Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpse chef (26) kookt Frans in Londens toprestaurant: “Terwijl ik net wou terugkeren naar Antwerpen”

14/03/2020 - 05:06
"Wie dit weekend per se bij een Antwerpse chef wil gaan eten, moet de Eurostar naar Londen nemen. De jonge Victor Avonds is sinds enkele weken de chef van Frenchie Covent Garden, het Londense filiaal van de Franse sterrenchef Grégory Marchand. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef Nicolas van Eyckerhof in Bornem kookt wedstrijd van zijn leven, zes dagen nadat hij vader werd van Georges: “Wat een week heb ik achter de rug” (02/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Op de CERIA Campus in Anderlecht is maandag de finale georganiseerd van de prestigieuze wedstrijd Eerste Kok van België. Nicolas Mylle, souschef van toprestaurant Eyckerhof in Bornem, probeerde na maanden trainen de jury met onder andere Peter Goossens te overtuigen van zijn gerechten. Nicolas’ familie kwam ook naar Brussel afgezakt om hem te steunen na een intense week, want de chef werd amper zes dagen geleden papa. Uiteindelijk belandde hij op een zucht van de winnaar, op de tweede plaats. [naar artikel]


2. Van vluchteling tot chef-kok in Antwerpen: Hashmath kookt elke dag 400 maaltijden voor buurtrestaurants (24/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Ook de keukens van de buurtrestaurants van Sense in Antwerpen draaien volop op afhaalmenu’s. De komende tien dagen zijn dat feestelijke maaltijden, daarvoor hebben sponsors gezorgd. Voor chef-kok Hashmath, die hier in 2008 als vluchteling belandde, is het dus alle hens aan dek. [naar artikel]


3. Limburgs toprestaurant verhuist naar Antwerpen: “Vijf mooie jaren beleefd hier” (13/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Op tweede kerstdag sluit restaurant Blanc By Aytems, goed voor 14 op 20 in Gault&Millau, in Sint-Truiden de deuren. Chef Ayt Erdogan (49) trekt met zijn familie naar Antwerpen om zijn werk voort te zetten. “We zoeken de grootstad op. Daar heb je zeker door de week meer potentiële klanten.” [naar artikel]


4. Frans Timmermans wil terugkeren naar Nederlandse politiek als lijsttrekker PvdA/GroenLinks (20/07/2023 - VRT NWS)

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans (62) wil terugkeren naar de nationale politiek in Nederland. Hij stelt zich kandidaat om de nieuwe lijsttrekker van coalitiepartij PvdA en GroenLinks te worden. Timmermans verliet in 2014 de Nederlandse politiek om Eurocommissaris te worden, maar wil nu dus terugkeren. De partijen moeten zijn kandidatuur wel nog goedkeuren. [naar artikel]


5. Vegan chef kookt met wilde planten: “Ook in de natuur rond de stad vind je veel eetbaars” (14/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

Lily Joan Roberts zet graag groenten, kruiden en wilde planten centraal op het menu. En dat doet ze zowel in tapasrestaurant Bar d’Henri als met Relish, de verzamelnaam voor haar projecten rond voeding. De Antwerpse met Britse roots deed ervaring op bij verscheidene chef-koks in de hele wereld. Ze nam ons mee naar het Noordkasteel op zoek naar een schotel vol lekkers uit de wilde natuur en bereidde er een heerlijke lunch mee. [naar artikel]


6. Victor Avonds is de Antwerpse genomineerde voor Lady Chef of the year: “Mijn afwasser krijgt vaak de complimenten omdat ze denken dat hij de chef is” (29/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Haar naam doet vermoeden dat er een grote vergissing is gebeurd bij de selectie van Lady Chef of the year. Maar toeval is het alleszins niet dat de Antwerpse Victor Avonds (29) bij de laatste vijf genomineerden van de wedstrijd zit. Ze kreeg voor haar zaak Victor op de Sint-Paulusplaats in Antwerpen al veel goede kritieken en overtuigde nu ook de jury van Lady Chef of the year. Ook al maakt ze naar eigen zeggen eten dat ideaal is voor na een kater en wordt ze al eens aanzien als het hulpje van de chef. [naar artikel]


7. Waarom moet je zout toevoegen aan je kookwater? En doe je dat dan tijdens of voor dat het water kookt? (12/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water voor je er pasta of rijst in kookt. Maar wanneer moet je dat doen? Welke meerwaarde heeft het tijdens het koken? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]


8. Restaurant Signatuur begint tweede leven in Antwerpse Volkstraat (03/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Signatuur verhuist naar het Antwerpse Zuid. De voorbije jaren deed de zaak het goed in Hoogstraten, maar nu zetten chef Bart Gils en zijn partner sommelier Sally Lauwers hun verhaal verder in Antwerpen. “Hier kunnen we de handrem loslaten”, zegt chef Bart. [naar artikel]


9. De heetste chef van Nederland kookt net over de grens in Thorn (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Eigenlijk is hij niet eens zo’n ‘pittige’ eter. Desondanks won Martijn Jansen (38) uit Thorn onlangs de kookwedstrijd van pepersausfabrikant Tabasco en mag hij zich nu Hottest Chef 2020 noemen. [naar artikel]


10. Bekende Japanse chef die al 36 jaar kookt op de Ossenmarkt gaat met pensioen: “Wat een fantastische klanten heb ik hier toch gehad” (18/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

De laatste sashimi, de laatste sushi, de laatste sake. Op het einde van de maand sluit chef Kenji Kurasawa (67) definitief de deuren van zijn Japans restaurant Yamayu Santatsu. Daarmee wordt een punt gezet achter de zaak die 36 jaar geleden de authentieke Japanse keuken op de kaart zette in Antwerpen. [naar artikel]


11. VIDEO. Lommelaar kookt naakt voor Jani (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Vroeger was Jamie Oliver ‘The Naked Chef’, maar die titel moest je niet al te letterlijk nemen. Anno 2017 heeft Limburg echter wel een echte naakte kok. De Lommelse Henny Seroeyen kookt namelijk naakt voor Jani Kazaltzis. [naar artikel]


12. ‘Stadskookboek’ verklapt keukengeheimen van chef-koks: “Antwerpen zit in ons hart en onze nieren” (12/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Voor het gloednieuwe Stadskookboek Antwerpen gaan auteurs Marlies Beckers en Marie Monsieur op reis in eigen stad. Ze interviewen chefs, voelen de culinaire polsslag van stadswijken en verklappen de keukengeheimen van Antwerpse chef-koks en hun typische gerechten. [naar artikel]


13. Dágny Rós, de Ijslandse chef-kok die in 2020 op de grenzen van haar lichaam botste (03/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Gevraagd naar de bepalende factor voor 2020 antwoordt chef-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir: ‘Mijn gezondheid’. Gevraagd naar haar grote doel voor 2021 volgt hetzelfde antwoord. Blijkt dat de immer goedlachse Ijslandse chef al ruim vier jaar op een leeglopend campingvuurtje kookt en al zeven keer serieus ziek is geweest, met onder meer twee keer klierkoorts en de ziekte van Lyme. [naar artikel]


14. Puur Personal Cooking: deze kok kookt en dient zelf ook op (10/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

In een verre hoek van het Zuid heeft chef-kok Steven De Smedt restaurant Puur Personal Cooking. Dat wil gewoon zeggen dat hij zijn pure en seizoensgebonden gerechten zelf kookt en zelf opdient met de hulp van een gezellig fornuis. [naar artikel]


15. Gert De Mangeleer (chef Hertog Jan): 'Ik ben al 15 jaar moe' (13/01/2018 - Knack)

Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]


16. ‘Jonge chef van het jaar’ David Grosdent (34) leerde zijn vrouw Inès in de keuken kennen: “Het was een coup de foudre, zoals in de films” (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse ‘Jonge chef van het jaar’ is een Waal, die het Luikse platteland inruilde voor het West-Vlaamse om er samen met de liefde van zijn leven een toprestaurant uit de grond te stampen. “24 uur op 24 samenzijn en samenwerken is niet altijd makkelijk. Maar onze privédiscussies nemen we niet mee naar onze zaak.” [naar artikel]


17. HLN-chef Piet Huysentruyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afrika: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. [naar artikel]


18. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


19. Toprestaurant Bruneau sluit de deuren (29/07/2017 - De Tijd)

15:34 De Brusselse chef Jean-Pierre Bruneau gaat in januari met pensioen. Dat betekent het einde van zijn restaurant. [naar artikel]


20. Hier kookt een échte chef (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. “Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen.” [naar artikel]


21. Aan tafel bij de chef-kok thuis: 4 x huiskamerrestaurants in Antwerpen (05/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Huiskamerrestaurants: de naam spreekt voor zich. Alsof je in je eigen eetkamer zit, op je gemak, staat je maar één ding doen en dat is genieten. Deze Antwerpse chef-koks stellen hun huis open. [naar artikel]


22. Polanski wil naar VS terugkeren om punt te zetten achter verkrachtingszaak (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

De 83-jarige Frans-Poolse cineast Roman Polanski wil naar de Verenigde Staten terugkeren om een definitief punt te zetten achter de [naar artikel]


23. Sterrenchef Johan Segers: 'Ik wil nog met een formule 1-wagen rijden' (13/09/2023 - De Tijd)

14:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster, langer dan alle andere restaurants in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]


24. Deze topchef kookt op beats (22/07/2017 - De Morgen)

Tomorrowland is méér dan alleen een sprookjesachtig dancefestival. Want ook voor de fijnproever valt er heel wat te ontdekken. In B-Eat combineren ze het beste van die twee werelden. Terwijl een topdj het beste van zichzelf geeft, kookt een sterrenchef uit Las Vegas gastronomisch lekker voor het dansende publiek. [naar artikel]


25. Van fabrieksarbeider tot selfmade chef (05/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

In navolging van zijn grote voorbeeld Viki Geunes, sterrenchef van ’t Zilte, is ook de chef van U Eat, het restaurant van het hotel U Sleep, een selfmade kok. Tien jaar geleden was hij nog fabrieksarbeider. Nu kookt hij in wat Viki Geunes en hijzelf omschrijven als een vakantieplek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!