Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Topchef Geert Van Hecke (60) ruilt De Karmeliet voor Zet'joe

15/12/2016 - 15:08
"Vergeet De Karmeliet, vandaag opent twee huizen verder in de Langestraat het restaurant Zet'joe. Het nieuwe toprestaurant van voormalig"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topchef sluit Karmeliet: "Het afscheid voelt raar, maar ben ook opgelucht" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

In het gezelschap van zijn beste klanten en vrienden heeft chef Geert Van Hecke (60) gisteren de deur van zijn levenswerk De Karmeliet definitief [naar artikel]


2. Geert Van Hecke opent zijn nieuwe restaurant Zet'joe (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan. [naar artikel]


3. Geert Van Hecke heeft 5.000 bordjes klaar voor afscheid (24/09/2016 - Het Nieuwsblad)

Met liefst 5.000 driesterrenbordjes neemt Geert Van Hecke dit weekend afscheid van het grote publiek als chef van De Karmeliet, en mogelijk ook van Kookeet. “Of ik volgend jaar met mijn nieuw restaurant terugkom? Dat weet ik nog niet”, zegt Van Hecke. [naar artikel]


4. Geert Van Hecke: 'In dertig jaar heb ik vijf meisjes in de keuken gehad' (10/04/2019 - De Morgen)

Ook in de keuken van De Karmeliet in Brugge is het testosteron troef. Driesterrenchef Geert Van Hecke legt uit waarom. [naar artikel]


5. Monumentaal pand De Karmeliet te koop (04/11/2019 - De Tijd)

11:04 Chef-kok Geert Van Hecke verkoopt het vroegere driesterrenrestaurant De Karmeliet. De jongste drie jaar diende het Brugse pand al als feestzaal. [naar artikel]


6. De Karmeliet sluit vanavond na 33 jaar definitief de deuren (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant [naar artikel]


7. Voormalig sterrenrestaurant De Karmeliet staat te koop (maar niet voor een prikje) (30/10/2019 - Het Nieuwsblad)

Wie eigenaar wil worden van een monument in de Belgische gastronomie, kan momenteel de slag van zijn leven slaan. Sinds kort staat voormalig driesterrenrestaurant De Karmeliet te koop. “Maar er is geen haast bij”, zegt chef Geert Van Hecke. [naar artikel]


8. Studenten heropenen (even) voormalig sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge: "Spanning is te snijden" (28/03/2022 - VRT NWS)

Maandag zwaaien de deuren van het vroegere sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge weer open, zeven jaar nadat chef Geert Van Hecke stopte met de zaak. Studenten van de opleiding Culinary Arts van de hogeschool VIVES en Hotelschool Ter Duinen zullen het restaurant vier dagen lang uitbaten, met échte klanten. [naar artikel]


9. Topchef Geert Van Hecke boos op restaurantgids (13/04/2019 - De Morgen)

De inspecteurs van GaultMillau verwarren filet americain met tomatentartaar [naar artikel]


10. Vanaf volgend jaar kun je deze driesterrenzaak huren als feestzaal (01/09/2016 - Het Nieuwsblad)

Driesterrenchef Geert Van Hecke gaat De Karmeliet dan toch niet verkopen. Na de sluiting van het driesterrenrestaurant zal de zaak verhuurd worden als feestzaal. “Op aanvraag zal ik er nog wel eens in de keuken staan”, zegt de chef. [naar artikel]


11. Wouter Vandenhaute verrast schoonmama van topchef Geert Van Hecke op 100ste verjaardag: “Dit is het leven” (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Feest in de Ardooise Residentie Hardoy waar Maria Vanhecke er maandag haar 100ste verjaardag vierde. De kersverse eeuwelinge werd er niet alleen gefeliciteerd door haar eigen familie, waaronder schoonzoon en sterrenchef Geert Van Hecke, maar ook door een opmerkelijke gast: Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht die al enkele weken onder vuur ligt. [naar artikel]


12. 'Ik ben nooit een revolutionair geweest' (11/04/2019 - De Morgen)

Neen, hij stopt niet met koken, natuurlijk niet, en over de beslissing om De Karmeliet te sluiten heeft hij lang nagedacht. Maar het is tijd voor iets anders. 'Ik zou volledig kunnen stoppen, maar ik zou daar geen deugd van hebben', zegt Geert Van Hecke. [naar artikel]


13. INTERVIEW. Topchefs Louis en Geert Van Hecke: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Net 65 en zelfs na de lange lockdown heeft Geert Van Hecke (Zet’Joe en ex-De Karmeliet in Brugge) als één van de strafste sterrenchefs van het land nog geen seconde aan pensioen gedacht: “Wat zou ik thuis ook moeten doen?” En zo kan hij zijn zoon Louis (Refter) nog wat langer naar gastronomische glorie leiden. “Al zal ik nooit zo’n goede chef worden als mijn pa, maar ik kan wel zijn toestellen repareren.” Gesprek met vader en zoon, als twee handen op een wat vollere koksbuik: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt.” [naar artikel]


14. Fans halen aandenken aan gesloten driesterrenrestaurant: inboedel Karmeliet in anderhalf uur verkocht (17/10/2016 - Het Nieuwsblad)

Tientallen fans van De Karmeliet hebben een grote slag geslagen bij de uitverkoop van de inboedel. “Eten als in De Karmeliet, fantastisch toch?” [naar artikel]


15. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft gourmetschotels uit de supermarkt: “Is dit voor vier man? Wie eet er nu zoveel vlees?” (19/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Misschien ben jij ook wel van plan gourmet te serveren met de feestdagen. Het is bij alle supermarkten een van de populairste gerechten in de eindejaarsperiode. Maar hoe lekker zijn de schotels uit de winkelrekken? Wij lieten sterrenchef Geert Van Hecke zes vleesschotels proeven. “Doe daar toch eens wat kruiden bij.” [naar artikel]


16. Nieuwe restaurants van Geert Van Hecke en Kobe Desramault  krijgen al meteen 1e Michelinster   (20/11/2017 - VRT NWS)

Het nieuwe restaurant Zet'Joe van gewezen driesterrenchef Geert Van Hecke krijgt al meteen een eerste ster, net als het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults, Chambre Séparée (Gent)  Dat blijkt uit de voorstelling van de nieuwe Michelingids.  [naar artikel]


17. “Leve de verzuring”: sterrenchef Geert Van Hecke proeft elf keer zure room (06/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’Joe in Brugge proeft elf keer zure room. Hij gaat op zoek naar een lekkere volle roomsmaak met een licht zure toets en vindt die in ruim de helft van de potjes. [naar artikel]


18. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft van 17 potjes préparé: “Twéé weken houdbaar?” (16/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]


19. In welke supermarkt vind je de beste pommes duchesse? Wij deden de test (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Topchef Geert Van Hecke van sterrenrestaurant Zet’joe in Brugge proeft negen keer pommes duchesse, ofte hertoginnenaardappelen, uit het diepvriesvak van de supermarkt. Hij gaat op zoek naar een lekkere volle aardappelsmaak in een mooi torentje – maar dat feestje gaat niet altijd door. [naar artikel]


20. Sterrenchef Geert Van Hecke test pommes duchesse, maar de A-merken vallen door de mand: “Het prijsverschil proef ik hier niet” (20/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Of je nu vlees, vis of vegetarisch eet, een pomme duchesseke past er met de eindejaarsfeesten altijd bij. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge gooide er voor ons acht in de frietpot: zes supermarktmerken én ook nog die van Belviva en McCain. Hij heeft alvast goed nieuws voor onze portefeuille: “De duurste zijn daarom niet de beste.” [naar artikel]


21. AB InBev slokt Kwak en Karmeliet op (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het clubje van onafhankelijke Belgische bierbrouwers is weer wat kleiner geworden. ­Bosteels - bekend van Kwak en Tripel Karmeliet - wordt [naar artikel]


22. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test 11 keer cocktailsaus en vindt de goedkoopste een van de lekkerste (19/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]


23. Met Pasen het perfecte eitje voorschotelen dankzij de tips van sterrenchef Geert Van Hecke: “Een glibberig spiegelei, dat wil je niet” (09/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!