Als de politiek groen licht geeft om vanaf 8 juni op café en restaurant te gaan, wat zijn dan de spelregels. Onze redactie kreeg het volledige draaiboek in handen, dat de regering vrijdag samen met de horecasector en de expertengroep GEES goedkeurde. “Er moet onder meer wel nog beslist worden met hoeveel mensen er nu precies op café of restaurant mag gegaan worden”, klinkt het in politieke kringen. [naar artikel]
Is de horeca nu dé plek waar veel besmettingen gebeuren of niet? Volgens nieuw Amerikaans onderzoek is dat wel degelijk het geval. Maar misnoegde horecabazen zwaaien hier al wekenlang met Nederlandse cijfers waaruit blijkt dat daar nog geen drie procent van de mensen aangaf corona te hebben opgelopen in een café of restaurant. [naar artikel]
Morgen mogen cafés en restaurants opnieuw de deuren openen, nadat ze bijna 3 maanden dicht zijn gebleven door de coronacrisis. Al zal een restaurant- of cafébezoek er niet meteen aan toegaan zoals we dat gewoon zijn: tafels staan minstens 1,5 meter uit elkaar, obers dragen een mondmasker en om 1 uur ’s nachts moet de zaak dicht. VRT NWS laat 5 horeca-uitbaters aan het woord die opgelucht zijn dat ze vanaf morgen opnieuw klanten mogen verwelkomen. [naar artikel]
Is de horeca nu dé plek waar veel besmettingen gebeuren of niet? Volgens nieuw Amerikaans onderzoek is dat wel degelijk het geval. Maar misnoegde horecabazen zwaaien hier al wekenlang met Nederlandse cijfers waaruit blijkt dat daar nog geen drie procent van de mensen aangaf corona te hebben opgelopen in een café of restaurant. [naar artikel]
De horeca had meer gehoopt en is ontgoocheld. De terrassen mogen open op 8 mei, maar pinten drinken in het café of op restaurant gaan is pas voor juni. Sectorfederatie FedCaf heeft het over discriminatie. [naar artikel]
Biertjes op café of eens lekker uit eten: volgens de experts zal het er dit jaar niet meer van komen. En dus moet de horeca nog wat langer alternatieven bedenken. Takeawaymaaltijden zijn ondertussen flink ingeburgerd, maar sommige ondernemers doen er nog een creatief schepje bovenop. Of wat dacht u van een virtueel café en een live kookles op Instagram van een topchef? [naar artikel]
Vanaf maandag 1 november is het ook in Vlaanderen verplicht om op café, restaurant of in de fitness een geldig Covid Safe Ticket te tonen. In de eerste plaats zullen het de uitbaters zelf zijn die hun klanten controleren. Die uitbaters worden naargelang de sector op hun beurt door inspecteurs van de FOD Economie en de FOD Volksgezondheid gecontroleerd. Ook de politie kan controles uitvoeren. [naar artikel]
De Limburgse politiezones plannen opnieuw extra controles op het sluitingsuur van de cafés en de regel van vier. Al is er nog veel onduidelijkheid: “Hoe weten we of een zaak een café of een restaurant is?” [naar artikel]
Restaurant De Hemelhoeve, café-restaurant en hotel De Kroon, brasserie Vieux Depot en café De Vreemde Vogel: deze vier horecazaken gingen in een half jaar tijd failliet. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca in het centrum van Brasschaat. “We kunnen alleen maar proberen het imago van de gemeente op te krikken”, zegt schepen van Lokale Economie Philip Cools (N-VA). [naar artikel]
Biertjes op café of eens lekker uit eten: volgens de experts zal het er dit jaar niet meer van komen. En dus moet de horeca nog wat langer alternatieven bedenken. Takeawaymaaltijden zijn ondertussen flink ingeburgerd, maar sommige ondernemers doen er nog een creatief schepje bovenop. Of wat dacht u van een virtueel café en een live kookles op Instagram van een topchef? [naar artikel]
De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]
Is de horeca nu dé plek waar veel besmettingen gebeuren of niet? Volgens nieuw Amerikaans onderzoek is dat wel degelijk het geval. Maar misnoegde horecabazen zwaaien hier al wekenlang met Nederlandse cijfers waaruit blijkt dat daar nog geen drie procent van de mensen aangaf corona te hebben opgelopen in een café of restaurant. “Intussen wijst toch veel in de richting van de horeca”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Daarom zullen er bij een heropening volgens mij nog strengere maatregelen nodig zijn.” [naar artikel]
Wie vlak voor de sluiting van de horeca nog eens goed op café wil gaan, kan maar de regels volgen. “We hebben vrijdagavond drie café-uitbaters en twaalf klanten een boete gegeven, en zullen zaterdagavond zeker opnieuw controleren”, klinkt het bij politie Carma. [naar artikel]
Het café Kommilfoo in het Hemelrijk in Hasselt moet opnieuw 6 weken dicht. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) deze namiddag beslist. Dinsdagochtend trof de politie er 13 bezoekers aan, ze hadden zich verscholen op de zolder van het café. [naar artikel]
Het leven in ons land is de afgelopen jaren duurder geworden dan in onze buurlanden. Dat blijkt uit een studie van minister van Economie Kris Peeters (CD&V) die de krant De Tijd kon inkijken. Een grote rol in die sterke inflatie spelen de hoge prijzen voor bellen en surfen en de sterke prijsstijgingen in de horeca. De afgelopen negen jaar steeg de prijs van een restaurant- of cafébezoek met liefst een kwart. Dit jaar kwam daar nog eens 3 procent bij. Horeca Vlaanderen ziet daar twee redenen voor: de inhaalbeweging voor de lonen die al tien jaar geleden werd ingezet en vooral de invoering van de witte kassa. [naar artikel]
Het blijft wachten op definitief groen licht, maar er is een akkoord in de maak over hoe we straks weer op café en restaurant kunnen gaan. Een ding is zeker: het zal er helemaal anders uitzien dan vroeger. De sector hoopt op een heropening op 8 juni, de Nationale Veiligheidsraad hakt pas woensdag de knoop door. [naar artikel]
Vanaf maandag kan je niet langer op café of restaurant zonder een Covid Safe Ticket. De horeca-uitbaters zijn niet tegen die coronapas - “alles beter dan sluiten” - maar breken zich wel het hoofd over hoe ze die moeten controleren. “Ik kan toch niet een hele dag iemand aan de deur zetten?” [naar artikel]
Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]
Vanaf maandag 8 juni mag de horeca de deuren weer openen, met respect voor de coronamaatregelen. Zal uw restaurant of café ook opnieuw klanten ontvangen? Laat het ons weten via onderstaand formulier, dan spelen wij de informatie door aan onze lezers. [naar artikel]
Het Beste Café van Vlaanderen, daar gaan we met Het Nieuwsblad opnieuw naar op zoek. Het gezelligste, meest sfeervolle café, dat met de beste pintjes uit de wijde omtrek of net met originele zelfgemaakte limonades, alles kan. Zo lang jij maar je stem uitbrengt, want een café zonder stemmen, zal het in elk geval zonder ons bier moeten stellen. [naar artikel]
Café Bierpunt in Hasselt moet een maand dicht nadat de politie het afgelopen weekend zag dat het café nog open was om half vijf 's ochtends, lang na het toegestane openingsuur. Ook in juni waren er al problemen. [naar artikel]
De Mange-Tout is niet meer. De sluiting komt onverwacht, want het restaurant was een publiekstrekker van formaat. Buur en eigenaar Luk Hannes van Drankenhandel De Kroon heeft zelf plannen met wat oorspronkelijk café Brouwershuis was. Restaurantuitbater Tomas Waignein voelt zich bedrogen en trekt zich ontgoocheld terug uit de horeca. [naar artikel]
Morgen weten we of we met z’n allen terug op café of restaurant mogen gaan. Uit een onderzoek van Edenred België blijkt dat acht op de tien Belgen van plan is om ook effectief een hapje of drankje te gaan nuttigen zodra de horeca zijn deuren weer opent. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze […] Het bericht Acht op de tien Belgen van plan terug te keren naar café of restaurant bij heropening verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.