20:40 Een app van de overheid die Vlamingen moet aanzetten gezond te koken, blijkt 550.000 euro te kosten. Critici roepen op tot een kerntakendebat. [naar artikel]
De overheid wil met de campagne ‘Gezond Opvoeden’ mama’s en papa’s sensibiliseren om gezond te eten zodat hun kinderen hun voorbeeld volgen, want het eetpatroon van Vlaamse kinderen zit niet goed. Nutritherapeute Véronique De Clercq wil ouders daarbij helpen en leert hen in workshops een brooddoos samen te stellen vol gezond lekkers. [naar artikel]
Al vijftien jaar is ze een vaste waarde op het vlak van gezond koken en Sandra Bekkari denkt nog niet aan stoppen, integendeel. De Vlaamse voedingsdeskundige lanceerde zopas nog maar eens een nieuwe titel, ‘Lang Leve(n) Gezond’. Daarin komen naast koken nog een hele resem andere aspecten van een gezond leven aan bod, maar natuurlijk stelen Bekkari’s recepten zoals altijd de show. Wij selecteerden onze drie favorieten. [naar artikel]
Zusjes Jasmine en Melissa Hemsley zijn de nieuwe Britse kooksensaties. Ze leren de Britten gezond, leuk, lekker en gemakkelijk koken. Uit hun [naar artikel]
“Gezond koken duurt niet langer dan ongezond koken.” Dat bewijs ik met mijn nieuwe boek ‘Fast Food’. Voor iedereen die weleens tijd te kort komt... [naar artikel]
Dinsdag 15 november van 19 tot 22 uur heeft in het CC een kookworkshop plaats, die je leert hoe je kunt koken met een beperkt budget. [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
In Antwerpen kan je je inschrijven voor een wildplukcursus, waarbij je leert om te koken met onkruid of met planten en kruiden die je op straat [naar artikel]
In Marche-en-Famenne staat de eerste gevangenis in ons land waar dienstenbedrijf Sodexo een vinger in de pap heeft. De multinational leert er gedetineerden koken en wassen. In Sint-Gillis zat ik 20 uur per dag in mijn cel, hier ben ik de hele dag in de weer.' [naar artikel]
Het zijn niet alleen volwassenen die met allerhande kookprogramma’s zin krijgen om te koken. Ook kinderen roeren al eens graag in de potten. [naar artikel]
Hoe gezond is uw grond? Die vraag ziet de Vlaamse overheid graag beantwoord. Tegen 2028 moeten daarom bijna 42.000 risicopercelen een verplicht... [naar artikel]
Onder de deskundige leiding van Tino en Rosalba leerden de leden van Markant Houthallen koken op zij Italiaans. De heerlijke gerechten werden nadien smakelijk verorberd [naar artikel]
Als alternatief voor de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims en kookboeken lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven vandaag een app en... [naar artikel]
“Zeker gezond”, een app en website met gezonde recepten die de Vlaamse overheid vorige week lanceerde, hebben samen 550.000 euro gekost. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) geantwoord op een vraag van Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD). Die noemt deze uitgave “te zot voor woorden” en pleit voor een debat over de kerntaken van de Vlaamse overheid. “Uit onderzoek en een bevraging is gebleken dat de Vlaming behoefte heeft aan goede informatie over gezond en betaalbaar eten”, verantwoordt de minister de uitgaven. [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Guy Quirynen van Umamido. 1. Wat is Umamido? ‘Umamido is een Japans restaurant concept. Na een stage in Kyoto – ondertussen tien jaar geleden – raakte ik geïnspireerd om een […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Guy Quirynen van Umamido: ‘We mogen dan wel zeven restaurants hebben, maar we koken alles zelf op artisanale wijze’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Duizenden gezinnen zitten de komende weken thuis omwille van het coronavirus. Om gezond te blijven en te vermijden dat er heel wat coronakilo’s... [naar artikel]
Natuurlijk weten we dat we allemaal zo vers en gezond mogelijk moeten koken, maar af en toe raken we gewoon niet verder dan een opwarmpizza of een... [naar artikel]
Na de voedings- en bewegingsdriehoek lanceert de Vlaamse overheid nu ook de geluksdriehoek. Met die driehoek wil het Vlaams Instituut Gezond Leven de mentale gezondheid van de Vlaming bevorderen. De driehoek bundelt alle kennis van experten en bevat ook concrete tools en oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan. [naar artikel]
Chef-kok Koong Yapaporn Duangjit leert je tijdens haar foodworkshop koken als echte Thai. Ze geeft ons al één receptje cadeau: zeevruchtensoep of Tom Yam Thalay. [naar artikel]
Hoe meer ingrediënten en hoe hoger hun concentratie, hoe sneller en beter het resultaat? Niet altijd. Huidverzorging is zoals koken: het is een kwestie van doseren, kennis van zaken en gezond verstand. [naar artikel]
Het gaat hard voor de West-Vlaamse Delphine Steelandt. Had je enkele maanden geleden nog nooit van haar gehoord, dan staat ze nu bekend als de... [naar artikel]
Het gaat hard voor de West-Vlaamse Delphine Steelandt. Had je enkele maanden geleden nog nooit van haar gehoord, dan staat ze nu bekend als de... [naar artikel]
Met als slogan "Woon gezond, samen naar een rookvrij huis" organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Vlaamse Logo's en de Vlaamse overheid een actieweek over de gevolgen van passief roken. Mensen weten wel dat het ongezond is om te roken in het bijzijn van kinderen, maar velen onderschatten nog de gevolgen die het heeft op hun gezondheid. [naar artikel]
Een van de grootste mythes die er over gezond eten bestaan, is wel dat het veel tijd kost. Tijd die we niet meer hebben met onze veeleisende job en... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.