Sociaal isolement, dalende temperaturen, kortere dagen… Met de winter voor de deur laat onze moraal het vaak wat afweten. Velen zoeken hun heil (en smile) in comfortfood. Hier zijn enkele toppers. Chocolade Chocolade is waarschijnlijk het meest voor de hand liggend. Het snoepgoed is immers een vaste waarde bij dipjes. Puur, melk of wit, vast […] Het bericht Eet je blij met comfortfood verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Maandag 4 juni is de Internationale Dag van de Kaas. Goed nieuws voor de echte kaasliefhebbers: kaas is niet alleen erg lekker, maar ook gezond! En omdat dit voor de echte ‘cheese lovers’ een speciale dag is, staan we vandaag extra stil bij dat stukje goddelijke zuivel op je boterham, pizza of kaasplankje. Wij geven je 6 voordelen als reminder waarom dat stukje kaas eten vandaag extra een goed idee is. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Een goede pizza is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van zuurdesempizza’s tot pizza met pulled chicken: hier worden al je pizzacravings gestild. [naar artikel]
Wat is nog lekkerder dan een klassieke, rode pizza? Een witte pizza met een overdosis aan kaas! De ricotta zorgt voor smeuïgheid, de gorgonzola [naar artikel]
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
Hij heeft de vorm van een echte pizza, maar daar houdt de vergelijking dan ook op voor de watermeloenpizza. In tegenstelling tot zijn broertjes met kaas en pepperoni word je niet dik van deze pizza én is hij goed voor je hipgehalte op sociale media. [naar artikel]
Niet pizza op een traditionele Italiaanse bodem kaapt de medaille voor populairste pizza op Pinterest weg, maar wel die op naan. Die typische Aziatische platte broden, in dit geval rijkelijk belegd met kaas, tomatensaus en ander lekkers, werden het vaakst gepind in 2016. [naar artikel]
Een Brits meeneemrestaurant heeft een opmerkelijk nieuw concept bedacht om een traditionele pizza in een heel apart gerecht te veranderen. De pizza heeft een rijke vulling die bestaat uit vijf verse cheeseburgers, twee dikke lagen kebab en een extra laagje vlees en kaas om het helemaal af te maken. De ‘Giant Pizza Burger’ is geboren! [naar artikel]
Stress op het werk omdat er nog veel moet gebeuren voor de kerstvakantie? Of eerder gejaagd omdat je nog al je kerstcadeaus moet zoeken (en inpakken)? Zoek in geen geval troost bij vettig voedsel. Nieuw onderzoek, verschenen in vakblad Frontiers in nutrition and nutrients, wijst uit dat comfortfood je namelijk nog meer stress kan bezorgen. [naar artikel]
Samen met u zoekt uw krant naar de plek waar je de beste pizza Margherita kan krijgen. Maar waarom zoeken we geen pizza Hawaï bijvoorbeeld? [naar artikel]
Pizza krijgt een hele andere betekenis met deze pizza kiprolletjes. Je maakt ze van kipfilets met tomatensaus, salami, champignons en kaas. [naar artikel]
Je kent het wel: je hebt een restje pizza over, steekt het vol verwachting in de microgolf en vervolgens zit je platte pizzaprut te eten. En dat terwijl je nog zo naar dit moment had uitgekeken. Met deze techniek blijft je pizza krokant, ook de dag nadien! ‘Roberta’ De New Yorkse pizzeria ‘Roberta’ toont op […] Het bericht Lifehack: zo moet je dus pizza opwarmen! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een uitvaart met amper tien rouwenden. Een begrafenis die wordt uitgesteld tot na de crisis. Het coronavirus zorgt in de rouwsector voor tragische taferelen. “Heel moeilijk om mensen te verbieden om elkaar een hand te geven of te knuffelen als troost”, zegt een uitvaartondernemer. [naar artikel]
De allergrootste pizza ter wereld vinden we niet terug in Italië, maar wel bij Big Mama’s & Papa’s in Los Angeles. Met een afmeting van bijna twee vierkante meter behaalde de kanjer een plek in het Guinness World Records-boek. ‘The Giant Sicilian’ bestaat voornamelijk uit kaas en salami en wordt door verschillende mensen gemaakt. Het […] [naar artikel]
Pizza is wereldwijd een geliefd gerecht. Ben jij écht gek op de combinatie van een knapperige bodem met een smeuïge laag kaas? Dan is dit echt iets... [naar artikel]
Nu de dagen almaar kouder en korter worden, grijpen velen onder ons terug naar comfortfood. Niets zo leuk als thuiskomen na een lange dag en je te goed doen aan een warme ovenschotel boordevol room en kaas. Dat je dat beter niet elke dag doet, wisten we al langer. Dat zo’n dieet ongezond is, ook. Maar wist je dat je er ook extra stress door kan krijgen? [naar artikel]
Comfort food is als een knuffel voor je smaakpapillen. Wanneer alles even tegenzit dan kan een goede portie zout, vet of suiker exact zijn wat je... [naar artikel]
De meest 'kazige' pizza ter wereld, die bakken ze in de Berlijnse zaak Vadoli Pizzaria. Met liefst 111 verschillende kaassoorten hebben ze daar nu het Guinness World Record binnengehaald. [naar artikel]
Een voormalige werkneemster van Domino’s Pizza geeft haar geheimen prijs op TikTok. Maze uit de Amerikaanse stad Nashville deelt verschillende pizzarecepten met haar volgers. Ze maakt pizza’s met kaas en kip, maar toont ook hoe je het beste pizzadeeg kan maken. Die laatste video heeft meer dan 3 miljoen views. En volgens de vrouw is deeg maken helemaal niet zo moeilijk. “Je hebt maar vier hoofdingrediënten nodig. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.