Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
05:50 uur

Magnette wil opdracht stopzetten, koning houdt consultaties

De Tijd

09/12/2019 - 16:10

16:07 Nadat informateur Paul Magnette (PS) bij koning Filip verslag heeft uitgebracht van zijn informatieronde, houdt die een consultatieronde over hoe het verder moet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip plant consultaties (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft gevraagd van zijn opdracht te worden ontheven. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start consultaties met de partijvoorzitters. Dat laat het Paleis weten via een persbericht.
  [naar artikel]
 2. LIVE. Magnette wil stoppen als informateur, koning houdt antwoord in beraad en start consultaties (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft aan koning Filip het eindverslag van zijn opdracht uitgebracht en gevraagd van zijn opdracht ontheven te...
  [naar artikel]
 3. Koning Filip begint aan consultaties, CD&V-voorzitter Coens als eerste op gesprek (10/12/2019 - Knack)
  De Koning heeft maandag Paul Magnette in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel. Hij heeft aan de Koning een eindverslag uitgebracht en heeft verzocht van zijn opdracht ontheven te worden. De Koning houdt zijn beslissing in beraad en vat dinsdagvoormiddag consultaties aan met CD&V, N-VA en Groen.
  [naar artikel]
 4. Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip houdt beslissing in beraad (09/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft gevraagd van zijn opdracht te worden ontheven. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start consultaties met de partijvoorzitters. Dat laat het Paleis maandag weten via een persbericht.
  [naar artikel]
 5. Koning start consultaties (17/08/2020 - De Tijd)
  11:43 De preformateurs Bart De Wever en Paul Magnette hebben hun eindverslag uitgebracht en ze hebben de Koning hun ontslag aangeboden. De Koning houdt zijn beslissing in beraad en hij vat consultaties aan ...
  [naar artikel]
 6. Koning start opnieuw consultaties nadat De Wever (N-VA) en Magnette (PS) ontslag aanbieden (17/08/2020 - De Morgen)
  Vandaag kwamen koninklijke opdrachthouders Bart De Wever en Paul Magnette voor de derde keer naar het Paleis om verslag uit te brengen over hun opdracht. Zoals vrijdag al bekend hebben ze hun ontslag aangeboden. De koning houdt zijn beslag in beraad en zal samenzitten met de voorzitters van verschillende partijen.
  [naar artikel]
 7. Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) bieden ontslag aan, koning start opnieuw consultaties (17/08/2020 - De Morgen)
  Vandaag kwamen koninklijke opdrachthouders Bart De Wever en Paul Magnette voor de derde keer naar het Paleis om verslag uit te brengen over hun opdracht. Zoals vrijdag al bekend hebben ze hun ontslag aangeboden. De koning houdt zijn beslag in beraad en zal samenzitten met de voorzitters van verschillende partijen.
  [naar artikel]
 8. Koning Filip start consultaties met Magnette en De Wever, persconferentie preformateurs afgelast (04/11/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft maandagnamiddag de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) ontvangen in het paleis in Brussel voor een verslag. De koning houdt zijn beslissing in beraad en vat consultaties aan, zo blijkt uit een mededeling van het paleis.
  [naar artikel]
 9. PS-voorzitter Magnette informateur (05/11/2019 - Metro)
  Koning Filip heeft PS-voorzitter Paul Magnette aangesteld als informateur. Hij brengt op 18 november verslag uit. Dat laat het Paleis weten. Maandag brachten de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) verslag uit bij de koning. Ze vroegen het staatshoofd om hen van hun opdracht te ontheffen. Zij concludeerden dat de basis om een formatieronde te starten onvoldoende is. De koning heeft nu kennis genomen van die conclusies en heeft – na consultaties met de onderhandelaars van alle partijen die in aanmerking komen voor een regeringsvorming – een einde gesteld aan de opdracht van de preformateurs. Hij heeft Paul Magnette aangesteld als informateur en die heeft de opdracht aanvaard. Op 18 november brengt hij verslag uit. bron: Belga Het bericht PS-voorzitter Magnette informateur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. De Wever en Magnette bieden ontslag aan, koning Filip start consultaties (17/08/2020 - Knack)
  Koning Filip start een nieuwe reeks consultaties nu opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hun ontslag hebben aangeboden. Dat meldt het Paleis maandag nadat de koning de voorzitters van N-VA en PS in audiëntie heeft ontvangen.
  [naar artikel]
 11. Koning ontvangt Magnette (16.30u) en De Wever (18.30u) in audiëntie (04/11/2019 - Metro)
  Koning Filip ontvangt maandag nog de voorzitters van PS en N-VA in audiëntie. PS-voorzitter Paul Magnette komt om 16.45 uur als eerste langs op het paleis, zijn N-VA-collega Bart De Wever volgt om 18.30 uur. Maandagnamiddag had het staatshoofd de twee preformateurs Geert Bourgeois en Rudy Demotte ontvangen voor het verslag van hun werkzaamheden. In tegenstelling tot wat eerder verwacht was, stond in het communiqué van het paleis niet dat ze van hun opdracht werden ontslagen. Wel werd gemeld dat de koning zijn antwoord in beraad hield en consultaties zou aanvatten. bron: Belga Het bericht Koning ontvangt Magnette (16.30u) en De Wever (18.30u) in audiëntie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Informateur Magnette (PS) vraagt om van opdracht ontheven te worden, koning start nieuwe gesprekken met partijvoorzitters (09/12/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft informateur Paul Magnette (PS) in audiëntie ontvangen op het Paleis in Brussel. Magnette heeft een eindverslag uitgebracht en heeft verzocht van zijn opdracht ontheven te worden. De koning houdt zijn beslissing in beraad en gaat overleg plegen met de verschillende partijvoorzitters. vanmiddag al komen de eersten langs: MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.
  [naar artikel]
 13. Koning houdt drie dagen consultaties: ten vroegste woensdag opvolger voor Geens (16/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De koning neemt deze keer zijn tijd en houdt alvast tot woensdag consultaties. Zo kan het stof wat neerdwarrelen.
  [naar artikel]
 14. De bal ligt in het kamp van de koning: lukt laatste poging tot reanimatie? (18/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip houdt het ontslag van preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) in beraad. Hij is maandag meteen consultaties gestart die dinsdag worden afgerond.
  [naar artikel]
 15. Preformateurs De Wever en Magnette bij de koning: einde verhaal of toch nog verlenging? (17/08/2020 - VRT NWS)
  Sinds 11 uur worden preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) ontvangen door koning Filip. Officieel luidt het dat ze hun opdracht zullen teruggeven, maar het is uitkijken naar wat de koning zal beslissen: een time-out om de gemoederen te bedaren, een nieuwe opdrachthouder het veld in sturen of toch de opdracht van De Wever en Magnette verlengen.
  [naar artikel]
 16. LIVE. Geens geeft opdracht terug, koning start maandag met nieuwe consultaties (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koen Geens is koninklijk opdrachthouder af. Na een onderhoud met koning Filip gaf hij zijn opdracht terug. Maandag volgen er nieuwe consultaties....
  [naar artikel]
 17. Koning verlengt de opdracht van informateur Paul Magnette tot 9 december (25/11/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette (PS) verlengd tot 9 december. Magnette heeft vanmiddag bij de koning verslag uitgebracht van zijn informatieopdracht.
  [naar artikel]
 18. Federale formatie: Paul Magnette brengt maandag verslag uit bij de koning (17/11/2019 - Knack)
  Informateur Paul Magnette (PS) brengt maandagmiddag om 15 uur verslag uit bij de koning. Magnette praatte de voorbije dagen met vertegenwoordigers van tien partijen die voor regeringsdeelname in aanmerking komen. De kans is groot dat de koning de opdracht van Magnette zal verlengen.
  [naar artikel]
 19. Koning verlengt opdracht van informateur Paul Magnette met een week (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette met een week verlengd tot 25 november. Magnette geeft om 17 uur in de Kamer een persconferentie waarop hij meer uitleg zal geven bij de stand van zaken in zijn zoektocht naar een federale regering.
  [naar artikel]
 20. Koning Filip verlengt opdracht van informateur Magnette met een week (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette met een week verlengd tot 25 november. Magnette geeft om 17 uur in de Kamer een persconferentie waarop hij meer uitleg zal geven bij de stand van zaken in zijn zoektocht naar een federale regering.
  [naar artikel]
 21. Live - Koning Filip zet consultaties voort met voorzitters N-VA, CD&V en Groen (10/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft zijn opdracht als informateur ingeleverd bij de koning. Die wint wat tijd door eerst de partijvoorzitters te zien. Komt N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 22. Koning zet consultaties dinsdag voort met liberalen en socialisten (04/11/2019 - Metro)
  Koning Filip zet zijn consultaties dinsdag voort. Maandag kwamen PS-voorzitter Paul Magnette en zijn N-VA-collega Bart De Wever langs op het Paleis. Dinsdag is het de beurt aan Sophie Wilmès voor de MR, Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en sp.a-voorzitter John Crombez. Na het onderhoud met preformateurs Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA), waarop ze verslag van hun opdracht uitbrachten, hield de koning zijn antwoord in beraad. Het duo moest nagaan of er voldoende basis was om aan een regering met beide partijen te werken – een paarsgele coalitie. Het staatshoofd kondigde aan een aantal consultaties te organiseren. Maandag kwam eerst Magnette langs op het Paleis. Intussen is ook De Wever aangekomen. Geen van beide legde een verklaring af aan de poort. Dinsdag is het om 09.30 uur de beurt aan premier Wilmès. Om 10.30 uur volgt Rutten en om 11.30 uur is het de beurt aan Crombez. Voorlopig gaat het dus enkel om vertegenwoordigers van partijen die in beeld kwamen voor een paarsgele coalitie, al is het onduidelijk of koning Filip na de middag nog audiënties plant. bron: Belga Het bericht Koning zet consultaties dinsdag voort met liberalen en socialisten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Koning Filip zet consultaties morgen voort met liberalen en socialisten (04/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip zet zijn consultaties morgen voort. Vandaag kwamen PS-voorzitter Paul Magnette en zijn N-VA-collega Bart De Wever langs op het paleis. Morgen is het de beurt aan Sophie Wilmès voor de MR, Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en sp.a-voorzitter John Crombez. De consultaties volgen nadat preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) deze namiddag bij de koning verslag hebben uitgebracht van hun werkzaamheden.
  [naar artikel]
 24. Koning houdt beslissing in beraad nadat De Wever en Magnette ontslag aanbieden (17/08/2020 - De Morgen)
  Vandaag kwamen koninklijke opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) voor de derde keer naar het paleis om verslag uit te brengen over hun opdracht. Zoals vrijdag al bekend raakte, hebben ze hun ontslag aangeboden. De koning houdt zijn beslissing over dat ontslag in beraad. Hij wil eerst overleggen met de voorzitters van de verschillende partijen.
  [naar artikel]
 25. Live - Koning Filip zet consultaties voort: CD&V-voorzitter Coens als eerste op de koffie (10/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft zijn opdracht als informateur ingeleverd bij de koning. Die wint wat tijd door eerst de partijvoorzitters te zien. Komt N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 26. Koning verlengt opdracht van De Wever (N-VA) en Magnette (PS) tot 17 augustus (08/08/2020 - De Morgen)
  Na hun bezoek aan de koning is de opdracht van Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) verlengd tot 17 augustus. Ze krijgen een week extra om een meerderheid te vormen.
  [naar artikel]
 27. De Wever (N-VA) en Magnette (PS) kappen ermee: ‘Opdracht doorgeven aan liberalen en groenen’ (14/08/2020 - Express)
  De preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) gaan hun formatie-opdracht stopzetten, weet de openbare omroep VRT. Het... The post De Wever (N-VA) en Magnette (PS) kappen ermee: ‘Opdracht doorgeven aan liberalen en groenen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Koning Filip start consultaties om federale patstelling te doorbreken (04/11/2019 - De Morgen)
  Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben deze namiddag bij koning Filip verslag uitgebracht van hun werkzaamheden. De koning houdt zijn beslissing over hoe het nu verder moet voorlopig in beraad en zal politieke consultaties opstarten, meldt het paleis.
  [naar artikel]
 29. Koning verlengt missie van De Wever en Magnette (31/07/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft Bart De Wever en Paul Magnette in audiëntie ontvangen voor een eerste verslag van hun preformatie-opdracht en vroeg dat ze die opdracht verderzetten. Volgende audiëntie is op 8 augustus voorzien.
  [naar artikel]
 30. Koning verlengt missie van De Wever en Magnette (31/07/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft Bart De Wever en Paul Magnette in audiëntie ontvangen voor een eerste verslag van hun preformatie-opdracht en vroeg dat ze die opdracht verderzetten. Volgende audiëntie is op 8 augustus voorzien.
  [naar artikel]
 31. Koning verlengt opdracht van informateur Paul Magnette (25/11/2019 - De Morgen)
  De koning heeft de opdracht van informateur Paul Magnette (PS) verlengd. Hij zal op 9 december verslag uitbrengen over de vorming van de federale regering.
  [naar artikel]
 32. Koning Filip start consultaties om federale regeringsvorming vlot te trekken (04/11/2019 - De Morgen)
  Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben deze namiddag bij koning Filip verslag uitgebracht van hun werkzaamheden. De koning houdt zijn beslissing over hoe het nu verder moet voorlopig in beraad en zal politieke consultaties opstarten, meldt het paleis.
  [naar artikel]
 33. Koning verlengt opdracht Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) tot 8 augustus (31/07/2020 - De Tijd)
  15:29 N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette hebben aan de koning een tussentijds verslag uitgebracht van hun preformatie-opdracht. De Koning heeft hen gevraagd om zo snel mogelijk de ...
  [naar artikel]
 34. Live - Koning Filip zet consultaties voort, ‘Werk van voorbije weken niet weggooien’ vraagt Calvo (10/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft zijn opdracht als informateur ingeleverd bij de koning. Die wint wat tijd door eerst de partijvoorzitters te zien. Komt N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 35. Magnette maakt zich op voor verlengingen (18/11/2019 - De Tijd)
  09:39 Informateur Paul Magnette brengt maandagnamiddag verslag uit over zijn opdracht bij koning Filip. Verwacht wordt dat die de opdracht verlengt.
  [naar artikel]
 36. Koning op zoek naar kamikazepiloot: informateur Magnette levert opdracht in, maar er zit geen vervanger klaar (10/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft zijn opdracht als informateur ingeleverd bij de koning. Die wint wat tijd door eerst de partijvoorzitters te zien. Komt N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan zet?
  [naar artikel]
 37. Koning Filip start consultaties, persconferentie preformateurs afgelast (04/11/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft maandagnamiddag de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) ontvangen in het paleis in Brussel voor een verslag. De koning houdt zijn beslissing in beraad en vat consultaties aan, zo blijkt uit een mededeling van het paleis.
  [naar artikel]
 38. Koning geeft De Wever (N-VA) en Magnette (PS) opdracht regering te vormen “met brede meerderheid in parlement” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ogen zijn weer gericht op een paars-gele regering. N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette hebben van de koning de opdracht...
  [naar artikel]
 39. Koning koopt tijd om formatie opnieuw richting te geven (09/12/2019 - De Standaard)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft zopas aan de koning gevraagd om ontheven te worden van zijn opdracht. De koning houdt zijn antwoord in beraad, hij zal de voorzitters raadplegen vooraleer hij beslist over de volgende stap.
  [naar artikel]
 40. De Wever en Magnette krijgen straks opdracht van de koning (20/07/2020 - De Morgen)
  Om 16.30 zullen partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) aankomen op het paleis. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Ze zullen een opdracht van de koning krijgen, nadat aftastende gesprekken resultaat hebben opgeleverd.
  [naar artikel]
 41. Koning start nieuwe consultaties in zoektocht naar federale regering (04/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De koning heeft vandaag preformateurs Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA) ontvangen op het paleis. Maar hun bezoek heeft voorlopig geen duidelijkheid gebracht. De koning houdt zijn beslissing in beraad en start nieuwe consultaties.
  [naar artikel]
 42. Koning Filip houdt beslissing over preformateurs in beraad en start consultaties op (04/11/2019 - VRT NWS)
  Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben verslag uitgebracht bij koning Filip over hun preformatieopdracht. De koning houdt zijn beslissing nu in beraad, klinkt het bij het Paleis. De preformateurs moesten de vorming van een nieuwe federale regering naar een volgende fase leiden, maar konden niet voldoende resultaten boeken. Koning Filip zal nu consultaties houden over wat de volgende fase in de formatie moet zijn.
  [naar artikel]
 43. Koning Filip start consultaties na verslag van preformateurs (04/11/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft maandagnamiddag de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) ontvangen in het paleis in Brussel voor een verslag. De koning houdt zijn beslissing in beraad en vat consultaties aan, zo blijkt uit een mededeling van het paleis.
  [naar artikel]
 44. Koning verlengt opdracht De Wever en Magnette tot 8 augustus (31/07/2020 - De Morgen)
  De opdracht van N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette wordt verlengd tot 8 augustus. Dat meldt het Koninklijk Paleis. Op 8 augustus moeten de partijvoorzitters opnieuw verslag uitbrengen bij de koning.
  [naar artikel]
 45. Consultaties met Magnette en De Wever afgelopen, dinsdag socialisten en liberalen aan beurt (04/11/2019 - Knack)
  Koning Filip zet zijn consultaties dinsdag voort. Maandag kwamen PS-voorzitter Paul Magnette en zijn N-VA-collega Bart De Wever langs op het Paleis. Dinsdag is het de beurt aan Sophie Wilmès voor de MR, Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en SP.A-voorzitter John Crombez.
  [naar artikel]
 46. Koning Filip verlengt opdracht van preformateurs De Wever en Magnette tot 17 augustus (08/08/2020 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft de opdracht van Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) met 9 dagen verlengd tot 17 augustus. De preformateurs brachten deze namiddag voor een tweede keer verslag uit.
  [naar artikel]
 47. Paul Magnette brengt morgen verslag uit bij de koning - wordt zijn opdracht verlengd? (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateur Paul Magnette (PS) brengt morgenmiddag om 15 uur verslag uit bij de koning. Magnette praatte de voorbije dagen met vertegenwoordigers...
  [naar artikel]
 48. Koning Filip verlengt opdracht informateur Magnette tot 9 december (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter en informateur Paul Magnette (PS) is bij koning Filip aangekomen om er zijn tweede verslag te brengen over zijn opdracht. Zijn...
  [naar artikel]
 49. Koning verlengt informateursopdracht Paul Magnette tot 25 november (18/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van PS-voorzitter Paul Magnette verlengd tot 25 november. Magnette onderzoekt de verschillende pistes voor een nieuwe federale regering, in de eerste plaats een paars-groene en paars-gele coalitie. Om 17 uur houdt Magnette een persconferentie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.