Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
11:26 uur

10 jaar geleden mochten slechts elf huiseigenaars in Doel blijven: wij zochten uit wat er van hen is geworden

Het Nieuwsblad

21/12/2019 - 12:07

Exact tien jaar geleden verstreek het woonrecht in Doel, het polderdorp dat wordt bedreigd door de uitbreiding van de Antwerpse haven. ­Alle huurders moesten vertrekken. Alleen de ­overgebleven elf huiseigenaars mochten blijven, zonder te weten wat de toekomst zou brengen. Wim ­Dehandschutter kampeerde er in 2009 een week voor de krant en keert tien jaar later ­terug.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Doel 1 en Doel 2 blijven langer dicht dan verwacht (18/12/2018 - De Tijd)
  20:26 Het gevaar dat er deze winter in België ernstige problemen met de energiebevoorrading ontstaan, is opnieuw groter geworden. De heropstart van de kerncentrales Doel 1 en 2 zal veel later gebeuren dan ...
  [naar artikel]
 2. 5 jaar geleden werd Doel 4 gesaboteerd, van de dader is nog steeds geen spoor (05/08/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is het 5 jaar geleden dat de kernreactor Doel 4 werd stilgelegd na een olielek. Al snel bleek dat het lek hoogstwaarschijnlijk het gevolg was van sabotage. Een terreurdaad? Een misnoegde werknemer? Vijf jaar later weten we het nog altijd niet.
  [naar artikel]
 3. Doel brandt (5): ‘Welk doel voor Doel?’ (31/07/2017 - Apache)
  Het polderdorp Doel is bijna een spookdorp geworden. Stripjournalist Jeroen Janssen brengt regelmatig verslag uit. Ditmaal ontmoet hij 's nachts een Nederlands koppel.
  [naar artikel]
 4. Federer: "Nummer één van de wereld blijven is niet het grote doel" - Prijzengeld Roland Garros nadert 40 miljoen (22/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Roger Federer is het slechts een klein doel nummer één van de wereld te blijven. Niet meer. Dat verklaarde de Zwitser in de marge van het...
  [naar artikel]
 5. Verlenging kerncentrales Doel 1 en 2 ongrondwettig, maar voorlopig blijven ze open (05/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Slecht nieuws voor Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrale in Doel (Beveren). Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wet vernietigd die Doel 1 en Doel 2 langer openhield. Maar voorlopig kunnen de reactoren blijven draaien, tot eind 2022.
  [naar artikel]
 6. BUURTREPORTAGE. Het leven gaat gewoon door in Doel: “We hebben zelfs Netflix” (07/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste lentezon lokt volk naar Doel, het dorp dat 20 jaar geleden dood werd verklaard. In de straten vol graffiti poseren meisjes in het wit voor hun communiefoto’s, terwijl achter de dijk nieuwe Doelbaby Rover, amper tien dagen oud, een dutje doet. Doel leeft. En dat Doel al twintig jaar lang opdoekplannen overleeft, dat wordt straks gevierd in Doel 5, het laatste café.
  [naar artikel]
 7. Roger Federer: “Nummer één van de wereld blijven is niet het grote doel” (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor Roger Federer is het slechts een klein doel nummer één van de wereld te blijven. Niet meer. Dat verklaarde de Zwitser donderdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Miami, waar hij de titelverdediger is. Federer moet de kwartfinales bereiken in Miami om dat ‘mini-objectief’ te halen.
  [naar artikel]
 8. Doel 1 en 2 blijven tien jaar langer open (13/04/2019 - De Morgen)
  Kerncentrales Doel 1 en 2 blijven tien jaar langer open dan gepland. De regering heeft gisteren in extremis een deal gesloten met uitbater Electrabel.
  [naar artikel]
 9. Mag ik bij u blijven slapen? 10 jaar later (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tien jaar geleden zochten onze journalisten elke avond een slaapplaats voor één nacht in een door de vogelpik aangeduide straat ergens in Limburg. Alle 44 de Limburgse gemeenten kwamen aan bod. Vijf van de logeerplaatsen van toen bezoeken de journalisten deze week opnieuw met de vraag: hoe verging het ons gastgezin de afgelopen tien jaar?Vandaag bezoekt nieuwsmanager Marijke Vrijsen de familie Guilliams-Smeysters in Mielen-boven-Aalst.
  [naar artikel]
 10. Mag ik bij u blijven slapen? 10 jaar later (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tien jaar geleden zochten onze journalisten elke avond een slaapplaats voor één nacht in een door de vogelpik aangeduide straat ergens in Limburg. Alle 44 de Limburgse gemeenten kwamen aan bod. Vijf van de logeerplaatsen van toen bezoeken de journalisten deze week opnieuw met de vraag: hoe verging het ons gastgezin de afgelopen tien jaar?Vandaag herbezoekt redacteur Karel Moors het echtpaar Jan Ferson en Alice ‘Lies’ Casters in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 11. Belgen met slechts één cap achter hun naam? Dit zijn de 125 one-hit-wonders bij de Rode Duivels (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Vertonghen wordt vanavond alleen recordhouder wat het aantal interlands betreft: 97 in totaal. Wij zochten en vonden alle spelers die slechts...
  [naar artikel]
 12. Jaar geleden werd bloemist gered door crowdfunding, nu start Ghihslain (60) zelf actie voor goede doel (17/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een jaar geleden nekten wegenwerken de bloemenzaak van Ghislain Deschoemaeker op de Pottelberg in Kortrijk ei zo na. Een crowdfunding hielp hem er toen bovenop. Dit jaar wil Ghislain zelf chrysanten verkopen voor het goede doel.
  [naar artikel]
 13. Werkloosheid nog nooit zo laag in 10 jaar (04/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De werkloosheid in Vlaanderen is gedaald tot het peil van 2007, het jaar voor de financiële crisis begon. In december zochten ‘slechts’ 186.807 mensen werk. Dat komt neer op een werkloosheidsgraad van 6,1 procent.
  [naar artikel]
 14. Maggie De Block deelt foto uit de oude doos: “Toen mochten we nog feesten” (26/03/2020 - Metro)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft haar trouwfoto gedeeld op Instagram. Ze is vandaag immers 38 jaar getrouwd met haar man. Maggie De Block blikt op Instagram nostalgisch terug naar haar huwelijk. De 57-jarige politica trouwde 38 jaar geleden met haar echtgenoot Luc Asselman (64). “Vandaag is het 38 jaar geleden dat ik trouwde met Luc. Toen mochten we nog feesten, vandaag is daar weinig tijd voor”, schrijft ze bij de foto. Klik hieronder op het pijltje naar rechts om alle foto’s te bekijken. View this post on Instagram Vandaag is het 38 jaar geleden dat ik trouwde met Luc. Toen mochten we nog feesten, vandaag is daar weinig tijd voor. A post shared by Maggie De Block (@maggiedeblock) on Mar 26, 2020 at 2:21am PDT Lees ook: VIDEO. Bazart-frontman Mathieu Terryn gegeneerd door DEZE beelden uit de oude doos Het bericht Maggie De Block deelt foto uit de oude doos: “Toen mochten we nog feesten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Mochten er slechts 100 mensen op aarde leven (11/05/2017 - Express)
  Express.Live The post Mochten er slechts 100 mensen op aarde leven appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 16. Doel is gered, bewoners weer hoopvol: “Dat er nu maar snel nieuwe kinderen bijkomen” (22/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met de geboorte van Rover, zo’n anderhalf jaar geleden, was de eerste baby in Doel in twaalf jaar tijd een feit. Het zoontje van Kevin de Mey (39) en Liese Stuer (35) geeft de 25 inwoners hoop. Hoop dat, nu Doel definitief is gered, velen hun voorbeeld zullen volgen en dit het begin betekent van de wederopbouw van het polderdorp.
  [naar artikel]
 17. Mag ik bij u blijven slapen? 10 jaar later: elke dag bidden voor dit oord van gebed en genade (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tien jaar geleden zochten onze journalisten elke avond een slaapplaats voor één nacht in een door de vogelpik aangeduide straat ergens in Limburg. Alle 44 de Limburgse gemeenten kwamen aan bod. Zes van de logeerplaatsen van toen bezoeken de journalisten deze week opnieuw met de vraag: hoe verging het ons gastgezin de afgelopen tien jaar?Vandaag herbezoekt redactrice Marij Wyers de cisterciënzerzuster in het slotklooster Abdij Mariënlof in Kerniel (Borgloon).
  [naar artikel]
 18. Uit het archief: 15 jaar geleden keurde de Kamer de wet op het homohuwelijk goed (30/01/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat de Kamer de wet op het homohuwelijk goedkeurde. Na Nederland was België het tweede land dat het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht openstelde. Op 1 juni 2003 trad de wet in werking. Pas 3 jaar later mochten holebikoppels ook kinderen adopteren.
  [naar artikel]
 19. Kernreactor Doel 1 weer veilig (28/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na Doel 2 mag nu ook kernreactor Doel 1 heropstarten. Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle, kortweg FANC, heeft daarvoor vandaag de toelating gegeven aan ENGIE Electrabel.Een jaar geleden werd in Doel 1 een lek vastgesteld in een leiding in een veiligheidskoelwatercircuit. Engie heeft de nodige reparatiewerken uitgevoerd. Het is nog niet duidelijk wanneer de reactor weer wordt opgestart.
  [naar artikel]
 20. Baby’tje geboren in Doel: aantal inwoners stijgt van 18 naar 19 (07/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Doel heeft er een nieuwe inwoner bij. Het dorp dat 20 jaar geleden dood werd verklaard, leeft lustig voort. Met de komst van Doelbaby Rover tien dagen geleden stijgt het aantal inwoners van 18 naar 19.
  [naar artikel]
 21. Vlaamse werkloosheid op laagste peil in tien jaar (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De werkloosheid in Vlaanderen is gedaald tot het peil van 2007, het jaar voor de financiële crisis begon. In december zochten ‘slechts’ 186.807 mensen werk. Dat komt neer op een werkloosheidsgraad van 6,1 procent.
  [naar artikel]
 22. De toekomst van low cost, van Oostende tot Amerika (10/04/2019 - De Morgen)
  Een vierde van de reizigers binnen Europa vliegt vandaag low cost. Amper zeven jaar geleden was dat slechts één op twintig. Hoe zal vliegen er in de toekomst uitzien: betalen we voor het toilet of staan we recht? En hoe kan de reisgrage Belg zijn voordeel doen bij het succes van de low costers? Budgetreisexperte Tina De Gendt en wereldreizigster Debbie Pappyn zochten het voor u uit. door Tina De Gendt en debbie pappyn
  [naar artikel]
 23. Robotfoto moet tot doorbraak leiden in sabotagezaak Doel (05/11/2019 - De Standaard)
  Het federaal parket verspreidt een robotfoto van iemand die mogelijk de dader van de sabotage van kernreactor Doel 4 is, vijf jaar geleden.
  [naar artikel]
 24. Deze robotfoto moet tot doorbraak leiden in sabotagezaak Doel (05/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het federaal parket verspreidt een robotfoto van een mogelijke dader van de sabotage van kernreactor Doel 4 is, vijf jaar geleden.
  [naar artikel]
 25. Daar zijn de naakte rugbyspeelsters weer: kalender voor het goede doel (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is ondertussen al een traditie geworden: de meisjes van de Cardiff University Ladies Rugby Club pakken elk jaar uit met een naaktkalender om geld in te zamelen voor het goede doel.
  [naar artikel]
 26. 'DE LUIDE NEE is een stille oke? geworden' (11/04/2019 - De Morgen)
  Toen het vondelingenluik vijftien jaar geleden in Antwerpen werd geïnstalleerd, werd het een middeleeuws en misdadig tuig genoemd. Vandaag, acht kindjes later, blijven die grote woorden achterwege. 'Ergens is het toch een geruststelling.'
  [naar artikel]
 27. Regering heeft deal: Doel 1 en 2 blijven open (11/04/2019 - De Morgen)
  Doel 1 en 2, de oudste kerncentrales in ons land, blijven langer open. Daarover is de regering het eens. Het is nu aan energieminister Marghem (MR) om de bewijzen op tafel te leggen dat de centrales absoluut noodzakelijk zijn.
  [naar artikel]
 28. Wanneer de jeugdhulp zelf een zorgenkind is: ‘Jeugdzorg lijkt wel een markt. We blijven met kinderen leuren’ (23/02/2020 - De Morgen)
  Hallucinante wachtlijsten, bureaucratie tot en met, en wéér besparingen: de jeugdhulp is zelf een zorgenkind geworden. Wij zochten de mensen achter de cijfers op en spraken met hulpverleners en jongeren. ‘Je kunt maar beter hopen dat het heel erg wordt in je gezin. Dan is de kans het grootst dat je geholpen wordt.’
  [naar artikel]
 29. Jo (45) overwon kanker en fietst nu voor het goede doel: “Ik ben het levende bewijs dat de wetenschap levens kan redden” (16/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jo Stalpaert uit Vollezele kreeg 20 jaar geleden te horen dat hij teelbalkanker had. 10 jaar geleden werd hij genezen verklaard en acht jaar op rij fietst hij al met de Kromme Gedong de 1.000 km Kom Op Tegen Kanker.
  [naar artikel]
 30. Nederlandse actie voor het goede doel levert slechts 1,3 miljoen euro op (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 3FM-actie ‘Serious Request: Lifeline’ heeft dit jaar slechts 1.308.889 euro opgebracht voor het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 31. Wittekerke 25 jaar later: Wat weet u nog over de personages van de populaire VTM-soap? (13/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vijfentwintig jaar na de eerste aflevering haalt VTM Wittekerke onder het stof ­vandaan. Elke weekdag om 14.10 uur worden de kijkers teruggeflitst naar de jaren negentig in het fictieve kustdorp. Wat ­herinnert u zich van de personages van het eerste uur en wat is er geworden van de ­acteurs? Wij zochten het uit.
  [naar artikel]
 32. Doel brandt, van onze ‘graphic journalist’ ter plaatse (4) (10/07/2017 - Apache)
  Polderdorp Doel is bijna een spookdorp geworden. Stripjournalist Jeroen Janssen brengt regelmatig voor Apache een reportage.
  [naar artikel]
 33. Potvis Valentijn na 30 jarig opgegraven: “Wat mij bijbleef, is die stank. Nu is die walm er opnieuw, en hij is niet minder geworden” (13/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Koksijde zijn ze begonnen met het opgraven van potvis Valentijn. Die spoelde precies dertig jaar geleden aan op het strand. Doel: het dier tentoonstellen in het Visserijmuseum aldaar. De klus – inclusief het opschonen van de botten en het herpuzzelen van het skelet – zal drie jaar duren. “En dan zal volk uit binnen- én buitenland toestromen”, hoopt de burgemeester. “Want een topstuk als dit hebben ze alleen in natuurhistorische musea zoals dat van Londen.”
  [naar artikel]
 34. Doel brandt, van onze ‘graphic journalist’ ter plaatse (3) (23/06/2017 - Apache)
  Polderdorp Doel is bijna een spookdorp geworden. Stripjournalist Jeroen Janssen brengt regelmatig voor Apache een exclusieve reportage.
  [naar artikel]
 35. Vlaams Belang vecht voor relevantie (10/04/2019 - De Morgen)
  Met de peilingen op bodemkoers focust het Vlaams Belang op overleven. Voor een partij die tien jaar geleden nog de grootste niet-kartelpartij van Vlaanderen was, is 'groter blijven dan Groen' plots een doelstelling geworden.
  [naar artikel]
 36. Nog twee andere sabotagepogingen in Doel 4: gerecht doet ultieme oproep in zoektocht naar dader (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het VTM-opsporingsprogramma FAROEK gaat morgenavond op zoek naar de dader van de sabotage in Doel 4. Afgelopen zomer was het vijf jaar geleden dat...
  [naar artikel]
 37. We zijn minder tevreden over onze collega's dan 10 jaar geleden, maar we worden wel vaker op hen verliefd (22/03/2018 - VRT NWS)
  De Belgische werkplek is in 10 jaar tijd wat minder warm geworden. Zo geven we onze collega's een lagere score dan 10 jaar geleden. Dat blijkt uit een enquête van uitzendkantoor Randstad.
  [naar artikel]
 38. Britse tiener blind en doof geworden door extreem eenzijdig voedingspatroon (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 19-jarige jongen uit de zuidwestelijke Engelse stad Bristol is twee jaar geleden volledig blind en slechthorend geworden omdat hij zeker tien...
  [naar artikel]
 39. 3 jaar geleden werd Doel 4 gesaboteerd, van de dader is nog steeds geen spoor (04/08/2017 - De Redactie)
  Op 5 augustus 2014, rond de middag, draait iemand in het niet-nucleaire gedeelte van de kernreactor Doel 4 een veiligheidsklep open. Een terreurdaad? Een misnoegde werknemer? We weten het nog steeds niet.
  [naar artikel]
 40. Veroordeelde pedofiel bleef jaar in jeugdtheater werken (11/09/2016 - De Redactie)
  In Turnhout is een twintiger opgepakt die een jaar geleden veroordeeld was voor zedenfeiten. Hij kon een jaar onder de radar blijven en al die tijd in een jeugdtheater blijven werken.
  [naar artikel]
 41. Gezocht: vrienden op het werk (22/03/2018 - VRT NWS)
  De Belgische werkplek is in tien jaar tijd wat minder warm geworden. Zo geven we onze collega's een lagere score dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit een enquête van uitzendkantoor Randstad. Wij gingen op zoek naar VRT NWS-collega’s die vrienden zijn geworden en we hebben er gevonden.
  [naar artikel]
 42. Shop till you drop, voor hem (23/09/2017 - De Morgen)
  Precies vijftig jaar geleden waaide de Summer of Love door Carnaby Street in Londen. Vandaag kan je er heerlijk shoppen. Wij zochten de leukste adresjes voor mannen.
  [naar artikel]
 43. POLL. 65 jaar De Strangers: wat is uw favoriete nummer? (08/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag is het exact 65 jaar geleden dat de Antwerpse muziekgroep De Strangers op 8 mei 1952 werd opgericht. De humoristische liederen van de band met vaak maatschappijkritische teksten zijn ondertussen gemeengoed geworden en waren enkele decennia geleden regelrechte hits.
  [naar artikel]
 44. KRC Genk-voorzitter Herbert Houben praat over transfers (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Beter doen dan vorig seizoen.” Het moet van het jaar na de landstitel geleden zijn dat we een andere ambitie mochten optekenen op de officiële ploegvoorstelling van KRC Genk. Maar nog veel pertinenter was de vraag: waar blijven de nieuwkomers? “Ik maak me niet ongerust”, antwoordde voorzitter Herbert Houben. “Er wordt onderhandeld, maar we slaan alleen toe aan een correcte prijs.”
  [naar artikel]
 45. Extreme loopprestatie voor het goede doel: “Ik heb veel kou geleden, ben gevallen en kon niet meer slikken” (02/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Alain Aerts (55) liep afgelopen weekend 24 uren onafgebroken rondjes van vijf kilometer op het loopparcours in Massenhoven voor het goede doel. “Ik heb veel kou geleden”, zei de ultraloper bij aankomst met 161 kilometers in de kuiten.
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Bezoekers Six Flags liggen 30 uur in doodskist (16/11/2018 - Metro)
  Het pretpark Six Flags St. Louis in Missouri daagde enkele weken geleden haar bezoekers uit om 30 uur lang in een doodskist te blijven liggen. Vice volgde de mensen die deelnamen aan deze lugubere uitdaging. De deelnemers mochten een keer per uur naar het toilet en kregen eten en drinken. Ook mochten ze hun telefoon gebruiken. Check het filmpje om te zien wie 300 dollar en een doodskist mee naar huis mocht nemen. Lees ook : Pretpark daagt bezoekers uit om 30 uur lang in doodskist te liggen Het bericht VIDEO. Bezoekers Six Flags liggen 30 uur in doodskist verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Kurt Cobain zou vandaag 52 geworden zijn: wat gebeurde er met zijn naasten? (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zou rockzanger Kurt Cobain 52 jaar geworden zijn. Het is dit jaar ook 25 jaar geleden dat hij zijn laatste adem uitblies. Naar aanleiding...
  [naar artikel]
 48. Met deze 10 kerstcadeaus maak je iemand blij én steun je het goede doel (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat de zoektocht naar het uitgelezen kerstcadeau ook weer begonnen is. Wij zochten en vonden 10...
  [naar artikel]
 49. 20 jaar geleden kreeg Doel het verdict: het polderdorp moest verdwijnen (20/01/2018 - VRT NWS)
  Op 20 januari 1998 besliste de Vlaamse regering over het lot van Doel. Het polderdorp moest verdwijnen voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen. Het dorpje is intussen in inwonerstal flink uitgedund, maar is er nog steeds.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.