Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zo richt de jongste sterrenchef van ons land zijn ideale keuken in

17/01/2020 - 11:02
"Vlakbij het historische stadscentrum van Tongeren ligt sterrenrestaurant Altermezzo. In de potten roert Jo Grootaers, door Gault&Millau en Michelin..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef Sergio Herman ruilt zijn keuken even in voor het witte doek (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Sergio Herman is een kei in de keuken maar hij houdt ook van acteren, zo blijkt. De Zeeuwse sterrenchef heeft een rol in de Nederlandse romantische komedie ‘Weg Van Jou’, die ook bij ons in de zalen speelt. [naar artikel]


2. “Ik stond daar in T-shirt en op sneakers, en had plots een Michelinster”: jongste sterrenchef van het land over zijn culinaire avontuur (11/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Chef Philippe Heylen (27) van restaurant Eed in Leuven heeft stress. “Altijd in de week voor de uitreiking van de Michelinsterren. Want het is geen kwestie van ze te houden. Je moet ze verdienen, elk jaar opnieuw.” Voor hem zou het maandag de vijfde bekroning zijn. De eerste keer was in 2018. Hij was toen 23 en de jongste Belgische sterrenchef ooit. “De erkenning van Michelin verandert alles.” [naar artikel]


3. Jongste sterrenchef van het land over het belang van die onderscheiding: “Als de ster valt, verandert alles” (11/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Chef Philippe Heylen (27) van restaurant Eed in Leuven heeft stress. “Altijd in de week voor de uitreiking van de Michelinsterren. Want het is geen kwestie van ze te houden. Je moet ze verdienen, elk jaar opnieuw.” Voor hem zou het maandag de vijfde bekroning zijn. De eerste keer was in 2018. Hij was toen 23 en de jongste Belgische sterrenchef ooit. “De erkenning van Michelin verandert alles.” [naar artikel]


4. De Zomerwandeling: België's jongste sterrenchef Philippe Heylen (01/08/2020 - De Tijd)

01:00 In elke shift verbruikt hij vijf mondmaskers. Soms zes. Zal koken ooit nog hetzelfde worden? Philippe Heylen, de jongste sterrenchef ooit, weet het niet. Gelukkig ligt nog veel voor hem. Bijna alles. ... [naar artikel]


5. Sterrenchef Bon Bon trekt naar de Provence (01/08/2022 - De Tijd)

11:43 Tweevoudig sterrenchef Christophe Hardiquest trekt na de sluiting van zijn Brusselse restaurant Bon Bon naar de Provençe, waar hij een keuken met een lange geschiedenis overneemt. [naar artikel]


6. “Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


7. Sterrenchef Nick Bril: “Moeilijk combineerbaar met job én gezin” (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf 4 september barst de strijd los tussen verschillende BV’s in de keuken in het nieuwe Play4-programma ‘Celebrity Masterchef’. Niemand minder dan sterrenchef Nick Bril zetelt in de jury. Hij is topchef in ‘The Jane’ en dook eerder al op in het VTM-programma ‘Special Forces’. Hij presenteert mee het programma én beoordeelt de kandidaten op hun creaties in de keuken. Showbits-reporter Desna vroeg hem hoe moeilijk dat te combineren viel met zijn vaste job in de keuken. Bekijk het in deze nieuwe Showbits-video. [naar artikel]


8. “Mijn keuken is 800 euro duurder dan afgesproken” (26/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Marc Melis zocht en vond zijn ideale keuken bij HK Keukens in Diest. Toen alles - inclusief handtekeningen - op papier stond, bleek dat er een rekenfoutje was gemaakt. De keuken zou volgens de verkoper 800 euro duurder zijn dan afgesproken. “Ik moet het bedrag bijpassen, anders kan ik fluiten naar mijn keuken”, zegt hij. [naar artikel]


9. Sterrenchef Nick Bril over ‘Celebrity Masterchef’: “Moeilijk combineerbaar met job én gezin” (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf 4 september barst de strijd los tussen verschillende BV’s in de keuken in het nieuwe Play4-programma ‘Celebrity Masterchef’. Niemand minder dan sterrenchef Nick Bril zetelt in de jury. Hij is topchef in ‘The Jane’ en dook eerder al op in het VTM-programma ‘Special Forces’. Hij presenteert mee het programma én beoordeelt de kandidaten op hun creaties in de keuken. Showbits-reporter Desna vroeg hem hoe moeilijk dat te combineren viel met zijn vaste job in de keuken. Bekijk het in deze nieuwe Showbits-video. [naar artikel]


10. Keuken inrichten? Dit zijn de ideale afmetingen (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

De keuken is veruit de ruimte in huis waar we veel tijd doorbrengen. De inrichting daarvan is dan ook erg belangrijk voor je comfort. En dan niet... [naar artikel]


11. "Zelfs een korrel zout kan voldoende zijn om je pan te beschadigen”: 10 experten over hoe je het meeste uit je keuken haalt (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ben je het beu dat je mes zo bot snijdt of heb je het gevoel dat je pan zijn beste tijd heeft gehad? “De vaatwasser kan een goede antikleefpan verpesten", klinkt het bij sterrenchef Thijs Vervloet over de mogelijke oorzaak van dat laatste probleem. Om dit type keukenproblemen te voorkomen, verzamelen 10 experts hun beste tips om de hele keuken, van de kruidenkast tot de microgolfoven, aan te pakken tijdens een grondige lenteschoonmaak. Zo gidsen we jou naar een kookproof én propere keuken. [naar artikel]


12. Sterrenchef lanceert frituur met grootmoeders keuken in eigen dorp (06/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Belle Fritte heet het nieuwe initiatief dat chef-kok Peter Van- genechten, de sterrenchef van La Belle, lanceert. Niet hij, maar zijn rechterhand Gert Verheyen staat er achter het vuur. Peters zus Ellen houdt, net als in La Belle, de cijfers in de gaten. De veredelde frituur opent in oktober in Geel-Bel. [naar artikel]


13. Philippe (23) verbaast iedereen als jongste sterrenchef ooit, behalve zijn mama: “Voor zijn elfde verjaardag wou hij alleen kreeft” (20/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Er ging gisteren een golf van verbazing door de zaal in Flanders Expo, toen Philippe Heylen van het Leuvense restaurant EED bij het krijgen van zijn eerste Michelinster zijn leeftijd vertelde: 23. “De jongste Belgische sterrenchef ooit”, zegt Werner Loens, hoofdredacteur van Michelin. “Straf wat die jongen al kan. Zeer straf.” Enkel zijn ouders keken niet verbaasd op toen zijn naam viel. “Het zat er altijd al in. Voor zijn elfde verjaardag wou hij maar één ding: kreeft gaan eten.” [naar artikel]


14. Hoe ziet het kerstmenu van een sterrenchef eruit? (24/11/2017 - De Morgen)

Wie niet bang is van een paar uur zwoegen in de keuken, kan met kerst zwaar uitpakken. Sterrenchef Benoit Dewitte blijft weg van de fondue en gourmet en levert dit weekend in De Morgen Magazine het recept voor een geslaagd feest. "Ik wilde voor DM Magazine de typische kerstklassiekers eens op een andere manier bekijken." [naar artikel]


15. Koken in alle stijl en efficiëntie: 8 tips voor een handig ingerichte keuken (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Lades of keukenkasten? Composiet, laminaat of natuursteen? Wel of geen kookeiland? Bij het kiezen van een keuken komt meer kijken dan je zou vermoeden. Het moet een gezellige, maar vooral ook praktische ruimte zijn, op maat van je gezin. Met deze handige tips van bouwsite Livios zie je niets over het hoofd en richt je jouw keuken efficiënt in. [naar artikel]


16. Braziliaanse ouders van sterrenchef volgen zoon naar Gent: “Mama houdt meer van stoverij dan van mijn keuken in Oak” (25/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Van een huis op de rand van de jungle in Brazilië naar de Hoogstraat in Gent. De opmerkelijkste verhuizing van dit jaar is die van Roberto (69) en Adna (74) Ballardin. Ze zijn de ouders van Marcelo Ballardin, de sterrenchef van restaurant Oak. “Door hen opnieuw dicht bij me te hebben, besef ik pas hoe hard ik mijn familie heb gemist.” [naar artikel]


17. DE GROTE TEST. Sterrenchef proeft mosselen met witte wijn aan zee: “Haal die droge caoutchouc van het menu!” (26/08/2016 - Het Nieuwsblad)

De maanden met een ‘R’ staan voor de deur. De mosselmaanden bij uitstek, nu is het zwarte goud op zijn best. Het ideale moment dus om de strafste sterrenchef van de Westkust erop uit te sturen om de schelpen te proeven. “Mosselen zijn de toppers van veel kustrestaurants”, zegt Stéphane Buyens van Le Fox (**) in De Panne. “En toch slagen sommige koks erin van zo’n mooi product caoutchouc te maken. Onbegrijpelijk.” [naar artikel]


18. Vanaf maart geen enkele vrouwelijke sterrenchef meer: “Kinderen zijn belangrijker dan de culinaire top bereiken” (05/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Geen betere keuken dan die van oma of mama. Maar als het gaat over de culinaire top, dan blinken vrouwen plots uit in afwezigheid. In Vlaanderen hebben we binnenkort geen enkele vrouwelijke sterrenchef meer, nu A’Qi in Brugge sluit. “Meer en meer meisjes beginnen nochtans aan de opleiding”, luidt het in hotelschool Ter Duinen. [naar artikel]


19. Sterrenchef schrijft kookboek met ‘klassieke recepten die er écht toe doen’ (06/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Luc Bellings heeft een kookboek geschreven met simpele, klassieke gerechten. Sinds hij zijn sterrenzaak ‘De Vork’ in Hasselt heeft verkocht staat hij zelf weer meer achter het fornuis. Hij kiest dan niet voor de sjieke keuken, maar voor tijdloze klassiekers. En hoe je die goed bereidt, vertelt hij in zijn boek. [naar artikel]


20. Sterrenchef Sergio Herman maakt ‘plastic soep’ op school van zijn kinderen (10/05/2019 - Het Nieuwsblad)

Sterrenchef Sergio Herman kookt vrijdag een niet alledaagse soep op de Sint-Jansschool in Knokke-Heist, de school waar zijn kinderen zitten. Dat doet hij om de problematiek rond plastic onder de aandacht te brengen. “Ook in onze keuken komt er te veel plastic binnen”, zegt Herman. “We moeten daar echt voor opletten.” [naar artikel]


21. Recept | Roomijs met ganache en pruimencompote à la sterrenchef Nicolas Misera (23/11/2023 - De Tijd)

16:00 Het ideale gerecht om een geslaagd feestdiner mee af te sluiten? Roomijs met ganache en pruimencompote, een recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera. [naar artikel]


22. Belgische sterrenchef ging naar Thaïland “om God te zoeken”. Nu is hij manager van stripclub (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Amper twee maanden geleden liet de succesvolle Waalse sterrenchef en tv-kok Max Dienst (26) alles in ons land achter. “Ik ga God zoeken”, zei hij... [naar artikel]


23. Helft koks blijft weg uit keuken (18/08/2017 - De Morgen)

De helft van de afgestudeerde koks komt niet in de keuken terecht. Gevolg: onze chefs moeten in het buitenland op zoek naar personeel. 'Toen wij jong waren, kusten we beide handen voor een plek in De Karmeliet', zegt sterrenchef Filip Claeys. 'Nu zoek ik al maanden naar twee goede krachten.' [naar artikel]


24. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!