Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
23:39 uur

“Trump ondertekent handelsdeal met China”

Het Laatste Nieuws

13/12/2019 - 00:42

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (15/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Bloomberg: ‘Trump sluit handelsdeal met China’ (13/12/2019 - De Morgen)
  President Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden.
  [naar artikel]
 4. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. bron: Belga Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (15/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Trump: “China heeft handelsdeal nu al geschonden” (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida gezegd dat de Chinese leiders de handelsdeal, waarover de Verenigde Staten en China nog aan het onderhandelen zijn, al hebben geschonden.
  [naar artikel]
 8. Handelsoorlog VS - China: “Gesprekken over interim-handelsdeal” (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gepraat over een interim-handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarbij zouden...
  [naar artikel]
 9. Trump optimistisch over handelsdeal met China (16/11/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt optimistisch te zijn over het oplossen van het handelsconflict met China, nadat hij van Peking een antwoord heeft gekregen op zijn vragen. Trump heeft later deze maand een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping op de G20-top in Argentinië. Volgens Trump is het antwoord van China vrij compleet, op vier op vijf grote zaken na. “China wil een deal sluiten”, aldus Trump tegenover journalisten. Mogelijk kan hierdoor worden afgezien van bijkomende Amerikaanse importheffingen op Chinese producten. De Amerikaanse beurzen reageerden positief op de woorden van Trump. Beleggers zijn tuk op signalen dat het Witte Huis de handelsspanningen met China wil temperen. bron: Belga Het bericht Trump optimistisch over handelsdeal met China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Trump: China heeft handelsdeal al geschonden (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida gezegd dat de Chinese leiders de handelsdeal,...
  [naar artikel]
 11. Trump waarschuwt China over handelsdeal: “Amerika zal zich harder opstellen” (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft een waarschuwing gegeven aan China in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Trump schreef op Twitter dat hij zich harder zal opstellen in zijn eventuele tweede termijn als er geen handelsdeal wordt bereikt vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.
  [naar artikel]
 12. China over snelle tweede fase van handelsdeal met VS: ‘Onverstandig’ (16/01/2020 - Express)
  De Chinese vicepremier Liu He loopt niet warm voor de suggestie van de Amerikaanse president Donald Trump om snel naar de tweede fase van een handelsdeal tussen beide landen te gaan. Dat bericht de South China Morning Post. Indien China en de VS snel aan zo’n tweede fase van onderhandelingen zouden beginnen, zou dat gelijk […] The post China over snelle tweede fase van handelsdeal met VS: ‘Onverstandig’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Hoop op handelsdeal zet Wall Street op rozen (12/12/2019 - De Tijd)
  17:11 De Amerikaanse beurzen geven flink gas na een tweet van president Trump. De VS en China zou dicht bij een grote handelsdeal staan.
  [naar artikel]
 14. 'Trump wil deze maand handelsdeal met Chinezen' (02/11/2018 - De Tijd)
  06:40 De Amerikaanse president heeft zijn kabinet gevraagd een 'mogelijke handelsdeal' op te stellen tussen de VS en China, meldt persbureau Bloomberg.
  [naar artikel]
 15. Trump lijkt handelsdeal aan Hongkong te koppelen (15/08/2019 - De Tijd)
  12:51 De Amerikaanse president waarschuwt China dat het 'menselijk' moet reageren op de protesten in Hongkong als het een handelsdeal wil.
  [naar artikel]
 16. Trump: “Doorbraak over handelsdeal met China” (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en China ondertekenen binnenkort hun zogeheten fase 1 van een handelspact. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump...
  [naar artikel]
 17. VS en China optimistisch over onderhandelingen handelsdeal (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en China hebben goede voortgang geboekt in gesprekken over een voorlopige handelsdeal. Dat maakten beide landen bekend na...
  [naar artikel]
 18. VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdeal: “Opheffing bestaande strafheffingen pas na fase 2" (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben vandaag hun handtekening gezet onder een gedeeltelijke handelsdeal.
  [naar artikel]
 19. Optimisme over handelsdeal VS-China (05/11/2019 - De Tijd)
  10:18 De Amerikaanse regering spreekt voor het eerst openlijk over hoe een tijdelijke handelsdeal met China er uit kan zien, wat de hoop voedt op een dooi in de relaties tussen Washington en Peking.
  [naar artikel]
 20. Trump optimistisch over handelsdeal met China (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt optimistisch te zijn over het oplossen van het handelsconflict met China, nadat hij van Peking een...
  [naar artikel]
 21. VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdeal (16/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben vandaag hun handtekening gezet onder een gedeeltelijke handelsdeal. China belooft in de zogeheten fase 1-deal meer Amerikaanse goederen te kopen, waaronder miljarden dollars extra aan landbouwproducten, zo werd eerder al bekend. Daarnaast zegde Peking toe patenten beter te beschermen en de financiële markt verder open te stellen voor buitenlandse partijen. De VS zien af van een eerder aangekondigde ronde van nieuwe importheffingen. De Amerikaanse regering wil na deze ondertekening snel werk maken van een volgende ronde van onderhandelingen. Het resultaat van die toekomstige gesprekken laat mogelijk nog enige tijd op zich wachten. Trump zei onlangs dat een fase 2-deal met China er wellicht pas komt na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Bron: Belga   Het bericht VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdeal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdeal (15/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben vandaag hun handtekening gezet onder een gedeeltelijke handelsdeal. China belooft in de zogeheten fase 1-deal meer Amerikaanse goederen te kopen, waaronder miljarden dollars extra aan landbouwproducten, zo werd eerder al bekend. Daarnaast zegde Peking toe patenten beter te beschermen en de financiële markt verder open te stellen voor buitenlandse partijen. De VS zien af van een eerder aangekondigde ronde van nieuwe importheffingen. De Amerikaanse regering wil na deze ondertekening snel werk maken van een volgende ronde van onderhandelingen. Het resultaat van die toekomstige gesprekken laat mogelijk nog enige tijd op zich wachten. Trump zei onlangs dat een fase 2-deal met China er wellicht pas komt na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. bron: Belga   Het bericht VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdeal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Trump uit forse kritiek op China en houdt er rekening mee dat een handelsdeal nog wel even kan duren (30/07/2019 - De Morgen)
  President Donald Trump heeft forse kritiek geuit op de opstelling van China in het handelsoverleg met de Verenigde Staten. ‘Mijn team onderhandelt nu met hen, maar ze veranderen de deal uiteindelijk altijd in hun voordeel’, klaagt hij. Ook ergert Trump zich eraan dat China in de landbouwsector blijft weigeren om bepaalde Amerikaanse producten te kopen.
  [naar artikel]
 24. Trump wacht mogelijk tot na verkiezingen met handelsdeal China (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump wacht mogelijk nog een poos voordat hij een handelsovereenkomst met China sluit. Dat verklaarde de Amerikaanse president op een...
  [naar artikel]
 25. Trump ondertekent handelsakkoord met China op 15 januari (31/12/2019 - De Tijd)
  16:23 Het gaat om de eerste fase van het akkoord tussen de VS en China.
  [naar artikel]
 26. China stuurt aan op minder brede handelsdeal met VS (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China toont zich steeds minder bereid om een brede handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van...
  [naar artikel]
 27. Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” (27/07/2019 - Metro)
  Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China laat mogelijk nog even op zich wachten. De Amerikaanse president Donald Trump houdt er zelfs rekening mee dat de Chinezen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 hun handtekening willen zetten, omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten. “Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: laten we wachten”, zei Trump vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis. Maar na de presidentsverkiezingen kan het volgens de Republikeinse bewindsman hard gaan. “Als ik win, meteen daarna, gaan ze allemaal deals tekenen.” Er is volgende week weer handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten. Daarvoor reizen handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin naar Shanghai af. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. Dat weerhield Trump er niet van om onlangs weer te dreigen met meer importheffingen op Chinese goederen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” (27/07/2019 - Metro)
  Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China laat mogelijk nog even op zich wachten. De Amerikaanse president Donald Trump houdt er zelfs rekening mee dat de Chinezen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 hun handtekening willen zetten, omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten. “Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: laten we wachten”, zei Trump vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis. Maar na de presidentsverkiezingen kan het volgens de Republikeinse bewindsman hard gaan. “Als ik win, meteen daarna, gaan ze allemaal deals tekenen.” Er is volgende week weer handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten. Daarvoor reizen handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin naar Shanghai af. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. Dat weerhield Trump er niet van om onlangs weer te dreigen met meer importheffingen op Chinese goederen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Trump: ‘Handelsdeal met China is mogelijk heel dichtbij’ (22/11/2019 - De Morgen)
  Een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China is ‘mogelijk heel dichtbij’. Dat heeft Amerikaans president Donald Trump gezegd in een interview in Fox & Friends op Fox News.
  [naar artikel]
 30. Deadline nadert, maar VS nog “mijlenver” verwijderd van handelsdeal met China (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zijn nog "mijlen en mijlen" verwijderd van een handelsdeal met China. Dat heeft de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross...
  [naar artikel]
 31. Trump tekent handelsakkoord met China op 15 januari (31/12/2019 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump maakt op Twitter bekend dat handelsdeal met China begin dit jaar beklonken wordt. Er is nog niet veel duidelijk over de details van de deal. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook […] The post Trump tekent handelsakkoord met China op 15 januari appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. De handelsdeal van Trump en Juncker in tien punten (26/07/2018 - De Tijd)
  17:36 Europa en de VS lassen een pauze van 120 dagen in de handelsoorlog in, met uitzicht op een nieuwe handelsdeal.
  [naar artikel]
 33. Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal (04/11/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China hebben goede voortgang geboekt in gesprekken over een voorlopige handelsdeal. Dat maakten beide landen bekend na gesprekken tussen de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin enerzijds en de Chinese vicepremier Liu He anderzijds. De Amerikanen noemde de gesprekken “constructief” en lieten weten dat er op allerlei vlakken voortgang was geboekt. De gesprekken zouden nu op een lager niveau doorgaan. China stelde dat er in principe overeenstemming was bereikt over de deal. De VS en China zijn dicht bij het bereiken van een gedeeltelijk akkoord. Dat zou mogelijk deze maand al getekend kunnen worden als de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten tijdens een top van landen rond de Stille Oceaan. Die zou in de Chileense hoofdstad Santiago worden gehouden, maar is afgelast vanwege voortdurende onrust in het Zuid-Amerikaanse land. Of Trump en Xi elkaar nu ergens anders ontmoeten is nog niet duidelijk. Trump verklaarde vrijdag dat het akkoord in de VS zou moeten worden ondertekend. Hij denkt bijvoorbeeld aan een locatie in de staat Iowa. Het gaat om een symbolische plaats want zo’n 85 procent van het land daar wordt gebruikt voor landbouw en in het akkoord is de aankoop van landbouwproducten uit China opgenomen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal (02/11/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China hebben goede voortgang geboekt in gesprekken over een voorlopige handelsdeal. Dat maakten beide landen bekend na gesprekken tussen de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin enerzijds en de Chinese vicepremier Liu He anderzijds. De Amerikanen noemde de gesprekken “constructief” en lieten weten dat er op allerlei vlakken voortgang was geboekt. De gesprekken zouden nu op een lager niveau doorgaan. China stelde dat er in principe overeenstemming was bereikt over de deal. De VS en China zijn dicht bij het bereiken van een gedeeltelijk akkoord. Dat zou mogelijk deze maand al getekend kunnen worden als de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten tijdens een top van landen rond de Stille Oceaan. Die zou in de Chileense hoofdstad Santiago worden gehouden, maar is afgelast vanwege voortdurende onrust in het Zuid-Amerikaanse land. Of Trump en Xi elkaar nu ergens anders ontmoeten is nog niet duidelijk. Trump verklaarde vrijdag dat het akkoord in de VS zou moeten worden ondertekend. Hij denkt bijvoorbeeld aan een locatie in de staat Iowa. Het gaat om een symbolische plaats want zo’n 85 procent van het land daar wordt gebruikt voor landbouw en in het akkoord is de aankoop van landbouwproducten uit China opgenomen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Positieve geluiden na handelsoverleg tussen China en VS (01/02/2019 - De Tijd)
  08:27 China en de VS maken vorderingen in het handelsoverleg tussen beide landen, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag. Ook president Trump zei dat een handelsdeal tot de mogelijkheden behoor...
  [naar artikel]
 36. Vruchtbaar handelsoverleg tussen VS en China (01/02/2019 - Knack)
  China en de VS maken positieve vorderingen in het handelsoverleg tussen beide landen, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag. President Trump zei dat een handelsdeal tot de mogelijkheden behoort.
  [naar artikel]
 37. Verenigde Staten bereiken gedeeltelijke handelsdeal met China (11/10/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten en China hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijk handelsakkoord. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump bevestigd na afloop van een ontmoeting met de Chinese vicepremier Liu He.
  [naar artikel]
 38. “VS en China hebben voorlopige handelsdeal” (12/12/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China hebben een principe-akkoord gesloten over een voorlopige handelsdeal. President Donald Trump moet nog zijn handtekening zetten onder de overeenkomst. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Mogelijk kan later op de dag een formele aankondiging van het Witte Huis komen. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de opmaat moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Komende zondag zouden nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen ingaan. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden deze te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. bron: Belga   Het bericht “VS en China hebben voorlopige handelsdeal” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Vruchtbaar handelsoverleg tussen VS en China: “Grootste handelsovereenkomst in de geschiedenis” (01/02/2019 - De Morgen)
  China en de VS maken positieve vorderingen in het handelsoverleg tussen beide landen. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. President Trump zei dat een handelsdeal tot de mogelijkheden behoort.
  [naar artikel]
 40. Trump sluit 'historische' handelsdeal met Zuid-Korea (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Trump heeft zijn eerste handelsdeal gesloten. Hij kwam met Zuid-Korea overeen dat Amerikaanse autobouwers meer toegang...
  [naar artikel]
 41. Trump zet Aziatische beurzen hoger (30/10/2018 - De Tijd)
  07:12 President Trump had het over een ‘grote’ handelsdeal met China en dat vuurt de Aziatische beurzen aan. Nyrstar boekt minder winst in de eerste negen maanden, UCB bevestigt de vooruitzichten.
  [naar artikel]
 42. Trump rekent op snelle handelsdeal met China (28/10/2019 - De Tijd)
  15:53 De Amerikaanse president liet maandag doorschemeren dat een gedeeltelijk akkoord met Peking nog voor de APEC-top van half november getekend kan worden.
  [naar artikel]
 43. Beurshausse stokt in Azië (12/06/2019 - De Tijd)
  07:07 Beleggers in Azië nemen na de koerswinsten van maandag en dinsdag wat gas terug. Trump wakkerde de onzekerheid rondom een handelsdeal met China nog wat verder aan.
  [naar artikel]
 44. Hoop op Amerikaans-Chinese handelsdeal herleeft (26/08/2019 - De Tijd)
  09:32 De kansen dat de VS en China hun handelsconflict afronden, lijken weer toegenomen nu China de gesprekken wil voortzetten.
  [naar artikel]
 45. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - De Tijd)
  07:53 Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de VS vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.
  [naar artikel]
 46. Trump zet handtekening onder nieuwe handelsdeal USMCA (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de nieuwe Noord-Amerikaanse handelsdeal USMCA ondertekend. Daarmee zijn de Verenigde Staten het tweede land dat het verdrag in een wet vastlegt. Mexico deed dat begin december al. Canada, de derde deelnemer aan het verdrag, ratificeert de tekst naar verwachting in de komende weken.
  [naar artikel]
 47. Trump zet handtekening onder nieuwe handelsdeal USMCA (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de nieuwe Noord-Amerikaanse handelsdeal USMCA ondertekend. Daarmee zijn de Verenigde Staten het tweede land dat het verdrag in een wet vastlegt. Mexico deed dat begin december al. Canada, de derde deelnemer aan het verdrag, ratificeert de tekst naar verwachting in de komende weken.
  [naar artikel]
 48. “VS en China komen nader tot elkaar” (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De handelsdeal waar de Verenigde Staten en China aan werken staat Amerikaanse bedrijven naar verluidt toe ondernemingen in de volksrepubliek...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.