Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Hasselts restaurant serveert hapje voor durvers: Oester Corona

02/03/2020 - 06:05
"Oester Corona. Dat opmerkelijke hapje - met een dikke knipoog naar alle heisa om het virus - staat sinds het weekend op de menukaart van restaurant Caracole in Hasselt. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe krijg je een oester gemakkelijk open? En hoe kan je een slechte herkennen? (31/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Fris, snel en goed te combineren met een fles bubbels: oesters zijn het perfecte hapje voor een oudejaarsfeestje in stijl. Het enige minpunt: het niet evident om een oesterschelp vlot open te krijgen. Hoe maak je een oester open zonder jezelf te verwonden? En hoe herken je een slecht exemplaar? Twee visspecialisten leggen uit. [naar artikel]


2. Hoe krijg je een oester gemakkelijk open? En kan je een slechte herkennen? (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fris, snel en goed te combineren met een fles bubbels: oesters zijn het perfecte hapje voor een oudejaarsfeestje in stijl. Toch is het niet altijd evident om een oesterschelp vlot open te krijgen. Hoe maak je de schelp open zonder jezelf te verwonden? En hoe herken je een slechte oester? Twee visspecialisten leggen uit. [naar artikel]


3. Man overlijdt na eten oester: besmet met Vibrio-virus (18/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

In Florida zijn twee mensen in een maand tijd overleden aan een bacteriële infectie na het eten van een rauw oester in een restaurant. Volgens een rapport was een van de oesters die de man had gegeten, besmet met het Vibrio-virus. [naar artikel]


4. Beste restaurant ter wereld serveert Limburgs bier (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Eleven Madison Park, het restaurant uit New York dat woensdag tot beste van de wereld werd gekroond, serveert zowaar een Limburgs biertje. Op het [naar artikel]


5. Eerste Afrikaans restaurant in Limburg serveert gegrilde geit, cassave en oliebollen (23/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Nieuw in Hasselt: Safari Restaurant, het eerste eethuis in Limburg dat de Afrikaanse cuisine serveert. Van gegrilde geit tot kip muambe en daartussen een heleboel exotische gerechten. “Als kind stond ik altijd in de keuken wanneer mijn moeder en oma kookten. Het was sindsdien mijn droom om ooit een eigen restaurant te openen”, aldus uitbaatster Sandra Basila Bonui. [naar artikel]


6. In dit Hasselts restaurant moet je voortaan 50 euro waarborg betalen om te reserveren: “Het is een plaag” (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Laurens Snykers van het Hasselts restaurant LEEUW is het beu. “Wie reserveert en niet of laattijdig annuleert, is voortaan 50 euro per persoon kwijt.” Vrijdag moest zijn restaurant in de Kapelstraat volzet zijn met 28 gasten, maar 18 klanten daagden niet op. “Het is een plaag.” [naar artikel]


7. DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en... een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België (29/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was ik wel blij dat ik niet moest betalen.” [naar artikel]


8. Restaurant serveert eten op iPads (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Een restaurant in San Francisco serveert een aantal gerechten op iPads. Dat doet de chef niet omdat een iPad een schitterend alternatief is voor een bord, maar omdat de gerechten zo een extra dimensie krijgen. Terwijl je je smaakpapillen verwent met een gerecht van witte truffelkroketten, kan je je ogen de kost geven met een video waarin honden vlijtig op zoek gaan naar truffels. [naar artikel]


9. Robot serveert maaltijden in Maastrichts restaurant: “Belg is er nog niet klaar voor” (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In het Maastrichtse restaurant Dadawan brengt een robot de bestelling aan tafel. Zo verliep de bediening al snel corona-proof. De robot heeft het personeel (nog) niet vervangen. In ons land zijn de geesten nog niet rijp voor robot-bediening. “Op restaurant wil de Bourgondische Belg een warme menselijke ontvangst”, zegt Fabrice Goffin van roboticabedrijf ZoraBots. [naar artikel]


10. Vier moedige horeca-durvers openen in volle crisis nieuwe zaak: “Stormloop komt eraan” (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je moet het maar doen én durven: in deze donkere en vooral gesloten tijden een nieuw café of restaurant opstarten. En toch bestaan ze: vier durvers over de 'opening’ van hun zaak tijdens de grootste horecacrisis ooit. [naar artikel]


11. Corona en vergrijzing eisen hun tol: het Hasselts Toneel houdt er na 58 jaar mee op (06/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Het doek gaat niet langer op voor de podiumbeesten van Het Hasselts Toneel. “Officieel moet onze algemene vergadering dit nog bevestigen maar officieus is het al wel”, zegt Adelin Collas, die de laatste 6 jaar voorzitter was. Corona en daardoor de vergrijzing binnen het bestuur nekken de toneelvereniging. [naar artikel]


12. Hapje, tapje op Teuvenement (29/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Talrijke Teuvenaars, Voerenaars en liefhebbers van een lekker hapje kunnen op zondag 3 juli (van 12.00 tot 20.00 uur) terecht op het plein voor het Dorpshuis in Teuven. De KV de Böschuule organiseert er opnieuw traditiegetrouw (post corona) op de eerste zondag van juli het Teuvenement, een gezellige namiddag ‘hapje-tapje’ waar iedereen kan bijpraten en genieten van liefst acht heerlijke gerechtjes uit verschillende landen. [naar artikel]


13. Ken je Ardeense oester al? Het is overheerlijk, mager en heeft niks met de zee te maken (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ardeense oester is een lekker stukje varkensvlees uit de bil, een van de meest magere en malse stukjes van het dier. En bij deze romige pasta met... [naar artikel]


14. Deuren bekend Hasselts restaurant Het Kookpunt blijven dicht na faillissement (01/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Het bekende Hasseltse restaurant ‘Het Kookpunt’, in het Hemelrijk in Hasselt, zal voorlopig niet meer openen. Door gezondheidsproblemen van de uitbater was het restaurant al een tijdje dicht en werd een overnemer gezocht. [naar artikel]


15. Kobe Desramaults prijst zijn nieuwe restaurant Chambre Séparée aan (13/05/2017 - De Redactie)

De chef van In De Wulf opent in Gent een nieuw restaurant dat gerechten serveert naargelang de aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoenen. [naar artikel]


16. In dit restaurant eet je alleen glutenvrij met doktersbriefje (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een restaurant in het Ierse Dublin serveert alleen nog aangepaste menu's, zonder gluten of melkproducten bijvoorbeeld, aan klanten die een [naar artikel]


17. Drugsmaffia-team laat restaurant golfclub Cleydael sluiten (30/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

Golfers die een hapje willen eten in restaurant Tafel 19 bij golfclub Cleydael zullen voorlopig voor een gesloten deur staan. Het restaurant werd eerder deze week gesloten en verzegeld, nadat het Kali-team samen met andere inspectiediensten was binnengevallen. [naar artikel]


18. Restaurant verkoopt burger van 3.000 dollar, maar je krijgt hem enkel onder heel specifieke voorwaarden (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Mag jouw Valentijnsdag wel wat kosten? Dan moet je op 14 februari in Boston zijn. Daar serveert restaurant Pauli's op die dag een uitzonderlijke... [naar artikel]


19. Fransman kweekt hartvormige oester nadat hij zelf smolt van prachtig liefdesgeschenk: “Ik hoef er niet aan te verdienen, het moet iets moois zijn” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Oesters worden sowieso vaak geassocieerd met de liefde. Maar in Frankrijk is er een wel héél speciale oester op de markt: eentje in de vorm van een hart. De bijzondere oester wordt enkel verkocht op Valentijnsdag en slechts in een beperkt aantal. Zo wil bedenker Christophe het ook, zijn creatie moet en zal “een histoire d’amour” blijven. [naar artikel]


20. Apéro van de chef: dit vegan hapje met tonijn van Foglia is perfect voor visliefhebbers (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Morena Calianno van het veganistische restaurant Foglia belooft visliefhebbers een hapje om duimen en vingers bij af te likken en kiest voor vegan tonijn. [naar artikel]


21. VIDEO. Dit restaurant serveert eten in een toiletpot (05/07/2018 - Metro)

Een restauranthouder in Taiwan kreeg een bizar idee toen hij op het toilet een strip aan het lezen was. “Wat als ik nu eens eten in een toiletpot opdien?” Samen met vrienden opende hij zijn ‘Modern Toilet Restaurant’ en de rest is geschiedenis. Het begon allemaal met het meesterwerk: een uitgesmeerd chocolade-ijsje in een toiletpot […] Het bericht VIDEO. Dit restaurant serveert eten in een toiletpot verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Restaurantbezoeker doet uiterst zeldzame vondst in oester (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Natasja Methorst (26) heeft gisteren een bijzondere vondst gedaan in een restaurant in Blaricum, in de provincie Noord-Holland. Ze vond een parel... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!