Het nieuwe restaurant Zet'Joe van gewezen driesterrenchef Geert Van Hecke krijgt al meteen een eerste ster, net als het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults, Chambre Séparée (Gent) Dat blijkt uit de voorstelling van de nieuwe Michelingids. [naar artikel]
Met liefst 5.000 driesterrenbordjes neemt Geert Van Hecke dit weekend afscheid van het grote publiek als chef van De Karmeliet, en mogelijk ook van Kookeet. “Of ik volgend jaar met mijn nieuw restaurant terugkom? Dat weet ik nog niet”, zegt Van Hecke. [naar artikel]
Vergeet De Karmeliet, vandaag opent twee huizen verder in de Langestraat het restaurant Zet'joe. Het nieuwe toprestaurant van voormalig [naar artikel]
Chambre Separée en Zet’joe, de nieuwe restaurants van topchefs Kobe Desramaults en Geert van Hecke, hebben hun entree niet gemist. De nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont hen met respectievelijk een 17.5 en een 17 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]
Of je nu vlees, vis of vegetarisch eet, een pomme duchesseke past er met de eindejaarsfeesten altijd bij. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge gooide er voor ons acht in de frietpot: zes supermarktmerken én ook nog die van Belviva en McCain. Hij heeft alvast goed nieuws voor onze portefeuille: “De duurste zijn daarom niet de beste.” [naar artikel]
Ook in de keuken van De Karmeliet in Brugge is het testosteron troef. Driesterrenchef Geert Van Hecke legt uit waarom. [naar artikel]
Tim Boury (34) en Michaël Vrijmoed (37) zijn allebei jonge chefs, ze hebben allebei een restaurant dat hun naam draagt en ze mogen allebei een fles champagne ontkurken. De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont beide chefs met een tweede Michelinster. Ook Geert van Hecke, die vorig jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet sloot, krijgt opnieuw een ster voor zijn nieuwe restaurant Zet’Joe, Kobe Desramaults haalt met Chambre Séparée zijn eerste ster binnen. [naar artikel]
Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]
Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]
Misschien ben jij ook wel van plan gourmet te serveren met de feestdagen. Het is bij alle supermarkten een van de populairste gerechten in de eindejaarsperiode. Maar hoe lekker zijn de schotels uit de winkelrekken? Wij lieten sterrenchef Geert Van Hecke zes vleesschotels proeven. “Doe daar toch eens wat kruiden bij.” [naar artikel]
De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]
AIRrepublic, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Cadzand, opent op 31 maart de deuren. Reserveren voor het nieuwe restaurant kan sinds [naar artikel]
Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’Joe in Brugge proeft elf keer zure room. Hij gaat op zoek naar een lekkere volle roomsmaak met een licht zure toets en vindt die in ruim de helft van de potjes. [naar artikel]
De Italiaanse topkok Massimo Bottura, wiens restaurant vorig jaar werd verkozen tot het beste ter wereld, opent zijn vijfde restaurant speciaal... [naar artikel]
Midden januari opent in het koetshuis van Park Spoor Noord het nieuwe restaurant Gå Nord. In afwachting daarvan nemen ze hun intrek in winterbar LBWG. [naar artikel]
De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken opent over enkele weken een restaurant in hartje Antwerpen. Dat maakt KFC bekend via een persbericht. Het zal het derde restaurant van de keten zijn in de provincie, na het Wijnegem Shopping Center en Turnhout. [naar artikel]
In het compleet opgeknapte Predikherenklooster in Mechelen, waar de nieuwe stadsbibliotheek een plekje krijgt, opent dit najaar ook een toprestaurant. Sterrrenchef Ken Verschueren (38) start er zijn nieuwe project op. [naar artikel]
Sergio Herman opent volgende week zijn nieuwe restaurant in hartje Antwerpen. Op vraag van de familie Dheedene stapt hij mee in Le Pristine, waar mode en eten hand in hand gaan. [naar artikel]
Yanaïka Skryszkowiak, de voormalige Lady Chef of the Year maar toch ook vooral bekend vanwege haar deelname aan de allereerste versie van ‘Mijn restaurant’, opent met haar voormalige rechterhand Filip Biesmans, die in zijn vorige restaurant nog ernstig verbrand raakte, een nieuw restaurant. [naar artikel]
The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]
Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant [naar artikel]
Sterrenchef Benoit Dewitte opent samen met broer Bernard een gloednieuw restaurant in Han-sur-Lesse, vlakbij de bekende toeristische trekpleister de Grotten van Han. “De streek ligt mij na aan het hart”, zegt de sterrenchef in een persbericht. “Ik heb er zelf ooit nog stage gelopen in een restaurant.” [naar artikel]
De chef van In De Wulf opent in Gent een nieuw restaurant dat gerechten serveert naargelang de aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoenen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.