokale tijd (2.17 uur Belgische tijd) uitbarstte. Enkelen onder hen zijn nog vermist, zei premier Jacinda Ardern op een persconferentie. White Island is een actieve vulkaan op 48 kilometer van de oostkust van het Noordereiland, in de Bay of Plenty. Bron: Belga   Het bericht Zeker een dode en verschillende gewonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Dode bij vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland: ‘Vrees voor meer dodelijke slachtoffers’ (09/12/2019 - De Morgen)
  Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is rond kwart over twee ‘s middags lokale tijd vulkaaneiland White Island/Whakaari tot uitbarsting gekomen. Tijdens de uitbarsting zouden zo’n vijftig mensen, veelal toeristen, op of in de buurt van het eiland zijn geweest. Op dit moment zijn 23 mensen van het eiland gehaald, een van hen is inmiddels overleden.
  [naar artikel]
 18. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard (23/01/2020 - Metro)
  De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten officieel doodverklaard. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Geoordeeld wordt dat de slachtoffers – een lokale gids en een Australische tiener – op 9 december op het eiland omkwamen. Dat brengt het totale aantal doden op 20. De zoekactie naar de lichamen van de vermisten werd op kerstavond stopgezet. Vermoed wordt dat de lichamen zijn afgedreven in zee. De uitbarsting van de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland deed zich voor op White Island, een eiland op zo’n 48 kilometer voor de kust van de stad Whakatane. Op het eiland bevonden zich toen 47 toeristen. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Italiaans eiland ontwaakt onder het as na uitbarsting vulkaan Stromboli: één dode en gewonde (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige uitbarsting van de vulkaan Stromboli op het gelijknamige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee, circa 60 kilometer ten noorden van...
  [naar artikel]
 20. Politie start strafrechtelijk onderzoek na uitbarsting Whakaari/White Island (10/12/2019 - Metro)
  Na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland, waarbij zeker vijf slachtoffers om het leven zijn gekomen, heeft de politie vandaag een strafrechtelijk onderzoek geopend. Daarbij is de vraag ook of de dodelijke of gewonde slachtoffers vermeden hadden kunnen worden. Zeker acht mensen zijn nog vermist op het eiland, maar de politie zegt dat er praktisch geen hoop meer is dat ze nog in leven zijn. Onder de dodelijke slachtoffers zijn er volgens mediaberichten ook twee opgeleide gidsen, die de groep gisteren begeleidden op het eiland. De vulkaan van Whakaari (in Maori) of White Island (in Engels), ongeveer vijftig kilometer van de oostkust, is de actiefste vulkaan van Nieuw-Zeeland. Ondanks de toegenomen activiteit vaarden de voorbije weken verschillende plezierbootjes nog naar het eiland. Ieder jaar bezoeken tienduizend toeristen het eiland. Een politiewoordvoerder reageerde ook op kritiek op de reddingswerkzaamheden. “We geloven absoluut dat iedereen die maandag geëvacueerd kon worden, ook gered is”, zei hij. Er liggen ook nog 31 gewonden in het ziekenhuis, sommige met zware brandwonden. Een woordvoerder van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid zegt dat ze mogelijk niet allemaal zullen overleven. Meer dan twintig gewonden verkeren in kritieke toestand. Bron: Belga   Het bericht Politie start strafrechtelijk onderzoek na uitbarsting Whakaari/White Island verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Nieuw-Zeelandse militairen proberen lichamen van slachtoffers te bergen op uitgebarsten vulkaaneiland (12/12/2019 - VRT NWS)
  In Nieuw-Zeeland zijn "special forces" van het leger met helikopters geland op White Island, het eiland waar enkele dagen geleden doden zijn gevallen bij de uitbarsting van een vulkaan. De operatie is erg gevaarlijk omdat er elk ogenblik een nieuwe uitbarsting kan volgen.
  [naar artikel]
 22. Minstens zeven doden bij schipbreuk in Nieuw-Zeeland (27/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een scheepsongeval in de buurt van Auckland in Nieuw Zeeland zijn zaterdag zeven mensen om het leven gekomen, terwijl één persoon nog vermist is. Dat meldt de politie, zo schrijven verschillende media. Drie van de elf opvarenden konden gered worden.
  [naar artikel]
 23. Duizenden mensen geëvacueerd na uitbarsting vulkaan op Filipijnen (12/01/2020 - Metro)
  Op de Filipijnen is de vulkaan Mount Taal uitgebarsten. De vulkaan, gelegen ten zuiden van de hoofdstad Manilla, spuwt as uit tot 1 kilometer hoogte. De autoriteiten hebben duizenden mensen uit hun huizen geëvacueerd. Een enorme wolk van witte en grijze as stijgt op uit de krater van Mount Taal, gelegen in de provincie Batangas en 66 kilometer ten zuiden van Manilla. Volgens lokale functionarissen zijn ongeveer 6.000 mensen geëvacueerd uit hun huizen rond de vulkaan. Tientallen toeristen moesten het gebied verlaten. De uitbarsting werd gevolgd door aardbevingen later op de dag. Mount Taal is de tweede meest actieve vulkaan op de Filipijnen en een populaire toeristische bestemming wegens zijn schilderachtig kratermeer. Hij is de enige vulkaan ter wereld die gelegen is op een eiland in een meer. De vulkaan barstte sinds 1572 in totaal 33 keer uit. De laatste grote uitbarsting was in oktober 1977 en de dodelijkste uitbarsting was in 1911, waarbij meer dan 1.300 mensen om het leven kwamen. bron: Belga Het bericht Duizenden mensen geëvacueerd na uitbarsting vulkaan op Filipijnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Dodentol na vulkaanuitbarsting op Java loopt op tot minstens 22, nog 27 mensen zijn vermist (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Indonesische eiland Java is de slachtofferbalans na de uitbarsting van de vulkaan Semeru verder gestegen. Volgens het nationale rampenagentschap kwamen al zeker 22 mensen om het leven en worden er nog altijd 27 personen vermist.
  [naar artikel]
 25. Indonesische vulkaan verliest zijn piek na een uitbarsting (20/02/2018 - VRT NWS)
  De Sinabung-vulkaan in Indonesië is na een hevige uitbarsting gisteren zijn piek kwijt. Een volume van minstens 1,6 miljoen kubieke meter is "compleet vernietigd", zeggen vulkanologen.
  [naar artikel]
 26. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Dodentol na vulkaanuitbarsting op White Island loopt verder op naar 18 (13/01/2020 - Metro)
  De dodentol na de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland is naar boven bijgesteld nadat zondag in een Australisch ziekenhuis een slachtoffer aan zijn verwondingen is bezweken. Dat heeft de politie gemeld. Alles samen kwamen bij het drama van begin december nu al achttien mensen om het leven. Zestien mensen stierven in Nieuw-Zeeland en twee in Australië. Daarnaast worden er ook nog altijd twee mensen vermist. Het gaat om een Australische tiener en een plaatselijke reisgids. De zoekactie naar de lichamen van de vermisten werd op kerstavond stopgezet. Vermoed wordt dat de lichamen zijn afgedreven in zee. Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid liet maandag in een verklaring weten dat er in vier ziekenhuizen van het land alles samen nog dertien mensen worden verzorgd. Vier van hen verkeren in kritieke toestand. Dertien andere patiënten werden in de weken na de ramp overgevlogen naar Australië. De uitbarsting van de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland deed zich voor op 9 december op White Island, een eiland op zo’n 48 kilometer voor de kust van Whakatane. Op het eiland bevonden zich toen 47 toeristen. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Dodentol na vulkaanuitbarsting op White Island loopt verder op naar 18 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Waarom  zijn vulkanen zo onvoorspelbaar? En waar schuilt het gevaar? 5 vragen en antwoorden (09/12/2019 - VRT NWS)
  De uitbarsting van de vulkaan op White Island voor de kust van Nieuw-Zeeland heeft tientallen toeristen totaal verrast. Zeker 5 mensen zijn om het leven gekomen. Waarom blijft het erg moeilijk om uitbarstingen te voorspellen en waarom zijn ze zo gevaarlijk? 5 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 28. IJslandse vulkaan loost grote hoeveelheden CO2: uitbarsting verwacht (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De IJslandse vulkaan Katla staat mogelijk voor een uitbarsting. Een team van Britse en IJslandse wetenschappers heeft vastgesteld dat de vulkaan...
  [naar artikel]
 29. Drone filmt ’s nachts uitbarsting vulkaan, en dat levert nog indrukwekkender beeld op dan overdag (28/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De uitbarsting van een vulkaan is vrijwel altijd een garantie op prachtig materiaal. Maar de beelden die de Litouwer Vilius Petrikas met zijn drone kon vastleggen, gaan nog een stap verder. Met behulp van zijn drone kon hij ’s nachts de uitbarsting van de Fagradalsfjall-vulkaan in IJsland filmen, met indrukwekkend resultaat.
  [naar artikel]
 30. Amerikaans koppel op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de uitbarsting van het Nieuw-Zeelandse vulkaaneiland White Island gisteren zijn 31 mensen gewond geraakt, onder wie de Amerikaanse toeristen...
  [naar artikel]
 31. Leger Nieuw-Zeeland begint risicovolle operatie om lichamen bij vulkaan te bergen (12/12/2019 - De Morgen)
  Het Nieuw-Zeelandse leger zal vrijdag proberen de acht lichamen te bergen van de toeristen die omkwamen tijdens de vulkaanuitbarsting op White Island. De missie is niet zonder risico, omdat de vulkaan nog altijd onrustig is en er bij een nieuwe eruptie vrijwel zeker doden zullen vallen.
  [naar artikel]
 32. Noodbunker op vulkaaneiland kon niemand redden na uitbarsting: “Waarom staat die zo ver van krater?” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een scheepscontainer van 2,4 ton werd drie jaar geleden als veiligheidsmaatregel neergepoot op White Island in Nieuw-Zeeland. Maar toen de vulkaan...
  [naar artikel]
 33. Duizenden inwoners en toeristen rond vulkaan Bali geëvacueerd (23/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Indonesische vakantie-eiland Bali houden de autoriteiten er rekening mee dat een uitbarsting van de vulkaan Mount Agung nakend is. De meer
  [naar artikel]
 34. Uitbarsting vulkaan Tonga was de grootste van de 21ste eeuw (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De uitbarsting van de vulkaan Tonga in 2022 is de grootste explosieve uitbarsting van de 21ste eeuw, dat blijkt uit een zorgvuldige analyse. Bovendien staat de uitbarsting ook op gelijke hoogte met de grootste uitbarstingen ooit geregistreerd.
  [naar artikel]
 35. Drone smelt weg boven uitbarsting IJslandse vulkaan (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fotograaf Bjorn Steinbekk vloog met zijn drone al verschillende keren over de IJslandse vulkaan Fagradalsfjall, die op 19 maart begon uit te barsten. Boven een vulkaan vliegen is natuurlijk niet evident wanneer lava van minstens 700 graden Celsius de lucht in wordt gespuwd. Maar wat gebeurt er als je te laag vliegt? Steinbekk heeft het jammer genoeg zelf ondervonden.
  [naar artikel]
 36. Stromboli spuwt as (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  STROMBOLIEen hevige uitbarsting van de actieve vulkaan Stromboli in Italië bracht toeristen en inwoners gisteren in paniek. Na verscheidene explosies stegen reusachtige aswolken op. Minstens één iemand verloor het leven.
  [naar artikel]
 37. Hoogste alarmniveau na uitbarsting Indonesische vulkaan Semeru (04/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Indonesische eiland Java is woensdag in hoogste staat van paraatheid na een uitbarsting van vulkaan Semeru. Een jaar geleden vielen nog meer dan 50 doden door een uitbarsting.
  [naar artikel]
 38. Hoogste alarmniveau na uitbarsting Indonesische vulkaan Semeru (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Indonesische eiland Java is woensdag in hoogste staat van paraatheid na een uitbarsting van vulkaan Semeru. Een jaar geleden vielen nog meer dan 50 doden door een uitbarsting.
  [naar artikel]
 39. Nieuw-Zeeland spoort toeristen aan tot creativiteit: “Stop met die influencerfoto’s” (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Kiwi’s hebben het gehad met de klassieke foto’s van toeristen, die altijd weer allemaal dezelfde beelden posten op social media. “Reis alsjeblieft niet onder sociale invloed” luidt de slogan van een nieuwe campagne, die toeristen in Nieuw-Zeeland wil aanzetten tot creativiteit.
  [naar artikel]
 40. Toerist overleden bij vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland: “Vrees voor meer dodelijke slachtoffers” (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is een vulkaan uitgebarst. Op dat moment zouden zo'n vijftig mensen, veelal toeristen, in de...
  [naar artikel]
 41. Minstens 22 doden en nog 27 vermisten na vulkaanuitbarsting op Java (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het Indonesische eiland Java is de slachtofferbalans na de uitbarsting van de vulkaan Semeru verder gestegen. Volgens het nationale rampenagentschap kwamen al zeker 22 mensen om het leven en worden er nog altijd 27 personen vermist.
  [naar artikel]
 42. Helikopters gestart met evacuatie toeristen in Nieuw-Zeeland (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Nieuw-Zeeland zijn legerhelikopters gestart met het evacueren van meer dan duizend toeristen die door de hevige aardbeving vastzitten. De
  [naar artikel]
 43. Honderden toeristen vast door noodweer in Nieuw-Zeeland, evacuatie per helikopter (03/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden toeristen zijn in Nieuw-Zeeland gestrand door noodweer. De toegangsweg naar het onder toeristen populaire fjord Milford Sound is na zware...
  [naar artikel]
 44. Campi Flegrei-vulkaan bij Napels dichter bij een uitbarsting (09/06/2023 - VRT NWS)
  De Campi Flegrei-vulkaan in het zuiden van Italië is zwakker geworden en meer geneigd om te barsten en te breken. Dat maakt een uitbarsting waarschijnlijker, zo stelt een studie van het University College London (UCL) en het Italiaanse Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia (INGV). Onvermijdelijk is een uitbarsting echter niet.
  [naar artikel]
 45. Webcambeelden tonen spectaculaire uitbarsting vulkaan Stromboli (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige uitbarsting van de vulkaan Stromboli op het gelijknamige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee, circa 60 kilometer ten noorden van...
  [naar artikel]
 46. Nieuw-Zeeland meldt eerste dode gelinkt aan vaccin van Pfizer (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nieuw-Zeeland meldt eerste dode gelinkt aan vaccin van Pfizer De autoriteiten van Nieuw-Zeeland lieten maandag weten dat er een persoon is gestorven na een inenting met een dosis van het Pfizer-vaccin. Dat meldt het persagentschap Reuters. De informatie werd door het ministerie van Volksgezondheid vrijgegeven na een onderzoek door een onafhankelijke raad voor toezicht op de veiligheid van het COVID-19-vaccin naar het overlijden van […] Lees dit artikel: Nieuw-Zeeland meldt eerste dode gelinkt aan vaccin van Pfizer
  [naar artikel]
 47. Uitbarsting van vulkaan Stromboli jaagt toeristen schrik aan (03/07/2019 - Metro)
  Een hevige uitbarsting van de vulkaan Stromboli in Italië heeft toeristen en inwoners angst aangejaagd. Na verscheidene explosies waren vandaag reusachtige wolken van as en rook te zien op foto’s. De mensen hadden veel schrik, zei brandweercommandant Giuseppe Biffarella volgens het persbureau Ansa. Tot dusver zijn er geen meldingen van gewonden. Op de helling van de vulkaan brak brand uit en brokken lava vielen naar beneden. Twee dagtoeristen moesten worden gered, twitterde de brandweer. Blusvliegtuigen zijn onderweg. Media meldden dat mensen uit schrik in zee waren gesprongen. Enkele toeristen werden met boten naar Ginostra gebracht, maar tot een evacuatie van het eiland komt het niet. De goed 900 meter hoge Stromboli ligt op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Sicilië. Bestijgen mag enkel met een gids.. Slechts een vijfhonderdtal mensen wonen permanent op het eiland, maar in de zomer komen er veel toeristen. De burgemeester van de gemeente Lipari, waartoe Stromboli behoort, zei aan het persbureau ADN Kronos dat de toestand onder controle was en niemand gewond raakte. Voor wie Stromboli wil verlaten, is er transport naar het naburige eiland Lipari, aldus Marco Giorgianni. bron: Belga Het bericht Uitbarsting van vulkaan Stromboli jaagt toeristen schrik aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Hoogste alarmniveau op Java na uitbarsting Indonesische vulkaan Semeru (05/12/2022 - Metro)
  Het Indonesische eiland Java is in hoogste staat van paraatheid na een uitbarsting van vulkaan Semeru. Een jaar geleden vielen nog meer dan 50 doden door een uitbarsting.
  [naar artikel]
 49. Geen uitbarsting, wel thriller op vulkaan Etna: Sloveen Polanc rondt in eerste bergrit kabinetstukje van 180 km af (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een sportieve uitbarsting op de vulkaan Etna is wat iedereen verwachtte op dag vijf van de Giro, maar uiteindelijk is de voorspelde oorlog op de
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy