Er zijn tegenwoordig heel wat redenen om over te stappen op een plantaardig dieet. Sommigen doen het voor het klimaat, anderen voor het dierenwelzijn en nog anderen vinden vlees gewoon niet lekker. Tenzij je tot die laatste categorie behoort, kan je ook als vegan weleens trek hebben in bacon of een lekkere biefstuk. Om die […] Het bericht Vegan en zin in vlees? Zo kom je ervan af verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vegan adresjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar op sterrenniveau blijft het aanbod uiterst beperkt. Rantrée in Maastricht is het eerste sterrenrestaurant van beide Limburgen dat een volledig vegan menu aanbiedt. [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Dit jaar doet er een recordaantal aan mensen mee aan ‘Veganuary’. Door de hele maand januari veganistisch te eten, willen ze hun steentje bijdragen aan het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Een veganistische dieet bestaat natuurlijk grotendeels uit groenten en fruit, maar dat wil niet zeggen dat je eens niet lekker mag snoepen. Er zijn bovendien […] Het bericht Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ronald Meeus zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: het oer-Amerikaanse veilingprogramma Storage Hunters. [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
Als kind krijg je het zo vaak te horen: “Niet spelen met je eten.” Maar daar hebben ze op sociale media nu helemaal lak aan, want dé nieuwe trend is torens bouwen met je voedsel. Het idee is simpel en gebaseerd op het spel ‘Jenga’: bouw een zo hoog mogelijke toren met je eten. En […] Het bericht IN BEELD. Spelen met eten populair op Instagram verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
“Een natuurwonder.” Zo omschrijft Pascale Naessens groenten. Geen wonder dat ze al jaren de show stelen in haar recepten. Start je dag goed met een kleurrijke omelet, geniet van kruidige bloemkool met halloumi als lunch en ga voor gezellig met een smeuïge vegan lasagne met noten en linzen for dinner. Eenvoudige, speelse, lichte gerechten – ideaal voor de warmer wordende dagen. [naar artikel]
Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen. [naar artikel]
Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
Zondagnamiddag 16 december organiseert vzw van't Kamp op het Kon Astridplein een kerstmarkt . Samen met EVA Limburg vzw en de Gastvrijheid wordt ervoor gezorgd dat een deel van de kerstmarkt vegan is. Vandaar de vegan foodtrucks, kledij, verzorgingsproducten, boeken, hebbedingen, infostanden en animatie. Uiteraard worden er ook duurzame kerstcadeaus aangeboden. [naar artikel]
Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’ [naar artikel]
Ze groeiden op met het lamskroontje van de bomma en met spek gebakken in veel boter. Ondertussen eten zussen Lisa (27) en Eva (29) Wuyts allebei al vele jaren vegetarisch, vaak zelfs vegan. “Maar soms mis je toch die Vlaamse en Franse klassiekers, die nostalgische smaken.” En dus ging Lisa anderhalf jaar lang aan het experimenteren om tot volwaardige vegan varianten te komen. Het resultaat bundelden de zussen in ‘Vegan Klassiekers’. [naar artikel]
Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Hasselt is uitgegroeid tot een hotspot voor veganisten. Het beste bewijs? De vijf Belgian Vegan Awards die vorig jaar richting Stad van de Smaak gingen. Ook dit jaar haalden verschillende veganzaken de finale. Stemmen kan nog tot woensdagavond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.