Het Retro Café, ’t Link Kieke en Bar ‘Lo zijn failliet. De uitbater van de drie horecazaken legt noodgedwongen de boeken neer en Linkeroever, waar horeca al lang niet meer dik gezaaid is, blijft achter met drie zaken en “het beste terras van ’t stad” minder. [naar artikel]
De deuren van de meeste horecazaken zijn inmiddels weer geopend. Om jou terug te verwelkomen trakteren verschillende horecazaken met een aperitief, een stukje taart of een gefrituurd hapje! [naar artikel]
Naar een Ikea-winkel gaan, louter om een hapje te eten of om één dingetje te gaan halen? Dat is zo goed als onmogelijk. Als je in het woonwarenhuis rondloopt, kom je bijna altijd thuis met een kar vol spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Een Amerikaanse man documenteerde hoe zijn vrouw te werk ging om het opzet van de keten te bewijzen. [naar artikel]
Bent u van plan om iets te gaan eten in Hasselt, maar vindt u het parkeren er te duur? Uitbater Maxim Willems van Très Belge herkent het probleem. Zijn klanten mogen in ruil voor een hapje of drankje een uur gratis parkeren. Te voet of met de fiets? Dan krijgt u korting bij de schoenenmaker of fietswinkel. [naar artikel]
De brandweer van Brugge verliest in één klap 63 jaar aan ervaring. Zowel korporaal Hans Bervoet (60) als eerste sergeant Patrick Verlinde (63) gaan op pensioen. “Het leuke is dat je als brandweerman overal welkom bent”, klinkt het. [naar artikel]
Het voelde heel raar, die vrijdag 13 maart toen in één keer alle horecazaken de deuren moesten sluiten. Het leek maar ‘voor een paar weken’, ondertussen lijkt het een eeuwigheid geleden. Maar nu kunnen klanten én uitbaters weer lachen. In de hele provincie maken brasseries, toprestaurants, volkscafés en alle andere zaken zich klaar om jou weer te verwelkomen. Maandag voelt ons land weer wat normaler, als je een pint kan bestellen of gezellig een hapje kan gaan eten. Natuurlijk is er veel aandacht voor de veiligheid. Maar van Wuustwezel tot Vremde, van Mechelen tot Turnhout klinkt vooral: “Blij dat je er weer bent!” [naar artikel]
Max Verstappen gaat dit weekend in Singapore op jacht naar zijn tweede podium van het seizoen. Tenminste, als hij niet ziek is geworden van een hapje doerian, een inheemse fruitsoort. [naar artikel]
Ben jij soms ook benieuwd waar onze BV’s graag vertoeven? Zo gaat hockeyspeler Alexander Hendrickx graag naar ‘den Bosuil’ om een voetbalmatch bij te wonen en vertoeft VTM-nieuwsanker graag in De Stordeur in Leuven om te klimmen en nadien een lekker hapje te eten. Of het nu is om te eten, drinken, wandelen, rusten of plezier te beleven: wij selecteerden enkele favoriete adresjes die je zelf ook eens kan uitproberen. [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. Maar dat is zeker niet altijd het geval. HLN Eten verzamelde 40 eetadressen in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven waar je voor minder dan 15 euro kan tafelen. “Hier betaal je je eten per gram.” [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. Maar dat is zeker niet altijd het geval. HLN Eten verzamelde 40 eetadressen in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven waar je voor minder dan 15 euro kan tafelen. “Hier betaal je je eten per gram.” [naar artikel]
Glutenvrij eten is niet per se gezonder, signaleert topdokter Danny De Looze. In zijn boek Lactose, gluten & co neemt hij ons mee van hapje tot kakje. ‘Er worden te veel halve waarheden verkocht over wat we eten en hoe we dat al dan niet verteren.’ [naar artikel]
Op internet circuleert een lijst van horecazaken waar je zonder Covid Safe Ticket toch nog binnen mag. De lijst wordt verspreid onder mensen die in een privé-Facebookgroep zitten. VTM Nieuws bemachtigde de lijst, en testte uit hoe makkelijk het was om zonder CST iets te gaan eten of drinken. Niet zo moeilijk, zo bleek. [naar artikel]
Vier op de 10 horecazaken hebben last van klanten die urenlang surfen via de gratis wifi die wordt aangeboden, maar ondertussen amper iets eten [naar artikel]
Volgens de organisatoren zijn er zondag circa 60.000 personen afgezakt naar de Leuvense binnenstad voor de 30e editie van het culinair stadsfestival Hapje Tapje. Dat is iets minder dan de 62.000 bezoekers die vorig jaar opdaagden. Met tientallen eetstands langs enkele straten in het stadshart en de uitgebreide biermarkt op de Oude Markt bestond Hapje […] Het bericht Dertigste editie van Leuvens culinair festival Hapje Tapje lokt 60.000 bezoekers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In drie horecazaken op de Waalsekaai op het Antwerpse Zuid is afgelopen weekend ingebroken. Telkens vernielden de daders de voordeur. [naar artikel]
Alle horecazaken moeten vanaf middernacht sluiten en dat voor minstens drie weken. Dat is een maatregel die de regering gisterenavond aankondigde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Leuven zal dat een grote impact hebben, met als grootste caféganger de student natuurlijk. [naar artikel]
Vier op de 10 horecazaken hebben last van klanten die urenlang surfen via de gratis wifi die wordt aangeboden, maar ondertussen amper iets eten of drinken. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), op basis van een enquête bij 468 horecazaken. Het NSZ ziet een oplossing in de ‘pay per minute’- formule, waarbij cafés hun klanten laten betalen voor de tijd die ze er doorbrengen, en niet voor hun consumpties. [naar artikel]
De kunst van het fooi geven is zelfs in eigen land al niet erg makkelijk. Wat doe je dan als je op vakantie een hapje bent gaan eten? Om [naar artikel]
De Japanse driesterrenchef Jiro Ono staat niet langer in de Michelingids. Niet omdat zijn eten de kwalitatieve check niet haalt, maar omdat hij niet langer vrije reservaties ontvangt. [naar artikel]
De coronacrisis hakt er bij veel zelfstandigen en ondernemers zwaar in, niet in het minst bij de horecazaken. Er worden dan ook allerlei acties gelanceerd om de schade zo veel mogelijk te beperken. [naar artikel]
Bekroop jou de voorbije zonnige dagen ook de zin om in een zwembad te springen? Plonzen in je eigen tuin is een optie, maar anders kan je alleen maar gaan aanschuiven aan De Molen op Linkeroever, of zwemvijver Boekenberg in Deurne. Als die terug openen, tenminste. Je kan ook wat verder de Kempen in. Vroeger waren er veel meer openbare zwembaden in open lucht. Wellicht was de exploitatie minder duur, vanwege lossere milieuregels. Maar de behoefte was ook groter, want een uitje naar zee, laat staan een reisje naar de zon, was een verre droom voor Jan Modaal. Wij zochten de oude foto’s van drie zwemparadijzen in en rond de stad, en gaan nog es kijken hoe het er daar nu uitziet. [naar artikel]
Hapje-Tapje in Leuven lokt ook dit jaar veel hongerige bezoekers. Het eet- en drinkfestival in het centrum van de stad ging ondanks het slechte weer toch door. Normaal lokt het festival ongeveer 60.000 bezoekers die genieten van een hapje en een drankje bij een 90-tal standhouders. Dat bezoekersaantal zal dit jaar vermoedelijke lager liggen, toch blijft het in de culinaire Munstraat over de koppen lopen. [naar artikel]
De Hasseltse Jazzclub ‘The Mood' organiseerde een jazz stadsfestival waarbij in niet minder dan 25 horecazaken schitterende jazz werd gespeeld. Van in de bruinste kroeg tot in het sjiekste café werden de gasten getrakteerd op jazz bij het eten en drinken. [naar artikel]
De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was ik wel blij dat ik niet moest betalen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.