De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

?? Voor u uitgelegd: de monsteroverwinning van Boris Johnson

De Morgen

13/12/2019 - 14:49

Boris Johnson behaalde een monsteroverwinning met de Conservatieven. Buitenlandjournalist Maarten Rabaey legt in deze video uit hoe dat komt en voor welke uitdagingen de Britten nu staan. ‘Dit wordt niet heel gemakkelijk.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ?? ‘Dit wordt niet gemakkelijk’: na de monsteroverwinning van Boris Johnson komen de uitdagingen (13/12/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson behaalde een monsteroverwinning met de Conservatieven. Buitenlandjournalist Maarten Rabaey legt in deze video uit hoe dat komt en voor welke uitdagingen de Britten nu staan. ‘Dit wordt niet heel gemakkelijk.’
  [naar artikel]
 2. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson mag intensieve zorgen verlaten (09/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson, die besmet is geraakt met het coronavirus, is aan de beterhand. Johnson was begin deze... The post Boris Johnson mag intensieve zorgen verlaten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Hoe Boris Johnson de Britse Donald Trump werd (24/07/2019 - De Morgen)
  Twee biografen leggen uit hoe het ongelukkige kind Al Johnson veranderde in de snoevende politicus Boris Johnson. En hoe hij op een achternamiddag besloot voor de brexit te zijn. Het blijft de vraag of Johnson nu hij premier is, zoals hij roept, zijn land op 31 oktober uit de EU zal trekken.
  [naar artikel]
 5. Boris Johnson heeft gegokt en gewonnen (12/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de exitpolls haalt de Conservatieve Partij een werkbare meerderheid in het Lagerhuis. De partij van Boris Johnson haalt 368 zetels, Labour blijft steken op 191. Het ziet ernaar uit dat Boris Johnson vlot werk kan maken van de Brexit die hij zo graag wil rondkrijgen.
  [naar artikel]
 6. Zus van Boris Johnson gaat ‘topless’ tijdens eigen programma op Sky News (15/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sommige stemmen in het brexitdebat gaan steeds verder in het trekken van aandacht. Rachel Johnson, de zus van brexiteer Boris Johnson en zelf...
  [naar artikel]
 7. Opnieuw onder vuur: “Boris Johnson was ook op afscheidsfeestje” (02/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl Boris Johnson dinsdag in Oekraïne was om het dreigende conflict met Rusland mee te ontmijnen, dropte de Britse krant The Guardian weer een bommetje. Er zou weer een datum van een feestje bekend zijn dat Boris Johnson bijwoonde, tegen de coronaregels die hij zelf uitriep als premier. Geen opsteker voor Johnson terwijl partygate zijn aanblijven bedreigt.
  [naar artikel]
 8. Toestand Boris Johnson stabiel (07/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson heeft geen longontsteking en ligt niet aan een beademingstoestel. Dat heeft een woordvoerder dinsdagnamiddag verklaard.... The post Toestand Boris Johnson stabiel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Boris Johnson overleeft vertrouwensstemming (06/06/2022 - Express)
  De Britse Conservatieve Partij heeft maandagavond haar vertrouwen in premier Boris Johnson bevestigd. Johnson overleefde een vertrouwensstemming met 211 stemmen tegen 148. Die stemming was een gevolg van de vele schandalen rond de lockdownfeestjes waarbij Johnson betrokken was en waarvoor hij al excuses heeft aangeboden. Om Johnson tot aftreden te dwingen moest een meerderheid van […]
  [naar artikel]
 10. Boris Johnson heeft coronavirus (27/03/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakt hij zelf bekend op Twitter. Later meer. The post Boris Johnson heeft coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Voorpublicatie: 'Boris Johnson, de geliefde gokker, loner en lover' (23/08/2021 - Knack)
  Held of schurk? Gek of geniaal? Visionair of opportunist? Er is in West-Europa geen politicus die zoveel verdeeldheid zaait als de Britse premier Boris Johnson. Boris Johnson van onderzoeksjournalist Tom Bower is een onthullende politieke biografie van een charismatische maar zeer omstreden premier. Knack biedt u een stuk uit het boek aan.
  [naar artikel]
 12. Broer Boris Johnson stapt uit Britse regering (09/11/2018 - De Tijd)
  17:47 Jo Johnson, de jongere broer van brexiticoon Boris Johnson, levert striemende kritiek op de brexitaanpak van premier Theresa May.
  [naar artikel]
 13. Vertrek brexitminister nieuwe tegenslag voor Boris Johnson (19/12/2021 - De Tijd)
  10:55 Uit onvrede met de coronamaatregelen van premier Boris Johnson dient brexitminister David Frost zijn ontslag in. Het maakt de perfecte storm waarin Johnson deze week verzeild is compleet.
  [naar artikel]
 14. Broer van Boris Johnson stapt uit regering (05/09/2019 - De Tijd)
  13:23 Jo Johnson, de broer van de Britse eerste minister Boris Johnson, stopt met politiek. In een bericht op Twitter zegt hij donderdag 'verscheurd (te zijn) tussen familietrouw en het nationale belang'.
  [naar artikel]
 15. Het waanzinnige parcours van brokkenpiloot Boris Johnson: ‘Boris de Vrouwenverslinder’ (2) (08/02/2022 - Express)
  Boris Johnson is met voorsprong de meest besproken politicus in het westerse halfrond sinds het vertrek van Trump.  Als je een script zou indienen bij een filmproducent, die het leven van Johnson beschrijft, zou hij of zij het in de vuilbak kieperen: “Onrealistisch”. Wij doken in dat beruchte leven en trachten in vier delen aan […]
  [naar artikel]
 16. Boris Johnson wil publieke omroep BBC op dieet zetten (16/02/2020 - Express)
  Brits premier Boris Johnson is van plan fors te besparen bij de openbare omroep BBC. Dat schrijft de Britse krant The Times zondag. Eerst en vooral zal het financieringsmodel voor de omroep herbekeken worden. Johnson wil de verplichte bijdrage via kijk- en luistergeld, zo’n 185 euro per jaar, laten schrappen. Tegenwoordig is het niet-betalen van […] The post Boris Johnson wil publieke omroep BBC op dieet zetten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Boris Johnson opgenomen in ziekenhuis (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson (55) werd vanavond opgenomen in het ziekenhuis wegens aanhoudende symptomen. Elf dagen geleden testte Johnson positief voor het nieuwe coronavirus.
  [naar artikel]
 18. Deze ex-kroegbaas heeft het lot van Brits premier Boris Johnson in handen (24/01/2022 - De Morgen)
  De politieke toekomst van Boris Johnson is in handen van ex-kroegbaas en hoogste ambtenaar Sue Gray. Zij onderzoekt Partygate, een reeks feestjes van premier Johnson tijdens de coronalockdown. Gaat ze Johnson redden of geeft ze hem het laatste zetje?
  [naar artikel]
 19. Live - Boris Johnson houdt toespraak voor Britse parlementsleden (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de livestream hieronder.
  [naar artikel]
 20. Voormalig woordvoerder Boris Johnson neemt in tranen ontslag: “Dit was nooit mijn bedoeling” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Allegra Stratton, de voormalige woordvoerster van Boris Johnson, gaat haar ontslag aanbieden aan de premier. Dat vertelde ze woensdag nadat er commotie was ontstaan over een filmpje. In dat filmpje zegt ze een kerstfeestje in de ambtswoning van Boris Johnson gehad te hebben, zónder Covid-regels. Ook Boris Johnson reageerde woensdag op het incident, hij zei “geen weet ervan te hebben dat de regels toen overtreden werden.”
  [naar artikel]
 21. Brexit: breken Johnson en Von der Leyen eindelijk de ban? (09/12/2020 - Knack)
  Woensdagavond krijgen Brits premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen elkaar voor het eerst in elf maanden fysiek in de ogen. Maar met welke bedoelingen komt Boris Johnson eigenlijk naar Brussel?
  [naar artikel]
 22. Boris Johnson verlengt lockdown tot maart (27/01/2021 - Express)
  De lockdown in Engeland zal zeker drie weken langer duren dan eerst voorzien. De Britse premier Boris Johnson hoopt dat scholen terug kunnen openen vanaf 8 maart. Later meer. The post Boris Johnson verlengt lockdown tot maart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. “Boris de Orator”: het waanzinnige parcours van brokkenpiloot Boris Johnson (3) (11/02/2022 - Express)
  Boris Johnson is met voorsprong de meest besproken politicus in het Westerse halfrond sinds het vertrek van Trump.  Als je een script zou indienen aan een filmproducent, die het leven van Johnson beschrijft, zou hij of zij het in de vuilbak kieperen: “Onrealistisch”. Wij doken in dat beruchte leven en trachten in vier delen aan […]
  [naar artikel]
 24. “Boris de Brexiteer”: Het waanzinnige parcours van brokkenpiloot Boris Johnson (16/02/2022 - Express)
  Boris Johnson is met voorsprong de meest besproken politicus in het westerse halfrond sinds het vertrek van Trump.  Als je een script zou indienen bij een filmproducent, dat het leven van Johnson beschrijft, zou hij of zij het in de vuilbak kieperen: “Onrealistisch”. Wij doken in dat beruchte leven en trachten in vier delen aan […]
  [naar artikel]
 25. “Boris de Gokker”, het waanzinnige parcours van brokkenpiloot Boris Johnson (04/02/2022 - Express)
  Boris Johnson is sinds het vertrek van Trump met voorsprong de meest besproken politicus in het westerse halfrond. Als je een script zou indienen bij een filmproducent, dat het leven van Johnson beschrijft, zou hij of zij het in de vuilbak kieperen: “Onrealistisch”. Wij doken in dat beruchte leven en trachten in vier delen aan te […]
  [naar artikel]
 26. Boris Johnson keert terug uit ziekteverlof (27/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson keert terug naar Downing Street 10 vandaag, nu hij voldoende hersteld is van Covid-19. Er... The post Boris Johnson keert terug uit ziekteverlof appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Boris Johnson: “Brexit op 31 oktober is haalbaar” (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De koploper in de Conservatieve leiderschapsstrijd waarschuwt voor de gevolgen als de brexitdeadline weer wordt verlengd. Boris Johnson...
  [naar artikel]
 28. Britse premier Boris Johnson kijkt aan tegen vertrouwenssteming (06/06/2022 - De Tijd)
  10:16 De Britse Conservatieve partij houdt maandagavond een vertrouwensstemming om over het lot van partijleider en premier Boris Johnson te beslissen. Johnson ligt al maanden onder vuur voor zijn aanwezigh...
  [naar artikel]
 29. Jo Johnson, de broer van Boris, stapt uit de Britse regering uit protest tegen de brexitplannen (09/11/2018 - VRT NWS)
  In Groot-Brittannië neemt viceminister van Transport Jo Johnson ontslag. Hij doet dat uit onvrede met de brexitplannen die premier Theresa May uitwerkt. In tegenstelling tot zijn meer bekende broer Boris Johnson is Jo Johnson een groot tegenstander van de brexit.
  [naar artikel]
 30. Boris Johnson doet afstand van Amerikaanse nationaliteit (09/02/2017 - De Redactie)
  De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft afstand gedaan van zijn Amerikaanse nationaliteit. Dat blijkt uit een document dat het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft gepubliceerd. Boris Johnson had zowel een Brits als een Amerikaans paspoort.
  [naar artikel]
 31. Boris Johnson noemt zoon naar artsen die zijn leven redden (02/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds hebben hun pasgeboren zoon Wilfred Lawrie Nicholas Johnson genoemd. Op Instagram zegt de trotse moeder dat de naam Nicholas een eerbetoon is aan de artsen die Boris Johnson verzorgden toen hij corona had. “Ze hebben zijn leven gered”, schrijft ze.
  [naar artikel]
 32. Wat betekent verkiezingsoverwinning van Boris Johnson voor de brexit? (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de eerste exitpolls in het Verenigd Koninkrijk heeft Boris Johnson te pakken waar hij op gehoopt had: met - voorlopig - 368 van de 650...
  [naar artikel]
 33. Live - Boris Johnson: ‘Het Hof was fout’ (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson heeft de oppositieleden in het Lagerhuis uitgedaagd een motie van wantrouwen tegen de regering in te dienen. Johnson sprak vanavond het parlement toe nadat het Hooggerechtshof gisteren had geoordeeld dat de opschorting ervan onwettig was. Volg de livestream hieronder.
  [naar artikel]
 34. Hoe het ongelukkige kind Al Johnson veranderde in de snoevende politicus Boris Johnson (24/07/2019 - De Morgen)
  Twee biografen leggen uit hoe het ongelukkige kind Al Johnson veranderde in de snoevende politicus Boris Johnson. En hoe hij op een achternamiddag besloot voor de brexit te zijn. Het blijft de vraag of Johnson nu hij premier is, zoals hij roept, zijn land op 31 oktober uit de EU zal trekken.
  [naar artikel]
 35. Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas Het Verenigd Koninkrijk zet volop in op vaccinaties om een nieuwe golf van Covid-19 te drukken. Premier Boris Johnson kondigde een campagne aan om mensen van 50 jaar en ouder een derde prik aan te bieden, evenals eerste vaccinaties voor drie miljoen kinderen van 12 tot 15 jaar. Een vaccinatiepaspoort zou als “plan b” dienen. […] Lees dit artikel: Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas
  [naar artikel]
 36. Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Londen en zuidoosten van Engeland (19/12/2020 - De Morgen)
  Londen, het zuidoosten en oosten van Engeland gaan vanaf zondagochtend opnieuw op slot. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd. De beperkingen duren twee weken en worden op 30 december herzien. Boris Johnson had het zaterdag ook over de nieuwe variant van het virus die circuleert. Hij zei dat die mogelijk 70 procent besmettelijker is dan de huidige.
  [naar artikel]
 37. Voor u uitgelegd: de volledige brexitsaga in 120 seconden (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren heeft Queen Elizabeth ermee ingestemd het Britse parlement op te schorten tot 14 oktober. Daarmee haalt premier Boris Johnson zijn slag...
  [naar artikel]
 38. Boris Johnson: 'We moeten ons voorbereiden op no deal' (12/06/2019 - De Tijd)
  14:05 Als Conservatief kandidaat-partijleider en -premier wil Boris Johnson het brexitverdrag heronderhandelen, ook al is daar in Brussel amper nog appetijt of een gesprekspartner voor.
  [naar artikel]
 39. Komt ontslag in zicht voor Boris Johnson? (02/10/2017 - Knack)
  Nu Boris Johnson opnieuw de ogenschijnlijke consensus binnen de Britse regering doorbroken heeft, gaan er stemmen op om hem te ontslaan.
  [naar artikel]
 40. Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken (07/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag plannen aangekondigd om de belastingen te verhogen om de gezondheidszorg en hervormingen van het socialezekerheidsstelsel van het land te financieren. Vanaf april wil de regering-Johnson in het hele Verenigd Koninkrijk een nieuwe heffing van 1,25 procent voor sociale verzekeringen invoeren. In het kader van het Britse nationale verzekeringsstelsel […] Lees dit artikel: Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken
  [naar artikel]
 41. Boris Johnson: “Britten zijn dikker dan meeste Europeanen” (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson erkent dat overgewicht onder Britten vaker voorkomt dan bij andere Europeanen. Johnson zei maandag in een...
  [naar artikel]
 42. LIVE. Boris Johnson spreekt parlement toe over strengere coronamaatregelen: “Werk van thuis uit” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe over de fors stijgende coronacijfers in zijn land. Verwacht wordt dat Johnson...
  [naar artikel]
 43. Broer Boris Johnson stapt op: “Verscheurd tussen trouw aan familie en nationaal belang” (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De jongere broer van de Britse premier Boris Johnson, Jo Johnson, stapt op als onderminister en Conservatief parlementslid. "In de afgelopen weken...
  [naar artikel]
 44. Boris Johnson kijkt vijandig Brits parlement in de ogen (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de gebeurtenissen hier op de voet.
  [naar artikel]
 45. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Conservatieve Partij heeft Boris Johnson (55) als haar nieuwe leider gekozen. Johnson volgt zo ook Theresa May op als premier van het Verenigd...
  [naar artikel]
 46. Boris Johnson stamt af van Zwitserse mummie (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson blijkt af te stammen van een gemummificeerde vrouw in Zwitserland.
  [naar artikel]
 47. Boris Johnson stelt brexitstemming uit (19/10/2019 - De Tijd)
  16:02 Het Britse parlement heeft een amendement goedgekeurd dat premier Boris Johnson dwingt brexituitstel tot 31 januari te vragen.
  [naar artikel]
 48. Boris Johnson: 'Verenigd Koninkrijk stapt op 31 oktober uit EU, wat er ook gebeurt' (02/10/2019 - Knack)
  Brits premier Boris Johnson sprak woensdag op het partijcongres van de Britse Conservatieven in Manchester. Hij zei dat zijn regering haar Europese gesprekspartners 'constructieve en redelijke voorstellen' over de boedelscheiding zal doen. Het enige alternatief, aldus Johnson, is een harde brexit.
  [naar artikel]
 49. Kan Boris Johnson zijn zin nog krijgen? (05/09/2019 - De Morgen)
  Het Lagerhuis wint de eerste slagen in de strijd met premier Boris Johnson. Toch is het geenszins zeker dat een no deal-brexit nu echt is voorkomen. Al heeft Johnson minder opties, hij hééft opties.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy