Fris, snel en goed te combineren met een fles bubbels: oesters zijn het perfecte hapje voor een oudejaarsfeestje in stijl. Het enige minpunt: het niet evident om een oesterschelp vlot open te krijgen. Hoe maak je een oester open zonder jezelf te verwonden? En hoe herken je een slecht exemplaar? Twee visspecialisten leggen uit. [naar artikel]
Fris, snel en goed te combineren met een fles bubbels: oesters zijn het perfecte hapje voor een oudejaarsfeestje in stijl. Toch is het niet altijd evident om een oesterschelp vlot open te krijgen. Hoe maak je de schelp open zonder jezelf te verwonden? En hoe herken je een slechte oester? Twee visspecialisten leggen uit. [naar artikel]
In Florida zijn twee mensen in een maand tijd overleden aan een bacteriële infectie na het eten van een rauw oester in een restaurant. Volgens een rapport was een van de oesters die de man had gegeten, besmet met het Vibrio-virus. [naar artikel]
Eleven Madison Park, het restaurant uit New York dat woensdag tot beste van de wereld werd gekroond, serveert zowaar een Limburgs biertje. Op het [naar artikel]
Nieuw in Hasselt: Safari Restaurant, het eerste eethuis in Limburg dat de Afrikaanse cuisine serveert. Van gegrilde geit tot kip muambe en daartussen een heleboel exotische gerechten. “Als kind stond ik altijd in de keuken wanneer mijn moeder en oma kookten. Het was sindsdien mijn droom om ooit een eigen restaurant te openen”, aldus uitbaatster Sandra Basila Bonui. [naar artikel]
Laurens Snykers van het Hasselts restaurant LEEUW is het beu. “Wie reserveert en niet of laattijdig annuleert, is voortaan 50 euro per persoon kwijt.” Vrijdag moest zijn restaurant in de Kapelstraat volzet zijn met 28 gasten, maar 18 klanten daagden niet op. “Het is een plaag.” [naar artikel]
De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was ik wel blij dat ik niet moest betalen.” [naar artikel]
Een restaurant in San Francisco serveert een aantal gerechten op iPads. Dat doet de chef niet omdat een iPad een schitterend alternatief is voor een bord, maar omdat de gerechten zo een extra dimensie krijgen. Terwijl je je smaakpapillen verwent met een gerecht van witte truffelkroketten, kan je je ogen de kost geven met een video waarin honden vlijtig op zoek gaan naar truffels. [naar artikel]
In het Maastrichtse restaurant Dadawan brengt een robot de bestelling aan tafel. Zo verliep de bediening al snel corona-proof. De robot heeft het personeel (nog) niet vervangen. In ons land zijn de geesten nog niet rijp voor robot-bediening. “Op restaurant wil de Bourgondische Belg een warme menselijke ontvangst”, zegt Fabrice Goffin van roboticabedrijf ZoraBots. [naar artikel]
Je moet het maar doen én durven: in deze donkere en vooral gesloten tijden een nieuw café of restaurant opstarten. En toch bestaan ze: vier durvers over de 'opening’ van hun zaak tijdens de grootste horecacrisis ooit. [naar artikel]
Het doek gaat niet langer op voor de podiumbeesten van Het Hasselts Toneel. “Officieel moet onze algemene vergadering dit nog bevestigen maar officieus is het al wel”, zegt Adelin Collas, die de laatste 6 jaar voorzitter was. Corona en daardoor de vergrijzing binnen het bestuur nekken de toneelvereniging. [naar artikel]
Talrijke Teuvenaars, Voerenaars en liefhebbers van een lekker hapje kunnen op zondag 3 juli (van 12.00 tot 20.00 uur) terecht op het plein voor het Dorpshuis in Teuven. De KV de Böschuule organiseert er opnieuw traditiegetrouw (post corona) op de eerste zondag van juli het Teuvenement, een gezellige namiddag ‘hapje-tapje’ waar iedereen kan bijpraten en genieten van liefst acht heerlijke gerechtjes uit verschillende landen. [naar artikel]
Ardeense oester is een lekker stukje varkensvlees uit de bil, een van de meest magere en malse stukjes van het dier. En bij deze romige pasta met... [naar artikel]
Het bekende Hasseltse restaurant ‘Het Kookpunt’, in het Hemelrijk in Hasselt, zal voorlopig niet meer openen. Door gezondheidsproblemen van de uitbater was het restaurant al een tijdje dicht en werd een overnemer gezocht. [naar artikel]
De chef van In De Wulf opent in Gent een nieuw restaurant dat gerechten serveert naargelang de aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoenen. [naar artikel]
Een restaurant in het Ierse Dublin serveert alleen nog aangepaste menu's, zonder gluten of melkproducten bijvoorbeeld, aan klanten die een [naar artikel]
Golfers die een hapje willen eten in restaurant Tafel 19 bij golfclub Cleydael zullen voorlopig voor een gesloten deur staan. Het restaurant werd eerder deze week gesloten en verzegeld, nadat het Kali-team samen met andere inspectiediensten was binnengevallen. [naar artikel]
Mag jouw Valentijnsdag wel wat kosten? Dan moet je op 14 februari in Boston zijn. Daar serveert restaurant Pauli's op die dag een uitzonderlijke... [naar artikel]
Oesters worden sowieso vaak geassocieerd met de liefde. Maar in Frankrijk is er een wel héél speciale oester op de markt: eentje in de vorm van een hart. De bijzondere oester wordt enkel verkocht op Valentijnsdag en slechts in een beperkt aantal. Zo wil bedenker Christophe het ook, zijn creatie moet en zal “een histoire d’amour” blijven. [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Morena Calianno van het veganistische restaurant Foglia belooft visliefhebbers een hapje om duimen en vingers bij af te likken en kiest voor vegan tonijn. [naar artikel]
Een restauranthouder in Taiwan kreeg een bizar idee toen hij op het toilet een strip aan het lezen was. “Wat als ik nu eens eten in een toiletpot opdien?” Samen met vrienden opende hij zijn ‘Modern Toilet Restaurant’ en de rest is geschiedenis. Het begon allemaal met het meesterwerk: een uitgesmeerd chocolade-ijsje in een toiletpot […] Het bericht VIDEO. Dit restaurant serveert eten in een toiletpot verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Natasja Methorst (26) heeft gisteren een bijzondere vondst gedaan in een restaurant in Blaricum, in de provincie Noord-Holland. Ze vond een parel... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.