De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Aantal jongeren dat antidepressiva neemt blijft stijgen

Het Laatste Nieuws

27/02/2020 - 10:22

Het aantal jongeren dat antidepressiva gebruikt, is opnieuw licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nawal Farih heeft opgevraagd...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgen slikken steeds meer antidepressiva (30/09/2016 - De Redactie)
  Het aantal mensen dat antidepressiva neemt is voor het eerst in jaren niet toegenomen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Riziv. Het aantal pillen per patiënt stijgt wel fors: wie antidepressiva neemt, doet dat dus vaker.
  [naar artikel]
 2. Antidepressiva bij tieners: 5 vragen en antwoorden (28/11/2017 - VRT NWS)
  Het aantal tieners die antidepressiva innemen, is opnieuw gestegen. Maar kunnen antidepressiva een depressie genezen of zijn ze juist schadelijk voor kinderen en jongeren? Waarom gaan niet meer jongeren in therapie? We stellen onze vragen aan enkele kinder- en jeugdpsychiaters.
  [naar artikel]
 3. Minder Belgen aan de antidepressiva, maar ze nemen wel méér pillen (17/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal Belgen dat antidepressiva neemt is voor het eerst in jaren gedaald, tot net onder de 1,2 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het gaat om een hele kleine daling, maar die is wél belangrijk. Al jaren wordt in ons land immers te snel en te vaak naar medicatie gegrepen bij psychologische problemen. “Maar nu is de kentering hopelijk in­gezet”, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Opvallend: er zijn dan wel minder patiënten, maar het aantal dosissen blijft stijgen.
  [naar artikel]
 4. Zonder maatregelen blijft aantal hiv-infecties onder jongeren zorgwekkend stijgen (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Indien er niets verandert in de aanpak zal het aantal jongeren dat jaarlijks geïnfecteerd wordt met hiv, wereldwijd stijgen van de huidige
  [naar artikel]
 5. Zonder maatregelen blijft aantal hiv-infecties bij jongeren zorgwekkend stijgen (Unicef) (01/12/2016 - Knack)
  Als er niets verandert in de aanpak zal het aantal jongeren dat jaarlijks geïnfecteerd wordt met hiv, wereldwijd stijgen van de huidige 250.000 naar 400.000 in 2030.
  [naar artikel]
 6. Aantal besmettingen blijft stijgen in Brussel, vooral bij jongeren en vakantiegangers (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronabesmettingen in Brussel blijft stijgen, vooral dan bij jongeren, die nog steeds minder vaak gevaccineerd zijn dan andere leeftijdsgroepen, en bij mensen die terugkeren van vakantie. Dat heeft Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, dinsdag gezegd.
  [naar artikel]
 7. Aantal besmettingen blijft stijgen in Brussel, vooral bij jongeren en vakantiegangers (10/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal coronabesmettingen in Brussel blijft stijgen, vooral dan bij jongeren, die nog steeds minder vaak gevaccineerd zijn dan andere leeftijdsgroepen, en bij mensen die terugkeren van vakantie. Dat heeft Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, dinsdag gezegd.
  [naar artikel]
 8. Aantal coronabesmettingen blijft stijgen (11/01/2021 - Express)
  Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijft het aantal besmettingen met het coronavirus stijgen. In de week van 1 tot 7 januari was sprake van een stijging met 14 procent. Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens daalt wel nog steeds. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen. Elke dag kwamen er […] The post Aantal coronabesmettingen blijft stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Helpen antidepressiva echt tegen depressie en zijn ze ongezond voor tieners? 5 vragen en antwoorden (18/09/2023 - VRT NWS)
  Het aantal tieners dat antidepressiva inneemt, is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. 1,7 procent van de aangesloten tieners tussen 12 en 18 jaar nam in 2022 antidepressiva, tegenover 1,1 procent in 2018. Maar kunnen antidepressiva een depressie genezen of zijn ze juist schadelijk voor kinderen en jongeren? Waarom gaan niet meer jongeren in therapie? We stellen onze vragen aan enkele kinder- en jeugdpsychiaters.
  [naar artikel]
 10. 52.526 jongeren nemen antidepressiva: “Alarmerende trend” (27/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal jongeren dat antidepressiva gebruikt, is opnieuw licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nawal Farih opvroeg bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). “Een alarmerende trend”, zegt Farih, die ervoor pleit om jongeren vaker alternatieve behandelingen zonder medicatie aan te reiken.
  [naar artikel]
 11. 52.526 jongeren nemen antidepressiva: “Een alarmerende trend” (27/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal jongeren dat antidepressiva gebruikt, is opnieuw licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nawal Farih opvroeg bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). “Een alarmerende trend”, zegt Farih, die ervoor pleit om jongeren vaker alternatieve behandelingen zonder medicatie aan te reiken.
  [naar artikel]
 12. Meer kinderen nemen antidepressiva (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In tien jaar tijd is het voorgeschreven aantal antidepressiva en antipsychotica (middelen tegen angst en psychoses) voor jongeren fors toegenomen
  [naar artikel]
 13. Een puber aan de prozac, hoe alarmerend is dat? Meer jongeren slikken antidepressiva (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal 11- tot 26-jarigen die in ons land antidepressiva gebruiken, is opnieuw lichtjes gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Nawal...
  [naar artikel]
 14. Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames neemt licht af, maar bezetting intensieve zorg blijft stijgen (09/04/2021 - Express)
  Voor de eerste keer sinds lang is er een lichte daling te zien in het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus in ons land. Daarbij blijft de druk op de afdelingen intensieve zorgen wel toenemen. Ook aantal nieuwe besmettingen blijft afnemen. In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano is te zien dat het aantal […] The post Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames neemt licht af, maar bezetting intensieve zorg blijft stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Minieme daling in gebruik antidepressiva (17/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in jaren is het aantal Belgen dat antidepressiva neemt gedaald. In 2017 kregen 1.199.586 patiënten een medicijn tegen depressie...
  [naar artikel]
 16. Coronavirus: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft verder stijgen (22/03/2021 - Express)
  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen. Tussen 12 en 18 maart zijn dagelijks gemiddeld 3.867 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat is 42 procent meer dan de week ervoor. Ook het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames neemt nog steeds toe. Er worden nu dagelijks gemiddeld bijna 200 coronapatiënten opgenomen. Daar liggen nu 2.247 mensen met Covid-19 […] The post Coronavirus: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft verder stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Aantal kinderen en jongeren in jeugdhulp blijft toenemen (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal kinderen en jongeren in de jeugdhulp blijft elk jaar stijgen. Vorig jaar zaten bijna 22.000 kinderen en jongeren in een open instelling of een pleeggezin, en dat zijn er 10 procent meer dan in 2017. Dat berichten Knack en VRT NWS op basis van het jaarverslag “Jeugdhulp” van het agentschap Opgroeien.
  [naar artikel]
 18. Steeds minder Belgen aan de antidepressiva (17/09/2018 - Knack)
  Voor het eerst in jaren is het aantal Belgen dat antidepressiva neemt gedaald. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en De Standaard maandag.
  [naar artikel]
 19. Groeiend aantal jongeren grijpt naar antidepressiva (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebruik van antidepressiva is de voorbije tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen. Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij het Riziv.
  [naar artikel]
 20. Een puber aan de prozac, hoe alarmerend is dat? Meer jongeren slikken antidepressiva (28/02/2020 - De Morgen)
  Het aantal 11- tot 26-jarigen die in ons land antidepressiva gebruiken, is opnieuw lichtjes gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Nawal Farih (CD&V) opvroeg bij volksgezondheidminister Maggie De Block (Open Vld). Hoe gealarmeerd moeten we hierover zijn?
  [naar artikel]
 21. Aantal kinderen en jongeren in jeugdhulp blijft toenemen (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal kinderen en jongeren in de jeugdhulp blijft jaar na naar stijgen. Vorig jaar zaten bijna 22.000 kinderen en jongeren in een open...
  [naar artikel]
 22. Aantal coronabesmettingen blijft dalen maar aantal ziekenhuisopnames neemt toe (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  We halen er nog even de Limburgse coronacijfers bij. Het aantal besmettingen blijft afnemen in onze provincie, maar de ziekenhuisopnames stijgen nog elke dag. Het aantal coronapatiënten op intensieve zorg blijft wel onder controle.
  [naar artikel]
 23. Aantal spijbelaars blijft stijgen in secundair onderwijs (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal spijbelaars in het secundair onderwijs in Vlaanderen blijft stijgen. Het voorbije schooljaar 2016-2017 waren 9.736 jongeren, of 2,5...
  [naar artikel]
 24. OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames blijft toenemen, aantal overlijdens neemt stilaan af (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus in ons land blijft onder de 9.000. Ook het aantal overlijdens ten gevolge van het coronavirus neemt weer stilaan af. De ziekenhuisopnames blijven wel nog stijgen. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 25. Minieme daling in gebruik antidepressiva (17/09/2018 - De Morgen)
  Voor het eerst in jaren is het aantal Belgen dat antidepressiva neemt gedaald. In 2017 kregen 1.199.586 patiënten een medicijn tegen depressie voorgeschreven, tegen 1.202.040 het jaar ervoor. Dat schrijven de Mediahuiskranten vandaag.
  [naar artikel]
 26. Jongeren slikken meer antidepressiva (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebruik van antidepressiva is de voorbije tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen. Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij het Riziv.
  [naar artikel]
 27. Armoede blijft verjongen (06/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal Belgen dat met een leefloon moet rondkomen, blijft stijgen. In 2014 overschreed het maandelijks aantal leefloners voor het eerst de kaap van 100.000. Vooral jongeren zijn een risicogroep.
  [naar artikel]
 28. Aantal jongeren in jeugdzorg blijft stijgen: 'Velen kunnen de prestatiedruk niet meer aan' (07/10/2020 - Knack)
  Het aantal Vlaamse jongeren dat een beroep deed op intensieve jeugdhulp steeg de voorbije twee jaar met een tiende tot bijna 20.000, blijkt uit nieuwe cijfers van het agentschap Opgroeien.
  [naar artikel]
 29. Jongeren slikken steeds meer antidepressiva (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het gebruik van antidepressiva is de voorbije tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen. Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij het Riziv.
  [naar artikel]
 30. Jongeren slikken steeds meer antidepressiva (12/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het gebruik van antidepressiva is de voorbije tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen. Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij het Riziv.
  [naar artikel]
 31. Gebruik antidepressiva stijgt sterk bij jongeren: ‘Net bij die groep moeten we extra voorzichtig zijn’ (12/10/2021 - De Morgen)
  Het gebruik van antidepressiva is de afgelopen tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen.
  [naar artikel]
 32. Het aantal besmettingen blijft stijgen, maar het aantal hospitalisaties neemt af: hoe kan dat? (14/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de zesde dag op rij is het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land gestegen. Tegelijkertijd nemen het aantal ziekenhuisopnames én het aantal overlijdens af. Hoe kan dat?
  [naar artikel]
 33. Het aantal besmettingen blijft stijgen, maar het aantal hospitalisaties neemt af: hoe kan dat? (14/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor de zesde dag op rij is het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land gestegen. Tegelijkertijd nemen het aantal ziekenhuisopnames én het aantal overlijdens af. Hoe kan dat?
  [naar artikel]
 34. 2.000 jongeren tussen 11 en 14 jaar gebruiken antidepressiva (27/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 2.000 jongeren tussen 11 en 14 jaar hebben in 2018 antidepressiva gebruikt, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Nawal Farih (CD&V) opvroeg bij minister Maggie De Block (Open Vld).
  [naar artikel]
 35. Liveblog: Minder ziekenhuisopnames en besmettingen, maar aantal overlijdens blijft stijgen (11/11/2020 - VRT NWS)
  Er worden minder mensen in het ziekenhuisopgenomen na een coronabesmetting en ook het aantal besmettingen neemt af. Maar het aantal overlijdens blijft nog wel sterk stijgen. Intussen moet worden nagedacht over hoe en wanneer een coronavaccin in ons land verdeeld en toegediend wordt. Lees meer in onze liveblog.
  [naar artikel]
 36. Coronavirus: aantal ziekenhuisopnames blijft sterk stijgen (25/01/2021 - Express)
  De coronacijfers in ons land zien er niet goed uit. Het aantal mensen dat elke dag in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft namelijk sterk stijgen. Ook het gemiddelde aantal besmettingen dat dagelijks wordt vastgesteld, stijgt lichtjes. Het aantal mensen dat elke dag aan de gevolgen van Covid-19 overlijdt, daalt wel. In de week van 18 tot […] The post Coronavirus: aantal ziekenhuisopnames blijft sterk stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Ziekenhuisbezetting blijft toenemen, overlijdens stijgen opnieuw (20/01/2022 - De Standaard)
  Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt verder toe. Tegelijkertijd begint ook het aantal overlijdens opnieuw te stijgen. Dat blijkt donderdagochtend uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 38. Ziekenhuisbezetting blijft toenemen, overlijdens stijgen opnieuw (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt verder toe. Tegelijkertijd begint ook het aantal overlijdens opnieuw te stijgen. Dat blijkt donderdagochtend uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 39. OPINIE: "Het aantal jongeren met een depressie, dat is verontwaardigend. Niet dat een deel hiervan antidepressiva gebruikt" (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije dagen rapporteerden diverse media erover: 3.150 jongeren van 11 tot 15 jaar en 14.480 jongeren van 16 tot 20 jaar gebruikten in 2016...
  [naar artikel]
 40. 671 besmettingen in één dag, ook aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen (31/07/2020 - De Standaard)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft verder toenemen. Tussen 21 en 27 juli ging het om gemiddeld 370,6 gevallen per dag, een stijging met 62 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen.
  [naar artikel]
 41. Gebruik antidepressiva stijgt sterk bij jongeren. Dat baart experts zorgen (12/10/2021 - De Morgen)
  Het gebruik van antidepressiva is de afgelopen tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen.
  [naar artikel]
 42. OVERZICHT. Ziekenhuisopnames nemen toe met 20 procent. Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder snel (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Belgische ziekenhuizen zijn momenteel 1.936 coronapatiënten opgenomen, een stijging van 20 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit de laatste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen blijft stijgen, maar de snelheid van de stijging neemt af.
  [naar artikel]
 43. OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen neemt opnieuw met 76% toe, ziekenhuisopnames stijgen licht (17/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronabesmettingen blijven fors de hoogte ingaan. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag neemt voor de tweede dag op rij toe. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft gelukkig nog dalen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 44. Aantal besmettingen blijft snel stijgen, 2.022 patiënten in ziekenhuis (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft snel stijgen. De ziekenhuisopnames stijgen ook, maar minder fors. Dat blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 45. Aantal besmettingen blijft snel stijgen, 2.022 patiënten in ziekenhuis (13/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft snel stijgen. De ziekenhuisopnames stijgen ook, maar minder fors. Dat blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 46. OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen neemt opnieuw met 76 procent toe, ziekenhuisopnames stijgen licht (17/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronabesmettingen blijven fors de hoogte ingaan. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag neemt voor de tweede dag op rij toe. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft gelukkig nog dalen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 47. Aantal overlijdens daalt fors, bestemmingen stijgen wel verder (04/02/2021 - De Standaard)
  Het gemiddeld aantal dagelijkse covidoverlijdens in ons land blijft verder dalen. Tegelijkertijd blijft het aantal besmettingen wel stijgen. Dat blijkt donderdagochtend uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 48. OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen met corona blijft verder stijgen (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, met 7 procent, tot gemiddeld 479,4 per dag, in de periode van 29 augustus tot en met 4 september. Dat...
  [naar artikel]
 49. Aantal coronabesmettingen blijft stijgen, maar wel trager: 588 nieuwe bevestigde besmettingen (16/08/2020 - VRT NWS)
  Het aantal doden blijft ook stijgen, de laatste week stierven 7 mensen gemiddeld per dag.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy