Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
12:13 uur

Zes soldaten gedood bij aanval van Boko Haram in Tsjaad

Metro

28/01/2020 - 05:06

In Tsjaad zijn maandagnamiddag bij een aanval die wordt toegeschreven aan de jihadistische groepering Boko Haram zes militairen omgekomen. Tien anderen raakten gewond, zo meldt het leger. Het incident deed zich voor rond een eiland in het Tsjaadmeer, in het grensgebied tussen Tsjaad, Kameroen, Niger en Nigeria. “Onze mensen waren op patrouille toen ze werden […] Het bericht Zes soldaten gedood bij aanval van Boko Haram in Tsjaad verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Negen soldaten en 40 Boko Haram-jihadisten omgekomen bij clash in Tsjaad (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval van de islamitische beweging Boko Haram vrijdagochtend op een Tsjadische legerpost in Kaiga, in de regio van het Tsjaadmeer, zijn,
  [naar artikel]
 2. Minstens dertig soldaten gedood bij aanval van Boko Haram op Nigeriaanse legerbasis (01/09/2018 - Metro)
  De jihadistische terreurorganisatie Boko Haram heeft donderdag bij een aanval op een militaire basis in het noordoosten van Nigeria minstens dertig soldaten gedood. Dat heeft het leger meegedeeld. De aanval vond plaats op de basis van Zari, vlak bij de grens met Niger. “De rebellen zijn in groten getale aangekomen met vrachtwagens en ze hadden zware wapens bij zich”, meldt een bron bij het Nigeriaanse leger. “Het gevecht met de soldaten heeft een uur geduurd. De soldaten waren genoodzaakt om zich tijdelijk terug te trekken, in afwachting van versterking”, zo klinkt het nog. Volgens de militaire bron heeft ook Boko Haram “zware verliezen” geleden bij de aanval. Het geweld van Boko Haram heeft in het noordoosten van Nigeria al meer dan 20.000 dodelijke slachtoffers geëist. Rond de 2,5 miljoen mensen zijn in de regio voor het geweld gevlucht. Boko Haram heeft de aanvallen op het Nigeriaanse leger fors opgevoerd. Bron: Belga   Het bericht Minstens dertig soldaten gedood bij aanval van Boko Haram op Nigeriaanse legerbasis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Minstens dertig soldaten gedood bij aanval Boko Haram op Nigeriaanse legerbasis (03/09/2018 - VRT NWS)
  De jihadistische terreurorganisatie Boko Haram heeft bij een aanval op een militaire basis in het noordoosten van Nigeria minstens dertig soldaten gedood. Dat heeft het leger meegedeeld. 
  [naar artikel]
 4. Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad (22/03/2019 - Metro)
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 23 militairen van het Tsjadische leger omgekomen bij een aanval van de Nigeriaanse jihadisten van Boko Haram. Dat gebeurde in Dangdala, in het zuidwesten van Tsjaad. Dat heeft een bron binnen het Tsjadische leger bevestigd. Daarnaast heeft Boko Haram 8 mensen gedood in Gueskérou in Niger. “Omstreeks 01.00 uur ’s nachts hebben leden van Boko Haram een aanval uitgevoerd op een stelling van het leger van Tsjaad. Daarbij kwamen 23 militairen om het leven”, aldus de legerbron aan het Franse persbureau AFP. De aanvallers kwamen vanuit Niger en hadden het gemunt op een Tsjadische stelling aan de noordoostelijke oever van het Tsjaadmeer. Ze namen na de aanval ook militair materiaal mee dat ze buit hadden gemaakt. Het gaat om een van de bloedigste aanvallen van Boko Haram in dit deel van het land sinds de eerste aanvallen in 2015. De jihadistische beweging Boko Haram, die in Nigeria en de omliggende landen opereert, heeft al 27.000 doden op haar geweten sinds 2009 en 1,8 miljoen mensen zijn in de regio van Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen op de vlucht voor het geweld. Daarnaast heeft Boko Haram in de nacht van donderdag op vrijdag ook 8 personen, onder wie een vrouw, gedood in Gueskérou in Niger, dichtbij de grens met Nigeria, zo meldt een gezagsdrager uit Diffa aan AFP. Ook in Diffa worden de aanvallen van Boko Haram steeds frequenter. Op 9 maart waren in de buurt van Gueskérou al 7 militairen van het leger van Niger gedood bij een jihadistische aanval. En op 16 februari waren 7 militairen gedood in Chétima Wangou, dichtbij de Nigeriaanse grens. Het leger van Niger zegt dan weer dat ze op 12 maart “33 terroristen” heeft gedood bij een grote “schoonmaakoperatie”. Eind vorig jaar zei het leger van Niger “meer dan 200 terroristen” te hebben gedood in een groots offensief te land en in de lucht. bron: Belga Het bericht Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad (22/03/2019 - Metro)
  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 23 militairen van het Tsjadische leger omgekomen bij een aanval van de Nigeriaanse jihadisten van Boko Haram. Dat gebeurde in Dangdala, in het zuidwesten van Tsjaad. Dat heeft een bron binnen het Tsjadische leger bevestigd. Daarnaast heeft Boko Haram 8 mensen gedood in Gueskérou in Niger. “Omstreeks 01.00 uur ’s nachts hebben leden van Boko Haram een aanval uitgevoerd op een stelling van het leger van Tsjaad. Daarbij kwamen 23 militairen om het leven”, aldus de legerbron aan het Franse persbureau AFP. De aanvallers kwamen vanuit Niger en hadden het gemunt op een Tsjadische stelling aan de noordoostelijke oever van het Tsjaadmeer. Ze namen na de aanval ook militair materiaal mee dat ze buit hadden gemaakt. Het gaat om een van de bloedigste aanvallen van Boko Haram in dit deel van het land sinds de eerste aanvallen in 2015. De jihadistische beweging Boko Haram, die in Nigeria en de omliggende landen opereert, heeft al 27.000 doden op haar geweten sinds 2009 en 1,8 miljoen mensen zijn in de regio van Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen op de vlucht voor het geweld. Daarnaast heeft Boko Haram in de nacht van donderdag op vrijdag ook 8 personen, onder wie een vrouw, gedood in Gueskérou in Niger, dichtbij de grens met Nigeria, zo meldt een gezagsdrager uit Diffa aan AFP. Ook in Diffa worden de aanvallen van Boko Haram steeds frequenter. Op 9 maart waren in de buurt van Gueskérou al 7 militairen van het leger van Niger gedood bij een jihadistische aanval. En op 16 februari waren 7 militairen gedood in Chétima Wangou, dichtbij de Nigeriaanse grens. Het leger van Niger zegt dan weer dat ze op 12 maart “33 terroristen” heeft gedood bij een grote “schoonmaakoperatie”. Eind vorig jaar zei het leger van Niger “meer dan 200 terroristen” te hebben gedood in een groots offensief te land en in de lucht. Bron: Belga   Het bericht Boko Haram doodt 23 militairen in Tsjaad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Bijna 90 doden bij aanval van Boko Haram in Kameroen (12/06/2019 - Metro)
  Bijna 90 mensen zijn omgekomen bij een grootschalige aanval van Boko Haram in Kameroen. Dat zegt de Kameroense minister van Defensie. De stad Darak, in het uiterste noorden van het land, werd in de nacht van dinsdag op woensdag bestormd door ruim 300 leden van de terreurgroepering Boko Haram. Bij het geweld kwamen acht burgers, zestien soldaten en 64 aanvallers om, aldus minister Joseph Beti Assomo. Er vielen ook verschillende gewonden. In het noordoosten van Nigeria vormt Boko Haram al veel langer een bedreiging voor de veiligheid, maar de groepering is ook actief in buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen. Sinds 2009 heeft het geweld van de moslimextremisten al tienduizenden doden geëist, en 2,5 miljoen mensen zijn hun huizen moeten ontvluchten. bron: Belga Het bericht Bijna 90 doden bij aanval van Boko Haram in Kameroen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Soldaten redden schoolmeisjes na aanval Boko Haram (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een aanval van Boko Haram op een school in het noordoosten van Nigeria hebben soldaten verschillende schoolmeisjes uit handen van de islamistische terreurbeweging gered.
  [naar artikel]
 8. Boko Haram doodt veertien leden van veiligheidsdiensten in Nigeria (26/12/2018 - Metro)
  Militanten van de islamistische terreurgroep Boko Haram hebben veertien leden van de veiligheidsdiensten gedood in Nigeria. Dat zegt het leger. De militie viel de veiligheidsdiensten maandag aan op een weg tussen de steden Damaturu en Maiduguri. Er kwamen dertien soldaten en één politieofficier om, zei legerwoordvoerder Onyema Nwachukwu dinsdag. Ook werd een militaire basis aan de rand van Damaturu aangevallen. Daarbij raakte één soldaat gewond. Boko Haram vormt een voortdurende dreiging voor de gemeenschappen in het noordoosten van Nigeria. De terreurorganisatie lanceerde ook offensieven in buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen. bron: Belga Het bericht Boko Haram doodt veertien leden van veiligheidsdiensten in Nigeria verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Minstens 20 doden bij aanval van Boko Haram in Nigeria (26/05/2019 - Metro)
  In Nigeria zijn bij een aanval door de islamitische terreurgroepering Boko Haram volgens ooggetuigen minstens 20 mensen gedood. Het gaat voornamelijk om soldaten. De extremisten zouden zaterdagochtend in de buurt van de stad Damboa, in de noordoostelijke staat Borno, een konvooi van militaire en burgervoertuigen in een hinderlaag hebben gelokt, zo meldt het Duitse persagentschap dpa onder aanhaling van een lokale verantwoordelijke die anoniem wil blijven. De man die een van de voertuigen in het konvooi bestuurde, zegt ongeveer 20 lijken en heel wat uitgebrande wagens te hebben gezien. Het leger was ter plaatse om mensen die na terreuraanslagen een kamp voor ontheemde personen waren ontvlucht, naar een nieuw onderkomen over te brengen. Boko Haram vormt een constante bedreiging voor gemeenschappen in het noordoosten van het land. De groepering lanceerde ook al aanvallen in buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen. Sinds 2009 stierven in de regio al tienduizenden mensen door toedoen van de extremisten. Geschat wordt dat zo’n 2,5 miljoen mensen als gevolg van het geweld hun huizen zijn ontvlucht. De gewelddadige campagne van Boko Haram is erop gericht om een strikte interpretatie af te dwingen van de islamitische wet of sharia. bron: Belga Het bericht Minstens 20 doden bij aanval van Boko Haram in Nigeria verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Vijf burgers gedood bij aanval Boko Haram in Nigeria (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De islamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft opnieuw zelfmoordaanslagen gepleegd in Maiduguri, de grootste stad in het noordoosten van...
  [naar artikel]
 11. Vijf burgers gedood bij aanval Boko Haram in Niger (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuidoosten van Niger, dicht bij de Nigeriaanse grens, zijn vijf burgers gedood door Boko Haram. Dat zeggen de lokale autoriteiten vandaag.
  [naar artikel]
 12. Boko Haram lokt militaire en burgervoertuigen in hinderlaag: minstens 20 doden (26/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Nigeria zijn bij een aanval door de islamitische terreurgroepering Boko Haram volgens ooggetuigen minstens 20 mensen gedood. Het gaat...
  [naar artikel]
 13. Nigeriaanse soldaten: "107 strijders van Boko Haram gedood" (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nigeriaanse militairen hebben bij gevechten tegen de islamitische terreurbeweging Boko Haram in de deelstaat Borno, in het noordoosten van het...
  [naar artikel]
 14. Vijf doden door aanval van Boko Haram in Niger (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval door de islamistische groep Boko Haram zijn vrijdagavond in het zuidoosten van Niger vijf dorpelingen gedood en twee anderen
  [naar artikel]
 15. Landen rond Tsjaadmeer bereiden 'finale aanval' tegen Boko Haram voor (14/10/2016 - Knack)
  De stafchefs van de landen aan het Tsjaadmeer (Nigeria, Tsjaad, Niger, Kameroen en Benin)kwamen donderdag in Niamey samen om een "finale" aanval tegen de islamistische groep Boko Haram te plannen. Dat meldt de staatsradio in Niger.
  [naar artikel]
 16. 13 Nigeriaanse militairen en politieagent gedood in hinderlaag Boko Haram (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Militanten van de islamistische terreurgroep Boko Haram hebben veertien leden van de veiligheidsdiensten gedood in Nigeria. Dat zegt het leger.
  [naar artikel]
 17. Niger doodt 287 Boko Haram-strijders (03/01/2019 - Metro)
  Strijdkrachten in Niger hebben naar eigen zeggen 287 strijders van terreurgroep Boko Haram gedood. Sinds vrijdag vinden er lucht- en grondoperaties plaats tegen leden van de terroristische milities in de regio Diffa, in het zuiden van het land aan de grens met Nigeria. De strijders hadden van daaruit verschillende grote aanslagen gepland, verklaart defensieminister Kalla Moutari. Boko Haram is vooral in het noordoosten van Nigeria actief en heeft sinds 2009 al meer dan 20.000 mensen vermoord. De islamitische fundamentalisten blijven aanvallen uitvoeren in naburige gebieden in Niger, Kameroen en Tsjaad. In de Sahel-landen ((Tsjaad, Niger, Nigeria, Mali en Burkina Faso) werken verschillende criminele netwerken en extremistische groepen, waarvan sommige banden hebben met al-Qaida of Islamitische Staat (IS). bron: Belga Het bericht Niger doodt 287 Boko Haram-strijders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Nigeriaanse leger redt 29 vrouwen en 25 kinderen van Boko Haram (13/05/2019 - Metro)
  Soldaten van het Nigeriaanse leger hebben 54 gevangenen bevrijd uit de klauwen van de islamitische terroristengroep Boko Haram. Dat heeft een woordvoerder van het leger gemeld. “De gevangenen werden verlost tijdens een antiterreuroperatie in de dorpen Ma’allasuwa en Yaga-Munye, in de noordoostelijke staat Borno”, zei Sagir Musa, woordvoerder van het Nigeriaanse leger. Tussen de 54 gevangenen zaten 29 vrouwen en 25 kinderen. “De terroristen waren al uit de dorpen gevlucht voor het leger toekwam”, voegde Musa eraan toe. Boko Haram vormt een permanente dreiging voor de gemeenschappen in het noordoosten van Nigeria, en is ook actief in buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen. In de regio zijn sinds 2009 tienduizenden mensen gedood door de organisatie, en naar schatting 2,5 miljoen mensen hun woning ontvlucht. Boko Haram ontvoert geregeld vrouwen en kinderen om te rekruteren als strijder of om seksueel te misbruiken. Bron: Belga   Het bericht Nigeriaanse leger redt 29 vrouwen en 25 kinderen van Boko Haram verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Dodentol na aanval Boko Haram in Nigeria stijgt tot 65 (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanval door terreurgroep Boko Haram zaterdag op een groep mannen die terugkwamen van een begrafenisplechtigheid in een dorp in het...
  [naar artikel]
 20. Twaalf soldaten gedood bij aanval op militaire basis in Niger (31/10/2019 - Metro)
  Twaalf Nigerese soldaten zijn dinsdagnacht omgekomen toen de militaire basis waarop ze verbleven aangevallen werd door gewapende mannen. Dat heeft het Nigerese ministerie van Defensie bekendgemaakt. De aanval vond plaats op de militaire basis van Blabrine, in het zuidoosten van het land. Volgens een voorlopige balans werden twaalf soldaten omgebracht en raakten acht anderen gewond. De aanvallers werden niet geïdentificeerd, maar behoren naar alle waarschijnlijk tot de terreurbeweging Boko Haram. Bron: Belga   Het bericht Twaalf soldaten gedood bij aanval op militaire basis in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. 19 soldaten verdwenen in Nigeria na hinderlaag Boko Haram (23/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Negentien soldaten worden vermist nadat ze in een hinderlaag van terreurgroep Boko Haram zijn gelopen, in het noordoosten van Nigeria, zo zei het
  [naar artikel]
 22. Bijna 300 Boko Haram-strijders gedood bij offensief in Niger (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Strijdkrachten in Niger hebben naar eigen zeggen 287 strijders van terreurgroep Boko Haram gedood. Sinds vrijdag vinden er lucht- en grondoperaties...
  [naar artikel]
 23. Vijf doden bij aanval van Boko Haram in Nigeria (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van de islamistische groepering Boko Haram hebben een konvooi aangevallen van personeel van de immigratiediensten en handelaars die op weg
  [naar artikel]
 24. Minstens 18 doden bij aanval Boko Haram in Nigeria (02/04/2018 - Metro)
  Bij een aanval van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram tegen Maiduguri, een stad in het noordoosten van Nigeria, zijn gisteravond minstens 18 doden en 84 gewonden gevallen. Dat melden de lokale hulpdiensten vandaag. “Op dit ogenblik hebben we 18 lichamen geborgen in de wijken Bale Shuwa en Bale Kura, in de rand rond Maiduguri”, zo liet een woordvoerder van de hulpdiensten weten. Hij voegde eraan toe dat de slachtoffers gedood werden toen ze wilden vluchten voor de vuurgevechten tussen de rebellen en militairen. In het noordoosten van Nigeria, waar Boko Haram erg actief is, zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen op de vlucht voor het geweld. Bij aanslagen en aanvallen van de jihadisten zijn sinds 2009 minstens 20.000 mensen omgekomen. Ze willen in het noordoosten van Nigeria een zogenaamde theocratie volgens de islamitische wet oprichten. Bron: Belga   Het bericht Minstens 18 doden bij aanval Boko Haram in Nigeria verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Dodentol na aanval Boko Haram in Nigeria stijgt tot 65 (28/07/2019 - Metro)
  Bij de aanval door terreurgroep Boko Haram zaterdag op een groep mannen die terugkwamen van een begrafenisplechtigheid in een dorp in het noordoosten van Nigeria, zijn 65 doden en 10 gewonden gevallen. Dat heeft een lokale verantwoordelijke zondag gemeld. Eerst was er sprake van 23 doden. Na de aanval door gewapende mannen in het district Nganzai, op 90 kilometer van de regionale hoofdstad Maiduguri, vonden inwoners van het dorp nog tientallen lichamen. De dodentol is dan ook opgelopen tot 65. In deze regio voert Boko Haram wel vaker aanvallen uit op dorpen: de voorraden van de bewoners worden dan geplunderd en de huizen worden in brand gestoken. De laatste maanden voerden Boko Haram en Iswap, een andere, dissidente groep van moslimextremisten het geweld op burgers en leger verder op. Donderdag nog werd in dezelfde deelstaat een vluchtelingenkamp aangevallen door leden van Boko Haram. Twee mensen werden gedood en de voedselvoorraad werd geplunderd. Vervolgens vielen ze de militaire basis naast het kamp binnen. Op tien jaar tijd heeft het conflict meer dan 27.000 mensenlevens geëist. Meer dan 2 miljoen mensen zijn moeten vluchten. Bron: Belga   Het bericht Dodentol na aanval Boko Haram in Nigeria stijgt tot 65 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. 23 doden bij aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria (28/07/2019 - Metro)
  De moslimextremisten van Boko Haram hebben zaterdag 23 mensen omgebracht bij een aanval op een groep mannen die terugkwamen van een begrafenisplechtigheid in een dorp in het noordoosten van Nigeria. Dat melden verschillende bronnen ter plaatse. De terroristen vielen het dorp kort voor de middag, op drie moto’s, binnen en openden het vuur op de mannen. De feiten speelden zich af in het district Nganzai, op 90 km van de regionale hoofdstad Maiduguri. In deze regio voert Boko Haram wel vaker aanvallen uit op dorpen: de voorraden van de bewoners worden dan geplunderd en de huizen worden in brand gestoken. De laatste maanden voerden Boko Haram en Iswap, een andere, dissidente groep van moslimextremisten het geweld op burgers en leger verder op. Donderdag nog werd in dezelfde deelstaat een vluchtelingenkamp aangevallen door leden van Boko Haram. Twee mensen werden gedood en de voedselvoorraad werd geplunderd. Vervolgens vielen ze de militaire basis naast het kamp binnen. Op tien jaar tijd heeft het conflict meer dan 27.000 mensenlevens geëist. Meer dan 2 miljoen mensen zijn moeten vluchten. Bron: Belga   Het bericht 23 doden bij aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. 23 doden bij aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria (27/07/2019 - Metro)
  De moslimextremisten van Boko Haram hebben zaterdag 23 mensen omgebracht bij een aanval op een groep mannen die terugkwamen van een begrafenisplechtigheid in een dorp in het noordoosten van Nigeria. Dat melden verschillende bronnen ter plaatse. De terroristen vielen het dorp kort voor de middag, op drie moto’s, binnen en openden het vuur op de mannen. De feiten speelden zich af in het district Nganzai, op 90 km van de regionale hoofdstad Maiduguri. In deze regio voert Boko Haram wel vaker aanvallen uit op dorpen: de voorraden van de bewoners worden dan geplunderd en de huizen worden in brand gestoken. De laatste maanden voerden Boko Haram en Iswap, een andere, dissidente groep van moslimextremisten het geweld op burgers en leger verder op. Donderdag nog werd in dezelfde deelstaat een vluchtelingenkamp aangevallen door leden van Boko Haram. Twee mensen werden gedood en de voedselvoorraad werd geplunderd. Vervolgens vielen ze de militaire basis naast het kamp binnen. Op tien jaar tijd heeft het conflict meer dan 27.000 mensenlevens geëist. Meer dan 2 miljoen mensen zijn moeten vluchten. Bron: Belga   Het bericht 23 doden bij aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Nigeriaans leger redt 29 vrouwen en 25 kinderen van Boko Haram (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Soldaten van het Nigeriaanse leger hebben 54 gevangenen bevrijd uit de klauwen van de islamitische terroristengroep Boko Haram. Dat laat een...
  [naar artikel]
 29. Bijna 90 doden bij aanval door moslimextremisten van Boko Haram in Kameroen (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 90 mensen zijn omgekomen bij een grootschalige aanval van Boko Haram in Kameroen. Dat zegt de Kameroense minister van Defensie.
  [naar artikel]
 30. Minstens 18 doden bij aanval Boko Haram in Nigeria (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram tegen Maiduguri, stad in het noordoosten van Nigeria, zijn gisteravond minstens...
  [naar artikel]
 31. Dodentol na aanval Boko Haram in Nigeria stijgt tot 65 (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de aanval door terreurgroep Boko Haram zaterdag op een groep mannen die terugkwamen van een begrafenisplechtigheid in een dorp in het noordoosten van Nigeria, zijn 65 doden en 10 gewonden gevallen. Dat heeft een lokale verantwoordelijke zondag gemeld. Eerst was er sprake van 23 doden.
  [naar artikel]
 32. Soldaten redden schoolmeisjes na aanval Boko Haram in Nigeria (22/02/2018 - Metro)
  Na een aanval van Boko Haram op een school in het noordoosten van Nigeria hebben soldaten verschillende schoolmeisjes uit handen van de islamistische terreurbeweging gered. De schoolmeisjes werden in het dorp Jilli-Muwarti aan de grens tussen de staten Borno en Yobe gevonden, berichten lokale media, die de lokale autoriteiten citeren. Het precieze aantal geredde meisjes en de omstandigheden waarin ze gered werden is niet bekend. Na de aanval van maandag op de school voor voortgezet onderwijs in het dorp Dapchi waren een vijftigtal schoolmeisjes vermist. Toen was nog onduidelijk of ze weggevlucht waren of ontvoerd. Onderwijsminister Mohammed Lahin van Yobe zei dat veel leerkrachten en schoolmeisjes gevlucht waren om zich in veiligheid te brengen. Een paar uur voor de reddingsactie bekend werd, zei president Muhammadu Buhari, via Twitter, dat politie en leger opgetrommeld waren “om zeker te zijn dat alle vermiste meisjes gevonden worden”. Het was in 2014 dat Boko Haram meer dan tweehonderd, vooral christelijke schoolmeisjes had ontvoerd in het dorp Chibok. Boko Haram ontvoert meisjes en vrouwen om ze als seksslavinnen te gebruiken of ze gedwongen te huwen. Ook plegen ze zelfmoordaanslagen. bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Soldaten redden schoolmeisjes na aanval Boko Haram in Nigeria (22/02/2018 - Metro)
  Na een aanval van Boko Haram op een school in het noordoosten van Nigeria hebben soldaten verschillende schoolmeisjes uit handen van de islamistische terreurbeweging gered. De schoolmeisjes werden in het dorp Jilli-Muwarti aan de grens tussen de staten Borno en Yobe gevonden, berichten lokale media, die de lokale autoriteiten citeren. Het precieze aantal geredde meisjes en de omstandigheden waarin ze gered werden is niet bekend. Na de aanval van maandag op de school voor voortgezet onderwijs in het dorp Dapchi waren een vijftigtal schoolmeisjes vermist. Toen was nog onduidelijk of ze weggevlucht waren of ontvoerd. Onderwijsminister Mohammed Lahin van Yobe zei dat veel leerkrachten en schoolmeisjes gevlucht waren om zich in veiligheid te brengen. Een paar uur voor de reddingsactie bekend werd, zei president Muhammadu Buhari, via Twitter, dat politie en leger opgetrommeld waren “om zeker te zijn dat alle vermiste meisjes gevonden worden”. Het was in 2014 dat Boko Haram meer dan tweehonderd, vooral christelijke schoolmeisjes had ontvoerd in het dorp Chibok. Boko Haram ontvoert meisjes en vrouwen om ze als seksslavinnen te gebruiken of ze gedwongen te huwen. Ook plegen ze zelfmoordaanslagen. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Minstens 18 doden bij aanval Boko Haram in Nigeria (02/04/2018 - Knack)
  Bij een aanval van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram tegen Maiduguri, stad in het noordoosten van Nigeria, zijn zondagavond minstens 18 doden en 84 gewonden gevallen. Dat melden de lokale hulpdiensten maandag.
  [naar artikel]
 35. Leger bevrijdt meer dan 200 Boko Haram-gijzelaars in Nigeria (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Soldaten van het Nigeriaanse leger hebben in het noordoosten van het land 212 gijzelaars van de jihadistische terreurgroep Boko Haram bevrijd. Dat...
  [naar artikel]
 36. Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in Mali (21/01/2019 - Metro)
  Bij een “complexe terroristische aanval” op een kamp van de VN-missie in Mali zijn zondag in het noordoosten van het land tien blauwhelmen uit Tsjaad om het leven gekomen. Er raakten ook minstens 25 blauwhelmen gewond. Het is daarmee de dodelijkste aanval ooit op de VN-missie (Minusma) in Mali. De aanval werd opgeëist door Aqmi, een regionale jihadistische beweging gelinkt aan al-Qaeda, die naar eigen zeggen “handelde uit wraak voor het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Tsjaad”. De terreuraanval vond plaats op het VN-kamp in Aguelhok, in het noordoosten van het land. Gewapende terroristen arriveerden er met verschillende voertuigen. Bij de aanval werden ook verschillende jihadisten gedood, bevestigt een woordvoerder van de VN. De VN-missie Minusma geldt als de gevaarlijkste ter wereld. Sinds 2013 zijn er blauwhelmen in Mali aanwezig, na een mislukte staatsgreep van jihadisten in het noorden van het land. De VN telt er zo’n 12.500 soldaten en agenten, van wie er de voorbije jaren al 160 omkwamen. Ook het Belgische leger is aanwezig in Mali, de Belgische generaal-majoor Jean-Paul Deconinck had tot eind oktober zelfs de leiding over Minusma. De Belgische aanwezigheid werd eind vorig jaar nog verhoogd met een 50-tal militairen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is momenteel op bezoek in Tsjaad, een overwegend moslimland dat nauw betrokken is bij de strijd tegen extremistische bewegingen als Boko Haram en IS in het noorden en westen van Afrika. bron: Belga Het bericht Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in Mali verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in Mali (21/01/2019 - Metro)
  Bij een “complexe terroristische aanval” op een kamp van de VN-missie in Mali zijn zondag in het noordoosten van het land tien blauwhelmen uit Tsjaad om het leven gekomen. Er raakten ook minstens 25 blauwhelmen gewond. Het is daarmee de dodelijkste aanval ooit op de VN-missie (Minusma) in Mali. De aanval werd opgeëist door Aqmi, een regionale jihadistische beweging gelinkt aan al-Qaeda, die naar eigen zeggen “handelde uit wraak voor het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Tsjaad”. De terreuraanval vond plaats op het VN-kamp in Aguelhok, in het noordoosten van het land. Gewapende terroristen arriveerden er met verschillende voertuigen. Bij de aanval werden ook verschillende jihadisten gedood, bevestigt een woordvoerder van de VN. De VN-missie Minusma geldt als de gevaarlijkste ter wereld. Sinds 2013 zijn er blauwhelmen in Mali aanwezig, na een mislukte staatsgreep van jihadisten in het noorden van het land. De VN telt er zo’n 12.500 soldaten en agenten, van wie er de voorbije jaren al 160 omkwamen. Ook het Belgische leger is aanwezig in Mali, de Belgische generaal-majoor Jean-Paul Deconinck had tot eind oktober zelfs de leiding over Minusma. De Belgische aanwezigheid werd eind vorig jaar nog verhoogd met een 50-tal militairen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is momenteel op bezoek in Tsjaad, een overwegend moslimland dat nauw betrokken is bij de strijd tegen extremistische bewegingen als Boko Haram en IS in het noorden en westen van Afrika. Bron: Belga   Het bericht Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in Mali verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in Mali (21/01/2019 - Metro)
  Bij een “complexe terroristische aanval” op een kamp van de VN-missie in Mali zijn zondag in het noordoosten van het land tien blauwhelmen uit Tsjaad om het leven gekomen. Er raakten ook minstens 25 blauwhelmen gewond. Het is daarmee de dodelijkste aanval ooit op de VN-missie (Minusma) in Mali. De aanval werd opgeëist door Aqmi, een regionale jihadistische beweging gelinkt aan al-Qaeda, die naar eigen zeggen “handelde uit wraak voor het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Tsjaad”. De terreuraanval vond plaats op het VN-kamp in Aguelhok, in het noordoosten van het land. Gewapende terroristen arriveerden er met verschillende voertuigen. Bij de aanval werden ook verschillende jihadisten gedood, bevestigt een woordvoerder van de VN. De VN-missie Minusma geldt als de gevaarlijkste ter wereld. Sinds 2013 zijn er blauwhelmen in Mali aanwezig, na een mislukte staatsgreep van jihadisten in het noorden van het land. De VN telt er zo’n 12.500 soldaten en agenten, van wie er de voorbije jaren al 160 omkwamen. Ook het Belgische leger is aanwezig in Mali, de Belgische generaal-majoor Jean-Paul Deconinck had tot eind oktober zelfs de leiding over Minusma. De Belgische aanwezigheid werd eind vorig jaar nog verhoogd met een 50-tal militairen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is momenteel op bezoek in Tsjaad, een overwegend moslimland dat nauw betrokken is bij de strijd tegen extremistische bewegingen als Boko Haram en IS in het noorden en westen van Afrika. bron: Belga   Het bericht Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in Mali verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Boko Haram maakt 18 doden en tientallen gewonden bij aanval in Nigeria (02/04/2018 - VRT NWS)
  Bij een aanval van Boko Haram in het noorden van Nigeria zijn minstens 18 doden en 84 gewonden gevallen. Dat melden plaatselijke hulpdiensten.  
  [naar artikel]
 40. Meer dan 1.000 gevangenen van Boko Haram in Nigeria bevrijd (07/05/2018 - Metro)
  Meer dan duizend mensen zijn volgens het Nigeriaans leger uit handen van de terreurgroep Boko Haram bevrijd. Het gaat vooral om vrouwen en kinderen, aldus militair woordvoerder Texas Chukwu. Ze werden uit vier dorpen in de deelstaat Borno in het noordoosten van Nigeria bevrijd. Wanneer dat juist gebeurde is niet duidelijk. Aan de operatie nam ook een internationale troepenmacht deel die door Nigeria, Kameroen, Tsjaad, Niger en Benin voor de bestrijding van Boko Haram werd opgericht. De terreurorganisatie is vooral in het noordoosten van Nigeria en de aanpalende gebieden actief. Boko Haram had in 2014 met de ontvoering van meer dan 200 overwegend christelijke schoolmeisjes uit het dorp Chibok wereldwijd voor verontwaardiging gezorgd. Bovendien werden bij aanslagen en aanvallen van de soennitische jihadisten sinds 2009 minstens 20.000 mensen gedood. Rond de 2,5 miljoen mensen zijn in de regio voor het geweld gevlucht of verdreven. Volgens VN-cijfers zijn er ongeveer vijf miljoen mensen op voedselhulp aangewezen. Bron: Belga   Het bericht Meer dan 1.000 gevangenen van Boko Haram in Nigeria bevrijd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Meer dan 1.000 gevangenen van Boko Haram in Nigeria bevrijd (07/05/2018 - Metro)
  Meer dan duizend mensen zijn volgens het Nigeriaans leger uit handen van de terreurgroep Boko Haram bevrijd. Het gaat vooral om vrouwen en kinderen, aldus militair woordvoerder Texas Chukwu. Ze werden uit vier dorpen in de deelstaat Borno in het noordoosten van Nigeria bevrijd. Wanneer dat juist gebeurde is niet duidelijk. Aan de operatie nam ook een internationale troepenmacht deel die door Nigeria, Kameroen, Tsjaad, Niger en Benin voor de bestrijding van Boko Haram werd opgericht. De terreurorganisatie is vooral in het noordoosten van Nigeria en de aanpalende gebieden actief. Boko Haram had in 2014 met de ontvoering van meer dan 200 overwegend christelijke schoolmeisjes uit het dorp Chibok wereldwijd voor verontwaardiging gezorgd. Bovendien werden bij aanslagen en aanvallen van de soennitische jihadisten sinds 2009 minstens 20.000 mensen gedood. Rond de 2,5 miljoen mensen zijn in de regio voor het geweld gevlucht of verdreven. Volgens VN-cijfers zijn er ongeveer vijf miljoen mensen op voedselhulp aangewezen. Bron: Belga   Het bericht Meer dan 1.000 gevangenen van Boko Haram in Nigeria bevrijd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Boko Haram teistert Nigeria opnieuw: 14 doden bij explosie militaire controlepost (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De islamitische organisatie Boko Haram sloeg vrijdagavond opnieuw toe in Nigeria. Bij de aanslag kwamen elf Nigeriaanse soldaten en drie burgers om...
  [naar artikel]
 43. Vijf doden bij aanval door Boko Haram in Nigeria (25/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het noordoosten van Nigeria zijn vijf mensen om het leven gekomen in een hinderlaag van de jihadistische groep Boko Haram. Dat melden plaatselijke bronnen. De aanval volgt enkele dagen na een aanval van dezelfde groep in de regio, waarbij 28 mensen om het leven kwamen.
  [naar artikel]
 44. Vijf doden bij aanval door Boko Haram in Nigeria (25/08/2017 - Knack)
  In het noordoosten van Nigeria zijn vijf mensen om het leven gekomen in een hinderlaag van de jihadistische groep Boko Haram. Dat melden plaatselijke bronnen. De aanval volgt enkele dagen na een aanval van dezelfde groep in de regio, waarbij 28 mensen om het leven kwamen.
  [naar artikel]
 45. 65 doden na nieuwe aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria (28/07/2019 - VRT NWS)
  Bij een aanval van de moslimrebellen van Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn minstens 65 doden en 10 gewonden gevallen. Dat hebben de lokale autoriteiten in de deelstaat Borno bekendgemaakt. Eerder was er sprake van 23 doden.
  [naar artikel]
 46. Nigerees leger doodt 57 leden van terreurorganisatie Boko Haram (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het leger van het West-Afrikaanse land heeft 57 leden van de jihadistische terreurgroep Boko Haram gedood. Dat gebeurde bij gevechten die
  [naar artikel]
 47. Boko Haram doodt 19 herders in Nigeria (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Nigeria heeft de islamitische terreurorganisatie Boko Haram negentien herders gedood. Dat melden bewoners van een dorp uit de omgeving die...
  [naar artikel]
 48. 80 gijzelaars van Boko Haram bevrijd in Nigeria (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een operatie in het noordoosten van Nigeria heeft het Nigeriaans leger 42 leden van de terreurorganisatie Boko Haram gedood en 80 gijzelaars
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.