Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
09:43 uur

Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX

Het Belang van Limburg

07/01/2020 - 22:36

Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Boeing stelt zijn standpunt daarmee fors bij. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Piloten testen software-update van Boeing 737 MAX in simulator (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Piloten van American Airlines zullen dit weekend in een vliegsimulator kruipen om de software-update van de Boeing 737 MAX te testen. Dat deelt de...
  [naar artikel]
 2. Piloten hadden in simulator nog geen 40 seconden om crash met Boeing 737 Max te voorkomen (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De softwareproblemen van de Boeing 737 Max 8 die mogelijk tot twee dodelijke crashes hebben geleid, zijn nagebootst in de vluchtsimulator. Uit de...
  [naar artikel]
 3. Boeing 737 MAX-debacle legt markt voor expat-piloten droog (21/12/2019 - Express)
  De Chinese vraag naar piloten die met de Boeing 737 MAX kunnen vliegen ligt zo goed als volledig stil. Buitenlandse piloten die zo’n toestel kunnen besturen waren tot voor kort zeer gegeerd in een land waar de groei van de luchtvaartindustrie zijn gelijke niet kent. Maar sinds de Boeing MAX 737 verplicht aan de grond […] The post Boeing 737 MAX-debacle legt markt voor expat-piloten droog appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Boeing roept piloten bijeen voor briefing over terugkeer 737 MAX 8 (25/03/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft piloten en toezichthouders uitgenodigd voor een briefing over de terugkeer van de Boeing 737 MAX 8. De bijeenkomst vindt woensdag plaats. Meer dan tweehonderd mensen zijn dan van de partij.
  [naar artikel]
 5. Piloten gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines respecteerden richtlijnen van Boeing (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er...
  [naar artikel]
 6. Amerikaanse piloten na de eerste crash van een 737 MAX: "Boeing, doe iets!" (15/05/2019 - VRT NWS)
  Er zijn opnames uitgelekt van een geheime ontmoeting in november, tussen Amerikaanse piloten en een delegatie van Boeing. De piloten vroegen maatregelen na de eerste crash van een 737 MAX. Maar Boeing wilde rustig tewerk gaan. Een paar maanden later stortte een tweede toestel neer, deze keer van Ethiopian Airlines.
  [naar artikel]
 7. Boeing roept piloten bijeen voor briefing over terugkeer 737 MAX 8 (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft piloten en toezichthouders uitgenodigd voor een briefing over de terugkeer van de Boeing 737 MAX 8. De bijeenkomst...
  [naar artikel]
 8. Boeing 737 MAX – Nieuw probleem ontdekt bij Boeing 737 MAX (27/06/2019 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd die vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen. Het euvel kwam naar verluidt vorige week tijdens een test in een simulator aan het licht, zo meldden bronnen. Als gevolg van de ontdekking zit een snelle certificeringstest van een toestel er op korte termijn niet in. De 737 MAX-toestellen worden om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. Boeing liet in een verklaring weten dat het nauw samenwerkt met de FAA om potentiële risico’s aan het licht te brengen en op te lossen en dat daar onlangs sprake van was. Ook Boeing liet zich niet uit over details. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Nieuw probleem ontdekt bij Boeing 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Boeing 737 MAX – Nieuw probleem ontdekt bij Boeing 737 MAX (27/06/2019 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd die vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen. Het euvel kwam naar verluidt vorige week tijdens een test in een simulator aan het licht, zo meldden bronnen. Als gevolg van de ontdekking zit een snelle certificeringstest van een toestel er op korte termijn niet in. De 737 MAX-toestellen worden om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. Boeing liet in een verklaring weten dat het nauw samenwerkt met de FAA om potentiële risico’s aan het licht te brengen en op te lossen en dat daar onlangs sprake van was. Ook Boeing liet zich niet uit over details. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Nieuw probleem ontdekt bij Boeing 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. “Piloten klaagden eerder over problemen met Boeing 737 MAX 8” (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker vijf piloten hebben eerder in de VS geklaagd over problemen met de besturing van een Boeing 737 MAX 8 tijdens cruciale moment in de vlucht....
  [naar artikel]
 11. Piloten noodlottige Lion Air-vlucht begrepen niet waarom Boeing maar omlaag bleef duiken, en zochten oplossing in handleiding. Tevergeefs (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten van de noodlottige Boeing 737 MAX 8 van Lion Air raadpleegden in de aanloop naar de vliegtuigcrash nog een handleiding. Ze wilden weten...
  [naar artikel]
 12. De laatste vlucht: piloten "tekenen" Boeing 747 in de lucht (04/11/2019 - VRT NWS)
  Een kunstwerk in de lucht, dat had de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al in petto als eerbetoon voor het afscheid van de Boeing 747. Gisteren vloog de maatschappij voor het laatst met het beroemde toestel. Kort voor de landing "tekenden" de piloten de contouren van de 747 in de lucht.
  [naar artikel]
 13. Hasseltse gamestudio ontwerpt simulator voor ontsmettingsdrone tegen corona (03/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse gameontwikkelaar LuGus Studios en Skypersonic, een Amerikaanse fabrikant van inspectiedrones, hebben samen een technologie ontwikkeld die gebruikt kan worden in de strijd tegen het coronavirus. Skypersonic bouwt zijn inspectiedrones om tot vliegende ontsmettingstoestellen, LuGus maakte simulatiesoftware om piloten hiervoor snel te trainen.
  [naar artikel]
 14. ‘Piloot gecrashte 737 Max 8 volgde noodrichtlijn van Boeing’ (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er desondanks niet in geslaagd om het toestel onder controle te krijgen. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 15. Boeing geeft toe: er zaten fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 (19/05/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 Max. Piloten die hebben geoefend met de simulatiesoftware zijn daardoor alsnog niet goed voorbereid op vliegen in het toestel. Vorige week liet Boeing nog weten dat het bedrijf al een jaar voor de crash met de 737 Max 8 in Indonesië wist van problemen met een alarmsysteem in het toestel.
  [naar artikel]
 16. Boeing 737 MAX in steeds meer landen geweerd - Amerikaanse piloten meldden eind vorig jaar al incidenten (13/03/2019 - De Morgen)
  Hoewel de oorzaak van de vliegtuigcrash in Ethiopië van afgelopen weekend nog onduidelijk is, bestaat er schrik dat het vliegtuigtype Boeing 737 MAX 8 de schuldige zou kunnen zijn. De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ziet een toenemend aantal landen en luchtvaartmaatschappijen dat maatregelen treft tegen het vliegtuig. Intussen blijkt dat Amerikaanse piloten eind vorig jaar al incidenten meldden.
  [naar artikel]
 17. Amerikaanse piloten dagen Boeing voor de rechter (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de vakbond en zijn piloten “doelbewust misleid” over de 737 MAX, klinkt het. Het vliegtuigmodel staat al maandenlang wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes. De vakbond eist minstens 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) schadevergoeding.
  [naar artikel]
 18. Stoffel Vandoorne bereidt zich in Lanzarote voor op zijn eerste F1-seizoen (13/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Trainen, trainen, trainen, dat is in de aanloop naar het F1-seizoen 2017 de boodschap voor al de F1-piloten. De nieuwe F1-bolides zullen het lichaam van de rijders immers veel zwaarder belasten dan de wagens waarmee vorig jaar werd gereden.
  [naar artikel]
 19. Boeing stap dichter bij goedkeuring probleemtoestel 737 MAX (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart FAA heeft nieuwe voorstellen voor de opleiding van piloten voor de Boeing 737 MAX gepubliceerd....
  [naar artikel]
 20. Piloot van neergestorte Ethiopische Boeing "zou extra training in simulator niet hebben gekregen" (21/03/2019 - VRT NWS)
  Volgens collega's van de piloot van de Ethiopische Boeing die onlangs is neergestort, had die man de voorziene extra opleiding in een vluchtsimulator nog niet gekregen. Dat zou pas eind deze maand hebben moeten gebeuren. Boeing reageert vooralsnog niet op de uitspraken.
  [naar artikel]
 21. Boeing onthult wijzigingen 737 MAX: meer controle piloten op vluchtsysteem (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft vanmiddag de softwarewijzigingen voor de 737 MAX onthuld. Het gaat vooral om aanpassingen in het vluchtsysteem. Dat...
  [naar artikel]
 22. De Boeing 737 Max wordt getest voor terugkeer in het luchtruim. Zit de wereld er nog wel op te wachten? (12/09/2019 - De Morgen)
  In de VS wordt volgende maand getest of de Boeing 737 Max veilig genoeg is om weer mee te vliegen. Ongeacht de uitkomst zijn de gevolgen van de ongelukken en het vliegverbod gigantisch. Boeing verliest miljarden, maatschappijen en piloten zitten klem, en veel reizigers durven het toestel niet meer in.
  [naar artikel]
 23. 'Als je de stuurknuppel in handen hebt, doe je met die Boeing wat je wilt' (13/04/2019 - De Morgen)
  Het onwaarschijnlijke scenario voor een B-film? Niets van, zeggen Belgische piloten met wie we contact opnemen met de vraag wat er in dat cruciale halfuur in de cockpit kan zijn gebeurd. 'Ze hebben de piloten onmiddellijk neergeknald en de stuurknuppel overgenomen. Omslachtig? Helemaal niet. Met wat oefening op een pc kan iedereen een Boeing op het World Trade Center mikken. De wereld staat nu misschien op stelten, maar wat de daders hebben uitgevoerd, is helemaal niet zo ingewikkeld.'
  [naar artikel]
 24. Piloten dagen Boeing voor de rechter voor “doelbewuste misleiding” over 737 MAX (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse...
  [naar artikel]
 25. Europese piloten wantrouwen Boeing en Amerikaanse luchtvaartautoriteit (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende internationale luchtvaartautoriteiten bespreken vandaag in het Amerikaanse Texas de toekomst van de Boeing 737 MAX. Naar...
  [naar artikel]
 26. Boeing 737 MAX opnieuw laten vliegen kan “gradueel” gebeuren (11/09/2019 - Metro)
  Het terug laten vliegen van de Boeing 737 MAX zou “gradueel” kunnen gebeuren, gezien de specifieke vereisten van regulatoren wereldwijd. Dat meldt Boeing-topman Dennis Muilenburg vandaag. “Een graduele opheffing van het vliegverbod is een mogelijkheid”, aldus Muilenburg tijdens een conferentie in Laguna Beach (Californië), waarbij hij herhaalde dat Boeing nog steeds een herindienstname van het toestel plant “begin vierde kwartaal”, of met andere woorden in oktober. Bij twee rampen met de 737 MAX, in Ethiopië en Indonesië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. bron: Belga Het bericht Boeing 737 MAX opnieuw laten vliegen kan “gradueel” gebeuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Boeing 737 MAX opnieuw laten vliegen kan “gradueel” gebeuren (12/09/2019 - Metro)
  Het terug laten vliegen van de Boeing 737 MAX zou “gradueel” kunnen gebeuren, gezien de specifieke vereisten van regulatoren wereldwijd. Dat meldt Boeing-topman Dennis Muilenburg vandaag. “Een graduele opheffing van het vliegverbod is een mogelijkheid”, aldus Muilenburg tijdens een conferentie in Laguna Beach (Californië), waarbij hij herhaalde dat Boeing nog steeds een herindienstname van het toestel plant “begin vierde kwartaal”, of met andere woorden in oktober. Bij twee rampen met de 737 MAX, in Ethiopië en Indonesië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX opnieuw laten vliegen kan “gradueel” gebeuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Boeing 737 MAX opnieuw laten vliegen kan “gradueel” gebeuren (11/09/2019 - Metro)
  Het terug laten vliegen van de Boeing 737 MAX zou “gradueel” kunnen gebeuren, gezien de specifieke vereisten van regulatoren wereldwijd. Dat meldt Boeing-topman Dennis Muilenburg vandaag. “Een graduele opheffing van het vliegverbod is een mogelijkheid”, aldus Muilenburg tijdens een conferentie in Laguna Beach (Californië), waarbij hij herhaalde dat Boeing nog steeds een herindienstname van het toestel plant “begin vierde kwartaal”, of met andere woorden in oktober. Bij twee rampen met de 737 MAX, in Ethiopië en Indonesië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX opnieuw laten vliegen kan “gradueel” gebeuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. "Amerikaanse piloten meldden vorig jaar al problemen met besturing van de Boeing 737 MAX" (13/03/2019 - VRT NWS)
  Kort voor de ramp met de Boeing 737 MAX vorige zondag in Ethiopië zou de piloot gemeld hebben dat hij problemen had met de besturing van het toestel. Volgens CNN zouden piloten in de Verenigde Staten vorig jaar ook al gelijkaardige problemen gemeld hebben, maar daarna zijn richtlijnen uitgevaardigd om die situatie aan te pakken.
  [naar artikel]
 30. Piloten dagen Boeing voor gerecht (08/10/2019 - Metro)
  De pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de vakbond en zijn piloten “doelbewust misleid” over de 737 MAX, klinkt het. Het vliegtuigmodel staat al maandenlang wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes. De vakbond eist minstens 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) schadevergoeding. Volgens de vakbond heeft Boeing het herontworpen vliegtuig bewust snel op de markt gebracht, louter om zijn marktaandeel en winst op peil te houden. Daarbij hield de vliegtuigbouwer de piloten voor dat de 737 MAX nauwelijks verschilt van de 737’s waarmee ze al jaren vlogen, maar dat bleek niet te kloppen, zegt de vakbond Swapa (Southwest Airlines Pilots Association). “Boeing heeft goede praktijken inzake ontwerp en engineering overboord gegooid, heeft informatie achtergehouden voor regulatoren die cruciaal was voor de veiligheid, en heeft bewust klanten, piloten en publiek misleid over de reële omvang van de ontwerpaanpassingen”, zo staat in een persbericht van Swapa. De bond vertegenwoordigt bijna 10.000 piloten van Southwest Airlines. De maatschappij is de grootste gebruiker van de Boeing MAX 737. De geëiste schadevergoeding moet onder meer het loonverlies van de piloten dekken. Zij worden betaald voor de gevlogen uren, maar Southwest moest al meer dan 30.000 vluchten schrappen sinds de 737 MAX aan de ketting ligt. Dat gebeurde in maart, na twee crashes in enkele maanden tijd waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. “We moeten erop kunnen vertrouwen dat Boeing waarheidsgetrouw de informatie deelt die we nodig hebben om ons vliegtuig veilig te kunnen besturen. Dat is in het geval van de 737 MAX absoluut niet gebeurd”, zegt Swapa-voorzitter Jonathan Weaks. De klacht werd gisteren ingediend in Dallas (Texas). Bron: Belga   Het bericht Piloten dagen Boeing voor gerecht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (17/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (16/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Piloten vrijgepleit bij ramp Ethiopian (04/04/2019 - De Tijd)
  17:21 De piloten van Ethiopian Airlines hielden zich aan de procedures van Boeing, maar konden het in Ethiopië verongelukte vliegtuig niet onder controle houden. Dat blijkt uit een Ethiopisch rapport.
  [naar artikel]
 34. Probleem met blussysteem motor Boeing 787 (15/06/2019 - Metro)
  Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian. Het blussysteem faalde “een klein aantal keer”, schrijft Boeing in een waarschuwing aan luchtvaartmaatschappijen. Langdurige hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de hendel die het blussysteem activeert, vast komt te zitten. De hendel zorgt er ook voor dat de brandstoftoevoer wordt stopgezet om het vuur niet verder te laten verspreiden. Hoewel Boeing zegt dat het om een klein probleem gaat, hebben meerdere piloten hun zorgen geuit in The Guardian. “Als een motor vlam vat op een trans-Atlantische vlucht en het blussysteem werkt niet, dan moet de piloot minimaal drie uur doorvliegen met een brandende vleugel.” De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft geoordeeld dat het vliegtuig niet aan de grond moet blijven, maar dat luchtvaartmaatschappijen het systeem iedere maand moeten controleren. Bron: Belga   Het bericht Probleem met blussysteem motor Boeing 787 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. De proef op de som: simulator laat zien hoe gevaarlijk de combinatie smartphone en autorijden is (15/08/2018 - VRT NWS)
  Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar velen doen het toch: de smartphone gebruiken achter het stuur. Om jongeren nogmaals op de gevaren te wijzen, hebben de Responsible Young Drivers een simulator laten ontwikkelen. Daarmee trekken ze naar scholen en evenementen.
  [naar artikel]
 36. Boeing presenteert updates voor omstreden 737 MAX na vliegtuigcrashes (27/03/2019 - Knack)
  De nieuwe updates voor MCAS, het systeem van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen dat waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de crashes van Lion Air en Ethiopian Air, is klaar. De belangrijkste veranderingen: input van twee in plaats van slechts een sensor, en meer training voor piloten.
  [naar artikel]
 37. Boeing 737 Max 8 maakt noodlanding in de VS vanwege motorprobleem (27/03/2019 - De Morgen)
  Een Boeing 737 Max 8 heeft dinsdagmiddag een noodlanding gemaakt op het internationale vliegveld van Orlando in de Amerikaanse staat Florida. Het toestel, dat alleen twee piloten aan boord had, was op weg naar Victorville in Californië waar het aan de grond zou worden gehouden.
  [naar artikel]
 38. Opnames gelekt van ontmoeting tussen boze piloten en Boeing-topman voor tweede fatale crash: “We verdienen te weten wat er in onze vliegtuigen zit!” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier maanden voor de fatale crash van de Boeing 737 van Ethiopian Airlines, waarbij 149 passagiers en acht bemanningsleden omkwamen, confronteerden...
  [naar artikel]
 39. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (22/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (19/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Turkse F-35-piloten niet welkom in de VS (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben besloten om extra Turkse piloten niet langer welkom zijn om te trainen op F-35-straaljagers, aldus Amerikaanse...
  [naar artikel]
 42. Boeing crashte niet alleen door technische fout, maar mogelijk ook door cruciale vergissing van piloten (05/04/2019 - De Morgen)
  De aanwijzingen worden steeds sterker dat de vliegramp met een toestel van Ethiopian Airlines in maart niet alleen is veroorzaakt door een technisch falen van het Boeing-toestel. Mogelijk heeft de bemanning ook een cruciale vergissing begaan door tijdens het pandemonium van gillende alarmen de gashendels bijna volledig open te laten staan. 
  [naar artikel]
 43. Thibaut Courtois neemt het opnieuw op tegen F1-piloten (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rode Duivel Thibaut Courtois gaat het in een sim-racekampioenschap opnieuw tegen zes piloten uit de Formule 1 opnemen. De doelman van Real Madrid, die midden maart al elfde werd in de virtuele Grand Prix van Australië, zal tijdens drie avonden, met in totaal zes wedstrijden, in een simulator de degens kruisen met Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, George Russell, Antonio Giovinazzi en Nicholas Latifi.
  [naar artikel]
 44. De Boeing 737 MAX: het vliegtuig dat nooit had mogen vliegen (12/03/2020 - VRT NWS)
  Een nieuw vliegtuig, een nieuw paradepaardje voor het Amerikaanse Boeing. De 737 MAX moest het nieuwe kroonjuweel worden in de bittere concurrentiestrijd met het Europese Airbus. Tot 40 procent stiller, tot 14 procent zuiniger. En vooral: piloten kunnen van de vorige generatie 737 naar de nieuwe MAX overstappen zonder al te veel peperdure training. Maar wat een commercieel succes moest worden, veranderde in maart 2019 in een absolute nachtmerrie. Voor Boeing. Voor de sector. Voor de luchtvaart in het algemeen.
  [naar artikel]
 45. Wereld heeft 617.000 nieuwe piloten nodig (26/07/2016 - Express)
  Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zullen de volgende twee decennia jaarlijks 30.850 piloten rekruteren om aan de sterk toegenomen vraag naar luchttransport te kunnen voldoen. Dat blijkt uit voorspellingen van vliegtuigmaker Boeing Co. In totaal zullen tegen 2035 ruim 617.000 nieuwe piloten worden ingezet op de 39.620 nieuwe vliegtuigen die de volgende 20 jaar in gebruik zullen worden genomen. Asia-Pacific Het gros daarvan – zo’n 40% zal ingezet worden in de regio Asia-Pacific. China zal Noord-Amerika voorbijsteken als grootste markt. In Europa zullen 104.000 piloten nodig zijn, 8.000 minder dan in Noord-Amerika. In het Midden-Oosten gaat het om 58.000 piloten. The post Wereld heeft 617.000 nieuwe piloten nodig appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.