Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
18:44 uur

Zo zal online examen verlopen bij Thomas More hogeschool: webcam ziet of je spiekt

Gazet van Antwerpen

06/04/2020 - 08:53

Veel studenten van de Thomas More hogeschool moeten in april en mei mondelinge en schriftelijke examens van thuis uit afleggen. Een webcam controleert of de studenten niet spieken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'In een aula heb je meer kans op spieken dan bij een webcam-examen' (26/04/2018 - De Standaard)
  Als de KU Leuven straks online-examens gaat afnemen, zal dat naar alle waarschijnlijkheid gebeuren via het onlineplatform Proctor, dat nu ook al door de Vives-hogescholen wordt gebruikt. Hoe gaat zo'n examen op afstand in zijn werk en wat zijn de voor- en nadelen?
  [naar artikel]
 2. 'In een aula heb je meer kans op spieken dan bij een webcam-examen' (26/04/2018 - De Standaard)
  Als de KU Leuven straks online-examens gaat afnemen, zal dat naar alle waarschijnlijkheid gebeuren via het onlineplatform Proctor, dat nu ook al door De Vives-hogescholen wordt gebruikt. Hoe gaat zo'n examen op afstand in zijn werk en wat zijn de voor en nadelen ervan?
  [naar artikel]
 3. Meer tijd voor examen en prikkelarme boxen: Hogeschool Odisee komt studenten met stress en concentratieproblemen tegemoet (16/01/2020 - VRT NWS)
  Meer tijd om een examen af te leggen. Prikkelarme boxen voor studenten met concentratieproblemen. Een rekenmachine gebruiken of iets eten en drinken. Hogeschool Odisee laat het voortaan allemaal toe, om studenten minder stress te bezorgen tijdens het examen. "Al is het niet de bedoeling dat het voor iedereen nodig is."
  [naar artikel]
 4. UAntwerpen verklaart examen nietig na klachten studenten (07/02/2020 - De Morgen)
  Aan de Universiteit Antwerpen is een examen - en dat is uitzonderlijk - nietig verklaard omdat het niet volgens de regels is verlopen. Studenten hadden zich voorbereid op een examen met een combinatie van open vragen én multiplechoicevragen. Het examen bleek énkel multiplechoicevragen te bevatten. Bovendien gingen sommige vragen over leerstof die niet gekend moest zijn.
  [naar artikel]
 5. Brandalarm gaat af tijdens examens AP Hogeschool: “Studenten kiezen zelf of ze test opnieuw doen” (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het kon bijna niet op een slechter moment gebeuren: afgelopen vrijdag midden in een examen-namiddag ging het brandalarm af op de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. De tweehonderdtal getroffen studenten mogen nu zelf kiezen of ze hun examen opnieuw doen.
  [naar artikel]
 6. Les aan Antwerpse hogeschool loopt uit de hand: docent legt studenten klimaatcontract voor dat examen vervangt (26/09/2019 - De Morgen)
  Een docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is met ziekteverlof gestuurd nadat zijn les vrijdag compleet uit de hand was gelopen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De man riep zijn studenten op tot een verregaand engagement voor het klimaat, wat meteen ook hun examen zou vervangen. Het opleidingshoofd greep nog tijdens de erg tumultueuze les in.
  [naar artikel]
 7. Peking rolt het sociale kredietsysteem uit: 'Zonder score kun je straks niets meer' (27/07/2018 - Knack)
  Als je bloed geeft, krijg je extra punten, maar als je spiekt op je examen gaat je score omlaag. Met de invoering van een individuele kredietscore wil de Communistische Partij van de Chinezen betere burgers maken.
  [naar artikel]
 8. Succes nieuwe lessenreeks islam verrast Thomas More hogeschool (04/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Thomas More hogeschool is gisteren op de campus Turnhout een lessenreeks rond de islam van start gegaan. Er moesten banken en stoelen bij geplaatst worden om alle vijfendertig leerlingen een plaatsje te bieden.
  [naar artikel]
 9. Onderzoek naar fraude met examen bij luchtverkeersleider Skeyes (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Federaal minister van Mobiliteit François Bellot laat onderzoeken of een examen voor kandidaat-luchtverkeersleiders bij Skeyes correct verlopen is. Een mondeling examen van januari werd ongeldig verklaard en mocht worden overgedaan. Volgens de Gilde van Luchtverkeersleiders omdat de zoon van een directielid niet geslaagd was, volgens Skeyes omdat de procedure niet gevolgd was, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
  [naar artikel]
 10. Onderzoek naar fraude met examen bij luchtverkeersleider Skeyes (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Federaal minister van Mobiliteit François Bellot laat onderzoeken of een examen voor kandidaat-luchtverkeersleiders bij Skeyes correct verlopen is. Een mondeling examen van januari werd ongeldig verklaard en mocht worden overgedaan. Volgens de Gilde van Luchtverkeersleiders omdat de zoon van een directielid niet geslaagd was, volgens Skeyes omdat de procedure niet gevolgd was, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
  [naar artikel]
 11. Thomas More hogeschool geëvacueerd door een gaslek (18/10/2017 - VRT NWS)
  In het centrum van Antwerpen zijn duizend studenten van de Thomas More Hogeschool geevacueerd door een gaslek in de buurt. Enkele woningen zijn ontruimd, en een aantal straten afgesloten voor het verkeer.
  [naar artikel]
 12. Na online psychotherapie nu ook kinesitherapie via de webcam (07/04/2020 - VRT NWS)
  Steeds meer zelfstandigen zoeken naar een manier om toch aan het werk te blijven. Ook kinesisten bieden nu online therapie aan. Al kunnen niet alle behandelingen vanop afstand gebeuren.
  [naar artikel]
 13. Op kot vlak bij de Paardenmarkt en vandaag examen? Speciale regeling is mogelijk (16/01/2018 - VRT NWS)
  De UAntwerpen en de AP Hogeschool nemen maatregelen voor de studenten die vlak bij de Paardenmarkt op kot zitten. Zo wordt er psychologische opvang voorzien en kunnen studenten die vandaag examen hebben, een regeling op maat aanvragen. 
  [naar artikel]
 14. Nieuw: haal je master aan de hogeschool (14/12/2017 - De Morgen)
  De Nederlandse hogeschool Fontys biedt in Wetteren een onderwijsmaster aan. Opmerkelijk, want Vlaamse hogescholen mogen geen masters organiseren. 'Dit ondergraaft onze positie', zegt Machteld Verbruggen, directeur van Thomas More.
  [naar artikel]
 15. Nieuw: haal je master aan de hogeschool (12/04/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse hogeschool Fontys biedt in Wetteren een onderwijsmaster aan. Opmerkelijk, want Vlaamse hogescholen mogen geen masters organiseren. 'Dit ondergraaft onze positie', zegt Machteld Verbruggen, directeur van Thomas More.
  [naar artikel]
 16. Studenten PXL leggen examen af in open lucht: “Rustige omgeving, maar wel al muggenbeten” (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eind juni, dat betekent voor bijna alle studenten examens. Zo ook voor de studenten groenmanagement aan de hogeschool PXL, al zijn de examens deze keer net iets specialer. Ze krijgen namelijk de mogelijkheid om hun examen in open lucht af te leggen.
  [naar artikel]
 17. Vrouw ziet zelfmoord van ex-vriend via webcam (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Uitzonderlijk: examen aan Universiteit Antwerpen nietig verklaard (06/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een examen dat masterstudenten revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen afgelopen examenperiode hebben afgelegd, is nietig verklaard omdat het niet volgens de regels is verlopen. “De studenten hebben het gelijk aan hun kant”, zegt woordvoerder Peter De Meyer. De maatregel is zeer uitzonderlijk.
  [naar artikel]
 19. Bij de stad werken? Examen zit al in je mailbox (07/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zowat tweehonderd sollicitanten bij de stad Brugge hebben een examen voor administratief medewerker ontvangen... in hun mailbox. Brugge is de eerste Vlaamse stad die online examens afneemt. “Voordien moesten we daarvoor de stadshallen reserveren”, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Zou u slagen voor de Grote Verkeerstoets? Test het hier (10/05/2019 - VRT NWS)
  Ook dit jaar hebben meer dan 1.400 Vlaamse scholen deelgenomen aan de Grote Verkeerstoets, een online examen waarmee leerlingen uit het vijfde leerjaar hun kennis van de verkeersregels testten. Het examen bestaat uit 25 vragen. De leerlingen moesten er minstens 17 juist hebben om te slagen. We hebben voor u tien vragen geselecteerd uit het examen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Om te slagen, moet u een 6,8/10 halen. Ga dus best voor een 7/10.
  [naar artikel]
 21. PXL-Catering schenkt overschot voedingswaren aan Vincentius Genk (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool PXL sloot gisteren preventief de deuren en het onderwijs gaat ondertussen online door. “Onze hogeschool, die al sinds 2001 bekend staat als “de hogeschool met de laptop”, heeft hiervoor de technische middelen, expertise en knowhow opgebouwd in de laatste twee decennia en die zetten we nu in om onze studenten vanop afstand – en dus zo veilig mogelijk – onderwijs te blijven bieden”, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.
  [naar artikel]
 22. Raad van State schorst vergelijkend examen arts en tandarts (12/08/2016 - De Redactie)
  Dit keer gaat het om het examen dat de universiteit van Luik georganiseerd had, twee weken werd het examen van de universiteit van Namen al geschorst.
  [naar artikel]
 23. Hogeschool staat stil bij ‘overlijden’ van zomervakantie (31/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het einde van de zomervakantie is vaak een teleurstellend gebeuren voor veel jongeren. Dat weet ook het departement Toegepaste Informatica van de Thomas More-hogeschool in Geel. Met een briljant ‘overlijdensbericht’ wordt er afscheid genomen van twee maanden deugddoend nietsdoen.
  [naar artikel]
 24. Ouders via webcam in contact met prematuurtje in UZ Brussel (14/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ouders van een te vroeg geboren kindje in het UZ Brussel kunnen via een webcam contact houden met hun kleine spruit in de couveuse. Als eerste ziekenhuis in België heeft het UZ Brussel een webcam geplaatst op elk bedje van de dienst Neonatologie. Dat moet het contact verzekeren tijdens periodes dat de ouders niet in het ziekenhuis zijn. Dat meldt het UZ Brussel in een persbericht.
  [naar artikel]
 25. Docent aan studenten: “Laat Bart De Wever de klimaat-noodtoestand uitroepen en haal 20/20 op examen” (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is in ziekteverlof nadat het opleidingshoofd vorige week heeft moeten ingrijpen tijdens zijn les. Hij riep studenten op om klimaatacties te ondernemen en het Antwerpse stadsbestuur onder druk te zetten, en wilde hen daartoe een contract laten tekenen. Hun engagement zou ineens ook het examen vervangen. “Ik dacht dat het een grap was”, getuigt een studente, “maar hij ging almaar harder roepen. Het was choquerend.”
  [naar artikel]
 26. Merendeel Belgen verkiest persoonlijk contact met arts in plaats van advies via webcam (15/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee op de drie Belgen verkiezen nog steeds het persoonlijk contact met hun huisarts in plaats van advies via webcam. Slechts 37 procent van de Belgen staat open voor een medische behandeling via de webcam. Hiermee hinkt ons land achterop op Europees niveau. Dat blijkt uit een internationale gezondheidsstudie uitgevoerd in negen Europese landen.
  [naar artikel]
 27. KU Leuven gaat online examens afnemen (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aan de KU Leuven zullen studenten in de toekomst online examens kunnen afleggen. Ook toetsen voor de webcam zijn een optie, zo meldt de ploeg van rector Luc Sels in een nieuw strategisch plan dat De Morgen in handen kreeg. In een eerste fase trekt de universiteit daar zowat 400.000 euro voor uit.
  [naar artikel]
 28. KU Leuven gaat online examens afnemen (26/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de KU Leuven zullen studenten in de toekomst online examens kunnen afleggen. Ook toetsen voor de webcam zijn een optie, zo meldt de ploeg van rector Luc Sels in een nieuw strategisch plan dat De Morgen in handen kreeg. In een eerste fase trekt de universiteit daar zowat 400.000 euro voor uit.
  [naar artikel]
 29. KU Leuven gaat online examens afnemen (26/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Aan de KU Leuven zullen studenten in de toekomst online examens kunnen afleggen. Ook toetsen voor de webcam zijn een optie, zo meldt de ploeg van rector Luc Sels in een nieuw strategisch plan dat De Morgen in handen kreeg. In een eerste fase trekt de universiteit daar zowat 400.000 euro voor uit.
  [naar artikel]
 30. ‘Webcam helpt echt om los te laten’ (14/06/2018 - De Standaard)
  Ouders van te vroeg geboren kindjes kunnen in het UZ Brussel via een webcam contact houden met hun baby in de couveuse. ‘Vooral ’s avonds voor het slapengaan is het echt belangrijk.’
  [naar artikel]
 31. Veel ontevredenheid, maar 64% ouders wil zijn schoolkinderen wel online aanmelden (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna de helft van de ouders die hun zoon of dochter via het online aanmeldingssysteem Meld je Aan Secundair hebben aangemeld, is ontevreden over hoe het dit jaar verlopen is. Toch is 64% van de Antwerpse ouders voorstander van online aanmelden. Dat blijkt uit de ouderevaluatie van MJA.
  [naar artikel]
 32. ‘Webcam helpt om gepieker over je baby los te laten’ (14/06/2018 - De Standaard)
  Ouders van te vroeg geboren kindjes kunnen in het UZ Brussel via een webcam contact houden met hun baby in de couveuse. ‘Vooral ’s avonds voor het slapengaan is het echt belangrijk.’
  [naar artikel]
 33. 25-jarige schuldig aan verkrachting via webcam (25/09/2018 - De Standaard)
  In Brussel is een jongeman schuldig bevonden aan verkrachting van een meisje op afstand. Hij dwong haar tot seksuele bevrediging via een webcam op Facebook.
  [naar artikel]
 34. 25-jarige schuldig aan verkrachting via webcam (25/09/2018 - De Standaard)
  In Brussel is een jongeman schuldig bevonden aan verkrachting van een meisje op afstand. Hij dwong haar tot seksuele bevrediging via een webcam op Facebook.
  [naar artikel]
 35. Met de webcam naar de baby kijken in de couveuse (14/06/2018 - De Standaard)
  Ouders van een te vroeg geboren kindje in het UZ Brussel kunnen via een webcam contact houden met hun baby in de couveuse. Een primeur in België.
  [naar artikel]
 36. Met de webcam naar de baby kijken in de couveuse (14/06/2018 - De Standaard)
  Ouders van een te vroeg geboren kindje in het UZ Brussel kunnen via een webcam contact houden met hun baby in de couveuse. Een primeur in België.
  [naar artikel]
 37. Nederlander misbruikte via webcam 400 kinderen (29/03/2019 - De Morgen)
  Een man van 40 uit Amsterdam zou via een webcam zo'n 400 kinderen hebben misbruikt. Onder hen ook zeker één Belgisch kind, zegt Evert Boerstra van het openbaar ministerie in Amsterdam.
  [naar artikel]
 38. Thomas More wil oude serres slopen en vernieuwen (08/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hogeschool Thomas More in Geel wil de verouderde serres slopen en er nieuwe moderne infrastructuur in de plaats zetten. Die krijgen dezelfde oppervlakte, maar met minder teeltruimte.
  [naar artikel]
 39. Oudste nog werkende webcam ter wereld van ondergang gered (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De oudste nog werkende webcam, de FogCam, gaat toch niet offline. De Universiteit van San Francisco, waar de camera staat, heeft besloten dat het...
  [naar artikel]
 40. Antwerps docent wil studenten klimaatcontract laten tekenen dat examen vervangt (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is met ziekteverlof gestuurd nadat zijn les vrijdag compleet uit de hand was...
  [naar artikel]
 41. Weet u wat uw kind online uitspookt? (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ouders hebben weinig zicht op het online risicogedrag van hun kinderen. Dat blijkt uit onderzoek door de Odisee Hogeschool en de Universiteit Antwerpen. De Gezinsbond en Child Focus lanceren daarom een nieuw vormingspakket voor ouders.
  [naar artikel]
 42. 'Als je de stilte ziet' van Thomas Verbogt: over de tragiek van het onbetrouwbare geheugen (07/03/2020 - Knack)
  Met Als je de stilte ziet heeft Thomas Verbogt een boek geschreven over een man wiens hele leven getekend wordt door een voorval uit zijn jeugd en die uiteindelijk inziet dat hij fout was.
  [naar artikel]
 43. Gents gedragsonderzoek via webcam haalt 3 miljoen op (14/04/2020 - De Tijd)
  01:00 Het Gentse Eyesee verhoogt zijn kapitaal met 3 miljoen euro. Het doet aan digitaal gedragsonderzoek met behulp van onder meer 'eyetracking' via de webcam. Het optimaliseert zo reclame, webshops en web...
  [naar artikel]
 44. Examen inkijken vlak voor evacuatie? Geen nieuwe vragen (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is een campus van Hogeschool Gent vanmiddag ontruimd. Rond 13.30 uur trad het brandalarm op campus Ledeganck in werking. Op dat moment
  [naar artikel]
 45. Van manillen tot kwissen: 15 spelletjes om samen online te spelen (02/04/2020 - VRT NWS)
  Samen met vrienden manillen of Kolonisten van Catan spelen, is in deze coronatijden geen optie meer, daar had je je mogelijk al bij neergelegd. Maar niets is minder waar: zoals je kan bijkletsen met familie en vrienden via de webcam (de camera van je computer of smartphone), zo kan je ook online spelletjes spelen met elkaar. In het overzicht hieronder vind je misschien je gading.
  [naar artikel]
 46. Jongen (16) heeft USB-stick van docent hogeschool op zak (30/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft woensdagavond een zestienjarige jongen opgepakt. De jongeman had een USB-stick van een docent aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen op zak.
  [naar artikel]
 47. Studenten Thomas More lanceren eigen frisbee (06/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Studenten van de opleiding Sport en Bewegen van de hogeschool Thomas More in Turnhout lanceerden dinsdagmiddag een frisbee met een eigen logo van de sportcampus.
  [naar artikel]
 48. Ouders hebben geen flauw idee wat hun kinderen online uitvoeren (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ouders hebben weinig zicht op het online risicogedrag van hun kinderen. Dat blijkt uit onderzoek door de Odisee Hogeschool en de Universiteit
  [naar artikel]
 49. Een op de vier tienermeisjes wordt online gepest (01/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een kwart van de meisjes tussen 13 en 18 jaar is al slachtoffer geworden van cyberpesten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Brusselse hogeschool Odisee in samenwerking met Universiteit Antwerpen. Voor het eerst werden zowel jongeren als hun vaders en moeders gezamenlijk bevraagd rond online veiligheid.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.