Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 October 2020
05:53 uur

Boeing zet MAX-personeel elders in het bedrijf aan het werk

Het Laatste Nieuws

07/01/2020 - 08:37

Vliegtuigmaker Boeing is begonnen met het uitdelen van nieuw werk aan personeel dat eigenlijk aan de gewraakte 737 MAX moet werken. De productie...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden (10/01/2020 - Express)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven aan het Amerikaans Congres. ‘Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die onder toezicht staan van apen’, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking […] The post Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Boeing biedt personeel pakket voor vrijwillig vertrek aan (18/08/2020 - Express)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil zijn personeel opnieuw een voorstel voor vrijwillig vertrek aanbieden. De ingreep moet het bedrijf gemakkelijker... The post Boeing biedt personeel pakket voor vrijwillig vertrek aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Boeing wil 10 procent van personeel kwijt (10/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing bestudeert plannen om zijn personeelsbestand af te slanken. Mogelijk zou 10 procent van de banen worden... The post Boeing wil 10 procent van personeel kwijt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Personeel Mora legt het werk neer: “De spreekwoordelijke druppel” (25/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het personeel van snackproducent Mora in Mol heeft maandag het werk neergelegd omdat een deel van een beloofde premie niet wordt uitbetaald. Bij het bedrijf verdwijnen eind dit jaar 97 van de 187 werknemers.
  [naar artikel]
 5. Meer dan 6.700 banen op de tocht bij Boeing (27/05/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil deze week 6.770 mensen ontslaan. Dat melden Amerikaanse media. Zowel de coronacrisis als de problemen met de Boeing 737 MAX hebben een zware impact op het bedrijf.
  [naar artikel]
 6. Dit bedrijf doet echt aan ‘verkoeling’ van personeel: “Pootjebaden tijdens de middagpauze moet kunnen” (25/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) benadrukt dat werkgevers wettelijk verplicht zijn om hun personeel te beschermen tegen de hitte. Het ene bedrijf doet dat door een zwemvijver te installeren in de tuin, het andere door op ijsjes te trakteren.
  [naar artikel]
 7. Hoe er een catastrofale fout in Boeing's 737 MAX kon sluipen (30/03/2019 - Knack)
  De problemen met het veiligheidssysteem MCAS van de 737 MAX zijn met updates die Boeing woensdag presenteerde verleden tijd, zegt het bedrijf. Wat voor aanpassingen heeft het bedrijf precies gemaakt, en waarom waren die niet oorspronkelijk onderdeel van het populaire passagiersvliegtuig?
  [naar artikel]
 8. Boeing heeft software-update klaar voor Boeing 737 MAX (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Boeing heeft...
  [naar artikel]
 9. Boeing geeft toe: er zaten fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 (19/05/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 Max. Piloten die hebben geoefend met de simulatiesoftware zijn daardoor alsnog niet goed voorbereid op vliegen in het toestel. Vorige week liet Boeing nog weten dat het bedrijf al een jaar voor de crash met de 737 Max 8 in Indonesië wist van problemen met een alarmsysteem in het toestel.
  [naar artikel]
 10. Personeel ontdekt camera's in kleedkamers: staking bij Lutosa (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij aardappelverwerkend bedrijf Lutosa in Leuze-en-Hainaut (provincie Henegouwen) heeft het personeel sinds 4 uur deze ochtend het werk neergelegd....
  [naar artikel]
 11. Werk hervat na akkoord bij Swissport Cargo (24/09/2018 - Metro)
  Het werk bij vrachtafhandelaar Swissport Cargo in Machelen is zondag sinds 20.30 uur hervat na een akkoord met de directie. Dat bevestigt ACLVB-secretaris Sophie Crombain. Uit onvrede over het personeelstekort had het personeel zaterdagochtend spontaan het werk neergelegd. Om het personeelstekort op te vangen zullen er 36 aanwervingen (arbeiders en bedienden) gebeuren. Er komt verder een opleidingsplan en respect van de werkgever. Het bedrijf zal nieuw werkmateriaal huren om het werk op een veilige manier uit te voeren, somt de vakbondsvrouw de voornaamste elementen van het akkoord op. Personeel en vakbonden klagen al maanden over een enorm personeelstekort bij Swissport Cargo. Zaterdagmorgen was de maat vol en besliste het personeel unaniem om het werk neer te leggen. Dit na de zoveelste keer te moeten vaststellen dat er minstens tien personeelsleden ontbraken. Bron: Belga   Het bericht Werk hervat na akkoord bij Swissport Cargo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Werk hervat na akkoord bij Swissport Cargo (23/09/2018 - Metro)
  Het werk bij vrachtafhandelaar Swissport Cargo in Machelen is zondag sinds 20.30 uur hervat na een akkoord met de directie. Dat bevestigt ACLVB-secretaris Sophie Crombain. Uit onvrede over het personeelstekort had het personeel zaterdagochtend spontaan het werk neergelegd. Om het personeelstekort op te vangen zullen er 36 aanwervingen (arbeiders en bedienden) gebeuren. Er komt verder een opleidingsplan en respect van de werkgever. Het bedrijf zal nieuw werkmateriaal huren om het werk op een veilige manier uit te voeren, somt de vakbondsvrouw de voornaamste elementen van het akkoord op. Personeel en vakbonden klagen al maanden over een enorm personeelstekort bij Swissport Cargo. Zaterdagmorgen was de maat vol en besliste het personeel unaniem om het werk neer te leggen. Dit na de zoveelste keer te moeten vaststellen dat er minstens tien personeelsleden ontbraken. bron: Belga   Het bericht Werk hervat na akkoord bij Swissport Cargo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Boeing laat werknemers vrijwillig vertrekken (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft donderdag een vrijwilligvertrekregeling aangekondigd voor het personeel. Dat deed de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 14. Peeters wil wet-Renault verstrengen (29/09/2016 - De Tijd)
  08:18 Wanneer een bedrijf een vestiging sluit, moet het niet alleen rekening houden met zijn eigen personeel, maar ook met het personeel van onderaannemers, vindt minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
  [naar artikel]
 15. Personeel VRT legt het werk neer (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het personeel bij de openbare omroep VRT leegt maandag het werk neer voor een 24 urenstaking. De vakbonden en een deel van het personeel zijn niet...
  [naar artikel]
 16. Personeel CNH Industrial klaagt over hoge werkdruk en staakt al twee dagen (21/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het personeel van de logistieke afdeling van het bedrijf CNH Industrial in Antwerpen, heeft het werk sinds maandagochtend neergelegd. Daardoor ligt een groot deel van de fabriek stil.
  [naar artikel]
 17. Personeel gevangenis Brugge weer aan het werk (05/08/2019 - De Morgen)
  Het personeel van de gevangenis in Brugge gaat stilaan weer aan het werk volgens normaal regime. Dat meldt de socialistische vakbond ACOD. Nadat een gedetineerde eind juli drie cipiers zwaar had toegetakeld, ging het personeel over op minimaal regime. Na het overleg van maandag 5 augustus ziet het ernaar uit dat er een akkoord bereikt is en dat het personeel weer aan het werk gaat.
  [naar artikel]
 18. CEO van Boeing krijgt geen opstapvergoeding (maar verlaat het bedrijf wel met 55 miljoen) (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De ontslagen CEO van Boeing krijgt geen afscheidsvergoeding. Treuren zal Dennis Muilenburg daar wellicht niet om: hij verlaat het bedrijf toch met 55 miljoen euro aan compensaties en opgebouwd pensioen.
  [naar artikel]
 19. Boeing wist al een jaar van problemen met 737 Max (06/05/2019 - De Morgen)
  Boeing wist al een jaar voor de crash van een Boeing 737 Max 8 in Indonesië dat er problemen waren met dit toestel. het bedrijf geeft de vergissing met een specifiek alarmsysteem toe in een verklaring die het zondag uitbracht. De vliegtuigbouwer houdt echter vol dat de toestellen veilig waren om te vliegen.
  [naar artikel]
 20. Personeel in gevangenis Brugge gaat terug aan het werk (05/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het personeel van de gevangenis in Brugge gaat stilaan terug aan het werk volgens het normaal regime. Dat meldt de socialistische vakbond ACOD. Nadat een gedetineerde eind juli drie cipiers zwaar toetakelde, schakelde het personeel over op minimaal regime. Na overleg maandag ziet het er naar uit dat er een akkoord is bereikt en dat het personeel vanaf dinsdag opnieuw volledig aan het werk gaat.
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse vakbonden uiten bezorgdheid over Boeing 737 Max 8 (13/03/2019 - De Morgen)
  Twee Amerikaanse vakbonden, die tienduizenden stewards en stewardessen vertegenwoordigen, hebben vandaag hun bezorgdheid geuit over de Boeing 737 Max 8-vliegtuigen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) blijft intussen op haar standpunt dat een startverbod niet nodig is voor de toestellen van het Amerikaanse bedrijf Boeing.
  [naar artikel]
 22. Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Boeing stelt zijn standpunt daarmee fors bij. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing.
  [naar artikel]
 23. Chemische fabriek stilgelegd na “plots ontslag” van werknemer die er al 20 jaar aan de slag was (10/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het chemische bedrijf Ineos Phenol in de Antwerpse haven ligt volledig plat. Het personeel legde donderdagavond het werk neer, nadat een vakbondsafgevaardigde die al meer dan 20 jaar voor het bedrijf werkt onverwacht aan de deur is gezet. Bij het bedrijf werken zo’n 160 mensen.
  [naar artikel]
 24. Eerste rechtszaak van 737 MAX-klant tegen Boeing: Russisch bedrijf eist 115 miljoen dollar (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russische vliegtuigleasingmaatschappij sleept Boeing voor de rechter in verband met diens 737 MAX-vliegtuigen, die wereldwijd aan de grond...
  [naar artikel]
 25. Testpiloot had twijfels over 737 Max-toestel, maar Boeing hield info achter (19/10/2019 - De Morgen)
  Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.
  [naar artikel]
 26. 'Zeer verontrustende' documenten over Boeing (25/12/2019 - De Tijd)
  10:05 Boeing heeft nieuwe documenten - met emails tussen werknemers van het bedrijf - overgemaakt aan het Amerikaanse Congres en de luchtvaartautoriteit FAA.
  [naar artikel]
 27. Boeing vindt afval in brandstoftanks 737 MAX (19/02/2020 - Express)
  De vliegtuigbouwer ontdekte allerlei objecten, van vodden tot achtergelaten werkspullen, in de brandstoftanks van de 737 MAX. ‘Dit is absoluut onaanvaardbaar’, zegt een topman in een mail aan het personeel. Alsof Boeing nog niet genoeg problemen heeft met de geplaagde 737 MAX-vliegtuigen, is er nu een nieuw euvel opgedoken. In de brandstoftanks werden lappen stof, […] The post Boeing vindt afval in brandstoftanks 737 MAX appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. “Boeing probeerde testen te beperken” (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boeing zette technici bij de vliegtuigfabrikant onder druk om veiligheidsanalyses en tests met vliegtuigen te beperken, zodat het bedrijf zijn...
  [naar artikel]
 29. CEO van Boeing stapt op in nasleep van problemen met 737 MAX (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Topman Dennis Muilenburg van Boeing stapt op. Volgens de vliegtuigbouwer is zijn vertrek nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Dat...
  [naar artikel]
 30. Personeel bij de VRT legt het werk neer (26/01/2020 - Knack)
  Het personeel bij de openbare omroep VRT legt straks net na middernacht het werk neer voor een 24 urenstaking. De vakbonden en een deel van het personeel zijn niet te spreken over het ontslag van CEO Paul Lembrechts door de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 31. Meer dan de helft van gevangenispersoneel aanwezig in Wallonië en in Brussel (09/02/2018 - Metro)
  Meer dan de helft van het personeel (57,7 procent) heeft het werk vanochtend om 6 uur aangevat in de gevangenissen in Wallonië en in Brussel, aldus cijfers van de penitentiaire administratie. In Vlaanderen is maar een kwart van de cipiers aan het werk gegaan als gevolg van de aangekondigde 32 urenstaking van ACV en ACOD. De actie begon gisterenavond omstreeks 22 uur en duurt tot zaterdag 06.00 uur. In de gevangenis van Dinant is het personeel voltallig aanwezig. Elders variëren de cijfers: Paifve (94,74 pct) en Jamioulx (70 pct). De zwaarst getroffen instellingen door de staking zijn Itter (24 pct aanwezig), Sint-Gillis (19,23 pct) en Vorst (30 pct). Minder dan de helft van het personeel ging aan de slag in Lantin (47,06 pct), Leuze-en-Hainaut (48,57 pct), Andenne (41,67 pct) en Marche-en-Famenne (47,37 pct). In Berkendael is de helft van het personeel aanwezig. Het directoraat-generaal van de strafinrichtingen heeft geen informatie over de gevangenissen van Aarlen, Bergen, Namen en Nijvel. Verder zijn er drie agenten aanwezig in Hoei, waar 66,67 pct van het personeel werkt, en dertien in Vorst. bron: Belga
  [naar artikel]
 32. Boeing-werknemers wisten eerder van problemen met 737 MAX: “Ik ben slecht in vliegen, maar dit was vreselijk” (18/10/2019 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) beschuldigt vliegtuigbouwer Boeing ervan belangrijke documenten te hebben achtergehouden, waaruit blijkt dat werknemers van het bedrijf al van bij het begin van het certificatieproces op de hoogte waren van softwareproblemen bij de Boeing 737 MAX. Die toestellen staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat bij twee ongevallen 346 mensen om het leven zijn gekomen.
  [naar artikel]
 33. Personeel VRT legt het werk neer: dit is maandag op tv en radio (27/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het personeel bij de openbare omroep VRT legt straks net na middernacht het werk neer voor een 24 urenstaking. De vakbonden en een deel van het personeel zijn niet te spreken over het ontslag van CEO Paul Lembrechts door de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 34. Opnieuw softwareproblemen voor Boeing 737 MAX: “We doen de nodige updates” (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedrijf Boeing Co heeft bekendgemaakt dat het alweer een nieuw softwareprobleem heeft ontdekt bij de 737 MAX. Technici stootten op het probleem...
  [naar artikel]
 35. Chemische fabriek in haven stilgelegd na “plots ontslag” van werknemer die er al 20 jaar aan de slag was (10/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het chemische bedrijf Ineos Phenol in de Antwerpse haven ligt volledig plat. Het personeel legde donderdagavond het werk neer, nadat een vakbondsafgevaardigde die al meer dan 20 jaar voor het bedrijf werkt onverwacht aan de deur is gezet. Bij het bedrijf werken zo’n 160 mensen.
  [naar artikel]
 36. Medewerkers Boeing over ‘hun’ 737 MAX: Ontworpen door clowns, onder toezicht van apen (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag...
  [naar artikel]
 37. Boeing krijgt voor de eerste keer in 30 jaar nul bestellingen in januari (12/02/2020 - Express)
  De vliegtuigbouwer Boeing ontving in heel januari geen bestellingen, voor geen enkel vliegtuig, en leverde maar 13 vliegtuigen. Vorig jaar kreeg het bedrijf, na annulaties, 45 bestellingen en leverde het 46 toestellen. Boeing worstelt nog steeds met de naweeën van de crashes eind 2018 en begin 2019. Bij twee crashes met de Boeing 737 MAX […] The post Boeing krijgt voor de eerste keer in 30 jaar nul bestellingen in januari appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Boeing 737 Max – Verantwoordelijke voor Boeing 737-programma stapt op (12/07/2019 - Metro)
  Eric Lindblad, de verantwoordelijke voor het Boeing 737-programma, stapt op bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Eerder dit jaar werden de 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond gezet, na twee dodelijke ongelukken in korte tijd. In een intern document aan de werknemers van het bedrijf, dat AFP kon inkijken, laat topman Kevin McAllister weten dat Lindblad beslist heeft om met pensioen te gaan. Lindblad, die 34 jaar voor Boeing werkte, stond sinds een jaar aan het hoofd van het 737-programma, dat het meest rendabel is voor Boeing. Hij is de eerste verantwoordelijk die opstapt bij de vliegtuigbouwer sinds de 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond gezet zijn. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – Verantwoordelijke voor Boeing 737-programma stapt op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Boeing heeft nog weken werk aan software-update (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vliegverbod op de 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal nog een aantal weken blijven gelden. De Boeing heeft nog tijd nodig om zijn geplande software-update voor te bereiden, zo deelde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA mee.
  [naar artikel]
 40. Boeing heeft nog weken werk aan software-update (02/04/2019 - Knack)
  Het vliegverbod op de 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal nog een aantal weken blijven gelden. De Boeing heeft nog tijd nodig om zijn geplande software-update voor te bereiden, zo deelde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA mee.
  [naar artikel]
 41. Boeing lijdt grootste kwartaalverlies ooit (24/07/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 2,94 miljard dollar (2,6 miljard euro). Dat is het grootste kwartaalverlies ooit voor het bedrijf. In dezelfde periode vorig jaar maakte Boeing nog 2,2 miljard dollar winst.
  [naar artikel]
 42. Personeel van Google protesteert tegen hoe bedrijf met seksueel wangedrag omgaat (01/11/2018 - Knack)
  Honderden werknemers van Google hebben donderdag op de Europese zetel van het bedrijf in Dublin het werk onderbroken om te protesteren tegen de manier waarop het bedrijf met grensoverschrijdend seksueel gedrag omgaat. De symbolische werkonderbreking kaderde in een wereldwijde actie van Singapore tot Londen.
  [naar artikel]
 43. Medewerkers Boeing over 737 Max: ‘Zou mijn familie er niet mee laten vliegen’ (10/01/2020 - De Morgen)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven.
  [naar artikel]
 44. Boeing 737 MAX – Boeing lanceert compensatiefonds voor nabestaanden (24/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een compensatiefonds opgestart voor de nabestaanden van de slachtoffers in de crashes in Indonesië en in Ethiopië. Daarbij waren toestellen van het type 737 MAX van Boeing betrokken. De families van de 346 slachtoffers zullen elk 144.500 dollar ontvangen, zo staat in een verklaring van het fonds. De prominente Amerikaanse advocaat Ken Feinberg beheert het fonds. Boeing zei in juli dat het bedrijf 100 miljoen dollar aan financiële hulp voor de families zou voorbehouden. Feinberg werkte al aan gelijkaardige compensatieprojecten, in de nasleep van de terreuraanslagen van 11 september en de olieramp met het boorplatform Deepwater Horizon. Hij verzekerde dat de nabestaanden niet zullen moeten afzien van het recht om een rechtszaak aan te spannen, willen ze hun compensatie verkrijgen. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing lanceert compensatiefonds voor nabestaanden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX (10/01/2020 - Metro)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven. “Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die zelf weer onder toezicht staan van apen”, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking had op de vluchtcomputer van de 737 MAX. Alle toestellen van dat type staan sinds vorig jaar maart aan de grond na twee crashes binnen een halfjaar. De nieuwe informatie geeft een “diep schokkend beeld” van waartoe Boeing bereid was om onderzoek door de toezichthouder te omzeilen, zei Congreslid Peter DeFazio, die een commissie voorzit die onderzoek doet naar de 737 MAX. Volgens DeFazio laten de interne berichten zien dat Boeing “cruciale informatie” over het toestel trachtte achter te houden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten “compleet onacceptabel”. Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX (11/01/2020 - Metro)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven. “Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die zelf weer onder toezicht staan van apen”, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking had op de vluchtcomputer van de 737 MAX. Alle toestellen van dat type staan sinds vorig jaar maart aan de grond na twee crashes binnen een halfjaar. De nieuwe informatie geeft een “diep schokkend beeld” van waartoe Boeing bereid was om onderzoek door de toezichthouder te omzeilen, zei Congreslid Peter DeFazio, die een commissie voorzit die onderzoek doet naar de 737 MAX. Volgens DeFazio laten de interne berichten zien dat Boeing “cruciale informatie” over het toestel trachtte achter te houden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten “compleet onacceptabel”. Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Boeing wist al jaar van problemen 737 Max (06/05/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737-Max-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel. Het bedrijf was ervan overtuigd dat het geen veiligheidsprobleem met zich mee bracht, klinkt het in een statement.
  [naar artikel]
 48. Boeing stelt lancering uit van nieuw model 777-8 (15/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stelt de lancering uit van de 777-8, een toestel voor de ultra lange afstand. Dat bevestigde het bedrijf...
  [naar artikel]
 49. Probleem met blussysteem motor Boeing 787 (16/06/2019 - VRT NWS)
  Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.