Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
22:24 uur

Een blik achter de schermen in de werkkamer van de koning

De Morgen

18/02/2020 - 20:39

Nu koning Filip weer noodgedwongen consultaties met de partijvoorzitters houdt, zijn alle ogen opnieuw op het paleis gericht. Hij krijgt lof voor zijn aanpak, maar hoe gaat hij juist te werk?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sunderland Till I Die: blik achter de schermen bij ex-club van Mignolet (26/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tweede kerstdag staat zowel bij ons als in Engeland bol van live voetbal. Voor wie een ongeëvenaarde blik achter de schermen wil, is er ‘Sunderland Till I Die’.
  [naar artikel]
 2. Achter de schermen bij ‘De mol’: smullen en bakken onder de Griekse zon (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Presentator Gilles De Coster gunt ons elke week een blik achter de schermen van ‘De mol’.
  [naar artikel]
 3. “Opfretten die handen, hé!”: Club gunt fans straffe blik achter de schermen bij klinkende zege tegen AA Gent (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zijn fans een unieke blik achter de schermen gegund. Blauw-zwart filmde onder meer hoe trainer Ivan Leko zijn spelers motiveerde...
  [naar artikel]
 4. “Opfretten die handel, hé!”: Club gunt fans straffe blik achter de schermen bij klinkende zege tegen AA Gent (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zijn fans een unieke blik achter de schermen gegund. Blauw-zwart filmde onder meer hoe trainer Ivan Leko zijn spelers motiveerde...
  [naar artikel]
 5. Dag van de Zorg: blik achter de schermen moet sollicitanten prikkelen (17/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 18 maart is het Dag van de Zorg. Maar liefst 255 instellingen uit de zorg en welzijnssector gunnen de bezoekers dan een blik achter de schermen, vooral met de bedoeling om mensen warm te maken voor een job. Ook in Limburg zijn er tal van organisaties die graag tonen wat ze in huis hebben om zo potentiële collega's te prikkelen.
  [naar artikel]
 6. Deze nonnen zijn mee met hun tijd: YouTube-kanaal geeft blik achter de schermen (06/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie zegt er nu nog dat kloosterzusters niet mee zijn met hun tijd? De zusters Benedictinessen in het West-Vlaamse Loppem gunnen iedereen een blik achter de schermen via hun YouTube-kanaal.
  [naar artikel]
 7. Op het scherp van de snede: achter de schermen bij Het Nieuwsblad op verkiezingsdag (27/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Verkiezingsdagen zijn hoogdagen. Niet alleen voor politici, maar ook voor journalisten. Op Het Nieuwsblad was het alle hens aan dek, om te volgen, te analayseren, te concluderen. Een blik achter de schermen toont hoe zo’n unieke werkdag én de race achter de schermen op de redactie van ons nieuwsmerk in zijn werk gaat.
  [naar artikel]
 8. Bloeddonoren worden beloond met blik achter schermen van Rock Werchter (09/06/2019 - De Standaard)
  Altijd al eens een blik achter de schermen van Rock Werchter willen werpen? Het artiestendorp van Rock Werchter opent vrijdag de deuren voor bloeddonoren.
  [naar artikel]
 9. Koning Filip bezoekt Brussels Airport (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan Brussels Airport. Hij kreeg er een blik achter de schermen van de bagagebehandeling, de voormalige...
  [naar artikel]
 10. 4000 bezoekers beleven Medialaan Achter De schermen 2017 (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend zette MEDIALAAN opnieuw zijn deuren open voor een exclusieve blik achter de schermen tijdens de derde editie van MEDIALAAN Achter...
  [naar artikel]
 11. Ode aan de werkmier achter de schermen van uw televisie (03/05/2019 - De Morgen)
  In DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag schrijft Kris Kuppens een ode aan een werkmier achter de tv-schermen.
  [naar artikel]
 12. Werp een blik achter de schermen van 'Temptation Island' 2018 (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'The Temptation' is over. Wat een seizoen! Net als voor de camera, liep er ook achter de schermen al eens iets mis. Kijk even mee!
  [naar artikel]
 13. Een kijk achter de schermen bij Medialaan (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag en tijdens het weekend komen er bij Medialaan 6600 kijkers over de vloer, die een exclusieve blik achter de schermen krijgen, speciaal
  [naar artikel]
 14. Een blik achter de schermen van Buckingham Palace, dat dringend aan renovatie toe is (24/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Al meer dan 250 jaar woont de Britse vorst in Buckingham Palace, maar het immense gebouw is aan een dringende renovatie toe. Om dat aan te tonen, heeft de koninklijke familie een filmpje vrijgegeven waarin een blik achter de schermen wordt gegeven van het iconische, maar gedateerde gebouw.
  [naar artikel]
 15. Een blik achter de schermen van Buckingham Palace, dat dringend aan renovatie toe is (24/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Al meer dan 250 jaar woont de Britse vorst in Buckingham Palace, maar het immense gebouw is aan een dringende renovatie toe. Om dat aan te tonen, heeft de koninklijke familie een filmpje vrijgegeven waarin een blik achter de schermen wordt gegeven van het iconische, maar gedateerde gebouw.
  [naar artikel]
 16. Eén dag voor de première van 'Patser', dit is een blik achter de schermen (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op 24 januari verschijnt ‘Patser’, die nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Tot die tijd kan je al even meekijken achter de schermen. In...
  [naar artikel]
 17. Achter de schermen bij Floralux! (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  UNIZO Ham en Tessenderlo boden hun ondernemers de kans een blik achter de schermen te werpen bij Floralux Ham.
  [naar artikel]
 18. Honderden mensen geven bloed in ruil voor blik achter de schermen bij Rock Werchter (15/06/2019 - De Standaard)
  Het Rode Kruis heeft vrijdag haar zomercampagne voor bloeddonaties gelanceerd op een bijzondere locatie. 320 mensen tekenden present in het artiestendorp van Rock Werchter en kregen een blik achter de schermen van het festival in ruil voor een bloeddonatie.
  [naar artikel]
 19. Achter de schermen bij Vandoorne: de triestige GP van Brazilië en de snoezige kus van ploegmaat Alonso (13/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stoffel Vandoorne gaf gisteren een blik achter de schermen op de GP van Brazilië. Zo kreeg onze landgenoot voor de start onder meer nog een lief...
  [naar artikel]
 20. Achter de schermen: zo inspireerden Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos hun Real-ploegmaats voor de CL-finale (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De documentaires volgen elkaar op. Na de blik achter de schermen bij Manchester City in de Premier League is het nu de beurt aan Real Madrid. Het...
  [naar artikel]
 21. 4.000 bezoekers beleven Medialaan Achter De schermen 2017 (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend heeft MEDIALAAN opnieuw zijn deuren opengezet voor een exclusieve blik achter de schermen tijdens de derde editie van MEDIALAAN...
  [naar artikel]
 22. ‘Politie 24/7’ geeft unieke blik achter de schermen van Antwerps korps: “Mix van humor en emoties: dat is politiewerk” (24/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Veertien afleveringen lang krijgt Vlaanderen een unieke blik achter de schermen bij de Antwerpse politie. Met tientallen camera’s werd in kantoren, auto’s, op fietsen en vanuit de lucht gevolgd hoe het grootste politiekorps van het land te werk gaat. “We bieden een realistisch tegengewicht tegen de soms negatieve perceptie”, zegt Antwerps korpschef Serge Muyters.
  [naar artikel]
 23. VIDEO. Exclusieve blik achter de schermen van vermaard gezondheidscentrum van Park Igls (28/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Park Igls is een Oostenrijks gezondheidscentrum waar gasten van over de hele wereld naartoe komen voor een gezondheidskuur. Dankzij een intensieve samenwerking met de universiteit van Innsbruck gebeurt alles er op medisch-wetenschappelijke basis. Een unieke locatie dus langs het parcours van het WK. Onze man in Innsbruck kreeg een exclusieve blik achter de schermen van het vermaarde centrum.
  [naar artikel]
 24. Een exclusieve blik achter de schermen van 'Familie' (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Feestdagen? Dat staat gelijk aan cadeautjes! En dus geeft VTM jullie deze week een exclusieve kijk achter de schermen van 'Familie'. In de eerste
  [naar artikel]
 25. Achter de schermen bij de presentatie van een F1-bolide (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de presentatie van een nieuwe F1-bolide komt er heel wat kijken. Het Mercedes F1 team gunt ons een blik achter de schermen.
  [naar artikel]
 26. Paleis in de paddock: een blik achter de schermen van Stoffel Vandoornes thuis in Spa (24/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Glitter, glamour en gezien worden. Niet alleen op de piste, maar ook in de paddock proberen de F1-teams elkaar de loef af te steken met het grootste en mooiste motorhome. Tijdens het raceweekend is dat de thuishaven voor rijders, perslui en de vele vips. Zeg evenwel niet zomaar motorhome tegen het McLaren Brand Centre. Het team van Stoffel Vandoorne gunde ons een blik achter de schermen van hun F1-kasteel.
  [naar artikel]
 27. Kroonprinses Elisabeth krijgt unieke blik achter de schermen tijdens toespraak koning Filip (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft zijn dochter Elisabeth meegenomen naar de opnames van zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van de nationale feestdag. De...
  [naar artikel]
 28. Hoe politici achter de schermen strijden voor Europese topposities (17/05/2019 - Knack)
  In aanloop naar de Europese verkiezingen van 26 mei wordt er vandaag al hevig onderhandeld over Europese topposities. Een blik achter de schermen van een politiek steekspel op hoog niveau.
  [naar artikel]
 29. Dit wil je zien: exclusieve blik achter de schermen bij ‘Callboys’ (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het zijn spannende tijden voor de Callboys, want maandag kunnen ze een Internationale Emmy Award in de wacht slepen. Ter ere van deze gelegenheid geeft VIER enkele exclusieve beelden van achter de schermen vrij.
  [naar artikel]
 30. Een blik achter de schermen bij Lokeren: horrorseizoen vol intriges (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het kaartenhuisje staat op instorten: dit weekend kan het doek vallen over 23 jaar eerste klasse voor Sporting Lokeren. Of misschien is Sterfhuis Lokeren een betere naam, gezien het aantal gesneuvelden dit seizoen: twee trainers, een sportief directeur, assistent-coaches en zelfs enkele spelers. Lokeren leek wel een goedkope versie van ‘House of Cards’, waarin de weg naar de ondergang geplaveid is met intriges en gekonkelfoes. Een blik achter de schermen van het horrorseizoen op Daknam.
  [naar artikel]
 31. Blik achter de schermen van De Zeepziederij (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de lichten in de Breughelzaal een paar maanden geleden definitief gedoofd werden, maakt cultureel Bree zich klaar om De Zeepziederij in gebruik te nemen. Dat gebeurt vanaf 14 september tijdens een veelbelovende culturele veertiendaagse. Wij namen alvast een kijkje achter de schermen.
  [naar artikel]
 32. Een blik achter de schermen: 140 medewerkers garanderen veiligheid bij Truiens carnaval (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Carnaval, dat is plezier voor velen. Maar ook hard werken voor anderen. De hulpdiensten staan deze dagen massaal paraat om ervoor te zorgen dat alle carnavalstoeten veilig kunnen verlopen. In Sint-Truiden, waar men zo een 20.000 bezoekers verwachtte, staan 140 medewerkers garant voor de veiligheid van de stoet. Wij kregen een blik achter de schermen bij de hulpdiensten tijdens carnaval.
  [naar artikel]
 33. "Over eten" achter de schermen van het staatsbanket: "Het is koningin Mathilde die het eten kiest" (19/12/2018 - VRT NWS)
  Van het millimeterwerk bij het dekken van de tafels, tot de menukeuze door Hare Majesteit zelf en de strakke bediening: in de laatste aflevering biedt "Over eten" een unieke blik achter de schermen van een staatsbanket. Een maand geleden hield het Paleis een staatsbanket in het kasteel van Laken voor de Franse president Emmanuel Macron. Kobe Ilsen registreerde met nieuwsgierige blik het verloop van een strikt georkestreerde avond.
  [naar artikel]
 34. VIDEO: kijk mee achter de schermen van 'Boxing Stars' (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ann, Sean en Sergio geven je een exclusieve blik achter de schermen van 'Boxing Stars'. Wat kunnen we verwachten? Volgens Sergio slaan ze er niet...
  [naar artikel]
 35. Achter de schermen met Goedele Wachters in coronatijden: kapster, juf én journaalanker (23/04/2020 - VRT NWS)
  Ook het leven van de journaalankers van VRT NWS staat volledig op zijn kop door de coronamaatregelen. Goedele Wachters neemt de kijkers van "Iedereen beroemd" mee voor een blik achter de schermen, zowel thuis als in de VRT-studio's.
  [naar artikel]
 36. "De kijkers mogen dit eigenlijk niet zien": Cathérine Moerkerke krijgt rol in 'Familie' (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Cathérine Moerkerke werpt een blik achter de schermen van de populaire Vlaamse soap Familie. Ze kijkt mee achter de schermen, maar kruipt ook voor...
  [naar artikel]
 37. Een unieke blik achter de schermen bij WK-outsider Van den Bergh: “Dankzij een dartbord aan de deur kan ik nog altijd trainen in mijn kamer” (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh droomt van de wereldtitel op het WK darts. ‘Dancing Dimi’ arriveerde gisteren na een lastige trip in Londen, dinsdag speelt de 26-jarige Belg zijn eerste match. HLN heeft een dagelijkse afspraak met de outsider, die ons een unieke blik achter de schermen gunt. “Als ik op de kamer blijf, kan ik tóch een beetje trainen”, vertelt ‘The Dreammaker’. “Want kijk: ik heb een dartbord hangen op de deur.”
  [naar artikel]
 38. 32 vrouwen van KVLV Tervant achter de schermen van de VRT (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Met 32 vrouwen van KVLV Tervant mochten we donderdag 13 oktober een opname bijwonen van Van Gils en gasten met Goedele Liekens, Bart Peeters, Wouter Deprez, Peter Terrin en Piet Huysentruyt. Vooreerst kregen we een blik achter de schermen van de VRT.
  [naar artikel]
 39. Een exclusieve blik achter de schermen van het Media Center op het WK (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Elk stadion op het WK heeft een eigen media center. Het is de werkplaats van alle pers, zowel journalisten als fotografen vinden er hun onderkomen. Onze chef sport Kristof zit momenteel in Rusland en neemt ons mee op een exclusieve rondleiding achter de schermen.
  [naar artikel]
 40. FilmWard vlogt vanuit Cannes: "Tijd voor unieke blik achter de schermen" (15/05/2018 - VRT NWS)
  Ward Verrijcken is op het filmfestival van Cannes en geeft ons een unieke blik achter de schermen. Hij ging naar de voorstelling van "The house that Jack built", de nieuwe film van Lars Von Trier. In de grote persconferentieruimte haalde Spike Lee uit naar de Amerikaanse president Trump. Lee stelt in Cannes zijn prent BlacKkKlansman voor, volgens velen de grote kanshebber op de gouden palm.
  [naar artikel]
 41. Zo ging het er achter de schermen aan toe tijdens de laatste en langste nacht: frietgeur, brandalarm en lachen met de VRT (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  127 dagen, zolang hadden eerst Bart De Wever en later Jan Jambon nodig om een Vlaamse regering te vormen. De laatste dag werd er onderhandeld van zondagmorgen 10 uur tot iets na 7 uur maandagochtend. Een blik achter de schermen van die langste nacht.
  [naar artikel]
 42. Zo ging het er achter de schermen aan toe tijdens de laatste en langste nacht: frietgeur, brandalarm en lachen met de VRT (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  127 dagen, zo lang hadden eerst Bart De Wever en later Jan Jambon nodig om een Vlaamse regering te vormen. De laatste dag werd er onderhandeld van zondagmorgen 10 uur tot iets na 7 uur maandagochtend. Een blik achter de schermen van die langste nacht.
  [naar artikel]
 43. Een romantische wandeling tijdens hun reis door Duitsland, maar niets is wat het lijkt: achter de schermen bij koning Filip en koningin Mathilde (10/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben de tweede en laatste dag van hun reis in Duitsland afgewerkt. In de deelstaat Saksen-Coburg gingen ze voor roze. Wat deed die ene vrouw constant in het oor van Mathilde? Hoe alleen waren onze vorsten bij een romantische wandeling? En waarom was een jongetje ontgoocheld in onze koning? Kijk mee achter de schermen van deze reis.
  [naar artikel]
 44. Achter de schermen van Ecotron (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bent u ook benieuwd naar wat er zich afspeelt onder de 14 futuristische koepels van Ecotron waar UHasselt onderzoek doet naar de invloed van de klimaatwijziging op de natuur, in het Nationaal Park Hoge Kempen? Zondag krijgt u de unieke gelegenheid om er samen met een ranger een blik achter de schermen te werpen en krijgt u meer uitleg.
  [naar artikel]
 45. Achter de schermen op Brussels Airport: 20 seconden om te zien of een koffer gevaarlijk is (23/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een blik achter de schermen van het beveiligingsapparaat van Brussels Airport wordt zelden gegeven. Iedereen kent de securitycheck van handbagage – het is altijd uw rugzak of handtas die open moet – maar ook ieder stuk ruimbagage wordt gecontroleerd. Een race op de smalle grens tussen snelheid en veiligheid.
  [naar artikel]
 46. Luca Brecel gunt ons blik achter schermen van ‘Wembley van het snooker’ (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zoals de traditie het voorschrijft, geeft titelverdediger Mark Williams zaterdagochtend om 11 uur (tegen Martin Gould) het startschot van het WK snooker. Tegelijkertijd kijkt Luca Brecel op tafel 2 Gary Wilson in de ogen. Alle 980 zitjes van het Crucible Theatre zullen, zoals in het hele tornooi, gevuld worden met snookerfans uit heel de wereld. Op zoek naar de Crucible-magie nestelden we ons op de vooravond van de start van het WK in de voetsporen van Luca Brecel in Sheffield. Het werd een verhelderende en amusante blik achter de schermen van het ‘Wembley van het snooker”.
  [naar artikel]
 47. Nathalie Meskens geeft een blik achter de schermen van ‘Blind Date’ (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe ziet de dag van Nathalie Meskens eruit tijdens de opnames van ‘Blind Date’? Ze geeft ons een blikje achter de schermen en toont al een glimp...
  [naar artikel]
 48. Kroonprinses Elisabeth krijgt blik achter de schermen tijdens toespraak (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft zijn dochter Elisabeth meegenomen naar de opnames van zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van de nationale feestdag. De...
  [naar artikel]
 49. De machine achter alle beslissingen (15/04/2020 - De Morgen)
  We laten ons leiden door de wetenschappers, zegt de regering bij elke stap die ze zet in de bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Een blik achter de schermen van de besluitvorming.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.