Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:18 uur

Congolese president Tshisekedi nodigt koning Filip uit voor viering van 60 jaar onafhankelijkheid

VRT NWS

07/02/2020 - 16:17

Congo nodigt koning Filip uit voor de 60e verjaardag van de onafhankelijkheid eind juni. Dat is gezegd door premier Sophie Wilmès tijdens haar bezoek aan de Congolese president Félix Tshisekedi. De uitnodiging past in de verbeterde relaties tussen België en Congo.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tshisekedi heeft koning Filip uitgenodigd voor viering 60e verjaardag onafhankelijkheid (07/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Congolese president Félix Tshisekedi heeft koning Filip uitgenodigd voor de feestelijkheden, eind juni, rond de 60e verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Dat heeft premier Sophie Wilmès vrijdagnamiddag gezegd. “De president heeft woordelijk gezegd dat de koning uitgenodigd is”, aldus Wilmès.
  [naar artikel]
 2. Tshisekedi heeft koning Filip uitgenodigd voor viering 60e verjaardag onafhankelijkheid (07/02/2020 - Metro)
  De Congolese president Félix Tshisekedi heeft koning Filip uitgenodigd voor de feestelijkheden, eind juni, rond de 60e verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd. “De president heeft woordelijk gezegd dat de koning uitgenodigd is”, aldus Wilmès. De officiële uitnodiging is nog onderweg, en de premier heeft de uitnodiging ook nog niet beantwoord. “Dat zullen we in juni moeten bekijken”, aldus de premier. “Waarschijnlijk is er tegen dan een nieuwe regering.” De uitnodiging kwam er tijdens het tête-à-tête dat Wilmès gisterenmiddag had met de Congolese president. Het paste binnen een opsomming van het momentum dat er de afgelopen maanden gekomen is dat geleid heeft tot betere banden tussen de twee landen: Tshisekedi koos België in september uit voor zijn eerste bezoek aan Europa als president. Daar is intussen de missie van de premier en de ministers De Croo en De Crem bijgekomen, en eind maart volgt een grote economische missie naar Kinshasa en Lubumbashi. Bron: Belga   Het bericht Tshisekedi heeft koning Filip uitgenodigd voor viering 60e verjaardag onafhankelijkheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Congolese president Tshisekedi volgende maand op officieel bezoek in België (30/08/2019 - VRT NWS)
  De Congolese president Félix Tshisekedi brengt vanaf dinsdag 17 september een officieel bezoek aan België. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Ontslagnemend premier Charles Michel zal Tshisekedi officieel ontvangen. Die zal ook een vergadering met de regering bijwonen. Nadien zal koning Filip Tshisekedi ontvangen op het Koninklijk Paleis.
  [naar artikel]
 4. Congolese president Tshisekedi komt midden september op officieel bezoek in België (28/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Congolese president Felix Tshisekedi brengt midden september een officieel bezoek aan België. Op 17 september wordt hij door koning Filip en premier Charles Michel ontvangen, schrijven De Tijd, L’Echo en La Libre woensdag op basis van regeringskringen en Congolese bronnen.
  [naar artikel]
 5. Eerste bezoek van Congolese president in 12 jaar (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  MELSBROEKVan een militair saluut bij aankomst in Melsbroek tot een lunch met de koning. België haalt alles uit de kast voor de komst van de kersverse Congolese president Félix Tshisekedi (56).
  [naar artikel]
 6. Congolese president Tshisekedi aangekomen in België (16/09/2019 - Metro)
  De Congolese president Félix Tshisekedi is vanavond aangekomen in Brussel voor een eerste officieel bezoek aan ons land. Het bezoek moet de normalisering in de relaties tussen Congo en België bezegelen. De Congolese president verblijft vijf dagen in ons land. Het vliegtuig met daarin Tshisekedi en de Congolese ‘first lady’ Denise Nyakeru landde rond 19 uur op de luchthaven van Melsbroek. De Congolese president werd er ontvangen door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Het is de eerste keer in twaalf jaar dat een Congolese president een officieel bezoek brengt aan ons land. Tshisekedi brengt tegelijkertijd voor het eerst een officieel bezoek aan een land in de Europese Unie. Het bezoek moet de normalisering in de relaties tussen Congo en België – die onder de vorige Congolese president Joseph Kabila tot een dieptepunt waren gezakt – bezegelen. bron: Belga Het bericht Congolese president Tshisekedi aangekomen in België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe Congolese president Tshisekedi laat 700 politieke gevangenen vrij (14/03/2019 - VRT NWS)
  In een TV-toespraak gisteravond kondigde de nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi aan dat hij zijn verkiezingsbelofte waarmaakt. 700 mensenrechtenactivisten en opposanten van het vorige Kabila-regime krijgen amnestie. Tshisekedi belooft ook werk te maken van de strijd tegen de straffeloosheid. 
  [naar artikel]
 8. Congolese president Tshisekedi midden september op officieel bezoek in België (28/08/2019 - Metro)
  De Congolese president Felix Tshisekedi brengt midden september een officieel bezoek aan België. Op 17 september wordt hij door koning Filip en premier Charles Michel ontvangen, schrijven De Tijd, L’Echo en La Libre vandaag op basis van regeringskringen en Congolese bronnen. Sinds 2007 is er geen officieel bezoek meer geweest van een Congolese president aan ons land. Het bezoek van Tshisekedi vormt mogelijk een keerpunt in de Belgisch-Congolese relaties, die de voorbije jaren een dieptepunt bereikten. Eind 2017 schortte minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) een deel van de ontwikkelingssamenwerking op als reactie op het gewelddadige neerslaan van de protesten in Congo. Als vergelding sloot de Congolese regering het Belgische consulaat-generaal in Lubumbashi en het Schengenhuis in Kinshasa, een soort Europees consulaat dat door België beheerd werd. Ze verminderde ook het aantal vluchten tussen Brussel en Kinshasa van zeven naar vier per week. Onder Tshisekedi werden die maatregelen al teruggedraaid en werden de diplomatieke relaties tussen beide landen genormaliseerd. Volgens La Libre zou Tsisekedi op het koninklijk paleis lunchen en staat er een bezoek aan de Koninklijke Militaire School in Brussel, aan Antwerpen en de landbouwfaculteit in Gembloers op het programma. Ook een ontmoeting met de Congolese gemeenschap in ons land is mogelijk. bron: Belga Het bericht Congolese president Tshisekedi midden september op officieel bezoek in België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Tshisekedi spreekt Congolese Belgen toe: ‘We hebben jullie nodig’ (18/09/2019 - De Standaard)
  Zo’n 2.100 leden van de Congolese diaspora hebben de Congolese president Félix Tshisekedi woensdagavond een triomfantelijke ontvangst gegeven in Paleis 12 van Brussels Expo.
  [naar artikel]
 10. Voor de eerste keer in twaalf jaar bezoekt Congolese president België: Tshisekedi geland op luchthaven van Melsbroek (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese president Félix Tshisekedi is aangekomen in Brussel voor een eerste officieel bezoek aan ons land. Het bezoek moet de normalisering in...
  [naar artikel]
 11. Félix Tshisekedi legt eed af (24/01/2019 - Metro)
  Félix Tshisekedi heeft in Kinshasa de eed afgelegd als nieuwe president van Congo, in aanwezigheid van zijn voorganger Joseph Kabila. Het gaat om de eerste vreedzame machtsoverdracht sinds het land in 1960 zijn onafhankelijkheid van België uitriep. In de nacht van zaterdag op zondag bevestigde het Congolese Grondwettelijk Hof de overwinning van Tshisekedi bij de verkiezingen van vorige maand. Martin Fayulu, een andere oppositiekandidaat, had beroep ingediend bij dat Hof omdat Tshisekedi’s winst volgens hem niet het resultaat is van de verkiezingen, maar van een achterkamerdeal tussen uittredend president Joseph Kabila en Tshisekedi. Bron: Belga   Het bericht Félix Tshisekedi legt eed af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe Congolese president Tshisekedi voert eerste buitenlandse verplaatsingen uit (03/02/2019 - Knack)
  De nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi trekt volgende week naar Angola, Kenia en Congo-Brazzaville, zo is zondag vernomen uit zijn entourage. Tshisekedi wordt dinsdag verwacht in Luanda, daarna gaat hij naar Nairobi en Brazzaville.
  [naar artikel]
 13. Congolese president Tshisekedi tekent samenwerkingsovereenkomst tijdens bezoek aan Antwerpse diamantsector (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese president Félix Tshisekedi bezocht vandaag de Antwerpse diamantwijk. De CEO van het Antwerp World Diamond Centre nam hem mee achter de...
  [naar artikel]
 14. Congolese verkiezingen – Kiescommissie roept Felix Tshisekedi uit tot nieuwe president (10/01/2019 - Metro)
  Oppositiekandidaat Felix Tshisekedi is op basis van de eerste resultaten uitgeroepen tot winnaar van de Congolese presidentsverkiezingen. Dat maakte de kiescommissie (Ceni) bekend in de nacht van woensdag op donderdag, na een urenlange proclamatie. Bron: Belga   Het bericht Congolese verkiezingen – Kiescommissie roept Felix Tshisekedi uit tot nieuwe president verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Congolese president Félix Tshisekedi aangekomen in België (16/09/2019 - VRT NWS)
  De Congolese president Félix Tshisekedi is aangekomen in Brussel voor een eerste officieel bezoek aan ons land. Zijn bezoek moet de relaties tussen Congo en België weer normaliseren. Het is de eerste keer in twaalf jaar tijd dat een Congolese president opnieuw een officieel bezoek brengt aan België.
  [naar artikel]
 16. Staatsbezoek Tshisekedi aan België: Congolese president moet Kabila doen vergeten? (16/09/2019 - De Morgen)
  Voor het eerst in twaalf jaar bezoekt een Congolese president ons land. Veegt Félix Tshisekedi de vergiftigde erfenis van zijn voorganger Joseph Kabila van het bord? ‘België moet strenge voorwaarden stellen aan elke nieuwe samenwerking.’
  [naar artikel]
 17. Congolese verkiezingen – Grondwettelijk Hof: Tshisekedi nieuwe president van Congo (20/01/2019 - Metro)
  Oppositiekandidaat Félix Tshisekedi heeft de presidentsverkiezingen in Congo rechtsgeldig gewonnen. Dat verklaarde het Grondwettelijk Hof in Kinshasa zondagochtend, na het afwijzen van een klacht van oppositiekandidaat Martin Fayulu tegen de verkiezingsresultaten. Tshisekedi kan dinsdag al de eed afleggen als nieuwe president van Congo. De oppositie rond Fayulu spreekt van verkiezingsfraude. Ook de katholieke kerk, met zijn 40.000 waarnemers, verklaarde dat Tshisekedi de verkiezingen van 30 december niet heeft gewonnen. De aftredende president Joseph Kabila, die 18 jaar aan de macht was, mocht zich niet herverkiesbaar stellen. bron: Belga Het bericht Congolese verkiezingen – Grondwettelijk Hof: Tshisekedi nieuwe president van Congo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Bezoek Tshisekedi – Meer dan 2.000 leden van diaspora geven Congolese president triomfantelijke ontvangst (18/09/2019 - Metro)
  Zo’n 2.100 leden van de Congolese diaspora hebben de Congolese president Félix Tshisekedi woensdagavond een triomfantelijke ontvangst gegeven in paleis 12 van Brussels Expo. Tshisekedi had eerder op de dag ontmoetingen met verschillende hooggeplaatste Belgische politici en was ook in Antwerpen voor een werkbezoek. De Congolese president wilde de leden van diaspora onder meer uitnodigen om terug te keren naar Congo, om het land te helpen heropbouwen. “Er zal altijd een plaats zijn voor elk van jullie”, luidde het. Tshisekedi pleitte voor een “nationale verzoening” en de “(her)opbouw” van Congo. “We hebben jullie nodig”, zei hij nog. De diaspora toonde zich laaiend enthousiast en gaf de president een staande ovatie. Ze hadden bijna drie uur op hem gewacht, luisterend naar onder meer stukken rumba, de Congolese muziek bij uitstek. Tshisekedi werd tot winnaar uitgeroepen van de omstreden presidentverkiezingen in Congo van 30 december. Hij volgde op 24 januari Joseph Kabila op, die 18 jaar aan de macht was maar de touwtjes van de Congolese politiek nog altijd stevig in handen heeft. bron: Belga Het bericht Bezoek Tshisekedi – Meer dan 2.000 leden van diaspora geven Congolese president triomfantelijke ontvangst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Familie van Etienne Tshisekedi wil nu snelle repatriëring van zijn lichaam. N-VA ontevreden over Michels felicitaties aan nieuwe Congolese president (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De familie van de Congolese opposant Etienne Tshisekedi, waaronder ook zijn zoon Felix die donderdag de eed aflegde als president van de...
  [naar artikel]
 20. Felix Tshisekedi nu officieel president van Congo (25/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  kinshasaDe nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi heeft donderdag beloofd dat hij “alle politieke gevangenen” in Congo zal vrijlaten. Tshisekedi legde in het presidentieel paleis in Kinshasa de eed af en is nu officieel president.
  [naar artikel]
 21. Premier Michel wijst Tshisekedi op Congolese wil om verandering (26/01/2019 - De Standaard)
  Premier Charles Michel heeft de nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi gelukgewenst met zijn benoeming. De eerste minister onderstreepte in één adem wel ‘de wil om verandering, transparantie en democratie van de Congolese bevolking’. Die kan niet genegeerd worden, aldus Michel.
  [naar artikel]
 22. Premier Michel wijst Tshisekedi op Congolese wil om verandering (26/01/2019 - De Morgen)
  Premier Charles Michel heeft de nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi gelukgewenst met zijn benoeming. De eerste minister onderstreepte in één adem wel “de wil om verandering, transparantie en democratie van de Congolese bevolking”. Die kan niet genegeerd worden, aldus Michel.
  [naar artikel]
 23. Koning Filip nodigt ‘our Indian friends’ uit om België te ontdekken (07/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn vanochtend in New Delhi officieel ontvangen door de Indiase president en zijn echtgenote. Dat gebeurde tijdens een indrukwekkende plechtigheid voor het presidentieel paleis, de vroegere ambtswoning van de Britse onderkoningen.
  [naar artikel]
 24. Premier Michel wijst Tshisekedi op Congolese wil om verandering (26/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft de nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi gelukgewenst met zijn benoeming. De eerste minister onderstreepte in...
  [naar artikel]
 25. Kabila en Tshisekedi praten over vorming van regeringscoalitie bij Congolese verkiezingen (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese president Félix Tshisekedi heeft vandaag met zijn voorganger Joseph Kabila gesprekken gevoerd over de vorming van een coalitie. "Als...
  [naar artikel]
 26. Félix Tshisekedi vertrok in ons land als koerier, nu brengt hij een bezoek aan België als president van Congo (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Van een militair saluut bij aankomst in Melsbroek tot een lunch met de koning. België haalt alles uit de kast voor de komst van de kersverse Congolese president Félix Tshisekedi (56). Niet slecht voor iemand die de verkiezingen eigenlijk verloren heeft. Maar ons land wil na jaren van diplomatieke malaise de plooien gladstrijken.
  [naar artikel]
 27. Félix Tshisekedi uitgeroepen tot winnaar Congolese presidentsverkiezingen (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Félix Tshisekedi heeft de Congolese verkiezingen gewonnen. Dat heeft de Congolese kiescommissie (Ceni) deze nacht meegedeeld. Hij zal Joseph Kabila...
  [naar artikel]
 28. Waarom Congolees president Tshisekedi in België met open armen wordt ontvangen (13/09/2019 - Knack)
  Dinsdag bezoekt de Congolese president Félix Tshisekedi ons land. De bedoeling: de plooien gladstrijken.
  [naar artikel]
 29. Congolese president Tshisekedi vanaf 17 september op officieel bezoek in België (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese president Felix-Antoine Tshisekedi brengt vanaf dinsdag 17 september een officieel bezoek aan België. Dat bevestigde Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 30. Tshisekedi lanceert charmeoffensief (18/09/2019 - De Tijd)
  16:52 Op de tweede dag van zijn staatsbezoek riep de Congolese president Félix Tshisekedi gisteren de Belgische bedrijfsleiders op hun wantrouwen te laten varen. Die ondernemers geven de nieuwe president he...
  [naar artikel]
 31. Félix Tshisekedi uitgeroepen tot winnaar Congolese presidentsverkiezingen, oppositiekandidaat betwist uitslag: “Electorale staatsgreep” (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Félix Tshisekedi heeft de Congolese verkiezingen gewonnen. Dat heeft de Congolese kiescommissie (Ceni) deze nacht meegedeeld. Hij zal Joseph Kabila...
  [naar artikel]
 32. De Congolese president Félix Tshisekedi bezoekt België: een kans of een risico?  (16/09/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst sinds 2007 zet nog eens een Congolese president voet op Belgische bodem. Er is veel gebeurd intussen. De verhouding met oud-president Laurent Kabila zakte naar een dieptepunt, samenwerkingsakkoorden werden bevroren, consulaten gesloten. Nu is Félix Tshisekedi aan de macht, na zeer omstreden verkiezingen. België ziet diplomatieke mogelijkheden. Maar is dit bezoek een kans of een nieuw risico?
  [naar artikel]
 33. Congolese verkiezingen – Tshisekedi voert eerste buitenlandse verplaatsingen uit (04/02/2019 - Metro)
  De nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi trekt volgende week naar Angola, Kenia en Congo-Brazzaville, zo is zondag vernomen uit zijn entourage. Tshisekedi wordt dinsdag verwacht in Luanda, daarna gaat hij naar Nairobi en Brazzaville. Bedoeling is de “relaties te herlanceren” met die landen, voor de top van de Afrikaanse Unie in midden februari. Tshisekedi is op zondag 20 januari door het grondwettelijk hof uitgeroepen tot nieuwe president van Congo. Hij volgde Joseph Kabila op, die achttien jaar aan de macht is gebleven. De Keniaanse president Uhuru Kenyatta was de enige staatsleider die aanwezig was bij de eedaflegging op 24 januari in Kinshasa. De verkiezing van Tshisekedi wordt betwist door Martin Fayulu, die de overwinning opeist en een electorale “putsch” hekelt van de oude president met de medeplichtigheid van Tshisekedi. Fayulu en Tshisekedi ontmoetten elkaar voor het eerst zondagochtend in de kerk van Kinshasa, waar ze gewoonlijk bidden. “Ik heb geen probleem met Félix Tshisekedi. Dat is mijn broer. Het is niet zozeer hem, maar zij die hem hebben benoemd, zij die tegen de wil van het volk willen ingaan”, verklaarde Fayulu aan de pers na een publieke bijeenkomst zaterdag in de Congolese hoofdstad. Daar deed hij een oproep tot “vreedzaam verzet”. Bron: Belga   Het bericht Congolese verkiezingen – Tshisekedi voert eerste buitenlandse verplaatsingen uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Congolese verkiezingen – Tshisekedi voert eerste buitenlandse verplaatsingen uit (03/02/2019 - Metro)
  De nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi trekt volgende week naar Angola, Kenia en Congo-Brazzaville, zo is zondag vernomen uit zijn entourage. Tshisekedi wordt dinsdag verwacht in Luanda, daarna gaat hij naar Nairobi en Brazzaville. Bedoeling is de “relaties te herlanceren” met die landen, voor de top van de Afrikaanse Unie in midden februari. Tshisekedi is op zondag 20 januari door het grondwettelijk hof uitgeroepen tot nieuwe president van Congo. Hij volgde Joseph Kabila op, die achttien jaar aan de macht is gebleven. De Keniaanse president Uhuru Kenyatta was de enige staatsleider die aanwezig was bij de eedaflegging op 24 januari in Kinshasa. De verkiezing van Tshisekedi wordt betwist door Martin Fayulu, die de overwinning opeist en een electorale “putsch” hekelt van de oude president met de medeplichtigheid van Tshisekedi. Fayulu en Tshisekedi ontmoetten elkaar voor het eerst zondagochtend in de kerk van Kinshasa, waar ze gewoonlijk bidden. “Ik heb geen probleem met Félix Tshisekedi. Dat is mijn broer. Het is niet zozeer hem, maar zij die hem hebben benoemd, zij die tegen de wil van het volk willen ingaan”, verklaarde Fayulu aan de pers na een publieke bijeenkomst zaterdag in de Congolese hoofdstad. Daar deed hij een oproep tot “vreedzaam verzet”. Bron: Belga   Het bericht Congolese verkiezingen – Tshisekedi voert eerste buitenlandse verplaatsingen uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi onwel tijdens eedaflegging (24/01/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi is even onwel geworden tijdens de toespraak die volgde meteen na zijn eedaflegging. Hij is intussen aan de beterhand en heeft weer plaatsgenomen achter het spreekgestoelte.
  [naar artikel]
 36. Lichaam Étienne Tshisekedi na twee jaar gerepatrieerd (21/05/2019 - De Standaard)
  Het lichaam van Étienne Tshisekedi, de voormalige Congolese oppositieleider en vader van de huidige president Félix Tshisekedi, wordt gerepatrieerd naar Congo. Zijn lichaam ligt al meer dan twee jaar in een Brussels mortuarium, bij de begrafenis­ondernemer Bouvy in Elsene, in een verzegelde zinken kist.
  [naar artikel]
 37. Congolese president bezoekt Antwerpen: “Hij heeft nog gevoetbald op het veldje achter de Zeevaartschool” (18/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag komt de nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi een dag netwerken in Antwerpen. “Dat is normaal, want Antwerpen is altijd heel belangrijk geweest voor Congo en zal dat ook in de toekomst blijven”, zegt de Congolese Antwerpenaar Billy Kalonji.
  [naar artikel]
 38. Congolese president Tshisekedi vanaf 17 september op officieel bezoek in België (31/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Congolese president Felix-Antoine Tshisekedi brengt vanaf dinsdag 17 september een officieel bezoek aan België. Dat heeft Buitenlandse Zaken vrijdag bevestigd.
  [naar artikel]
 39. Koning Filip nodigt alle burgemeesters uit op het kasteel van Laken (27/06/2017 - De Redactie)
  In het kasteel van Laken hebben koning Filip en koningin Mathilde meer dan 500 burgemeesters van ons land ontvangen. Het was al 15 jaar geleden dat dat nog eens is gebeurd. De koning sprak alle burgemeesters toe en daarna was er een receptie.
  [naar artikel]
 40. Bezoek Tshisekedi – Belgisch-Congolese strijd tegen slaapziekte in de verf tijdens presidentsbezoek aan ITG (18/09/2019 - Metro)
  In Antwerpen heeft de Congolese president Félix Tshisekedi woensdag een bezoek gebracht aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij kreeg er informatie over de nauwe samenwerking van Belgische en Congolese onderzoekers in de strijd tegen de slaapziekte, ebola en chikungunya. Tshisekedi werd ontvangen door minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, de Antwerpse gouverneur Cathy Berx en de directeur van het ITG, Marc-Alain Widdowson. Het bezoek stond in het teken van de samenwerking tussen het ITG en Congolese onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Bijzondere aandacht ging uit naar het slaapziekteproject dat twee jaar geleden groen licht kreeg van de Belgische en Congolese overheden. Het project stelt als doel om de slaapziekte te elimineren tegen 2030. De president kreeg de tseetseevlieg, die de ziekte overdraagt, te zien en kreeg een demonstratie over de diagnostiek waarmee de ziekte wordt gedetecteerd. Ook andere onderzoeken van het ITG in Congo – zoals naar uitbraken van ebola en chikungunya – kwamen aan bod. Naast onderzoek werkt het ITG ook op vlak van onderwijs samen met Congo. Afgelopen tien jaar volgden meer dan 300 Congolese studenten een opleiding aan het ITG. In dezelfde tijdsspanne voltooiden veertien Congolese studenten er hun doctoraat. Twee studenten en een alumnus getuigden tegenover de Congolese president over hun keuze voor het ITG. bron: Belga Het bericht Bezoek Tshisekedi – Belgisch-Congolese strijd tegen slaapziekte in de verf tijdens presidentsbezoek aan ITG verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Congolese oppositieleider Etienne Tshisekedi overleden in Brussel (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Congolese oppositieleider Etienne Tshisekedi is woensdag in Brussel overleden. Dat melden verschillende media. De 84-jarige Tshisekedi was vorige week dinsdag in België aangekomen voor een medische check-up.
  [naar artikel]
 42. Congolese president dan toch geen marionet (21/05/2019 - De Tijd)
  15:50 Met een aantal symbolische maatregelen wil de Congolese president Félix Tshisekedi aantonen dat hij meer is dan de handpop van zijn voorganger Joseph Kabila. En misschien leidt dat ooit wel tot echte ...
  [naar artikel]
 43. Congolese president bedankt België voor bewaring Congolees erfgoed (24/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese president Félix Tshisekedi heeft België bedankt voor zijn hulp bij de bewaring van het Congolese erfgoed. Tegelijk sprak hij zich wel...
  [naar artikel]
 44. Koning Filip nodigt andere jarige zestigers uit (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen die op precies dezelfde dag zijn geboren als koning Filip zijn uitgenodigd om hun zestigste verjaardag te vieren in het kasteel van Laken. ...
  [naar artikel]
 45. Filip en Mathilde naar Japan (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België en Japan vieren dit jaar 150 jaar diplomatieke betrekkingen. Kroon op de viering wordt het staatsbezoek dat koning Filip en koningin
  [naar artikel]
 46. Filip en Mathilde naar Japan (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België en Japan vieren dit jaar 150 jaar diplomatieke betrekkingen. Kroon op de viering wordt het staatsbezoek dat koning Filip en koningin
  [naar artikel]
 47. OVERLIJDEN TSHISEKEDI – Reynders brengt hulde aan Tshisekedi (02/06/2019 - Metro)
  Federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zaterdag hulde gebracht aan de voormalige Congolese premier en oppositieleider Etienne Tshisekedi. Na een ceremonie van drie dagen in Kinshasa is zijn begrafenis zaterdagavond beëindigd. “Op deze dag van nationale hulde in de Democratische Republiek Congo, sluit ik me aan bij het Congolese volk en president Félix Antoine Tshisekedi, die een laatste groet brengen aan Etienne Tshisekedi, zijn actie en zijn strijd voor de democratie”, aldus Reynders op Twitter. Tshisekedi werd zaterdag nabij Kinshasa begraven, twee jaar en vier maanden na zijn dood in België. Hij overleed op 1 februari 2017 op 84-jarige leertijd in Ukkel aan een longembolie. Zijn lichaam lag meer dan twee jaar opgebaard in een mortuarium in Elsene. De relaties tussen België en Congo lijken opnieuw verbeterd na de zoveelste crisis in 2017 en 2018 na het uitstel van de verkiezingen in Congo en de kritiek vanuit Brussel op de voormalige Congolese president Joseph Kabila. Ondertussen hebben Brussel en Kinshasa duidelijk gesteld dat ze bereid zijn om hun bilaterale relaties te normaliseren. Zo zal ons land vanaf augustus opnieuw een ambassadeur in Congo hebben. bron: Belga Het bericht OVERLIJDEN TSHISEKEDI – Reynders brengt hulde aan Tshisekedi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Tshisekedi noemt zichzelf de legitieme president van Congo (18/09/2019 - VRT NWS)
  De Congolese president Felix Tshisekedi was op de tweede dag van zijn bezoek aan België in Antwerpen. Zijn verkiezing was omstreden, maar toch voelt hij zich wel degelijk de legitieme president van Congo.
  [naar artikel]
 49. Félix Tshisekedi volgt zijn vader op als leider van Congolese oppositiepartij (31/03/2018 - VRT NWS)
  De Congolese oppositiepartij Union Démocratique pour le Progrès Social (UDPS) heeft Félix Tshisekedi aangeduid als haar nieuwe voorzitter. Hij is meteen ook de UDPS-kandidaat voor de presidentsverkiezingen die op 23 december zouden moeten plaatsvinden. Félix volgt zijn vader Etienne Tshisekedi op, die begin vorig jaar in Brussel overleed.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.