Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
07:08 uur

Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger

Metro

12/12/2019 - 05:01

Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag zeker 71 doden gevallen. Dat heeft het leger bekendgemaakt in een mededeling die woensdag op televisie is voorgelezen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het […] Het bericht Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Meer dan 60 doden bij aanval op militair kamp in Niger (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag meer dan 60 doden gevallen. Dat is woensdag vernomen van veiligheidsbronnen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015.
  [naar artikel]
 2. Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinégodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn 83 doden gevallen. Dat zegt het ministerie van Defensie. In Inates, een dorp in dezelfde regio, vielen jihadi’s een maand geleden al een kamp aan, waarbij toen 71 doden vielen.
  [naar artikel]
 3. Macron stelt G5 Sahel-top uit tot begin 2020 na aanslag in Niger (12/12/2019 - Metro)
  De top met vijf leiders van de landen uit de Sahel, die voorzien was op 16 december in de Franse stad Pau, wordt uitgesteld tot begin 2020. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met zijn collega uit Niger Mahamadou Issoufou beslist. Aanleiding is de jihadistische aanval dinsdag in Niger. Bij de aanval op een militair kamp in het westen van het land vielen meer dan 70 doden. Macron had woensdagavond een telefoongesprek met de president van Niger en ze zijn overeengekomen om “hun collega’s voor te stellen om de top uit te stellen tot begin 2020”, laat het Elysée weten. Op de top bespreken de leiders de Operatie Barkhane en de gezamenlijke strijdkrachten van de G5 Sahel, die bestaat uit Burkina Faso, Tsjaad, Mali, Mauritanië en Niger. Bron: Belga   Het bericht Macron stelt G5 Sahel-top uit tot begin 2020 na aanslag in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Minstens 17 doden bij aanval op nomadenkamp in Niger (19/05/2018 - Metro)
  Bij een aanval op een nomadenkamp in het westen van Niger zijn minstens 17 doden gevallen. De aanval werd uitgevoerd door zwaar bewapende mannen op motorfietsen uit het naburige Mali. Dat heeft een regeringsbron zaterdag gemeld aan AFP. De aanval was gericht op een nomadenkamp van de Peul in Inates, gelegen op een tiental kilometer van de grens met Mali. Volgens een bron zouden de aanvallers meteen naar de moskee zijn getrokken, waar ze met automatische mitrailleurs het vuur openden en meteen een tiental slachtoffers maakten. Nadien trokken ze al schietend het kamp verder binnen. Na de raid keerden de aanvallers terug richting Mali. Volgens een Nigeriaanse veiligheidsbron zou het gaan om een vergeldingsactie voor een aanval van twee weken geleden waarbij 18 Malinese Touaregs om het leven kwamen. Bron: Belga   Het bericht Minstens 17 doden bij aanval op nomadenkamp in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Zeker vijftien Malinese gendarmes gedood bij aanval op militair kamp (26/01/2020 - Metro)
  Bij een aan jihadisten toegeschreven aanval op een militair kamp in Mali zijn zondag minstens vijftien gendarmes gedood, zo verluidde uit militaire en plaatselijke bronnen. Aanvallers kwamen op moto’s aan bij het miltair kamp in Sokolo in de centrale regio Ségou. Zij hebben er zeker vijftien Malinese militairen, allen gendarmes, gedood. Ook buiten het kamp zijn er twee lijken gezien. Veel of alle militair materieel in het kamp zou zijn meegenomen. bron: Belga Het bericht Zeker vijftien Malinese gendarmes gedood bij aanval op militair kamp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Zeker vijftien Malinese gendarmes gedood bij aanval op militair kamp (26/01/2020 - Metro)
  Bij een aan jihadisten toegeschreven aanval op een militair kamp in Mali zijn zondag minstens vijftien gendarmes gedood, zo verluidde uit militaire en plaatselijke bronnen. Aanvallers kwamen op moto’s aan bij het miltair kamp in Sokolo in de centrale regio Ségou. Zij hebben er zeker vijftien Malinese militairen, allen gendarmes, gedood. Ook buiten het kamp zijn er twee lijken gezien. Veel of alle militair materieel in het kamp zou zijn meegenomen. Bron: Belga   Het bericht Zeker vijftien Malinese gendarmes gedood bij aanval op militair kamp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger (09/01/2020 - Metro)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinégodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn 83 doden gevallen. Dat zegt het ministerie van Defensie. In Inates, een dorp in dezelfde regio, vielen jihadi’s een maand geleden al een kamp aan, waarbij toen 71 doden vielen. Volgens de woordvoerder van Defensie, kolonel Souleymane Gazobi, zouden er “aan de kant van de vijand 63 terroristen geneutraliseerd zijn”. Aan de kant van het leger vielen er 25 doden en 6 gewonden, zei Gazobi op televisie. De daders zouden verschillende voertuigen en motors gebruikt hebben bij de aanval. Met steun van de luchtmacht van Niger en van “bondgenoten” zou de aanval afgeslagen zijn. Waarschijnlijk gaat het om Franse vliegtuigen of drones, die deel uitmaken van de anti-jihadistische Operatie Barkhane. Ook kan het gaan om Amerikaanse drones, die de Sahel permanent surveilleren. De regio wordt vaak geteisterd door jihadistische aanvallen. Bron: Belga   Het bericht Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Minister Goffin reageert op dodelijke aanval in Niger: “België steunt Niger om terrorisme te bestrijden” (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinegodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn ruim tachtig...
  [naar artikel]
 9. Meerdere doden bij aanval op militair defilé in Iran (22/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Iran zijn verscheidene doden gevallen bij een aanval op een militair defilé. Een onbekend aantal gewapende mannen opende het vuur op de parade,...
  [naar artikel]
 10. IS eist aanslag met eenenzeventig doden in Niger op (12/12/2019 - Metro)
  Een afdeling van terreurgroep IS heeft de aanslag op een legerbasis in de West-Afrikaanse staat Niger opgeëist. Dat meldt IS donderdag. Bij de aanslag, in Inates, in het westen van het land, kwamen 71 soldaten om het leven. De echtheid van de mededeling kan niet onafhankelijk geverifieerd worden, maar ze wordt wel via de gebruikelijke kanalen van de extremisten op sociale media verspreid. Naast de 71 soldaten kwamen er ook 57 jihadi’s om bij de aanslag, zegt het leger. Een lokale militaire woordvoerder zei dat de terroristen met brommers en pick-ups het kamp overvielen, toen de soldaten zich voorbereidden op het avondgebed. In juli was er in het kamp al een gelijkaardige aanval, die door de West-Afrikaanse afdeling van IS werd opgeëist. In Niger, buurland Mali en in Burkina Faso zijn verschillende islamistische terreurgroepen actief. Enkele hebben terreurgroep al-Qaida of IS trouw gezworen. Na de aanslag zijn drie dagen nationale rouw afgekondigd. bron: Belga Het bericht IS eist aanslag met eenenzeventig doden in Niger op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Tientallen doden bij aanval in Niger, België steunt Niger om terrorisme te bestrijden (10/01/2020 - Metro)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinegodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn ruim tachtig doden gevallen. Dat heeft het Nigerese ministerie van Defensie gemeld. Volgens een tijdelijke balans gaat het om “63 terroristen” en 25 andere personen. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin, heeft inmiddels laten weten dat ons land Niger “steunt om het terrorisme te bestrijden en om stabiliteit in de regio te brengen”. “Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aanslag op een militaire post” in Chinegodar, aldus Goffin op Twitter. De daders zouden verschillende voertuigen en motors gebruikt hebben bij de aanval. Met steun van de luchtmacht van Niger en van “bondgenoten” zou de aanval afgeslagen zijn. Waarschijnlijk gaat het om Franse vliegtuigen of drones, die deel uitmaken van de anti-jihadistische Operatie Barkhane. Ook kan het gaan om Amerikaanse drones, die de Sahel permanent surveilleren. De regio wordt vaak geteisterd door jihadistische aanvallen. bron: Belga Het bericht Tientallen doden bij aanval in Niger, België steunt Niger om terrorisme te bestrijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Vijf doden door aanval van Boko Haram in Niger (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval door de islamistische groep Boko Haram zijn vrijdagavond in het zuidoosten van Niger vijf dorpelingen gedood en twee anderen
  [naar artikel]
 13. Bijna 50 doden bij aanval op militair ziekenhuis in Kaboel (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aanval van een commando van Islamitische Staat (IS) op een militair hospitaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is de slachtofferbalans
  [naar artikel]
 14. Zestig doden na zelfmoordaanslag op militair kamp in Mali (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanslag met een bomauto op een militair kamp zijn woensdag in de Noord-Malinese stad Gao zeker zestig personen om het leven gekomen. Dat zegt president Ibrahim Boubacar. Er raakten 115 personen gewond.
  [naar artikel]
 15. Dodelijke aanval op militair defilé in Iran (22/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Iran zijn verscheidene doden gevallen bij een aanval op een militair defilé. Een onbekend aantal gewapende mannen opende het vuur op de parade,...
  [naar artikel]
 16. Zeventien doden bij aanval op militaire patrouille in Niger (16/05/2019 - Metro)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 17 soldaten gedood. Elf anderen worden nog vermist en er vielen ook zes gewonden. Dat meldt het Nigerese ministerie van Defensie in een communiqué dat op de radio werd voorgelezen. De regio geldt als toevluchtsoord voor islamistische extremisten. De patrouille werd op 14 mei door zwaarbewapende terroristen aangevallen, aldus het ministerie. Dat gebeurde in de buurt van het plaatsje Tongo Tongo. Eind 2017 werd daar een patrouille van Nigerese en Amerikaanse soldaten aangevallen door jihadi’s. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vier Nigerese soldaten om. Vooral in het westelijke deel van Niger, in de buurt van de grenzen met Mali en Burkina Faso, zijn islamistische terreurgroepen actief. Bron: Belga   Het bericht Zeventien doden bij aanval op militaire patrouille in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. '114 doden bij Boko Haram-aanval in Niger' (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Aanval militair hospitaal Kaboel: minstens twee doden (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een militair hospitaal in het Afghaanse Kaboel zijn minstens twee mensen gedood. Negen anderen raakten gewond. De aanval is nog
  [naar artikel]
 19. Minstens 7 doden bij aanval op VN-kamp in Mali (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een kamp van de VN-missie Minusma in Mali zijn gisteren minstens zeven mensen om het leven gekomen. Zes blauwhelmen raakten
  [naar artikel]
 20. Meer dan 30 doden na aanval van IS op grootste militair hospitaal in Kaboel (08/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een aanval van een commando van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op het grootste militaire hospitaal in Kaboel zijn minstens 30 mensen gedood en meer dan 50 gewonden gevallen. Het gaat vooral om burgers. Dat maakte het Afghaanse ministerie van Defensie bekend. De autoriteiten gewaagden eerst nog van 4 doden en 66 gewonden.
  [naar artikel]
 21. Meer dan 30 doden na aanval van IS op grootste militair hospitaal in Kaboel (08/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanval van een commando van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op het grootste militaire hospitaal in Kaboel zijn minstens 30 mensen gedood en meer dan 50 gewonden gevallen. Het gaat vooral om burgers. Dat maakte het Afghaanse ministerie van Defensie bekend. De autoriteiten gewaagden eerst nog van 4 doden en 66 gewonden.
  [naar artikel]
 22. Elf vermisten dood teruggevonden na aanval op militaire patrouille in Niger (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er...
  [naar artikel]
 23. Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad (22/03/2019 - Metro)
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 23 militairen van het Tsjadische leger omgekomen bij een aanval van de Nigeriaanse jihadisten van Boko Haram. Dat gebeurde in Dangdala, in het zuidwesten van Tsjaad. Dat heeft een bron binnen het Tsjadische leger bevestigd. Daarnaast heeft Boko Haram 8 mensen gedood in Gueskérou in Niger. “Omstreeks 01.00 uur ’s nachts hebben leden van Boko Haram een aanval uitgevoerd op een stelling van het leger van Tsjaad. Daarbij kwamen 23 militairen om het leven”, aldus de legerbron aan het Franse persbureau AFP. De aanvallers kwamen vanuit Niger en hadden het gemunt op een Tsjadische stelling aan de noordoostelijke oever van het Tsjaadmeer. Ze namen na de aanval ook militair materiaal mee dat ze buit hadden gemaakt. Het gaat om een van de bloedigste aanvallen van Boko Haram in dit deel van het land sinds de eerste aanvallen in 2015. De jihadistische beweging Boko Haram, die in Nigeria en de omliggende landen opereert, heeft al 27.000 doden op haar geweten sinds 2009 en 1,8 miljoen mensen zijn in de regio van Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen op de vlucht voor het geweld. Daarnaast heeft Boko Haram in de nacht van donderdag op vrijdag ook 8 personen, onder wie een vrouw, gedood in Gueskérou in Niger, dichtbij de grens met Nigeria, zo meldt een gezagsdrager uit Diffa aan AFP. Ook in Diffa worden de aanvallen van Boko Haram steeds frequenter. Op 9 maart waren in de buurt van Gueskérou al 7 militairen van het leger van Niger gedood bij een jihadistische aanval. En op 16 februari waren 7 militairen gedood in Chétima Wangou, dichtbij de Nigeriaanse grens. Het leger van Niger zegt dan weer dat ze op 12 maart “33 terroristen” heeft gedood bij een grote “schoonmaakoperatie”. Eind vorig jaar zei het leger van Niger “meer dan 200 terroristen” te hebben gedood in een groots offensief te land en in de lucht. Bron: Belga   Het bericht Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad (22/03/2019 - Metro)
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 23 militairen van het Tsjadische leger omgekomen bij een aanval van de Nigeriaanse jihadisten van Boko Haram. Dat gebeurde in Dangdala, in het zuidwesten van Tsjaad. Dat heeft een bron binnen het Tsjadische leger bevestigd. Daarnaast heeft Boko Haram 8 mensen gedood in Gueskérou in Niger. “Omstreeks 01.00 uur ’s nachts hebben leden van Boko Haram een aanval uitgevoerd op een stelling van het leger van Tsjaad. Daarbij kwamen 23 militairen om het leven”, aldus de legerbron aan het Franse persbureau AFP. De aanvallers kwamen vanuit Niger en hadden het gemunt op een Tsjadische stelling aan de noordoostelijke oever van het Tsjaadmeer. Ze namen na de aanval ook militair materiaal mee dat ze buit hadden gemaakt. Het gaat om een van de bloedigste aanvallen van Boko Haram in dit deel van het land sinds de eerste aanvallen in 2015. De jihadistische beweging Boko Haram, die in Nigeria en de omliggende landen opereert, heeft al 27.000 doden op haar geweten sinds 2009 en 1,8 miljoen mensen zijn in de regio van Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen op de vlucht voor het geweld. Daarnaast heeft Boko Haram in de nacht van donderdag op vrijdag ook 8 personen, onder wie een vrouw, gedood in Gueskérou in Niger, dichtbij de grens met Nigeria, zo meldt een gezagsdrager uit Diffa aan AFP. Ook in Diffa worden de aanvallen van Boko Haram steeds frequenter. Op 9 maart waren in de buurt van Gueskérou al 7 militairen van het leger van Niger gedood bij een jihadistische aanval. En op 16 februari waren 7 militairen gedood in Chétima Wangou, dichtbij de Nigeriaanse grens. Het leger van Niger zegt dan weer dat ze op 12 maart “33 terroristen” heeft gedood bij een grote “schoonmaakoperatie”. Eind vorig jaar zei het leger van Niger “meer dan 200 terroristen” te hebben gedood in een groots offensief te land en in de lucht. bron: Belga Het bericht Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. 42 doden bij aanval door jihadisten in noorden van Burkina Faso (25/12/2019 - Metro)
  In het noorden van Burkina Faso zijn bij een aanval door jihadisten op een militair detachement in Arbinda zeker 35 burgers omgekomen. De slachtoffers zijn voornamelijk vrouwen. Daarnaast kwamen ook 7 soldaten en gendarmes om het leven. Zo’n 20 anderen raakten gewond. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen ooit in het land, verklaarde president Roch Kaboré op Twitter. Kaboré kondigde ter herdenking van de slachtoffers twee dagen van nationale rouw af, met ingang van woensdag. Nog volgens de president werden bij de aanval voorts 80 “terroristen” gedood. “Een groot aantal terroristen viel tegelijk het militair detachement en de burgerbevolking aan in Arbinda”, in de provincie Soum, luidt het persbericht. De aanval was van een zeldzame intensiteit en duurde enkele uren. “De vastberadenheid en moed van de leden van het detachement samengesteld uit de landtroepen en de gendarmerie hebben toegelaten 80 terroristen te neutraliseren”, aldus de legerstaf. In de Sahelregio zijn verschillende gewapende groeperingen actief, waarvan sommige trouw hebben gezworen aan al-Qaida of IS. Niet alleen in Burkina Faso, maar ook in de buurlanden Mali en Niger worden met regelmaat van de klok aanvallen en aanslagen gepleegd. Sinds 2015 vielen in Burkina Faso meer dan 700 doden door jihadistische aanslagen. Ongeveer 560.000 mensen zijn ontheemd of weggevlucht, aldus de Verenigde Naties. Bron: Belga   Het bericht 42 doden bij aanval door jihadisten in noorden van Burkina Faso verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Overstromingen in Niger: zeker 14 doden en 46.000 daklozen (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000
  [naar artikel]
 27. Aanslag op militair defilé Iran (22/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Iran zijn meerdere doden gevallen bij een aanval op een militair defilé. Een onbekend aantal gewapende mannen opende het vuur op de soldaten,...
  [naar artikel]
 28. Minder migranten in Niger, maar meer doden door onmenselijke omstandigheden (27/06/2018 - VRT NWS)
  Algerije heeft dit jaar al 13.000 migranten uitgewezen. De meesten komen terecht in Agadez, de Nigerese woestijnstad dicht bij de grens met Algerije. De Europese Unie kon de migratie in Niger grotendeels inperken. Maar door de onmenselijke omstandigheden in de Sahara vallen er meer doden dan vroeger.  
  [naar artikel]
 29. Meer dan 40 vermisten bij schipbreuk in Niger (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger worden minstens 43 personen vermist nadat hun overbeladen boot op de rivier de Niger zonk. De slachtoffers komen voornamelijk uit Benin....
  [naar artikel]
 30. Zeker 7 doden bij aanslag op VN-kamp in Mali (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een kamp van de VN-missie Minusma in Mali zijn gisteren minstens zeven mensen om het leven gekomen. Zes blauwhelmen raakten
  [naar artikel]
 31. Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zijn in de buurt van de luchthaven van Niamey, de hoofdstad van Niger, minstens 55 doden gevallen. Dat meldt...
  [naar artikel]
 32. Meer dan 10 doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso (20/08/2019 - Metro)
  In Burkina Faso zijn minstens 10 soldaten gedood bij een aanval van “gewapende terroristen” op een legerpost in Koutougou, in de provincie Soum. Dat heeft een woordvoerder van het leger gezegd maandag. Verschillende anderen raakten gewond. Als vergelding voor de aanval doodde het leger tijdens een antiterreuroperatie enkele “terroristen”, zo staat te lezen in een verklaring van het leger. Over de identiteit van de aanvallers of de groepering waartoe ze zouden behoren, werd echter geen informatie vrijgegeven. Het noorden van Burkina Faso, dat grenst aan Mali en Niger, dient als schuilplaats voor islamistische extremisten. Die plegen vaak aanvallen op de burgerbevolking. Het ongeveer 20 miljoen inwoners tellende Burkina Faso is volgens de Verenigde Naties een van ’s werelds armste landen. bron: Belga Het bericht Meer dan 10 doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Meer dan dertig doden bij aanval IS op Syrisch vluchtelingenkamp (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij zelfmoordaanvallen van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op een kamp voor vluchtelingen en ontheemden in het noordoosten van Syrië
  [naar artikel]
 34. Aanval op militaire patrouille in Niger: 11 vermisten dood teruggevonden (16/05/2019 - Metro)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er sprake van 17 doden en 11 vermisten, maar die laatsten zijn later dood teruggevonden. Er vielen ook zes gewonden. De regio geldt als toevluchtsoord voor islamistische extremisten. “We hebben de bevestiging gekregen dat de levenloze lichamen van de 11 vermiste soldaten zijn teruggevonden, wat het dodental op 28 breng”, bevestigde een bron van de veiligheidsdienst in de nacht van woensdag op donderdag. De patrouille werd op 14 mei door zwaarbewapende terroristen aangevallen, meldde het Nigerese ministerie van Defensie in een communiqué dat op de radio werd voorgelezen. Dat gebeurde in de buurt van het plaatsje Tongo Tongo. Eind 2017 werd daar een patrouille van Nigerese en Amerikaanse soldaten aangevallen door jihadi’s. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vier Nigerese soldaten om. Vooral in het westelijke deel van Niger, in de buurt van de grenzen met Mali en Burkina Faso, zijn islamistische terreurgroepen actief. Bron: Belga   Het bericht Aanval op militaire patrouille in Niger: 11 vermisten dood teruggevonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Minstens 21 doden bij aanval taliban op militaire basis (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval van taliban-islamisten op een militair steunpunt zijn in het noorden van Afghanistan minstens 20 soldaten en één talibanstrijder
  [naar artikel]
 36. Zeker 20 doden bij geweld tussen veehouders en landbouwers in Niger (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de gewelddadige confrontatie tussen veehouders en landbouwers, dinsdag in Bangui in het West-Afrikaanse land Niger, zijn nu al zeker 20 doden
  [naar artikel]
 37. Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - Metro)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zijn in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey minstens 55 doden gevallen. Dat meldt Radio France internationale (RFI). Een dertigtal mensen belandde in het ziekenhuis. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig afgelopen nacht ontplofte, zo meldt RFI. bron: Belga Het bericht Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Achttien doden bij geweld tussen veehouders en landbouwers in Niger (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger, in de buurt van het dorp Bangui in het westen van het land, werden gisteren minstens 18 mensen gedood en 43 anderen verwond bij geweld
  [naar artikel]
 39. Landen rond Tsjaadmeer bereiden 'finale aanval' tegen Boko Haram voor (14/10/2016 - Knack)
  De stafchefs van de landen aan het Tsjaadmeer (Nigeria, Tsjaad, Niger, Kameroen en Benin)kwamen donderdag in Niamey samen om een "finale" aanval tegen de islamistische groep Boko Haram te plannen. Dat meldt de staatsradio in Niger.
  [naar artikel]
 40. Groeiend jihadisme in Niger test ook Europa (15/12/2019 - De Morgen)
  Bij een bloedige aanval van jihadisten in Niger zijn eerder deze week minstens 71 soldaten om het leven gekomen. Het illustreert een toenemend probleem voor de Sahel én voor Europa.
  [naar artikel]
 41. Opvangcentra oprichten in Noord-Afrika trekt meer migranten aan (24/06/2018 - VRT NWS)
  De afgelopen maanden zijn bijna 2.000 mensen van Libië naar Niger gereisd, vermoedelijk omdat ze gehoord hebben dat ze in Niger meer kans maken op hervestiging in Europa. Stijn Vercruysse is naar Agadez in Niger gereisd voor een stand van zaken.
  [naar artikel]
 42. Minstens veertien doden en 46.000 daklozen door overstromingen in Niger (12/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000 anderen dakloos gemaakt. Dit heeft de regering van het Afrikaanse land vrijdag op de staatstelevisie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 43. Minstens veertien doden en 46.000 daklozen door overstromingen in Niger (12/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000 anderen dakloos gemaakt. Dit heeft de regering van het Afrikaanse land vrijdag op de staatstelevisie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 44. Israëlisch leger valt militair kamp van Hamas aan (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vandaag een militair kamp van Hamas aangevallen. "Dat gebeurde met tankvuur", liet het leger zelf weten. "Er vielen...
  [naar artikel]
 45. Drie Amerikaanse soldaten gedood door aanval tijdens routinepatrouille in Niger (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuidwesten van Niger, niet ver van de grens met Mali zijn drie Amerikaanse mariniers en vijf Nigerese militairen gedood en zeker twee...
  [naar artikel]
 46. Dodelijke aanval op Malinees kamp van VN-missie onder leiding van Belgische generaal (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een kamp van de VN-missie Minusma in Mali zijn gisteren zes veiligheidsagenten om het leven gekomen. Enkele blauwhelmen raakten
  [naar artikel]
 47. 9 doden bij aanval op legerbasis in Kaboel (29/01/2018 - VRT NWS)
  De aanval op een militaire basis in de Aghaanse hoofdstad Kaboel, nabij een grote militaire academie begon om 5 uur plaatselijke tijd.  Terreurrganisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De aanval komt twee dagen na de bijzonder bloedige terreurdaad door de taliban, waarbij meer dan 100 doden vielen. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.