Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Maak je verse lasagne intenser en smaakvoller met deze simpele ingreep

02/03/2020 - 12:01
"Mamma mia, lasagne is misschien wel het beste dat de Italianen ooit bedacht hebben. Wij maken een ‘back to basics’-versie met een vleessaus die we..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Lasagne met extra veel veggies? Maak deze Belgische versie van de klassieker (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een traditionele lasagne met bolognesesaus barst niet van de groenten. Liever meer veggies in de mix? Maak ‘m op zijn Belgisch en voeg knolselder,... [naar artikel]


2. Maak je verse soep fenomenaal lekker met deze twee simpele twists (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wil je je verse soep naar een hoger niveau tillen? Rooster dan je groenten voor een gekarameliseerd aroma en werk af met een crunchy topping van... [naar artikel]


3. Tips van de chef: zo maak je een stevige lasagne volgens Piet Huysentruyt. “Gebruik nooit verse lasagnevellen” (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


4. Met deze simpele ingreep geef je die klassieke waterzooi véél meer smaak (23/11/2017 - De Morgen)

Niks schreeuwt winter als een dampend bord waterzooi, Belgische comfort food pur sang. Om het prachtige gerecht - met een zelfgemaakte roux! - meer pit en karakter te geven, doen we één simpele ingreep. Vervang de kip door wilde parelhoen en dan: smullen! [naar artikel]


5. Romige lasagne met asperges (30/03/2024 - De Standaard)

Het is stilaan weer aspergeseizoen. Hoog tijd om ervan te profiteren, want het ‘witte goud’ is maar tot eind juni te verkrijgen. Dit recept is van de Nederlandse chef Mari Maris, ook wel de ‘Ottolenghi zonder de lange ingrediëntenlijsten’ genoemd. Deze lasagne maakt ze met een roux op basis van aspergesoep, en verse asperges natuurlijk. [naar artikel]


6. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


7. Zo maak je een stevige lasagne volgens Piet Huysentruyt. “Deze ingrediënten zijn onmisbaar in je bechamelsaus” (29/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op een koude dag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft in lasagne uit een pakje, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar hoe voorkom je een laagje water in je schotel? En met welke kaas krijg je de smeuïgste korst? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


8. Zo maak je van een simpele zalmpapillot een smaakbom van jewelste (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ah, de zalmpapillot. Makkelijk te maken, gezond en licht. Maar soms ook een beetje saai van smaak. Wij voegen chorizo, verse kruiden, mosterd en... [naar artikel]


9. Pasta overbodig: lasagne van rauwe groenten (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Ik ben echt trots dat ik een lasagne heb gemaakt waarbij je de pastavellen niet mist. In mijn veggie lasagne zitten enkel groenten, noten en [naar artikel]


10. “Spaghettisaus en lasagne maak ik tegelijk en tussendoor kook ik de soep”: deze drie mama’s zetten altijd gezonde en voedzame gerechten op tafel (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je gezin voedzame kost voorschotelen op hectische werk- en schooldagen is niet altijd een sinecure. Op sociale media zijn de hashtags #mealprepping en #foodprepping — trucjes waarmee je dagelijks een verse, huisbereide maaltijd op tafel krijgt­ ­— dan ook ontzettend populair. Deze drie vrouwen slagen erin zónder het hele weekend achter het fornuis te staan. [naar artikel]


11. Lasagne van Come a Casa uit Delhaize teruggeroepen (29/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]


12. Ter Beke met halal-lasagne op exportpad (09/05/2017 - De Tijd)

01:03 Dirk Goeminne legt de lat hoog tijdens zijn laatste jaar als CEO van de vleesverwerker Ter Beke. Hij wil lasagne in China en halal-lasagne in het Midden-Oosten verkopen. [naar artikel]


13. Klaar in een halfuurtje en superlekker: de lasagnette of ‘luiewijvenlasagne’ (02/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op winterse dagen smaakt niets beter dan comfortfood. Zoals die heerlijke Italiaanse klassieker: verse lasagne. Al sta je daarvoor best lang in de keuken, en nadien moet die lasagne ook nog minstens een halfuur de oven in. Geen geduld voor? Ga voor een lasagnette, of zoals foodie en blogger Lorentia Veppi het verwoordt: een ‘luiewijvenlasagne’. [naar artikel]


14. Met een stukje wild in de mix maak je deze ultieme herfstlasagne (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Lasagne is zo al comfortfood pur sang, maar in het wildseizoen kan er nog een schepje bovenop. Til de Italiaanse klassieker naar een nog hoger... [naar artikel]


15. Verse snijbloemen op tafel: in deze Limburgse pluktuinen maak je het mooiste boeket (14/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De lente is in het land. En dat betekent een boeket verse snijbloemen op de keukentafel of het aanrecht. Hoe fijn is het om zelf je boeket te plukken? Deze pluktuinen zetten hun poort alvast wagenwijd open. [naar artikel]


16. Jeans die niet rond je taille past? Met een simpele schoenveter maak je je broek een maatje kleiner (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een jeansbroek vinden die perfect rond je taille past, is niet altijd de makkelijkste opgave. En een bezoekje aan de kledingmaker maakt die broek al meteen dertig euro duurder. Met deze simpele hack maak je je pantalon een maatje kleiner. Het enige dat je nodig hebt, is een lange schoenveter en een haarspeld. [naar artikel]


17. Nog aardbeien op overschot? Zo maak je er verse confituur mee in 8 simpele stappen: “In amper een halfuur lukt het je al” (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.” [naar artikel]


18. Zo maak je de kaaskorst op je ovenschotel nog krokanter en smaakvoller (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niks gezelliger dan een bourgondische ovenschotel op tafel. Door de kaas voor de korst te mengen met paneermeel en mosterd, geef je de lekkernij... [naar artikel]


19. Bericht uit het vriesvak: lasagne is uit, vis is in (07/04/2019 - De Morgen)

Lasagne? Vergeet het maar, in [naar artikel]


20. Met dit zoete ingrediënt maak je jouw kippenstoofpotje smaakvoller én gezonder (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete... [naar artikel]


21. Verse chocolate chip cookies die extra crunchy zijn: dit is het geheim (05/03/2018 - De Morgen)

Chocolate chip cookies zijn al jaren dé koekjesklassieker, maar dat hoeft niet te betekenen dat je halstarrig aan het recept moet vasthouden. Wij hadden dit keer zin in koekjes met een crunchy bite, en voegden daarom krokante cornflakes toe aan het deeg. Of hoe je met een simpele ingreep je zoete creaties onvoorstelbaar veel lekkerder kan maken. [naar artikel]


22. Voedingsbedrijf in ruzie met supermarkt: lasagne kan duurder worden (15/02/2022 - Het Nieuwsblad)

Voedingsbedrijf Ter Beke voert “stugge” contractuele discussies met een supermarkt, waardoor de groep mogelijk tijdelijk de verkoop van producten - vooral lasagne - zal moeten opschorten. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Lasagne in de winkel dreigt alvast duurder te worden. [naar artikel]


23. Hoe maak je verse confituur? Is al het fruit daarvoor geschikt? En wat als die niet opstijft? “In 8 simpele stappen lukt het je op een halfuur” (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.” [naar artikel]


24. Deze gezonde buddha bowl flanst zelfs de grootste keukenkluns ineen (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Heb je zin in een lichte en ultragezonde lunch, dan komt een buddha bowl als geroepen. Deze simpele variant met gegrilde kip en verse vinaigrette... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!