Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]
Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
De horecazaken in ons land zullen minstens vier weken de deuren moeten sluiten. Dat is beslist op het Overlegcomité vrijdagmiddag. De maatregel gaat maandag in en zou na twee weken geëvalueerd worden. Horeca Vlaanderen, NSZ en Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, betreuren die beslissing. “Dit is voor veel horeca-uitbaters de doodsteek”, klinkt het unaniem. [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]
De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]
Zaterdag mochten de horeca-uitbaters hun terrassen openen. Voor veel klanten was het een kans om weer van de vrijheid te proeven. Vier lessen uit de herstart van de horeca. [naar artikel]
Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, zo blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij haar... [naar artikel]
Drie jaar geleden moest de horeca noodgedwongen op slot. Een maatregel die het oprukkende coronavirus moest tegenhouden. De sector vreesde voor een economisch bloedbad, maar de cijfers vandaag bewijzen het tegendeel. [naar artikel]
Op de Grote Markt van Sint-Truiden zijn momenteel misschien vier zaken gesloten, maar dat is een samenloop van omstandigheden, zo zeggen de andere horeca-uitbaters. “Er is helemaal geen sprake van een leegloop”, klinkt het in koor. [naar artikel]
Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt. [naar artikel]
Alles moest op. Want wie weet voor hoe lang de horeca nu op slot moet? Dus organiseerden cafés gisterenavond in allerijl nog ‘lockdownparty’s’ voor de horeca drie weken dicht gaat. De sfeer was uitgelaten, maar de kritiek scherp. ‘Hiermee schieten cafés en restaurants zichzelf in de voet’, meent viroloog Marc Van Ranst. [naar artikel]
Slecht nieuws in het VIER-programma Ja, chef! dinsdagavond. Al het personeel krijgt te horen dat de horeca vier weken dicht moet omwille van coronamaatregelen en dat komt hard aan. “Wij werken er zo hard voor”, klinkt het emotioneel. Na alle extra inspanningen en investeringen zit er niks anders op dan de deuren te sluiten. [naar artikel]
11 horeca-uitbaters aan de Westkust zijn de afgelopen week het slachtoffer geworden van een wisseltruc. De politie verdenkt twee vrouwen en een man die waarschijnlijk een bende vormen. Ze zouden Frans spreken en brengen hun slachtoffers in de war. [naar artikel]
Heel wat Limburgse horeca-uitbaters twijfelen nog of ze al dan niet een groot scherm plaatsen tijdens het WK voetbal. Binnen een kleine maand start het Wereldkampioenschap in Quatar met onze Rode Duivels. De stijgende energieprijzen en de onzekere weersomstandigheden houden horeca-uitbaters tegen om een groot evenement te organiseren. Maar ook de sfeer bij de supporters zit er nog niet echt in, in tegenstelling tot de vorige edities die plaatsvonden in de zomer, zo klinkt het bij de uitbater van café Gerechtshof in Tongeren. [naar artikel]
De Truiense horeca-uitbaters staan te popelen om hun gasten opnieuw op een veilige manier te ontvangen en in de watten te leggen. Het stadsbestuur wil hen hierbij maximaal ondersteunen en geeft de uitbaters bij de heropstart opnieuw de gelegenheid om tot en met 31 oktober 2021 hun terraszone uit te breiden [naar artikel]
Het nieuws van de toekomstige verhuizing van het Havencentrum Lillo wordt slecht onthaald in het polderdorp. De horeca-uitbaters noemen het de zoveelste ‘aanslag’ van de overheid. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.