Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
05:56 uur

Na gesprekken met middenveld: informateurs Coens en Bouchez wijden komende dagen aan politieke contacten

Het Laatste Nieuws

02/01/2020 - 20:09

De federale informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben hun consultaties met het middenveld vandaag verdergezet. Op het...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Federale regering: informateurs Bouchez en Coens wijden komende dagen aan politieke contacten (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Federale informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens hebben hun consultaties met het middenveld donderdag voortgezet. Op het programma stonden gesprekken met onder meer de CEO’S van NMBS en Infrabel, de commissaris-generaal van de federale politie en de vertegenwoordigers van de Groep van Tien. De komende dagen wijden Coens en Bouchez zich aan de voortzetting van de politieke contacten, klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Informateurs wijden komende dagen aan politieke contacten (02/01/2020 - Knack)
  De federale informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens hebben hun consultaties met het middenveld vandaag/donderdag verdergezet. Op het programma stonden gesprekken met onder meer de CEO'S van NMBS en Infrabel, de commissaris-generaal van de federale politie en de vertegenwoordigers van de Groep van Tien. De komende dagen wijden Coens en Bouchez zich aan de voortzetting van de politieke c...
  [naar artikel]
 3. Informateurs wijden komende dagen aan politieke contacten (02/01/2020 - Metro)
  De federale informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens hebben hun consultaties met het middenveld vandaag verdergezet. Op het programma stonden gesprekken met onder meer de CEO’S van NMBS en Infrabel, de commissaris-generaal van de federale politie en de vertegenwoordigers van de Groep van Tien. De komende dagen wijden Coens en Bouchez zich aan de voortzetting van de politieke contacten, klinkt het. Informateurs Coens en Bouchez zijn al bijna twee weken op zoek naar andere oplossingen dan de paars-gele of paars-groene piste voor een federale regering. Daarbij consulteren ze ook opnieuw het middenveld, met het oog op een technische nota. Voorgangers Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer ook al een brede consultatieronde. Vandaag mocht de administrateur-generaal van het Riziv langs voor een gesprek over de uitdagingen in de gezondheidszorg, de commissaris-generaal van de federale politie en de directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken mochten hun licht schijnen op de thema’s politie en migratie. Ook de CEO’s van de NMBS en Infrabel kwamen langs, net als de verschillende vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers in de Groep van Tien. De komende dagen staan opnieuw in het teken van politieke contacten. Op 13 januari brengen Coens en Bouchez verslag uit op het paleis. bron: Belga Het bericht Informateurs wijden komende dagen aan politieke contacten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Informateurs Coens en Bouchez praten verder met middenveld: gesprekken met klimatoloog en Hoge Raad voor Justitie (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zaten ook vrijdag samen met het middenveld. Na enkele economische spelers...
  [naar artikel]
 5. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) spreken met het middenveld (26/12/2019 - VRT NWS)
  De federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn gestart met consultaties van het middenveld. Dat laten ze zelf weten in een mededeling. Het gaat dan bijvoorbeeld over de Nationale Arbeidsraad en de Federale Pensioendienst.
  [naar artikel]
 6. Volg hier de persconferentie van informateurs Coens en Bouchez (20/12/2019 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez brengen op dit moment bij koning Filip verslag uit van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd. Om 12 uur geven Coens en Bouchez een persconferentie. Volg alles via de livestream van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 7. Volg hier dadelijk de persconferentie van informateurs Coens en Bouchez (20/12/2019 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez brengen op dit moment bij koning Filip verslag uit van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd. Om 12 uur geven Coens en Bouchez een persconferentie. Volg alles via de livestream van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 8. Informateurs Coens en Bouchez consulteren middenveldorganisaties (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze weten in een mededeling....
  [naar artikel]
 9. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) consulteren middenveld (26/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze donderdag weten in een mededeling. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt in de aanloop naar een nieuwe regering. Ook bijvoorbeeld Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer een brede consultatieronde.
  [naar artikel]
 10. ? Opdracht informateurs Coens en Bouchez verlengd tot 13 januari: volg hier de persconferentie (20/12/2019 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez brengen op dit moment bij koning Filip verslag uit van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd. Zo dadelijk geven Coens en Bouchez een persconferentie. Volg alles via de livestream van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 11. Informateurs zetten contacten met het middenveld verder (27/12/2019 - Knack)
  De federale informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez zaten ook vandaag/vrijdag samen met het middenveld. Na een aantal economische spelers donderdag passeerden vrijdag onder meer klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele, de Hoge Raad voor Justitie en de VVSG de revue.
  [naar artikel]
 12. Informateurs consulteren middenveld (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze weten in een mededeling....
  [naar artikel]
 13. Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs (28/01/2020 - Express)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van het duo Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) met een week verlengd. Zowel de informateurs als premier Sophie Wilmès (MR) zijn vandaag op audiëntie bij de koning geweest om de regeringsvorming te bespreken. ‘s Avonds maakte het Paleis in een persmededeling bekend dat Bouchez en Coens nog een […] The post Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) aangekomen bij de koning (13/01/2020 - VRT NWS)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez zijn zonet aangekomen op het Paleis. Ze brengen verslag uit bij koning Filip over de gesprekken om een nieuwe federale regering te vormen. Er wordt verwacht dat de twee nog even aan zet blijven als informateurs, want het is nog steeds niet definitief duidelijk of de PS en de N-VA samen een regering kunnen vormen.
  [naar artikel]
 15. Live - Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) geven persconferentie: ‘Gaan alle pistes onderzoeken’ (11/12/2019 - De Morgen)
  Bijna 200 dagen na de federale verkiezingen informeerden de kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) de pers voor ze in alle discretie aan hun opdracht beginnen.
  [naar artikel]
 16. Informateurs Coens en Bouchez beginnen vanmiddag gesprekken: "Eén of meerdere mogelijke coalities afbakenen"  (11/12/2019 - VRT NWS)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) beginnen deze namiddag hun gesprekken met tien partijen over de vorming van een nieuwe federale regering. "Als iedereen van goede wil is en oprecht te werk gaat, moet het mogelijk zijn om volgende week één of meerdere mogelijke coalities te weerhouden", zegt Bouchez op een persconferentie. Daarvoor zullen ze gebruik maken van de verslagen van hun voorgangers.
  [naar artikel]
 17. Informateurs gaan laatste rechte lijn in: “Eigenlijk zijn het vooral Coens en Bouchez zelf die kleur moeten bekennen” (06/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regeringsvorming gaat opnieuw een cruciale week in. Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben hun nota af en leggen die de komende dagen voor aan alle partijen die nog aan tafel zitten. Over een week ligt hun deadline al. Dan moet er (meer) duidelijkheid zijn. “Er is nood aan goede wil”, klinkt het bij een onderhandelaar.
  [naar artikel]
 18. Informateurs Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis (31/01/2020 - Knack)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning.
  [naar artikel]
 19. Coens en Bouchez ruimen plaats (31/01/2020 - Express)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez zijn zonet door Koning Filip ontheven van hun opdracht. De koning heeft de twee informateurs vrijdagavond om 18.30 uur plots naar het Paleis geroepen, waarna de mededeling kwam dat de informateurs hun eindverslag uitgebracht hadden en de opdracht beëindigd werd. Dinsdag had het duo nog een verlengingsronde gekregen […] The post Coens en Bouchez ruimen plaats appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Informateurs consulteren middenveld (26/12/2019 - Metro)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze vandaag weten in een mededeling. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt in de aanloop naar een nieuwe regering. Ook bijvoorbeeld Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer een brede consultatieronde. Informateurs Coens en Bouchez zijn op zoek naar andere mogelijkheden, weg van de tweedeling tussen een paars-gele of een paars-groene coalitie. Ze willen vanuit een “centrale as” vertrekken en zien met welke van de tien partijen er raakpunten gevonden kunnen worden. Die opdracht lijken ze breed te benaderen. Ze willen opnieuw het middenveld en de economische spelers horen om tot een technische nota te komen. Vandaag ontvingen de twee het Monitoringcomité, de Nationale Arbeidsraad, de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, de Federale Pensioendienst en het Planbureau. Morgen en volgende week gaan ze door met hun consultaties. Coens en Bouchez moeten op 13 januari opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. bron: Belga Het bericht Informateurs consulteren middenveld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Live - Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) geven persconferentie (11/12/2019 - De Morgen)
  Bijna 200 dagen na de federale verkiezingen informeren de kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR)de pers voor ze in alle discretie aan hun opdracht beginnen. Volg de persconferentie van de beide partijvoorzitters hier live.
  [naar artikel]
 22. Informateurs Coens en Bouchez: “We zijn optimistisch” (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaven woensdag een korte persconferentie. “We gaan alle tien de partijen ontmoeten.”
  [naar artikel]
 23. Informateurs Coens en Bouchez: “We zijn optimistisch” (11/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaven woensdag een korte persconferentie. “We gaan alle tien de partijen ontmoeten.”
  [naar artikel]
 24. Informateurs Coens en Bouchez: “We zijn optimistisch” (11/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaven woensdag een korte persconferentie. “We gaan alle tien de partijen ontmoeten.”
  [naar artikel]
 25. Informateurs Bouchez en Coens werken verder aan de kanteling (20/01/2020 - De Tijd)
  15:27 Het ziet ernaar uit dat de informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) met een schouderklopje van de koning voort mogen timmeren aan de weg om N-VA-voorzitter Bart De Wever aan zet...
  [naar artikel]
 26. Koning Filip roept informateurs Coens en Bouchez onverwacht naar paleis (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten.
  [naar artikel]
 27. Informateurs Coens en Bouchez staan voor cruciaal lang weekend (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben nog goed drie dagen om een doorbraak te forceren in de moeizame zoektocht naar een nieuwe federale regering. Dinsdag zullen ze de koning moeten vertellen of een toenadering tussen N-VA en PS mogelijk is gebleken en of een volgende stap gezet kan worden.
  [naar artikel]
 28. Informateurs Coens en Bouchez staan voor cruciaal lang weekend (24/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben nog goed drie dagen om een doorbraak te forceren in de moeizame zoektocht naar een nieuwe federale regering. Dinsdag zullen ze de koning moeten vertellen of een toenadering tussen N-VA en PS mogelijk is gebleken en of een volgende stap gezet kan worden.
  [naar artikel]
 29. Informateurs Coens en Bouchez krijgen twee weken extra tijd (13/01/2020 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) wordt met een week verlengd. Op 20 januari brengen ze opnieuw verslag uit bij de koning. Dat is zonet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 30. Informateurs Coens en Bouchez geven persconferentie: “We gaan alle pistes onderzoeken” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitters van CD&V en MR, werden gisteren, bijna 200 dagen na de federale verkiezingen, door...
  [naar artikel]
 31. Informateurs Coens en Bouchez praten vandaag verder met het middenveld (27/12/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 32. Informateurs Coens en Bouchez starten vandaag aan opdracht: “We gaan alle pistes onderzoeken” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitters van CD&V en MR, werden gisteren, bijna 200 dagen na de federale verkiezingen, door...
  [naar artikel]
 33. LIVE. Informateurs Coens en Bouchez geven persconferentie: “We gaan alle pistes onderzoeken” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitters van CD&V en MR, werden gisteren, bijna 200 dagen na de federale verkiezingen, door...
  [naar artikel]
 34. Live - Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) geven persconferentie: ‘Gaan alle pistes onderzoeken’ (11/12/2019 - De Morgen)
  Bijna 200 dagen na de federale verkiezingen informeren de kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) de pers voor ze in alle discretie aan hun opdracht beginnen. Volg de persconferentie van de beide partijvoorzitters hier live.
  [naar artikel]
 35. Informateurs Coens en Bouchez onverwacht op audiëntie bij de koning (31/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet ontvangen op het paleis.
  [naar artikel]
 36. Informateurs Coens en Bouchez krijgen week extra tijd (13/01/2020 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) wordt met een week verlengd. Op 20 januari brengen ze opnieuw verslag uit bij de koning. Dat is zonet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 37. Informateurs bezoeken koning zonder regering, maar wél met bloemen voor de jarige koningin (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) Coens en Bouchez arriveerden vandaag niet met lege handen bij de koning. Het was...
  [naar artikel]
 38. Koning midden in kladderadatsch: geen enkele politieke consensus over volgende stap en dus blijven Coens en vooral Bouchez aan zet (29/01/2020 - Express)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten opnieuw nog een weekje verder doen. Een zelfmoordmissie bij gebrek aan beter. In het nieuws: ‘Paniek op het Paleis’ lijkt een onoriginele titel voor een Suske en Wiske-album, maar gisteren zou het misschien toch toepasselijk geweest zijn. Want de twee informateurs brachten de chaos die ze […] The post Koning midden in kladderadatsch: geen enkele politieke consensus over volgende stap en dus blijven Coens en vooral Bouchez aan zet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Koning ontheft informateurs Coens en Bouchez van hun opdracht (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat meldt het Paleis. De twee brachten een eindverslag uit bij de koning, die een einde stelde aan hun informateursopdracht.
  [naar artikel]
 40. Informateurs consulteren middenveld: Monitoringcomité en Arbeidsraad op bezoek (26/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze donderdag weten in een mededeling. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt in de aanloop naar een nieuwe regering. Ook bijvoorbeeld Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer een brede consultatieronde.
  [naar artikel]
 41. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) geven persconferentie: ‘Gaan alle pistes onderzoeken’ (11/12/2019 - De Morgen)
  Bijna 200 dagen na de federale verkiezingen informeerden de kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) de pers voor ze in alle discretie aan hun opdracht beginnen. ‘We gaan alle pistes onderzoeken.’
  [naar artikel]
 42. Verrassend: koning verlengt opdracht informateurs Coens en Bouchez met een week (28/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden dinsdagavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar. “We gaan op zoek naar een meerderheid in dit land”, aldus Coens.
  [naar artikel]
 43. Coens en Bouchez hebben verslag uitgebracht: wordt opdracht verlengd? (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben zonet verslag uitgebracht bij de koning over hun gesprekken om een nieuwe...
  [naar artikel]
 44. Koning wil snel opvolger(s) Coens en Bouchez in het zadel (28/01/2020 - De Standaard)
  Koning Filip hoopt vanavond nog, of ten laatste morgen, de opvolger(s) voor informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez het veld in te sturen. Hij wil vermijden dat de politieke onkunde ook op zichzelf afstraalt.
  [naar artikel]
 45. Informateurs organiseren geheime ontmoeting tussen PS en N-VA (19/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een reeks bilaterale gesprekken hebben de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gisternamiddag in het grootste geheim PS en N-VA samengebracht.
  [naar artikel]
 46. Koning ontheft informateurs Coens en Bouchez van hun opdracht, Koen Geens aangekomen op paleis (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs hun eindverslag hadden uitgebracht. Verwacht wordt dat vrijdagavond meteen een mogelijke opvolger zijn of haar opwachting zal maken op het paleis.
  [naar artikel]
 47. Koning roept informateurs Coens en Bouchez naar Paleis (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet op audiëntie gevraagd op het Paleis. Dat vernam onze...
  [naar artikel]
 48. Koning verlengt opdracht informateurs Coens en Bouchez na urenlang onderhoud (28/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari.
  [naar artikel]
 49. Informateurs Coens en Bouchez krijgen allicht extra tijd (19/12/2019 - De Morgen)
  Voor MR is het duidelijk dat een regering met PS en N-VA niet mogelijk is. Maar is die piste voldoende verkend voor de Vlaamse partijen? De opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) wordt vandaag meer dan waarschijnlijk verlengd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.