In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal grands cru’s van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder... [naar artikel]
Mysterie in Parijs: uit de wijnkelder van het beroemde restaurant La Tour d’Argent, dat een inspiratiebron vormde voor het restaurant in de film Ratatouille, is voor anderhalf miljoen euro aan wijn verdwenen. Van inbraak is er geen spoor. [naar artikel]
Heb je thuis een uitgebreide wijncollectie staan en wil je die graag op zijn best bewaren, dan is het aanleggen van een wijnkelder misschien wel een goed idee. Maar hoe begin je daaraan, hoeveel kost je dat en vooral: wat als je geen kelder ter beschikking hebt? Twee Vlamingen geven een exlusieve inkijk in hun wijnkelder om te tonen hoe zij het aanpakken en sommelier Dries Corneillie tipt 9 basisregels om er een succes van te maken: “bewaar flessen met een kurk altijd horizontaal, anders komt er zuurstof aan je wijn.” [naar artikel]
In Kroatië zijn een Mexicaanse vrouw en een Roemeens-Nederlandse man opgepakt omdat ze 45 flessen wijn ter waarde van 1,65 miljoen euro gestolen hadden uit een Spaans sterrenrestaurant. De diefstal gebeurde al in oktober vorig jaar. Naar het koppel is maandenlang gezocht. Volgens de Spaanse politie is de roof minutieus voorbereid. [naar artikel]
In de Franse hoofdstad Parijs zijn dieven aan de haal gegaan met zo’n 150 wijnflessen uit een sterrenrestaurant. Volgens de politie ligt het... [naar artikel]
In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben dieven de wijnkelder geplunderd van de bistro-feestzaal Schuur 17 in Rosmeer (Bilzen). Ze gingen aan de haal met 300 flessen dure wijn en champagne. Uit de rijpingskast werd 40 kilo rundvlees gehaald. Tijdens hun vlucht reden de dieven met hun auto over de kassa van het restaurant om deze te openen. [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, maar de manier van bewaren verschilt. De wijnkelder is minder populair en een wijnkoelkast of -kluis worden vaker gebruikt. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) hebben wél nog een kelder. Hoe begonnen ze daaraan? En hoeveel is die waard? Samen met sommelier Dries Corneillie tippen ze negen basisregels om wijn te bewaren. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid droogt de wijn en de kurk uit.” [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, en bewaren die dan vooral in een wijnkluis of koelkast. Maar hoewel de wijnkelder minder populair is dan vroeger, heeft ook die zijn voordelen. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) vertellen over hun wijnkelder en delen - samen met sommelier Dries Corneillie - negen basisregels om je wijnvoorraad optimaal te houden. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid is slecht voor de wijn en de kurk, dan drogen die uit.” [naar artikel]
De Cricova-wijnkelder, gelegen onder de heuvels net buiten de Moldavische hoofdstad Chisinau, is een doolhof van met wijn gevulde gewelven dat zich 120 kilometer in de grond uitstrekt. Het is waar Vladimir Poetin zijn privécollectie wijn bewaart. De Russische leider vierde er onder meer zijn 50ste verjaardag. De kleine Republiek Moldavië, gescheiden van Rusland door […] [naar artikel]
Een kelder vol wijnflessen die liggen te wachten op de geschikte gelegenheid? Het is stilaan een zeldzaamheid. Hoge bouwkosten, een gebrek aan opslagruimte en de klimaatkast doen het licht uit in de wijnkelder. “Zelfs de wijnmarkt speelt er al op in.” [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, maar de manier van bewaren verschilt. De wijnkelder is minder populair en een wijnkoelkast of -kluis worden vaker gebruikt. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) hebben wél nog een kelder. Hoe begonnen ze daaraan? En hoeveel is die waard? Samen met sommelier Dries Corneillie tippen ze negen basisregels om wijn te bewaren. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid droogt de wijn en de kurk uit.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Meer winstgevend dan auto’s, horloges of kunst: uw wijnkelder Volgens gegevens van het onderzoeksbureau Knight Frank, waarover The Times bericht, zijn zeer goede flessen wijn in 10 jaar tijd 127 procent in waarde gestegen. Uw kelder kan u geld opleveren. De waarde van echt goede wijn is in 2020 met 13 procent gestegen. Dat is beter dan auto’s (6 procent), horloges (5 procent) of […] Lees dit artikel: Meer winstgevend dan auto’s, horloges of kunst: uw wijnkelder [naar artikel]
Het Deense sterrenrestaurant Alchemist serveert niet alleen aan gasten die wel wat geld willen neertellen voor een maaltijd. Tijdens de lockdown krijgen ook daklozen in Kopenhagen de kans om hun keuken te proeven. [naar artikel]
Dat er flink wat Franse wijn in een klassieke wijnkelder ligt, is heus niet verwonderlijk. En wedden dat het gros uit Bordeaux of Bourgogne komt? Waarschijnlijk aangevuld met nog enkele exemplaren uit de Rhônevallei en de Elzas. Niks mis mee, maar Frankrijk heeft zoveel meer te bieden. Wijnen uit regio’s die je waarschijnlijk wel kent, maar waarbij je nooit gedacht hebt om ze in de kelder op te bergen. Daarom deze maand aandacht voor “de andere Franse wijn”. [naar artikel]
De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, en bewaren die dan vooral in een wijnkluis of koelkast. Maar hoewel de wijnkelder minder populair is dan vroeger, heeft ook die zijn voordelen. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) vertellen over hun wijnkelder en delen - samen met sommelier Dries Corneillie - negen basisregels om je wijnvoorraad optimaal te houden. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid is slecht voor de wijn en de kurk, dan drogen die uit.” [naar artikel]
De brand die sinds donderdagavond in de mergelgrotten in Kanne woedt, heeft desastreuze gevolgen voor de authentieke mergelgroeve en voor het sterrenrestaurant Château Neercanne in Maastricht. De keuken, voorraadkelder en feestgrot van de zaak kunnen niet meer worden gebruikt. De schade overstijgt de 200.000 euro. “Meer dan 10.000 flessen wijn zijn verloren. En dat doordat een paar figuren opgeslagen hooi in brand staken”, zegt directeur Peter Harkema van Château Neercanne. [naar artikel]
In Italië zijn vier familieleden overleden toen ze hun eigen wijn wouden maken. De wijnkelder van de familie zou slecht verlucht zijn geweest, waardoor ze bevangen raakten door de dampen die vrijkomen bij het wijnbrouwproces. "Vooral mensen die als hobby wijn brouwen, moeten opletten", waarschuwt wijnkenner Alain Bloeykens in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Jong Keukengeweld biedt jongeren weer de kans om een sterrenrestaurant te bezoeken vanaf 59 euro. Het is een initiatief van Toerisme Vlaanderen dat jonge chefs en jonge fijnproevers wil verbinden. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De laatste weken was het heet, soms te heet. Niet iedereen heeft een perfecte wijnkelder om al het lekkers dat die kelder rijk zou kunnen zijn te bewaren. Met dat heet weer staat uw wijn thuis al snel te warm. En ook restaurants of bars weten niet meteen hoe hun wijn koel te houden. Het […] [naar artikel]
Supermarktketen Lidl verkoopt via haar webshop voortaan geen wijn meer. “De deuren van onze wijnkelder sluiten definitief op 26 mei”, klinkt het.... [naar artikel]
Een Antwerpse familie verkoopt een deel van de inhoud van haar exclusieve wijnkelder. Vanaf vrijdag veilt Bestwineauctions.com uit Wommelgem 2.126 flessen uit de unieke collectie. Inzetprijs voor alle loten: 700.000 euro. “Vooral Aziaten bieden op de wijnen”, zegt expert Bert Van Praet. [naar artikel]
Het gaat om een middeleeuwse wijnkelder, die verborgen lag onder het bekende Antwerpse gebouw waar de film "Loft" werd opgenomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.