De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]
FedCaf, de federatie van Belgische cafés, lanceert een nieuw initiatief om de horeca te steunen: wie twee consumpties betaalt, kan er zelf voor... [naar artikel]
Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden... [naar artikel]
Volgens een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen is 34 procent van de horecazaken geopend, een beperkte terugval in vergelijking met 2019 toen dat 36 procent was. ‘De beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur, maken het quasi onmogelijk om rendabel te ondernemen voor hen’, zegt Matthias De Caluwe, ceo van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een... [naar artikel]
Maar de helft van de horecazaken in West-Vlaanderen ziet het zitten om meteen weer open te gaan. De Nationale Veiligheidsraad zal vandaag vermoedelijk aankondigen dat de horeca op 8 juni mag heropstarten. "Maar de voorwaarden zijn voor veel uitbaters te streng", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]
De digitale cafés van Alken-Maes, AB InBev en #horecacomeback hebben samen bijna 2 miljoen opgehaald. Klanten betaalden via Café Solidair... [naar artikel]
Het aantal horecazaken in België is de laatste drie jaar met ruim vijf procent gestegen. Net voor corona losbarstte, telde ons land zo'n 60.000 horecazaken. Intussen zijn dat er bijna 3.500 meer. "De stijging is het bewijs dat het steunpakket voor de horeca gewerkt heeft", zegt Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen stelt voor om het systeem van de witte kassa uit te breiden naar alle horecazaken, van bruine kroeg tot voetbalcafetaria. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In ruil vraagt de beroepsvereniging aan de politiek extra steunmaatregelen bij de stijgende prijzen en het personeelstekort, zoals een btw-verlaging op niet-alcoholische dranken. [naar artikel]
Precies een jaar na de start van de eerste lockdown lieten horecazaken in heel Vlaanderen zaterdagavond tussen 19 en 20u even hun lichtjes branden. Zo ook op de Vismarkt in Mechelen, waar de uitbaters het bezoek kregen van Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Wie drank of eten afhaalt bij de Tongerse horeca, maakt vanaf 15 maart elke week kans op het winnen van 25 euro aan ambi.kadobonnen. [naar artikel]
At last. De horeca heeft van de regering een steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.” [naar artikel]
Nu de horecazaken al enkele maanden de deuren gesloten moeten houden, zitten vele café’s en restaurants helaas in de problemen. In een filmpje roepen BV’s op om de locale horeca te steunen. Dat kan je doen door dit jaar een culinaire cadeaubon onder de kerstboom te leggen. [naar artikel]
De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem". [naar artikel]
Sinds de laatste verstrenging van de coronamaatregelen, zien de horecazaken in Vlaanderen de reserveringen van grotere groepen mensen massaal geannuleerd worden. Dat zegt Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. Hij herhaalt ook zijn oproep voor steunmaatregelen voor de sector. [naar artikel]
Op 8 mei zouden de terrassen, als alles meevalt, open mogen gaan. Maar dat zal niet zonder maatregelen gebeuren. En als het van de experten afhangt, zullen horecazaken al om 20 uur de deuren moeten sluiten. “De opening van de horeca mag geen vergiftigd geschenk worden”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het Overlegcomité bevestigt vandaag wellicht dat horecazaken vanaf woensdag 9 juni ook binnen mogen opengaan. Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, vraagt dat die binnenruimtes dan net als de terrassen tot 23.30u mogen open zijn. Hij wil ook een duidelijk plan voor versoepelingen in de rest van de zomer. [naar artikel]
Horecazaken blijken erg vaak niet in orde te zijn met de witte kassa. Bij 4.835 controles werden er in zeven op de tien gevallen problemen vastgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag. Meestal werd de kassa niet correct gebruikt, soms was ze wel aanwezig maar niet geïnstalleerd en in 1 procent van de zaken stond […] [naar artikel]
In Berlare gaan de lokale horeca-uitbaters allemaal samen naar de beslissing van de Veiligheidsraad kijken. “Zo kunnen we elkaar steunen en samen creatieve oplossingen bedenken om open te gaan”, klinkt het. De Veiligheidsraad maakt deze middag een beslissing over de versoepeling van de coronaregels en ook de opening van horecazaken staat op de agenda. [naar artikel]
De horeca is honderd dagen dicht, en volgens een enquête van Horeca Vlaanderen staat het water veel uitbaters ver boven de lippen. Als er niets verandert, vreest 36 procent dat ze binnen twee maanden de boeken moeten sluiten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.