De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Boris Johnson herschikt regering: wie moet vrezen voor zijn postje?

De Morgen

11/02/2020 - 16:50

De Britse premier Boris Johnson neemt zijn kabinet deze week grondig onder handen. Volgens zijn woordvoerder maakt hij overmorgen bekend welke ministers verdwijnen of van portefeuille veranderen en wie de ploeg komt vervoegen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britse premier Boris Johnson herschikt regering en ontslaat ministers (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op zoek naar een tweede adem, na anderhalf jaar coronacrisis en een zeer bekritiseerde terugtrekking uit Afghanistan, heeft de Conservatieve Britse premier Boris Johnson woensdag zijn regering herschikt.
  [naar artikel]
 2. Britse premier Boris Johnson herschikt regering: Dominic Raab weg op Buitenlandse Zaken (15/09/2021 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson heeft zijn regering grondig herschikt. Een van de opvallendste wijzigingen is het vertrek van Dominic Raab op Buitenlandse Zaken, nadat die onder vuur was komen te liggen na de overhaaste terugtrekking van de internationale coalitie uit Afghanistan. Raab wordt vervangen door Liz Truss, maar hij moet niet weg uit de regering. Hij wordt nu minister van Justitie.
  [naar artikel]
 3. Britse premier Johnson heeft zijn regering herschikt (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op zoek naar een tweede adem, na anderhalf jaar coronacrisis en een zeer bekritiseerde terugtrekking uit Afghanistan, heeft de Conservatieve Britse premier Boris Johnson woensdag zijn regering herschikt.
  [naar artikel]
 4. Herschikt Britse premier Johnson binnenkort zijn kabinet? Welke ministers moeten vrezen voor hun job? (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Groot-Brittannië wenkt een herschikking van de regering. Premier Boris Johnson zou vandaag nog enkele ministers omwisselen, zo meldt de Britse krant The Independent. Volgens een regeringsbron wil Johnson de herschikking doorvoeren om “een sterk en verenigd team samen te stellen in de strijd tegen de coronapandemie”.
  [naar artikel]
 5. Britse minister van Financiën stapt op nadat premier Boris Johnson ministers ontslaat (13/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse minister van Financiën Sajid Javid is opgestapt na de aankondiging dat premier Boris Johnson dezer dagen zijn regering herschikt. Na zijn duidelijke overwinning bij de verkiezingen van eind vorig jaar wil Johnson nieuw bloed onder zijn topministers.
  [naar artikel]
 6. Britten vrezen dat 'boze’ Boris Johnson luie huiskat Larry de deur uitzet (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de nieuwe Britse premier Boris Johnson zijn ambtswoning aan Downing Street 10 in Londen heeft betrokken, maken dierenliefhebbers in het Verenigd...
  [naar artikel]
 7. 'Charles' Speech' kan zorgen Boris Johnson niet wegmasseren (10/05/2022 - De Tijd)
  19:12 De Britse troonrede moet het premierschap van Boris Johnson resetten. Dat de Queen wegens 'mobiliteitsproblemen' afwezig was, lijkt vooral te illustreren hoe de Conservatieve regering in achteruit bli...
  [naar artikel]
 8. Als Boris Johnson hele regering naar zijn hand wil zetten, moet hij meer dan 120 benoemingen doen (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson heeft al zeventien nieuwe ministers gekozen sedert zijn benoeming tot Britse premier. Maar als hij de hele regering naar zijn hand...
  [naar artikel]
 9. Boris Johnson staat Whatsapp-berichten af aan corona-onderzoekscommissie, ondanks protest Britse regering (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn Whatsapp-berichten over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige Conservatieve regering van partijgenoot Rishi Sunak.
  [naar artikel]
 10. Broer van Boris Johnson stapt uit regering (05/09/2019 - De Tijd)
  13:23 Jo Johnson, de broer van de Britse eerste minister Boris Johnson, stopt met politiek. In een bericht op Twitter zegt hij donderdag 'verscheurd (te zijn) tussen familietrouw en het nationale belang'.
  [naar artikel]
 11. Bijltjesdag in de Britse regering: zelfs "brexiteers" worden ontslagen door Boris Johnson (24/07/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Britse premier Boris Johnson lijkt schoon schip te willen maken in zijn regering. Veel ministers waren al voor zijn aantreden opgestapt, maar nu heeft Johnson ook een aantal bekende voorstanders van de brexit de laan uitgestuurd.
  [naar artikel]
 12. Boris Johnson consolideert macht met grote kuis in zijn regering (13/02/2020 - Express)
  De Britse premier Johnson bereidt zich voor op een leven buiten de Europese Unie. Daarvoor is hij met de grove borstel door zijn regering gegaan, in een gewaagde zet om de macht te consolideren in Downing Street. Hij zette maar liefst zes leden van zijn regering op straat. De grootste naam op het schavot was […] The post Boris Johnson consolideert macht met grote kuis in zijn regering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Broer Boris Johnson stapt uit Britse regering (09/11/2018 - De Tijd)
  17:47 Jo Johnson, de jongere broer van brexiticoon Boris Johnson, levert striemende kritiek op de brexitaanpak van premier Theresa May.
  [naar artikel]
 14. Britse regering had noodplan klaar als Boris Johnson zou sterven (03/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering had een noodplan klaarliggen voor het geval premier Boris Johnson zou overlijden aan het coronavirus toen zijn toestand vorige...
  [naar artikel]
 15. Jo Johnson, de broer van Boris, stapt uit de Britse regering uit protest tegen de brexitplannen (09/11/2018 - VRT NWS)
  In Groot-Brittannië neemt viceminister van Transport Jo Johnson ontslag. Hij doet dat uit onvrede met de brexitplannen die premier Theresa May uitwerkt. In tegenstelling tot zijn meer bekende broer Boris Johnson is Jo Johnson een groot tegenstander van de brexit.
  [naar artikel]
 16. Boris Johnson: 'Verenigd Koninkrijk stapt op 31 oktober uit EU, wat er ook gebeurt' (02/10/2019 - Knack)
  Brits premier Boris Johnson sprak woensdag op het partijcongres van de Britse Conservatieven in Manchester. Hij zei dat zijn regering haar Europese gesprekspartners 'constructieve en redelijke voorstellen' over de boedelscheiding zal doen. Het enige alternatief, aldus Johnson, is een harde brexit.
  [naar artikel]
 17. Dominic Cummings, de "excentrieke en briljante" rechterhand van de Britse premier Boris Johnson (25/10/2019 - VRT NWS)
  De Britse regering van de eerste minister Boris Johnson wordt gestuurd door een "speciaal adviseur", een man die velen in Westminster vrezen. Het gaat om Dominic Cummings. Vanavond om 22.08 uur kunt u op Canvas kijken naar een film over de man: "Brexit: the uncivil war".
  [naar artikel]
 18. Komt ontslag in zicht voor Boris Johnson? (02/10/2017 - Knack)
  Nu Boris Johnson opnieuw de ogenschijnlijke consensus binnen de Britse regering doorbroken heeft, gaan er stemmen op om hem te ontslaan.
  [naar artikel]
 19. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 20. Franse buitenlandminister noemt Boris Johnson 'een leugenaar met zijn rug tegen de muur' (14/07/2016 - Knack)
  Theresa May is beëdigd als de nieuwe Britse premier die het Verenigd Koninkrijk door de brexitscheiding moet leiden. Haar eerste taak is het samenstellen van een nieuwe regering, waarin Boris Johnson een topministerpost gekregen heeft. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 21. Live - Boris Johnson: ‘Het Hof was fout’ (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson heeft de oppositieleden in het Lagerhuis uitgedaagd een motie van wantrouwen tegen de regering in te dienen. Johnson sprak vanavond het parlement toe nadat het Hooggerechtshof gisteren had geoordeeld dat de opschorting ervan onwettig was. Volg de livestream hieronder.
  [naar artikel]
 22. Boris Johnson neemt ontslag uit de regering-May (09/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na Brexit-minister David Davis gisteren heeft ook Buitenlandminister Boris Johnson vandaag ontslag genomen uit de Britse regering. Beide mannen zijn het niet eens met de plannen van premier Theresa May, die volgens hen te veel toegevingen doet aan de Europese Unie.
  [naar artikel]
 23. Boris Johnson neemt ontslag uit de regering-May (09/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na Brexit-minister David Davis gisteren heeft ook Buitenlandminister Boris Johnson vandaag ontslag genomen uit de Britse regering. Beide mannen zijn het niet eens met de plannen van premier Theresa May, die volgens hen te veel toegevingen doet aan de Europese Unie.
  [naar artikel]
 24. Conservatieve kopstukken willen uit Britse regering als Boris Johnson premier wordt (21/07/2019 - VRT NWS)
  Minister van Financiën Philip Hammond en zijn collega van Justitie David Gauke zullen ontslag nemen als partijgenoot Boris Johnson het dinsdag haalt als opvolger van premier Theresa May. De eis van Johnson dat het land op 31 oktober uit de EU stapt met of zonder overeenkomst, is er voor hen te veel aan.
  [naar artikel]
 25. Britse oppositie dient motie van wantrouwen in tegen regering: “Johnson moet nú opstappen” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse oppositiepartij Labour heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de regering van Boris Johnson. Dat meldt leider Keir Starmer. De Arbeidspartij vindt dat Johnson meteen moet opstappen en niet moet aanblijven als waarnemend premier.
  [naar artikel]
 26. Boris Johnson negeert immense druk om te vertrekken (06/07/2022 - De Tijd)
  16:40 Ondanks een cascade aan ontslagen in zijn regering weigert de Britse premier Boris Johnson op te stappen. Het comité van Conservatieve backbenchers lonkt naar een wijziging van de partijstatuten om he...
  [naar artikel]
 27. Vraagt Boris Johnson in Lagerhuis opnieuw om verkiezingen? (09/09/2019 - Knack)
  In het Brits parlement is al enkele dagen een machtsstrijd tussen de regering van premier Boris Johnson en zijn tegenstanders aan de gang over de te volgen brexitstrategie. Volg alle ontwikkelingen hier.
  [naar artikel]
 28. Boris Johnson wil maatregelen na huidige lockdown niet opnieuw verstrengen (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil bij de versoepeling van de huidige lockdown ten koste van alles vermijden dat er nadien opnieuw verstrengd moet worden. De versoepeling moet "voorzichtig maar onomkeerbaar" zijn, zei Johnson vandaag in Londen. Na veel wisselen tussen hardere en zachtere maatregelen wil de Britse regering dat de huidige lockdown de laatste is.
  [naar artikel]
 29. Britse minister van Financiën Sajid Javid stapt op (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse minister van Financiën Sajid Javid is opgestapt. Premier Boris Johnson herschikt dezer dagen zijn regering. Dat heeft Johnsons...
  [naar artikel]
 30. Geen toeval: het stappenplan van Boris om het VK naar een No Deal te leiden (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brexit lijkt uit te draaien op een open oorlog tussen de regering-Johnson en de EU. Met scherp en op de man werd dinsdagochtend over en weer geschoten, na een gesprek tussen Boris Johnson en Angela Merkel. De onderhandelingen zouden zo goed als dood en begraven zijn. Een nieuwe stap die wonderwel lijkt te passen in het strategisch plan van Boris Johnson dat dinsdagochtend aan het licht kwam, om de EU te verlaten zonder akkoord.
  [naar artikel]
 31. Derde minister stapt op uit regering van Britse premier Boris Johnson (06/07/2022 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk is opnieuw een minister uit de regering van premier Boris Johnson opgestapt. Deze keer gaat het om de minister voor Kinderen en Gezinnen Will Quince. Ook een medewerkster van het ministerie van Transport stapt op. Gisteren waren al de ministers van Financiën en Volksgezondheid opgestapt uit onvrede met de manier van regeren van Johnson.
  [naar artikel]
 32. Stuurt Boris Johnson aan op vervroegde verkiezingen? (02/09/2019 - Knack)
  Als het Britse parlement deze week wetgeving goedkeurt die premier Boris Johnson tot nieuw uitstel van de brexit verplicht, dan zal Johnson dat parlement vragen om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. In en rond Londen gonst het van de geruchten dat Johnson de regering vanavond zal vragen die strategie goed te keuren. Zijn kabinet komt om 18 uur Belgische tijd bijeen.
  [naar artikel]
 33. Brexit-steekspel: Boris Johnson wil gestemde wet naast zich neerleggen (08/09/2019 - Knack)
  In het Brits parlement is al enkele dagen een machtsstrijd tussen de regering van premier Boris Johnson en zijn tegenstanders aan de gang over de te volgen brexitstrategie. Volg alle ontwikkelingen hier.
  [naar artikel]
 34. Druk op Britse premier Boris Johnson om op te stappen wordt alsmaar groter: zoveelste minister neemt ontslag (07/07/2022 - VRT NWS)
  De druk op de Britse premier Boris Johnson om af te treden blijft toenemen. Nu heeft ook minister voor Wales Simon Hart iets voor middernacht ontslag genomen. Hij is daarmee al de derde minister uit het kabinet van premier Boris Johnson die in korte tijd opstapt, in totaal hebben al bijna 40 mensen uit zijn regering hun ontslag gegeven. Johnson weigert voorlopig om op te stappen.
  [naar artikel]
 35. VK had noodplan bij overlijden Boris Johnson (03/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering had een noodplan klaarliggen voor het geval premier Boris Johnson zou overlijden aan het coronavirus toen zijn toestand vorige...
  [naar artikel]
 36. Hoe Boris Johnson de Britse Donald Trump werd (24/07/2019 - De Morgen)
  Twee biografen leggen uit hoe het ongelukkige kind Al Johnson veranderde in de snoevende politicus Boris Johnson. En hoe hij op een achternamiddag besloot voor de brexit te zijn. Het blijft de vraag of Johnson nu hij premier is, zoals hij roept, zijn land op 31 oktober uit de EU zal trekken.
  [naar artikel]
 37. Broer van Boris Johnson stapt uit Britse regering (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jo Johnson heeft vrijdag zijn ontslag als Brits staatssecretaris van Transport aangekondigd. De broer van de vermaarde brexiteer Boris Johnson is het oneens met het akkoord dat premier Theresa May wil sluiten over het Britse vertrek uit de Europese Unie. Hij heeft het in een mededeling over “een verschrikkelijke fout”.
  [naar artikel]
 38. Britse regering had noodplan in geval van overlijden Boris Johnson (03/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse regering had een noodplan klaarliggen voor het geval premier Boris Johnson zou overlijden aan het coronavirus toen zijn toestand vorige maand verslechterde. Dat zei de minister-president in een interview tegen de krant The Sun.
  [naar artikel]
 39. Boris Johnson verstevigt greep op Britse regering (13/02/2020 - De Tijd)
  19:20 Twee maanden na zijn electorale triomf heeft de Britse premier Boris Johnson duidelijk gemaakt wie aan de touwtjes trekt: hij en hij alleen. Voor kritischere stemmen, zoals minister van Financiën Saji...
  [naar artikel]
 40. Boris Johnson koortsachtig op zoek naar meerderheid voor brexitdeal (18/10/2019 - De Morgen)
  Nu er een nieuw brexitakkoord is tussen de EU-onderhandelaars en de Britse regering zijn alle ogen gericht op het Britse parlement. Het Lagerhuis komt morgen bijeen om zich uit te spreken, maar Brits premier Boris Johnson moet daar nog meer dan dertig parlementsleden overtuigen om een meerderheid te vinden, de invloedrijke Noord-Ierse DUP op kop.
  [naar artikel]
 41. Boris Johnson wordt Buitenlandminister (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Boris Johnson, de ex-burgemeester van Londen, wordt minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Theresa May. Dat melden
  [naar artikel]
 42. Britse premier Boris Johnson wil geen eenzijdige erkenning talibanregering (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil niet dat westerse landen afzonderlijk overgaan tot erkenning van de taliban als officiële machthebbers in Afghanistan. Niemand moet de moslimextremistische organisatie bilateraal erkennen als de wettige regering van Afghanistan, zei hij zondag in een interview na een bijeenkomst van het veiligheidskabinet, eraan toevoegend dat het duidelijk was dat er zeer binnenkort een nieuwe regering in het land zal komen.
  [naar artikel]
 43. Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken (07/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag plannen aangekondigd om de belastingen te verhogen om de gezondheidszorg en hervormingen van het socialezekerheidsstelsel van het land te financieren. Vanaf april wil de regering-Johnson in het hele Verenigd Koninkrijk een nieuwe heffing van 1,25 procent voor sociale verzekeringen invoeren. In het kader van het Britse nationale verzekeringsstelsel […] Lees dit artikel: Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken
  [naar artikel]
 44. LIVE. Stemming in Brits Parlement: vindt Boris Johnson steun voor zijn Brexit-akkoord met EU? (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Britse Lagerhuis komt zaterdagmiddag bijeen om zich te buigen over het nieuwe Brexitakkoord dat premier Boris Johnson met de Europese Unie onderhandeld heeft. Het belooft opnieuw een nagelbijter te worden: Johnsons regering heeft lang geen meerderheid en moet dus rekenen op steun van de oppositie. Op het eerste zicht ziet het er dus niet goed uit. Maar toch is de kans dat Johnson het haalt niet onbestaande. Het Britse parlement telt 650 parlementsleden, van wie er een vijftiental nooit meestemmen. In principe moet Johnson dus ongeveer 320 parlementsleden achter zich krijgen.
  [naar artikel]
 45. Is dit het brexit-plan van Boris Johnson? “Wil truc met twee brieven uit zijn mouw toveren” (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering zou aan een plan werken waarbij premier Boris Johnson voldoet aan de wet die hem verplicht uitstel voor de brexit te vragen,...
  [naar artikel]
 46. Boris Johnson benoemt brein achter de Vote Leave-campagne tot adviseur (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson, die woensdag aan het hoofd van de Britse regering komt, heeft als adviseur Dominic Cummings benoemd. Dat is de omstreden directeur van de officiële campagne voor de brexit ten tijde van het referendum in juni 2016. Dat is vernomen van een bron dichtbij het team van Johnson.
  [naar artikel]
 47. De Queen in twijfel: wat moet ze aan met de vriendin van Boris Johnson? (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De aanstelling van Boris Johnson als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk plaatst koningin Elizabeth, die hem woensdagmiddag de opdracht gaf...
  [naar artikel]
 48. Boris Johnson moet opnieuw in quarantaine na risicocontact (16/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson is in afzondering gegaan, na een contact met een persoon die positief heeft getest op Covid-19.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy