Een traditionele lasagne met bolognesesaus barst niet van de groenten. Liever meer veggies in de mix? Maak ‘m op zijn Belgisch en voeg knolselder,... [naar artikel]
Wil je je verse soep naar een hoger niveau tillen? Rooster dan je groenten voor een gekarameliseerd aroma en werk af met een crunchy topping van... [naar artikel]
Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
Niks schreeuwt winter als een dampend bord waterzooi, Belgische comfort food pur sang. Om het prachtige gerecht - met een zelfgemaakte roux! - meer pit en karakter te geven, doen we één simpele ingreep. Vervang de kip door wilde parelhoen en dan: smullen! [naar artikel]
Het is stilaan weer aspergeseizoen. Hoog tijd om ervan te profiteren, want het ‘witte goud’ is maar tot eind juni te verkrijgen. Dit recept is van de Nederlandse chef Mari Maris, ook wel de ‘Ottolenghi zonder de lange ingrediëntenlijsten’ genoemd. Deze lasagne maakt ze met een roux op basis van aspergesoep, en verse asperges natuurlijk. [naar artikel]
Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]
Niets beter op een koude dag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft in lasagne uit een pakje, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar hoe voorkom je een laagje water in je schotel? En met welke kaas krijg je de smeuïgste korst? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
Ah, de zalmpapillot. Makkelijk te maken, gezond en licht. Maar soms ook een beetje saai van smaak. Wij voegen chorizo, verse kruiden, mosterd en... [naar artikel]
"Ik ben echt trots dat ik een lasagne heb gemaakt waarbij je de pastavellen niet mist. In mijn veggie lasagne zitten enkel groenten, noten en [naar artikel]
Je gezin voedzame kost voorschotelen op hectische werk- en schooldagen is niet altijd een sinecure. Op sociale media zijn de hashtags #mealprepping en #foodprepping — trucjes waarmee je dagelijks een verse, huisbereide maaltijd op tafel krijgt — dan ook ontzettend populair. Deze drie vrouwen slagen erin zónder het hele weekend achter het fornuis te staan. [naar artikel]
De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]
01:03 Dirk Goeminne legt de lat hoog tijdens zijn laatste jaar als CEO van de vleesverwerker Ter Beke. Hij wil lasagne in China en halal-lasagne in het Midden-Oosten verkopen. [naar artikel]
Op winterse dagen smaakt niets beter dan comfortfood. Zoals die heerlijke Italiaanse klassieker: verse lasagne. Al sta je daarvoor best lang in de keuken, en nadien moet die lasagne ook nog minstens een halfuur de oven in. Geen geduld voor? Ga voor een lasagnette, of zoals foodie en blogger Lorentia Veppi het verwoordt: een ‘luiewijvenlasagne’. [naar artikel]
Lasagne is zo al comfortfood pur sang, maar in het wildseizoen kan er nog een schepje bovenop. Til de Italiaanse klassieker naar een nog hoger... [naar artikel]
De lente is in het land. En dat betekent een boeket verse snijbloemen op de keukentafel of het aanrecht. Hoe fijn is het om zelf je boeket te plukken? Deze pluktuinen zetten hun poort alvast wagenwijd open. [naar artikel]
Een jeansbroek vinden die perfect rond je taille past, is niet altijd de makkelijkste opgave. En een bezoekje aan de kledingmaker maakt die broek al meteen dertig euro duurder. Met deze simpele hack maak je je pantalon een maatje kleiner. Het enige dat je nodig hebt, is een lange schoenveter en een haarspeld. [naar artikel]
Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.” [naar artikel]
Niks gezelliger dan een bourgondische ovenschotel op tafel. Door de kaas voor de korst te mengen met paneermeel en mosterd, geef je de lekkernij... [naar artikel]
Lasagne? Vergeet het maar, in [naar artikel]
Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete... [naar artikel]
Chocolate chip cookies zijn al jaren dé koekjesklassieker, maar dat hoeft niet te betekenen dat je halstarrig aan het recept moet vasthouden. Wij hadden dit keer zin in koekjes met een crunchy bite, en voegden daarom krokante cornflakes toe aan het deeg. Of hoe je met een simpele ingreep je zoete creaties onvoorstelbaar veel lekkerder kan maken. [naar artikel]
Voedingsbedrijf Ter Beke voert “stugge” contractuele discussies met een supermarkt, waardoor de groep mogelijk tijdelijk de verkoop van producten - vooral lasagne - zal moeten opschorten. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Lasagne in de winkel dreigt alvast duurder te worden. [naar artikel]
Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.” [naar artikel]
Heb je zin in een lichte en ultragezonde lunch, dan komt een buddha bowl als geroepen. Deze simpele variant met gegrilde kip en verse vinaigrette... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.