Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
04:09 uur

Federale formatie – Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis

Metro

31/01/2020 - 18:55

De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten. bron: Belga Het bericht Federale formatie – Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis (31/01/2020 - De Tijd)
  18:58 De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op Twitter.
  [naar artikel]
 2. Koning Filip roept informateurs Coens en Bouchez onverwacht naar paleis (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten.
  [naar artikel]
 3. Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis (31/01/2020 - Metro)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn vanavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op Twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. De CD&V van Coens dringt aan op een coalitie met N-VA, zodat er ook aan Vlaamse kant een meerderheid zou zijn. De PS zei maandag echter dat de N-VA te weinig toegevingen doet inzake sociaal beleid en ziet niet in hoe samen met N-VA te regeren. De MR van Bouchez leek een tijd aan te sturen op een “Vivaldi-coalitie” van liberalen, socialisten, groenen aangevuld met CD&V. Maar de Vlaamse christendemocraten bleven er tot nu toe bij dat de N-VA aan boord moet kunnen worden gehouden. Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een een audiëntie van zowat vier uur. Het Paleis meldde toen dat Coens en Bouchez “enkele elementen” verder zouden aftoetsen en “hun eindconclusies” zouden voorleggen op 4 februari. bron: Belga Het bericht Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) uitgenodigd op het paleis: worden zij de opvolgers van Paul Magnette (PS)? (10/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na zijn ronde van de partijvoorzitters heeft de koning Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) opnieuw uitgenodigd op het paleis. Dat kan betekenen dat zij het veld ingaan voor de federale formatie.
  [naar artikel]
 5. Informateurs Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis (31/01/2020 - Knack)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning.
  [naar artikel]
 6. Coens en Bouchez op weg naar duobaan (10/12/2019 - De Tijd)
  19:02 Koning Filip heeft Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez deze avond ontboden op het paleis. Het doet vermoeden dat de voorzitters van CD&V en MR op weg zijn naar een duobaan om de federale formatie t...
  [naar artikel]
 7. Informateurs Coens en Bouchez onverwacht op audiëntie bij de koning (31/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet ontvangen op het paleis.
  [naar artikel]
 8. Informateursopdracht Coens en Bouchez beëindigd (31/01/2020 - Metro)
  Koning Filip heeft een einde gemaakt aan de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs deze avond hun eindverslag hadden uitgebracht. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een een audiëntie van zowat vier uur. Het paleis meldde toen dat Coens en Bouchez “enkele elementen” verder zouden aftoetsen en “hun eindconclusies” zouden voorleggen op 4 februari. Aan hun opdracht komt nu al vroeger een einde. De koning heeft hen “bedankt voor het geleverde werk”, luidt het. bron: Belga Het bericht Informateursopdracht Coens en Bouchez beëindigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Koning roept informateurs Coens en Bouchez naar Paleis (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet op audiëntie gevraagd op het Paleis. Dat vernam onze...
  [naar artikel]
 10. Koning ontheft informateurs Coens en Bouchez van hun opdracht, Koen Geens aangekomen op paleis (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs hun eindverslag hadden uitgebracht. Verwacht wordt dat vrijdagavond meteen een mogelijke opvolger zijn of haar opwachting zal maken op het paleis.
  [naar artikel]
 11. Koning verlengt opdracht Coens en Bouchez (13/01/2020 - Knack)
  Het Paleis heeft maandagnamiddag de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) tot ten laatste 28 januari verlengd.
  [naar artikel]
 12. Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs (28/01/2020 - Express)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van het duo Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) met een week verlengd. Zowel de informateurs als premier Sophie Wilmès (MR) zijn vandaag op audiëntie bij de koning geweest om de regeringsvorming te bespreken. ‘s Avonds maakte het Paleis in een persmededeling bekend dat Bouchez en Coens nog een […] The post Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Coens en Bouchez mogen verlengingen spelen (20/12/2019 - Knack)
  Koning Filip verlengt de opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat maakte het Paleis zopas bekend.
  [naar artikel]
 14. CD&V-vicepremier Koen Geens aangekomen op het paleis (31/01/2020 - Metro)
  CD&V-vicepremier Koen Geens is vanavond omstreeks 19.30 uur aangekomen op het paleis, kort nadat de koning een einde maakte aan de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Het lijkt er dus op dat de koning van plan is om Geens het veld in te sturen in de zoektocht naar een federale regering. Grote verrassing vanavond, toen het paleis plots liet weten dat informateurs Coens en Bouchez op audiëntie kwamen. Een half uurtje later volgde het bericht dat hun opdracht voorbij is. En dat is opvallend, want normaal zouden zij pas op dinsdag 4 februari hun eindverslag aan de koning voorleggen. Korte tijd later arriveerde CD&V’er Geens, die voor de christendemocraten de federale onderhandelingen heeft geleid. De voorbije weken en maanden toonden zij zich steeds erg weigerachtig tegenover een nieuwe regering zonder N-VA. Pogingen tot een paarsgele piste met PS en N-VA draaiden tot nu toe echter steeds op niets uit. Of een mogelijke koninklijke opdracht voor Geens andere perspectieven opent, valt af te wachten. Coens en Bouchez kunnen zich intussen opnieuw op hun eigen partij focussen. Allebei zijn ze nog maar net voorzitter, respectievelijk van CD&V en MR. Maar sinds 10 december waren ze als informateurs vooral bezig met het verkennen van verschillende pistes. Een opdracht die afgelopen dinsdag onverwacht nogmaals verlengd werd, maar die vanavond dus even onverwacht weer afliep. bron: Belga Het bericht CD&V-vicepremier Koen Geens aangekomen op het paleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Live - Koning stelt Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) aan als informateurs (10/12/2019 - De Morgen)
  Het is wachten op de volgende zet van Koning Filip, nadat informateur Paul Magnette (PS) zijn ontslag heeft aangeboden. Komen Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 16. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht en ontvangt Koen Geens op Paleis (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. De twee brachten een eindverslag uit bij de...
  [naar artikel]
 17. Koning stuurt Coens en Bouchez het veld in (10/12/2019 - Metro)
  Koning Filip heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez aangesteld als informateurs. De twee brengen op 20 december verslag uit aan de koning. De vorige informateur, PS-voorzitter Paul Magnette, gaf zijn opdracht maandag terug aan de koning. Maar die hield de beslissing in beraad, en consulteerde de voorbije twee dagen eerst met de partijvoorzitters van de liberale, socialistische en groene families, aangevuld met die van CD&V, cdH, DéFI en N-VA. Coens en Bouchez mochten vanavond kort voor 19 uur nog eens terugkeren, en zijn nu aangesteld als informateurs, meldt het Paleis. Met Bouchez en Coens stuurt koning Filip twee relatieve nieuwelingen het veld in. Bouchez zit sinds eind november in het zadel bij de Franstalige liberalen, Coens is afgelopen vrijdag pas verkozen tot CD&V-stuurman. Zowel de liberalen als de christendemocraten spelen een sleutelrol in de federale formatie. Magnette leek aan te sturen op een paars-groene regering, zonder N-VA, maar zowel CD&V als MR lieten duidelijk blijken dat de paars-gele formule, met N-VA, wat hen betreft nog onvoldoende getest is. De liberalen zijn in beide constellaties nodig, CD&V kan – zeker in de krappe paars-groene formule – voor een comfortabele meerderheid zorgen. De twee informateurs zullen nu met alle partijen praten, zei Coens vanavond bij de VRT. Op 20 december brengen ze verslag uit aan de koning. bron: Belga Het bericht Koning stuurt Coens en Bouchez het veld in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Live - Koning ontvangt Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR): krijgen zij een opdracht? (10/12/2019 - De Morgen)
  Het is wachten op de volgende zet van Koning Filip, nadat informateur Paul Magnette (PS) zijn ontslag heeft aangeboden. Komen Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 19. Federale regering: informateurs Bouchez en Coens wijden komende dagen aan politieke contacten (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Federale informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens hebben hun consultaties met het middenveld donderdag voortgezet. Op het programma stonden gesprekken met onder meer de CEO’S van NMBS en Infrabel, de commissaris-generaal van de federale politie en de vertegenwoordigers van de Groep van Tien. De komende dagen wijden Coens en Bouchez zich aan de voortzetting van de politieke contacten, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Koning ontvangt voorzitters Coens (CD&V) en Bouchez (MR) (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverse partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn door de koning ontvangen op het paleis. Mogelijk stuurt de...
  [naar artikel]
 21. Koning Filip ontheft Coens en Bouchez van hun opdracht als informateurs (31/01/2020 - Metro)
  Koning Filip heeft een einde gemaakt aan de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs vrijdagavond hun eindverslag hadden uitgebracht. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een audiëntie van zowat vier uur. “Bedankt voor het geleverde werk” Het paleis meldde toen dat Coens en Bouchez “enkele elementen” verder zouden aftoetsen en “hun eindconclusies” zouden voorleggen op 4 februari. Aan hun opdracht komt nu al vroeger een einde. De koning heeft hen “bedankt voor het geleverde werk”, luidt het. De heren @joachimcoens en @GLBouchez, informateurs, worden in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel#BelgianRoyalPalace #MonarchieBe pic.twitter.com/K1XFA8ApZE — Belgian Royal Palace (@MonarchieBe) January 31, 2020 Bron: Belga (BIN, POL, RHA, WDM, nl) Lees ook: DNA-test neemt alle twijfel weg: Koning Albert II is de vader van Delphine Boël Het bericht Koning Filip ontheft Coens en Bouchez van hun opdracht als informateurs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet op audiëntie gevraagd op het Paleis. Dat vernam onze...
  [naar artikel]
 23. Dit weten we al over de gelekte informateursnota van Coens en Bouchez (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een paar dagen nadat het informateursduo Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) opnieuw aan tafel schoven met de federale...
  [naar artikel]
 24. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) aangekomen bij de koning (13/01/2020 - VRT NWS)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez zijn zonet aangekomen op het Paleis. Ze brengen verslag uit bij koning Filip over de gesprekken om een nieuwe federale regering te vormen. Er wordt verwacht dat de twee nog even aan zet blijven als informateurs, want het is nog steeds niet definitief duidelijk of de PS en de N-VA samen een regering kunnen vormen.
  [naar artikel]
 25. Coens en Bouchez ruimen plaats (31/01/2020 - Express)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez zijn zonet door Koning Filip ontheven van hun opdracht. De koning heeft de twee informateurs vrijdagavond om 18.30 uur plots naar het Paleis geroepen, waarna de mededeling kwam dat de informateurs hun eindverslag uitgebracht hadden en de opdracht beëindigd werd. Dinsdag had het duo nog een verlengingsronde gekregen […] The post Coens en Bouchez ruimen plaats appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Verrassend: koning verlengt opdracht informateurs Coens en Bouchez met een week (28/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden dinsdagavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar. “We gaan op zoek naar een meerderheid in dit land”, aldus Coens.
  [naar artikel]
 27. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) spreken met het middenveld (26/12/2019 - VRT NWS)
  De federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn gestart met consultaties van het middenveld. Dat laten ze zelf weten in een mededeling. Het gaat dan bijvoorbeeld over de Nationale Arbeidsraad en de Federale Pensioendienst.
  [naar artikel]
 28. Koning weigert kamp te kiezen in federale formatie: lees hier onze politieke nieuwsbrief (12/12/2019 - De Morgen)
  De federale formatie is aan een nieuw rondje begonnen. De voorbije weken leek alles in de richting van paars-groen te wijzen, met het nieuwe informateursduo Coens-Bouchez krijgt paars-geel nu ook nog een kans. Kunnen zij tegen volgende week een doorbraak forceren?
  [naar artikel]
 29. Koning ontheft informateurs Coens en Bouchez van hun opdracht (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat meldt het Paleis. De twee brachten een eindverslag uit bij de koning, die een einde stelde aan hun informateursopdracht.
  [naar artikel]
 30. Koning stuurt voorzitters Coens (CD&V) en Bouchez (MR) veld in als informateurs: “Paars-groen hopelijk van de baan” (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverse partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn door de koning ontvangen op het paleis. Tot 20 december zijn...
  [naar artikel]
 31. Formatie: CD&V-vicepremier Koen Geens aangekomen op het paleis (31/01/2020 - Knack)
  CD&V-vicepremier Koen Geens is vrijdagavond omstreeks 19.30 uur aangekomen op het paleis, kort nadat de koning een einde maakte aan de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
  [naar artikel]
 32. Informateurs Coens en Bouchez geven persconferentie: “We gaan alle pistes onderzoeken” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitters van CD&V en MR, werden gisteren, bijna 200 dagen na de federale verkiezingen, door...
  [naar artikel]
 33. Koning stuurt voorzitters Coens (CD&V) en Bouchez (MR) veld in als informateurs (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverse partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn door de koning ontvangen op het paleis. De koning stuurt hen...
  [naar artikel]
 34. LIVE. Informateurs Coens en Bouchez geven persconferentie: “We gaan alle pistes onderzoeken” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitters van CD&V en MR, werden gisteren, bijna 200 dagen na de federale verkiezingen, door...
  [naar artikel]
 35. Informateurs Coens en Bouchez starten vandaag aan opdracht: “We gaan alle pistes onderzoeken” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitters van CD&V en MR, werden gisteren, bijna 200 dagen na de federale verkiezingen, door...
  [naar artikel]
 36. Federale formatie – MR-voorzitter en informateur Georges-Louis Bouchez “voorstander van eenheidsstaat” (22/01/2020 - Metro)
  “Ik ben een unitarist. Ik ga je zelfs vertellen: ik denk dat we alles op federaal niveau moeten terugzetten. Ik ben voor een eenheidsstaat.” Dat zegt Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de MR en samen met Joachim Coens (CD&V) koninklijk informateur, in een interview met het Franstalige tijdschrift Wilfried dat donderdag verschijnt. Dat weet Het Laatste Nieuws woensdagavond. “Als er ooit een evaluatie zou komen van de zes staatshervormingen, kan ik u al de conclusie geven. Het komt erop neer dat we alles terug op nationaal niveau moeten zetten”, is een andere opvallende quote van Bouchez. Volgens Het Laatste Nieuws dateert het interview van december, toen Bouchez al benoemd was tot informateur. De MR-voorzitter is naar verluidt op de hoogte van het feit dat het interview donderdag verschijnt. bron: Belga Het bericht Federale formatie – MR-voorzitter en informateur Georges-Louis Bouchez “voorstander van eenheidsstaat” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Coens: ‘Alle pistes besproken, verkiezingen optie als niets lukt’ (28/01/2020 - De Standaard)
  Verrassing bij het Paleis: informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) krijgen nog één week verlenging voor hun opdracht. Coens: ‘We mogen nooit zonder hoop zijn in dit land.’
  [naar artikel]
 38. Koning ontvangt Coens (CD&V) en Bouchez (MR) opnieuw (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De koning ontvangt op dit moment CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Dat bevestigt het Paleis.
  [naar artikel]
 39. Kerst moet stilte brengen in formatie: 'Doel van komende dagen is geen show op te voeren' (video) (20/12/2019 - Knack)
  De kerstperiode én de aanpak van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten discretie in de formatie brengen, klinkt het bij de federale politieke kopstukken en informateurs. Het moddergooien moet stoppen.
  [naar artikel]
 40. Coens over formatie: 'Goede verstandhouding nodig tussen de Vlaamse en federale regering' (25/01/2020 - Knack)
  CD&V moet als partij 'dichtbij de mensen staan' en werk maken van een politiek die 'niet staart naar de eigen navel, maar luistert met het hart én naar de mensen'. Dat heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens zaterdag gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak in 't Bau-Huis in Sint-Niklaas. Over de federale formatie hield Coens zich grotendeels op de vlakte.
  [naar artikel]
 41. Na gesprekken met middenveld: informateurs Coens en Bouchez wijden komende dagen aan politieke contacten (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben hun consultaties met het middenveld vandaag verdergezet. Op het...
  [naar artikel]
 42. Opdracht informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari (28/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden dinsdagavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar.
  [naar artikel]
 43. Koning verlengt opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) (20/12/2019 - VRT NWS)
  De koning heeft zoals verwacht de opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd, tot 13 januari. Dat heeft het Paleis bekendgemaakt. De informateurs moeten onderzoeken welke coalities mogelijk zijn om een nieuwe federale regering te vormen. Die opdracht is na tien dagen duidelijk nog niet voltooid. De twee politici geven zo dadelijk een persconferentie in de Kamer.
  [naar artikel]
 44. Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) aangesteld als informateurs (10/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn aangesteld als informateurs. Dat heeft het paleis laten weten via een persmededeling. Zij moeten het werk van Paul Magnette (PS) voortzetten. De twee brengen op 20 december verslag uit aan de koning.
  [naar artikel]
 45. Koning Filip ontvangt op dit moment Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) op het paleis (10/12/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip ontvangt op dit moment Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) op het paleis in Brussel. Mogelijk zal hij hen aanstellen als nieuwe informateurs.
  [naar artikel]
 46. Informateurs Coens en Bouchez praten verder met middenveld: gesprekken met klimatoloog en Hoge Raad voor Justitie (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zaten ook vrijdag samen met het middenveld. Na enkele economische spelers...
  [naar artikel]
 47. Informateurs Bouchez en Coens krijgen nog twee weken van de koning (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) is met twee weken verlengd. Dat werd beslist nadat beide heren maandag op audiëntie bij koning Filip verslag hadden uitgebracht, zo maakte het koninklijk paleis zopas bekend.
  [naar artikel]
 48. Live - Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) geven persconferentie: ‘Gaan alle pistes onderzoeken’ (11/12/2019 - De Morgen)
  Bijna 200 dagen na de federale verkiezingen informeerden de kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) de pers voor ze in alle discretie aan hun opdracht beginnen.
  [naar artikel]
 49. Verrassend: informateurs Coens en Bouchez worden ontvangen bij de koning (31/01/2020 - VRT NWS)
  De informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) worden momenteel in audiëntie ontvangen door de koning. Dat heeft het Koninklijk Paleis meegedeeld via Twitter. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat dit betekent, want vorige dinsdag had de koning hun informatieopdracht nog met een week verlengd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.