Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen"

13/03/2020 - 09:11
"Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kappersfederatie niet opgezet met "chantage" van Horeca Vlaanderen (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen woedend: “Speelbal van politiek non-beleid” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.” [naar artikel]


3. Horeca West-Vlaanderen: "Veel zaken hebben problemen, omdat personeel overloopt naar warenhuisketens" (20/01/2021 - VRT NWS)

Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]


4. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen ontgoocheld: "Geen enkel perspectief voor de horeca" (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


6. Oproep Horeca West-Vlaanderen: "We willen 1 reglement voor alle strandbars" (03/08/2020 - VRT NWS)

Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]


7. Horeca Vlaanderen vraagt per direct "horecanoodfonds" (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen niet tevreden, vraagt extra steun: “Impact wordt zwaarder en zwaarder” (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]


9. Ludo Geurden van Horeca Vlaanderen: "Nieuwe maatregelen slag in het gezicht voor caféuitbaters"  (07/10/2020 - VRT NWS)

Dat cafés vanaf vrijdag om 23 uur moeten sluiten, komt hard aan in de horecasector. Onder andere caféuitbaters uit Hasselt reageren misnoegd. Ook Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, is teleurgesteld door de nieuwe maatregelen. [naar artikel]


10. China neemt "draconische maatregelen" om bevolkingsgroei bij moslimminderheden te beperken (29/06/2020 - VRT NWS)

De Chinese overheid neemt "draconische maatregelen" om de bevolkingsgroei bij Oeigoerse en andere moslimminderheden in het uiterste westen van China te beperken. Dat moet blijken uit een nieuwe studie die bekend is gemaakt door persbureau AP. Tegelijkertijd moedigt ze "etnische Chinezen" aan om meer kinderen te hebben. [naar artikel]


11. Horeca wil niet de dupe worden van stijgende coronacijfers (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


12. Horeca Vlaanderen wil dat rokende klant meer beboet wordt (19/07/2017 - De Redactie)

"Hier roken kan u geld kosten". Met die boodschap wil Horeca Vlaanderen duidelijk maken dat wie rookt in een horecazaak, beboet kan worden. [naar artikel]


13. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]


14. Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht" (05/12/2017 - VRT NWS)

De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]


15. Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]


16. Oost-Vlaamse horeca merkt weinig van het coronavirus: "In Gent werden maar 22 hotelboekingen geannuleerd" (06/03/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen meldt dat één op de drie horecazaken gevolgen voelt van het coronavirus, maar in Oost-Vlaanderen zou dat niet het geval zijn. Zo werden er volgens vzw Gent hotels in de hele maand februari maar 22 hotelboekingen geannuleerd in Gent, vooral van Italiaanse reizigers. [naar artikel]


17. "Laat de huur van horeca- en winkelpanden tijdelijk vallen", vragen Horeca Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen  (20/03/2020 - VRT NWS)

Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen: "Tevreden over versoepeling, want meer dan verwacht" (03/06/2020 - VRT NWS)

De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem". [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]


20. Horeca Vlaanderen: "Uitbreiding flexi-jobs en onbelast bijverdienen doorn in het oog" (29/07/2017 - De Redactie)

De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]


21. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]


22. Vlaanderen telt in 10 jaar tijd een derde minder cafés: "Het dorpscafé van vroeger komt niet meer terug" (22/09/2023 - VRT NWS)

In tien jaar tijd is één op de drie cafés in Vlaanderen verdwenen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers waarover De Standaard bericht. Sommige cafés werden een restaurant, anderen stopten er helemaal mee. "Het dorpscafé van vroeger zien we sneller gaan dan ons lief is", reageert Sandra Timmerman, voorzitter van Horeca Vlaanderen Brugge. [naar artikel]


23. Voorzitter Horeca Vlaanderen: “Het is tijd voor nieuwe namen aan de top” (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

“We zijn aan vernieuwing toe aan de top”. Dat zegt Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, in een reactie op de vaststelling dat er... [naar artikel]


24. "Witte kassa leidt tot prijsstijgingen in de horeca" (02/08/2016 - De Redactie)

Volgens Horeca Vlaanderen zijn de gestegen prijzen in de sector vooral het gevolg van de invoering van de witte kassa. Eerder op de dag had minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de telecomsector en de horeca met de vinger gewezen voor de stijgende inflatie. [naar artikel]


25. "Hier roken kan u geld kosten": horeca is boetes door rokende klanten beu (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Hier roken kan u geld kosten". Met die affichecampagne wil Horeca Vlaanderen de consument erop wijzen dat wie rookt in een horecazaak, beboet [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!