Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]
Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]
Met zijn vlijmscherpe commentaren zorgt Marcelo Ballardin (38) voor de perfecte kruiding in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In NINA vertelt de topchef... [naar artikel]
Niet alleen Sergio Herman (49) mag de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma Mijn keuken mijn restaurant. Hij krijgt topchef Marcelo Ballardin (39) naast zich, van de Gentse sterrenzaak OAK. “Elke dag als ik wakker word, wil ik beter doen dan de dag ervoor.” [naar artikel]
Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]
‘Holland Boven’ in de zeventiende aflevering van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Straffe kandidate Merol en nieuwkomer Arjen Lubach draaiden simpelweg en genadeloos de Braziliaanse Vlaming en topchef Marcelo Ballardin tot fijn gehakt. Ballardin, die een avond eerder nog glorieerde, ging er zonder meer kansloos uit. [naar artikel]
Half Vlaanderen valt in zwijm voor Marcelo Ballardin (39). Bourgondiërs smullen van zijn briljante sterrengerechten, kinderen van zijn sappig taaltje, vrouwen van zijn weinig weerstaanbare looks. De liefde is wederzijds. "In Brazilië groeide ik op tussen tarantula's en apen, in de VS lukte het niet om muzikant te worden, in Italië werd ik zot van het wachten, maar hier in België voel ik me honderd procent thuis." Hij houdt van entertainment, blijkt uit programma’s als ‘Snackmasters’ en ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. “Roger van Damme op stang jagen, Piet Huysentruyt opjagen: heerlijk.” [naar artikel]
Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt. [naar artikel]
Een kookprogramma die naam waardig kan niet zonder een paar sterrenchefs in de jury. In Mijn keuken, mijn restaurant nemen Sergio Herman (49) en Marcelo Ballardin (38) de honneurs waar. De ene een ervaren rot, de andere een tv-debutant maar wel opvallend eensgezind. ‘Als je kookt vanuit je hart en je buik komt het altijd goed.’ [naar artikel]
Staat hij niet achter de kookpotten van zijn restaurant Oak in Gent, dan schrijft hij aan zijn boek dat in oktober uitkomt. De keuken van hun loft is eerder het domein van zijn partner Dominik. “De koelkast uitmesten? Dat laat ik aan Dominik over”, zegt topchef Marcelo Ballardin. [naar artikel]
De winnaar van het tweede seizoen van ‘Snackmasters’ is bekend: topchef Marcelo Ballardin maakte de beste Leo-wafel. Hij won in de finale van Seppe Nobels. Het was de tweede deelname van Ballardin aan het VTM-programma. Je vraagt je af waar hij de tijd daarvoor haalt, want binnenkort treedt hij ook aan bij Erik Van Looy in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. En tussendoor moet hij ook nog zijn eigen restaurant - Oak in Gent - runnen. Showbits vraagt het hem zelf. Wij hebben de eerste reactie na z’n overwinning. Welke snack vond hij nu het moeilijkst om na te maken? Je ziet het bij Desna en Senne in een nieuwe ‘Showbits’. [naar artikel]
Stand-upcomedian en jurist Bert Gabriëls trekt deze maand met muzikant Johnny Trash en stand-upcomedian Jeroen Verdick de hort op met #Eindejaars 3, een eindejaarsoverzicht om gelukkig van te worden. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]
“Ik kom toe met een paar uur slaap. Gelukkig.” Bekroond tot ‘Snackmaster’, een collectie bij CKS en te gast bij ‘De Slimste Mens’: het loopt als een trein voor de Braziliaans-Italiaanse Gentenaar Marcelo Ballardin (40). De topchef van OAK en DOOR73! klopt samen met zijn man Dominik lange dagen in zijn restaurants, maar houdt er vijf slimme gewoontes op na die hem mentaal en fysiek scherp houden. “Ik sport soms tussen twaalf en twee uur ’s nachts. Dat vind ik het leukst.” [naar artikel]
“Ik kom toe met een paar uur slaap. Gelukkig.” Bekroond tot ‘Snackmaster’, een collectie bij CKS en te gast bij ‘De Slimste Mens’: het loopt als een trein voor de Braziliaans-Italiaanse Gentenaar Marcelo Ballardin (40). De topchef van OAK en DOOR73! klopt samen met zijn man Dominik lange dagen in zijn restaurants, maar houdt er vijf slimme gewoontes op na die hem mentaal en fysiek scherp houden. “Ik sport soms tussen twaalf en twee uur ’s nachts. Dat vind ik het leukst.” [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Marcelo Ballardin is chef van de Gentse sterrenzaak Oak en van Door 73. Hij won dit jaar Snackmasters en nam deel aan De Slimste Mens Ter Wereld. Hoe kijkt hij terug op 2021? [naar artikel]
Topchef Marcelo Ballardin (38) van de Gentse sterrenzaak OAK zal de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma ‘Mijn keuken mijn restaurant’.... [naar artikel]
Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]
Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]
Stralend, slim, energiek... Het is allemaal van toepassing op Soe Nsuki (32). U plakt wellicht het label stand-upcomedian op haar, maar ze is met zoveel meer bezig. Van een tiener met een laag zelfbeeld evolueerde ze naar een volwassen vrouw die bij een probleem of uitdaging de handen uit de mouwen steekt. “Beginnen met breakdance was de beste beslissing uit mijn leven. Het deed mijn karakter helemaal omslaan.” [naar artikel]
Of er naast humor nog iets anders is dat niet mag ontbreken in het leven van stand-upcomedian Dena Vahdani? “Mijn dag is pas compleet als ik in de ogen van mijn vriendin heb kunnen kijken.” [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.