De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Economische groei eurozone verzwakt in vierde kwartaal

Express

03/02/2020 - 08:17

De voorlopige ramingen van de groeicijfers in de eurozone zijn slechter dan verwacht. De economie groeide slechts 0,1 procent in het vierde kwartaal van 2019. Projecties van het bruto binnenlands product (bbp) gaven aan dat de economie van het eurogebied langzamer groeide in het vierde kwartaal dan werd verwacht. Tijdens het laatste kwartaal van 2019 […] The post Economische groei eurozone verzwakt in vierde kwartaal appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groei eurozone zwakker door oorlog, inflatie verder omhoog (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid in vergelijking met de voorgaande periode. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. In het vierde kwartaal van 2021 kwam de groei nog uit op 0,3 procent.
  [naar artikel]
 2. Economische groei in eurozone stabiel (31/10/2017 - Metro)
  De eurozone kende in het derde kwartaal een economische groei van 0,6 procent op kwartaalbasis. Daarmee ligt de groei in lijn met die van de voorgaande kwartalen, zo blijkt vandaag uit een snelle raming van het Europese statistiekbureau Eurostat. In het tweede kwartaal lag de economische groei een fractie hoger (0,7 procent), maar de twee kwartalen daarvoor werd er telkens 0,6 procent groei in de boeken geschreven. Op jaarbasis nam het bruto binnenlands product (bbp) met 2,5 procent toe. De Belgische economie ging er in het derde kwartaal met 0,3 procent op vooruit, zo bleek gisteren nog uit een eerste raming van de Nationale Bank. Eurostat meldde dinsdag ook dat de inflatie in de eurozone in oktober 1,4 procent bedroeg, tegen 1,5 procent in september. bron: Belga
  [naar artikel]
 3. Toch geen economische groei in eurozone in vierde kwartaal (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal van 2022 toch niet gegroeid ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Volgens een definitief cijfer van het Europese statistiekbureau Eurostat was sprake van stagnatie, terwijl eerder een plusje van 0,1 procent werd gemeld. In het derde kwartaal ging de economie van het eurogebied met een herziene 0,4 procent vooruit. Dat is iets meer dan de 0,3 procent van de vorige raming.
  [naar artikel]
 4. Economie eurozone groeide amper in eerste kwartaal van dit jaar, maar wel dubbel zo sterk als gedacht (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei in de eurozone is in het eerste kwartaal uitgekomen op 0,6 procent, in vergelijking met het kwartaal ervoor. Dat blijkt woensdag uit een nieuwe raming van het Europese statistiekbureau Eurostat. Bij een vorige raming, midden mei, werd de groei nog geschat op 0,3 procent.
  [naar artikel]
 5. Onverwachtse groei neemt angst voor een recessie in de eurozone weg (31/01/2023 - Express)
  De economie in de eurozone is onverwachts gegroeid. Economen hadden een economische krimp voorspeld. Daarmee is het gevaar op een recessie in de eurozone momenteel geweken. In het nieuws: De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Economen hadden gerekend op een krimp met 0,1 procent. […]
  [naar artikel]
 6. Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone (14/08/2018 - VRT NWS)
  De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische economie voor het vijfde kwartaal op rij trager dan die van de eurozone.
  [naar artikel]
 7. Eurozone weer uit recessie: stevigere groei dan verwacht (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee krimpkwartalen heeft de eurozone in het tweede kwartaal weer economische groei geboekt. Dat blijkt uit een raming van statistiekbureau Eurostat. Met 2 procent was de groei steviger dan analisten hadden verwacht.
  [naar artikel]
 8. Economische groei in eurozone halveert (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is aan het afkoelen. Het bruto binnenlands product (bbp) groeide in het tweede kwartaal met nog slechts 0,2 procent, zo...
  [naar artikel]
 9. Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische...
  [naar artikel]
 10. Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.
  [naar artikel]
 11. Economie eurozone groeide tegen verwachting in met 0,1 procent in vorige kwartaal (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2022 heel licht gegroeid. In vergelijking met het voorgaande kwartaal nam de economische bedrijvigheid, gezuiverd van seizoens- en kalenderinvloeden, met 0,1 procent toe. Dat blijkt vandaag uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat.
  [naar artikel]
 12. IMF positiever over economische groei eurozone (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De wereldwijde economische groei zal dit jaar en in 2018 licht aantrekken. De eurozone zou het beter doen dan verwacht, terwijl de groei in de Verenigde Staten lager zou uitvallen dan eerder voorspeld. Dat verwacht het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
  [naar artikel]
 13. Economische groei eurozone vertraagt, Italië belandt in recessie (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei in de eurozone is vorig jaar vertraagd tot 1,8 procent. Dat blijkt uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau...
  [naar artikel]
 14. Economische groei in eurozone neemt verder toe (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eurozone heeft zijn sterke economische groei voortgezet in de eerste drie maanden van het jaar. Na een tweede schatting deelde Eurostat, het
  [naar artikel]
 15. Economie in de eurozone groeit met 0,1 procent (15/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De economie in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2022 heel licht gegroeid. In vergelijking met het voorgaande kwartaal nam de economische bedrijvigheid met 0,1 procent toe. Dat blijkt dinsdag uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat.
  [naar artikel]
 16. Belgische economische groei volgend jaar opnieuw onder gemiddelde van eurozone (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economische groei zal in 2018 voor het vierde jaar op rij onder het gemiddelde van de eurozone uitkomen. Dat blijkt uit de beurs- en...
  [naar artikel]
 17. Eurozone komt in recessie terecht, verwacht Europese Commissie (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie, de eurozone en de meeste lidstaten zullen tijdens het laatste kwartaal van dit jaar in een recessie terechtkomen. Dat verwacht de Europese Commissie, zo schrijft ze vrijdag in haar nieuwe economische groeivooruitzichten. Desondanks zou de economische groei in de eurozone over heel 2022 nog 3,2 procent bedragen, om in 2023 weliswaar terug te vallen tot 0,3 procent. Wat België betreft, voorspelt de Commissie een economische groei van 2,8 procent dit jaar en 0,2 procent volgend jaar. De inflatie zou dit jaar pieken op 10,4 procent, en volgend jaar dalen naar 6,2 procent.
  [naar artikel]
 18. Groei economie eurozone komt bijna tot stilstand (31/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal van 2019 bijna tot stilstand gekomen, met slechts een groei van 0,1 procent op kwartaalbasis. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. Het gaat om de zwakste groei sinds 2013, mede vanwege de wereldwijde handelsspanningen en onzekerheid rond de Brexit. Voor heel 2019 bedroeg de groei 1,2 procent.
  [naar artikel]
 19. Een niet zo vrolijk kerstfeest voor de Belgische economie: corona en hoge energieprijzen fnuiken economische groei in vierde kwartaal (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Een niet zo vrolijk kerstfeest voor de Belgische economie: corona en hoge energieprijzen fnuiken economische groei in vierde kwartaal De Nationale Bank van België (NBB) verwacht dat de Belgische economie in het vierde kwartaal nauwelijks zal gegroeid zijn. De toezichthouder duidt het toenemend aantal coronabesmettingen en de hoge energieprijzen aan als schuldigen. De afgelopen maanden kregen we meermaals slecht nieuws te verwerken. Eerst waren er de stijgende energieprijzen, gevolgd door de opkomst van de […] Lees dit artikel: Een niet zo vrolijk kerstfeest voor de Belgische economie: corona en hoge energieprijzen fnuiken economische groei in vierde kwartaal
  [naar artikel]
 20. Economische groei versnelt in eurozone (30/04/2019 - Metro)
  De groei van de economie in de landen van de Europese eenheidsmunt is in de eerste drie maanden van het jaar versneld naar 0,4 procent. In het slotkwartaal van 2018 ging het bruto binnenlands product (bbp) nog met 0,2 procent vooruit. Dat meldt de Europese statistiekdienst Eurostat dinsdag. De groei ligt hoger dan verwacht door de analisten, met dank aan Spanje en Frankrijk. In Spanje zorgden de investeringen voor groei, in Frankrijk de private bestedingen. Het gaat ook om de grootste toename in drie kwartalen voor de 19 landen van de euro. In de hele EU was er 0,5 procent groei, opnieuw vergeleken met het voorgaande kwartaal. In België evolueerde de zaak andersom. De Belgische economie is in het eerste kwartaal van 2019 trager gegroeid dan in de voorgaande kwartalen, bleek maandag uit een eerste raming van de Nationale Bank van België. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg met amper 0,2 procent. Het is van het derde kwartaal van 2017 geleden dat de groei in België nog zo laag was. In het laatste kwartaal van vorig jaar ging de economie er nog met 0,4 procent op vooruit. Bron: Belga   Het bericht Economische groei versnelt in eurozone verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Economische groei versnelt in eurozone (30/04/2019 - Metro)
  De groei van de economie in de landen van de Europese eenheidsmunt is in de eerste drie maanden van het jaar versneld naar 0,4 procent. In het slotkwartaal van 2018 ging het bruto binnenlands product (bbp) nog met 0,2 procent vooruit. Dat meldt de Europese statistiekdienst Eurostat dinsdag. De groei ligt hoger dan verwacht door de analisten, met dank aan Spanje en Frankrijk. In Spanje zorgden de investeringen voor groei, in Frankrijk de private bestedingen. Het gaat ook om de grootste toename in drie kwartalen voor de 19 landen van de euro. In de hele EU was er 0,5 procent groei, opnieuw vergeleken met het voorgaande kwartaal. In België evolueerde de zaak andersom. De Belgische economie is in het eerste kwartaal van 2019 trager gegroeid dan in de voorgaande kwartalen, bleek maandag uit een eerste raming van de Nationale Bank van België. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg met amper 0,2 procent. Het is van het derde kwartaal van 2017 geleden dat de groei in België nog zo laag was. In het laatste kwartaal van vorig jaar ging de economie er nog met 0,4 procent op vooruit. bron: Belga   Het bericht Economische groei versnelt in eurozone verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. België en de rest van de eurozone komt in recessie terecht, verwacht Europese Commissie (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie, de eurozone en de meeste lidstaten zullen tijdens het laatste kwartaal van dit jaar in een recessie terechtkomen. Dat verwacht de Europese Commissie, zo schrijft ze vrijdag in haar nieuwe economische groeivooruitzichten. Desondanks zou de economische groei in de eurozone over heel 2022 nog 3,2 procent bedragen, om in 2023 weliswaar terug te vallen tot 0,3 procent. Wat België betreft, voorspelt de Commissie een economische groei van 2,8 procent dit jaar en 0,2 procent volgend jaar. De inflatie zou dit jaar pieken op 10,4 procent, en volgend jaar dalen naar 6,2 procent.
  [naar artikel]
 23. België en de rest van de eurozone komen in recessie terecht, verwacht Europese Commissie (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie, de eurozone en de meeste lidstaten zullen tijdens het laatste kwartaal van dit jaar in een recessie terechtkomen. Dat verwacht de Europese Commissie, zo schrijft ze vrijdag in haar nieuwe economische groeivooruitzichten. Desondanks zou de economische groei in de eurozone over heel 2022 nog 3,2 procent bedragen, om in 2023 weliswaar terug te vallen tot 0,3 procent. Wat België betreft, voorspelt de Commissie een economische groei van 2,8 procent dit jaar en 0,2 procent volgend jaar. De inflatie zou dit jaar pieken op 10,4 procent, en volgend jaar dalen naar 6,2 procent.
  [naar artikel]
 24. Economische groei versnelt nog in derde kwartaal, verwacht Nationale Bank (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Economische groei versnelt nog in derde kwartaal, verwacht Nationale Bank Na een groei met 1,7 procent in het tweede kwartaal, zal de Belgische economie in het derde kwartaal nog iets sneller groeien: met 1,8 procent (vergeleken met het kwartaal ervoor). Dat verwacht de Nationale Bank van België (NBB). De instelling verwacht onder meer dat de consumenten meer zullen uitgeven, weet persbureau Belga. “De groei van […] Lees dit artikel: Economische groei versnelt nog in derde kwartaal, verwacht Nationale Bank
  [naar artikel]
 25. Na de Britse valt nu ook de Duitse groei stil (14/02/2020 - Express)
  De Duitse economie, de grootste van de eurozone, is in het vierde kwartaal van vorig jaar stilgevallen. Dat heeft het Duitse statistiekbureau Destatis vrijdag bekendgemaakt. Analisten hadden nog op een minieme groei (+0,1 procent) gerekend. In het derde kwartaal was er een groei van 0,2 procent in de tabellen gezet. Duitsland heeft er een bewogen […] The post Na de Britse valt nu ook de Duitse groei stil appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Economische groei eurozone bevestigd op hoogste niveau in tien jaar (14/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei in de eurozone is in 2017 uitgekomen op 2,5 procent. Dat is de beste prestatie in tien jaar, zo meldde het Europese...
  [naar artikel]
 27. Economische groei tweede kwartaal in Nederland veel sterker dan gedacht (23/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Economische groei tweede kwartaal in Nederland veel sterker dan gedacht De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal veel sterker gegroeid dan gedacht. Volgens een nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam de groei uit op 3,8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Bij de eerste berekening in augustus ging het statistiekbureau nog uit van een plus van 3,1 procent. […] Lees dit artikel: Economische groei tweede kwartaal in Nederland veel sterker dan gedacht
  [naar artikel]
 28. Eurozone op weg naar recessie (11/11/2022 - Knack)
  De Europese Unie, de eurozone en de meeste lidstaten zullen tijdens het laatste kwartaal van dit jaar in een recessie terechtkomen. Dat verwacht de Europese Commissie, zo schrijft ze vrijdag in haar nieuwe economische groeivooruitzichten. Desondanks zou de economische groei in de eurozone over heel 2022 nog 3,2 procent bedragen, om in 2023 weliswaar terug te vallen tot 0,3 procent. De vooruitzichten steken af tegen de prognoses die de Commissie afgelopen zomer nog maakte. Toen voorspelde ze een groei in de eurozone van 2,6 procent dit jaar en 1,4 procent volgend jaar. Nu stelt ze haar groeiprognoses voor 2022 dus naar boven bij (vooral dankzij de aantrekkende economie in de eerste jaarhelft) en voor 2023 naar beneden, met niet minder dan 1,1 procentpunt (door de hoge inflatie en de daarmee gepaard gaande economische onzekerheid). Inflatie De inflatie in de eurozone zou dit jaar pieken op 8,5 procent, om in 2023 te zakken maar wel op een hoog niveau te blijven. De consumptieprijzen zouden volgend jaar nog met 6,1 procent stijgen, verwacht de Commissie. Omdat de inflatie aan het besteedbaar inkomen van de gezinnen blijft vreten, zou de economische groei ook in het eerste kwartaal van 2023 nog negatief zijn. Pas tegen de lente, wanneer de inflatie begint af te nemen, verwacht de Commissie opnieuw positieve groeicijfers. Wat België betreft, voorspelt de Commissie een economische groei van 2,8 procent dit jaar en 0,2 procent volgend jaar. De inflatie zou dit jaar pieken op 10,4 procent, en volgend jaar dalen naar 6,2 procent. Energie besparen in huis: 20 handige tips die 5000 euro waard zijn The post Eurozone op weg naar recessie appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 29. Economische groei in België vertraagt in tweede kwartaal (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei in België is in het tweede kwartaal vertraagd tot 0,2 procent, zo maakte de Nationale Bank vandaag bekend in een eerste...
  [naar artikel]
 30. Economische groei in tweede kwartaal nog hoger dan verwacht: +1,7 procent (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie is in het tweede kwartaal gegroeid met 1,7 procent, zo blijkt uit de jongste berekeningen van de Nationale Bank. De groei ligt daarmee nog hoger dan verwacht: bij de “flashraming” in juli was sprake van een economische groei in het tweede kwartaal met 1,4 procent.
  [naar artikel]
 31. Het ongepaste negativisme over de eurozone: 14 kwartalen van ononderbroken groei (06/02/2017 - Express)
  Veel is geschreven over de Amerikaanse economische boom, die ingezet werd onder voormalig president Barack Obama. Ook de economische plannen van diens opvolger Donald Trump worden breed in de media uitgesmeerd. Maar in alle stilte en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heeft de eurozone ondertussen haar veertiende kwartaal van ononderbroken groei achter de rug. Zowel het vertrouwen in de economie, als de groeipercentages en de werkloosheidscijfers hebben de voorbije maanden een goede beurt gemaakt, ondanks de beslissing van Groot-Brittannië om de eenheidsmarkt de rug toe te keren. De cijfers contrasteren met die van het vaak verspreide imago van een gescleroseerde, stagnerende en immer ondermaats presterende eurozone. Oordeel zelf: De jobcreatie steeg in januari tot zijn hoogste niveau in negen jaar. De Markit Eurozone PMI® Composite Output Index — die het vertrouwen dan de bedrijfsleiders monitort – noteert voor de 43ste opeenvolgende maand boven 50, wat op expansie wijst. De Europese economie groeide in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,5%, dat is sneller dan die van de VS. In 2016 groeide de economie van de eurozone met 1,7% (de VS klokten af op 1,6%). Ook in de zuiderse landen trekt de economie aan (Spanje: +3,2% groei), met Italië als uitzondering. De voorbije 10 jaar kan in de eurozone een groei van het bbp pro capita van 1,9% worden opgemeten (niet mijlenver verwijderd van de 2,4% in de VS). Het ongepaste negativisme over Europa De meest opgemerkte conclusie komt van Erik Nielsen, de chief economist van de Italiaanse bank UniCredit: “Ik blijf me verwonderen over het ongepaste negativisme over Europa. Een attitude die meestal gebaseerd is op een oppervlakkige ontleding van de data – of moet ik zeggen op ‘alternatieve feiten.” The post Het ongepaste negativisme over de eurozone: 14 kwartalen van ononderbroken groei appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. Amerikaanse groei in vierde kwartaal hoger dan verwacht (25/03/2021 - Express)
  De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van vorig jaar meer gegroeid dan verwacht. Het bbp steeg met 4,3 procent, zo blijkt uit de jongste update van het Amerikaanse ministerie van Handel. Eerder was sprake van een groei met 4,1 procent. Analisten waren uitgegaan dat dat cijfer onveranderd zou blijven. De herziening naar boven […] The post Amerikaanse groei in vierde kwartaal hoger dan verwacht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Bescheiden economische groei eurozone speelt in de kaart van de haviken bij de ECB (24/01/2023 - Express)
  Nadat de economische activiteit in de eurozone zes maanden op rij is afgenomen, is er opnieuw sprake van een bescheiden groei. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van S&P Global. Het groeicijfer geeft de haviken binnen de Europese Centrale Bank (ECB) extra munitie om een voortzetting van het verstrakkende geldbeleid te bepleiten. In het nieuws: […]
  [naar artikel]
 34. Economische groei en werkgelegenheid in eurozone versnelt (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De groei van de economie in de landen van de eurozone is in de eerste drie maanden van het jaar versneld naar 0,4 procent. In de laatste drie...
  [naar artikel]
 35. Economie eurozone koelt af (31/07/2019 - Knack)
  De economie in de eurozone groeide in het tweede kwartaal met amper 0,2 procent, blijkt uit een eerste raming van het statistiekbureau Eurostat. In het voorgaande kwartaal werd nog een groei van 0,4 procent geregistreerd.
  [naar artikel]
 36. Nationale Bank voorziet 8 procent economische groei in derde kwartaal (11/09/2020 - Express)
  Na dalingen in het eerste en tweede kwartaal van 2020, zal het bruto binnenlands product in het derde kwartaal opveren... The post Nationale Bank voorziet 8 procent economische groei in derde kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Eurozone heeft economische dip in juni (23/06/2017 - De Tijd)
  10:54 De eurozone tekende in juni een economische groeivertraging op, maar het tweede kwartaal was uitstekend.
  [naar artikel]
 38. IMF pessimistischer over Britse groei (24/07/2017 - De Tijd)
  07:53 Terwijl de verwachte economische groei voor de eurozone licht wordt opgeschroefd, beoordeelt het IMF de toekomstige economische prestaties van Groot-Brittannië als minder goed.
  [naar artikel]
 39. Economische groei versnelt in tweede kwartaal (28/07/2016 - De Tijd)
  15:03 De economische bedrijvigheid in ons land is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal.
  [naar artikel]
 40. Europese Commissie waarschuwt voor een recessie in het vierde kwartaal (11/11/2022 - Express)
  Volgens de Europese Commissie zal de eurozone in het vierde kwartaal in een recessie belanden. De monetaire unie krijgt onder meer af te rekenen met hoge energieprijzen en strengere financieringsvoorwaarden. In het nieuws: de Europese Commissie sluit niet uit dat de eurozone en veel lidstaten dit kwartaal in een recessie zullen belanden. De details: De […]
  [naar artikel]
 41. Europese groei valt nagenoeg stil (31/01/2019 - De Tijd)
  12:03 De eurozone groeide in het vierde kwartaal nog amper met 0,2 procent, onder meer door een recessie in Italië.
  [naar artikel]
 42. Duitse economische groei verzwakt (12/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse economische groei heeft sinds juli aan kracht ingeboet. Dat zegt de Duitse regering in haar maandelijkse rapport. "De opleving van de
  [naar artikel]
 43. Eurozone boekt boekt hoogste groei in tien jaar (30/01/2018 - De Tijd)
  11:33 De economische activiteit in de eurozone is in 2017 met 2,5 procent gestegen. De groei is voor het tweede jaar op rij hoger dan in de VS.
  [naar artikel]
 44. Economie eurozone herstelde meer dan 5 procent in 2021 (31/01/2022 - De Tijd)
  14:44 De economie in de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,3 procent gegroeid, blijkt uit de flashraming van Eurostat. Voor de hele EU was er 0,4 procent groei. Over het hele jaar 2021 groeide de econ...
  [naar artikel]
 45. Eurozone gaat in recessie (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eurozone gaat in recessie De Eurozone gaat met twee opeenvolgende kwartalen van economische achteruitgang in recessie. Dat bevestigt een cijferupdate van het Europese statistiekbureau Eurostat voor het eerste kwartaal van dit jaar. De terugval is volgens economen te wijten aan de vele coronamaatregelen die wegen op de economische activiteit. In de periode januari-maart kromp de economie van de landen […] Lees dit artikel: Eurozone gaat in recessie
  [naar artikel]
 46. Ontsnapt Duitsland aan een recessie? (13/01/2023 - Express)
  De economische groei in Duitsland, de grootste economie van Europa, stagneerde in het vierde kwartaal. In het derde kwartaal was er nog sprake van een bescheiden groei met 0,4 procent. Het doemscenario – een Duitse recessie – blijft daarmee uit. In het nieuws: De Duitse economie is vorig jaar harder gegroeid dan verwacht. Wat brengt […]
  [naar artikel]
 47. Belgische economie sloot 2022 af met lichte groei (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economische groei is in het vierde kwartaal van 2022 nog net positief gebleven. Dat blijkt maandag uit een flashraming van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 48. Belgische economie sloot 2022 af met lichte groei (30/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische economische groei is in het vierde kwartaal van 2022 nog net positief gebleven. Dat blijkt maandag uit een flashraming van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 49. Economische groei vertraagt in Europa, Duitse economie krimpt (14/08/2019 - VRT NWS)
  Volgens cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie (EU), is er in het tweede kwartaal van dit jaar in de hele Europese Unie en ook in de Eurozone een groeivertraging van de economie opgetreden. De economie groeide wel nog met 0,2 procent, maar het vorige kwartaal was dat nog met 0,5 procent.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy