In het gezelschap van zijn beste klanten en vrienden heeft chef Geert Van Hecke (60) gisteren de deur van zijn levenswerk De Karmeliet definitief [naar artikel]
Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan. [naar artikel]
Met liefst 5.000 driesterrenbordjes neemt Geert Van Hecke dit weekend afscheid van het grote publiek als chef van De Karmeliet, en mogelijk ook van Kookeet. “Of ik volgend jaar met mijn nieuw restaurant terugkom? Dat weet ik nog niet”, zegt Van Hecke. [naar artikel]
Ook in de keuken van De Karmeliet in Brugge is het testosteron troef. Driesterrenchef Geert Van Hecke legt uit waarom. [naar artikel]
11:04 Chef-kok Geert Van Hecke verkoopt het vroegere driesterrenrestaurant De Karmeliet. De jongste drie jaar diende het Brugse pand al als feestzaal. [naar artikel]
Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant [naar artikel]
Wie eigenaar wil worden van een monument in de Belgische gastronomie, kan momenteel de slag van zijn leven slaan. Sinds kort staat voormalig driesterrenrestaurant De Karmeliet te koop. “Maar er is geen haast bij”, zegt chef Geert Van Hecke. [naar artikel]
Maandag zwaaien de deuren van het vroegere sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge weer open, zeven jaar nadat chef Geert Van Hecke stopte met de zaak. Studenten van de opleiding Culinary Arts van de hogeschool VIVES en Hotelschool Ter Duinen zullen het restaurant vier dagen lang uitbaten, met échte klanten. [naar artikel]
De inspecteurs van GaultMillau verwarren filet americain met tomatentartaar [naar artikel]
Driesterrenchef Geert Van Hecke gaat De Karmeliet dan toch niet verkopen. Na de sluiting van het driesterrenrestaurant zal de zaak verhuurd worden als feestzaal. “Op aanvraag zal ik er nog wel eens in de keuken staan”, zegt de chef. [naar artikel]
Feest in de Ardooise Residentie Hardoy waar Maria Vanhecke er maandag haar 100ste verjaardag vierde. De kersverse eeuwelinge werd er niet alleen gefeliciteerd door haar eigen familie, waaronder schoonzoon en sterrenchef Geert Van Hecke, maar ook door een opmerkelijke gast: Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht die al enkele weken onder vuur ligt. [naar artikel]
Neen, hij stopt niet met koken, natuurlijk niet, en over de beslissing om De Karmeliet te sluiten heeft hij lang nagedacht. Maar het is tijd voor iets anders. 'Ik zou volledig kunnen stoppen, maar ik zou daar geen deugd van hebben', zegt Geert Van Hecke. [naar artikel]
Net 65 en zelfs na de lange lockdown heeft Geert Van Hecke (Zet’Joe en ex-De Karmeliet in Brugge) als één van de strafste sterrenchefs van het land nog geen seconde aan pensioen gedacht: “Wat zou ik thuis ook moeten doen?” En zo kan hij zijn zoon Louis (Refter) nog wat langer naar gastronomische glorie leiden. “Al zal ik nooit zo’n goede chef worden als mijn pa, maar ik kan wel zijn toestellen repareren.” Gesprek met vader en zoon, als twee handen op een wat vollere koksbuik: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt.” [naar artikel]
Tientallen fans van De Karmeliet hebben een grote slag geslagen bij de uitverkoop van de inboedel. “Eten als in De Karmeliet, fantastisch toch?” [naar artikel]
Misschien ben jij ook wel van plan gourmet te serveren met de feestdagen. Het is bij alle supermarkten een van de populairste gerechten in de eindejaarsperiode. Maar hoe lekker zijn de schotels uit de winkelrekken? Wij lieten sterrenchef Geert Van Hecke zes vleesschotels proeven. “Doe daar toch eens wat kruiden bij.” [naar artikel]
Het nieuwe restaurant Zet'Joe van gewezen driesterrenchef Geert Van Hecke krijgt al meteen een eerste ster, net als het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults, Chambre Séparée (Gent) Dat blijkt uit de voorstelling van de nieuwe Michelingids. [naar artikel]
Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’Joe in Brugge proeft elf keer zure room. Hij gaat op zoek naar een lekkere volle roomsmaak met een licht zure toets en vindt die in ruim de helft van de potjes. [naar artikel]
De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]
Topchef Geert Van Hecke van sterrenrestaurant Zet’joe in Brugge proeft negen keer pommes duchesse, ofte hertoginnenaardappelen, uit het diepvriesvak van de supermarkt. Hij gaat op zoek naar een lekkere volle aardappelsmaak in een mooi torentje – maar dat feestje gaat niet altijd door. [naar artikel]
Of je nu vlees, vis of vegetarisch eet, een pomme duchesseke past er met de eindejaarsfeesten altijd bij. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge gooide er voor ons acht in de frietpot: zes supermarktmerken én ook nog die van Belviva en McCain. Hij heeft alvast goed nieuws voor onze portefeuille: “De duurste zijn daarom niet de beste.” [naar artikel]
Het clubje van onafhankelijke Belgische bierbrouwers is weer wat kleiner geworden. Bosteels - bekend van Kwak en Tripel Karmeliet - wordt [naar artikel]
Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]
Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.