Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
20:39 uur

Limburgse dokters op huisbezoek bij coronapatiënten

Het Belang van Limburg

09/04/2020 - 14:25

In Genk, Oudsbergen en Bree gaan artsen op huisbezoek bij mogelijk besmette patiënten. Dat is een opmerkelijk initiatief van de betrokken huisartsenkringen. De geneesheren zagen patiënten in de kou staan. Telefonische diagnoses zijn niet altijd correct. Twintig procent van de Covid-19 patiënten sterft thuis. Ook de nazorg voor genezen Limburgers is belangrijk. Zij moeten vaak nog zuurstof krijgen aan huis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dokters vragen voorbehouden parkeerplaatsen (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna de helft van de dokters op huisbezoek heeft vaak moeite om een parkeerplaats te vinden, wat tot heel wat tijdverlies leidt. De Belgische...
  [naar artikel]
 2. 63 Limburgse coronapatiënten op één dag uit ziekenhuis: een record sinds de start van de crisis (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op één dag tijd hebben 63 Limburgse coronapatiënten het ziekenhuis mogen verlaten. Dat is een record sinds de uitbraak van de crisis. Er stierven in de Limburgse ziekenhuizen wel opnieuw zes coronapatiënten, wat het totaal op 180 brengt.
  [naar artikel]
 3. Nieuw: op huisbezoek om kandidaten voor een job te vinden (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met het nieuwe pilootproject Solliciteroo zetten de Limburgse wervingskantoren van Unique, Start People, Itzu Jobs en ASAP de wereld op zijn kop. Ze gaan op huisbezoek bij ideale kandidaten om hen te overtuigen over jobaanbiedingen met technische profielen.
  [naar artikel]
 4. Limburgse ziekenhuizen spreiden nu al coronapatiënten (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen worden voorlopig nog niet overstelpt met coronapatiënten. Toch spreiden ze nu al patiënten met Covid-19 om te vermijden dat de reguliere zorg in een ziekenhuis in het gedrang komt. Vanuit Sint-Franciscus in Heusden-Zolder werden al twee coronapatiënten naar Jessa in Hasselt gebracht.
  [naar artikel]
 5. Dokters en ziekenhuizen organiseren zich op meer en meer coronapatiënten (16/03/2020 - VRT NWS)
  Dokters en ziekenhuizen proberen zich beter te organiseren om zo veel mogelijk coronapatiënten te kunnen helpen. Zo werkt het AZ Vesalius in Tongeren samen met huisartsen en is er een corona consultatie opgericht in Genk.
  [naar artikel]
 6. Nog vier coronapatiënten opgenomen in Limburgse ziekenhuizen (01/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in onze provincie is gedaald naar 22 per dag (-11%). In de Limburgse ziekenhuizen liggen nog vier coronapatiënten.
  [naar artikel]
 7. 18 nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen: 102 in totaal (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw 18 coronapatiënten overleden, het hoogste aantal tot nu toe op één dag. Dat brengt de totale dodenbalans in de ziekenhuizen al op 102. In het Hasseltse Jessa Ziekenhuis stierven de afgelopen 24 uur maar liefst zeven coronapatiënten.
  [naar artikel]
 8. Anderstalige coronapatiënten begrijpen voorschriften niet altijd: tolk nu mee op huisbezoek (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen nemen vrijwilligers op huisbezoek bij Covid-19-patiënten nu ook een tolk mee. Anderstalige patiënten begrijpen de voorschriften niet...
  [naar artikel]
 9. Ziekenhuis Oost-Limburg slaakt noodkreet (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk slaakt een noodkreet. Het aantal coronapatiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, stijgt razendsnel. Er liggen nu 42 coronapatiënten in het ZOL, het meest van alle Limburgse ziekenhuizen. De afdeling intensieve zorgen ligt al van maandag vol. Dokters en verpleegkundigen zijn bijzonder ongerust over de situatie, omdat ze ook zien dat de opgenomen patiënten zieker zijn dan een paar weken geleden.
  [naar artikel]
 10. Limburgse ziekenhuizen onder steeds grotere druk (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De druk op de Limburgse ziekenhuizen neemt toe, nu het aantal coronapatiënten in Limburg op één dag met 68 extra patiënten gestegen is naar 281. Het Truiense Sint-Trudo Ziekenhuis heeft een opnamestop voor coronapatiënten, andere ziekenhuizen worden stilaan overspoeld.
  [naar artikel]
 11. Artsen verliezen te veel tijd bij huisbezoeken door zoektocht naar parkeerplaats (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dokters die in Antwerpen op huisbezoek gaan met de auto, verliezen te veel tijd door hun zoektocht naar een geschikte parkeerplaats. Dat blijkt uit een enquête van de Artsenkrant bij 1.100 dokters.
  [naar artikel]
 12. 13 genezen coronapatiënten mogen Limburgse ziekenhuizen verlaten (28/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen 24 uur hebben 13 genezen coronapatiënten de Limburgse ziekenhuizen mogen verlaten. Daarmee daalt de druk in de ziekenhuizen van 295 naar 287 ingenomen bedden. Er waren helaas ook twee overlijdens.
  [naar artikel]
 13. 20 Limburgse coronapatiënten naar ziekenhuizen in andere provincies vervoerd (04/04/2020 - VRT NWS)
  De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. Dat heeft de FOD Volksgezondheid gisteren meegedeeld. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 14. “Nee, jij gaat niet vertrekken”: Gentse dokter op huisbezoek bedreigd door antivaxer (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Dokters worden gesubsidieerd om over corona te liegen”, kreeg een arts in Gent te horen. Ook bij ons roert de antivaccinatiebeweging zich....
  [naar artikel]
 15. Limburgse ziekenhuizen spreiden coronapatïenten: in Sint-Franciscusziekenhuis is limiet al bereikt (30/07/2020 - VRT NWS)
  De Limburgse ziekenhuizen gaan elkaar helpen om de coronapatiënten op te vangen, zodat de draaglast verdeeld wordt. Zo kunnen de andere afdelingen open blijven, en kan de reguliere zorg ook blijven doorgaan. Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder heeft al patiënten moeten doorsturen omdat ze aan hun limiet zitten in deze fase.
  [naar artikel]
 16. Opnieuw drie corona-overlijdens in Limburgse ziekenhuizen: aantal patiënten blijft afnemen (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen stierven opnieuw drie coronapatiënten. Dat brengt het totale aantal overlijdens in onze ziekenhuizen op minstens 380. Hoopgevend is wel dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen al voor de derde dag op rij fors afneemt.
  [naar artikel]
 17. 13 nieuwe corona-overlijdens in Limburg brengen totaal op 145 (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur opnieuw 13 coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale balans op 145 overlijdens. Het goede nieuws is dat 36 coronapatiënten het ziekenhuis hebben mogen verlaten.
  [naar artikel]
 18. Drie Limburgse coronapatiënten op intensieve zorgen, één persoon kritiek (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen neemt toe. Ook in de Limburgse ziekenhuizen worden meer patiënten opgenomen. Zeker drie patiënten in het Jessa Ziekenhuis en het ZOL liggen op de afdeling intensieve zorgen. Eén persoon is kritiek.
  [naar artikel]
 19. Zeven nieuwe coronadoden brengen totaal in Limburg op 302 (20/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw zeven coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale dodenaantal in de ziekenhuizen op 302. Minstens 901 coronapatiënten mochten het ziekenhuis al verlaten.
  [naar artikel]
 20. Pierre mag geen bezoek meer ontvangen in het ziekenhuis: “Dit hou ik niet lang vol” (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronapatiënten in ons land blijft toenemen. Ook in de Limburgse ziekenhuizen worden er alsmaar meer coronapatiënten opgenomen. Het Ziekenhuis Oost-Limburg treft de nodige maatregelen om een toestroom aan coronapatiënten de komende weken op te vangen. Pierre, die in het ziekenhuis verblijft, moet zijn vrouw nu aan het raam ontmoeten. “Dit hou ik geen vijf weken vol”, zucht hij.
  [naar artikel]
 21. ‘Nee, jij gaat niet vertrekken’: Gentse dokter op huisbezoek bedreigd door antivaxer (31/08/2020 - De Morgen)
  ‘Dokters worden gesubsidieerd om over corona te liegen’, kreeg een arts in Gent te horen. Ook bij ons roert de antivaccinatiebeweging zich. Naarmate een coronavaccin dichterbij komt, wordt het belangrijk om met antivaxers in gesprek te gaan. Maar hoe doe je dat?
  [naar artikel]
 22. Tien nieuwe coronadoden in Limburg (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn de afgelopen 24 uur opnieuw tien coronapatiënten in Limburg overleden. Daarmee stijgt het totale dodenaantal in onze provincie naar 57. Er liggen momenteel 413 coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen, twaalf meer dan vrijdag.
  [naar artikel]
 23. Tien nieuwe coronadoden in Limburg brengen totaal op 84 (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg zijn de afgelopen 24 uur opnieuw tien coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale dodenaantal in Limburg op 84. Op dit moment verblijven in de Limburgse ziekenhuizen 481 coronapatiënten, van wie 110 op intensieve liggen.
  [naar artikel]
 24. Artsen verliezen te veel tijd bij huisbezoeken door zoektocht naar parkeerplaats (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dokters die in Antwerpen op huisbezoek gaan met de auto, verliezen te veel tijd door hun zoektocht naar een geschikte parkeerplaats. Dat blijkt uit een enquête van de Artsenkrant bij 1.100 dokters. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten wil dan ook voorbehouden parkeerplaatsen voor huisdokters, zoals die er voor gehandicapten ook al zijn. Maar volgens dokter Dirk Avonts van Domus Medica is dat niet de oplossing, maar zouden huisartsen en andere hulpverleners beter de fiets nemen.
  [naar artikel]
 25. 192 nieuwe gevallen in Limburg brengen totaal bevestigde besmettingen op 3.662 (12/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op deze Paaszondag is het exact 30 dagen geleden dat de lockdown werd ingevoerd. Het aantal Limburgse bevestigde coronapatiënten is gestegen tot 3.662, dat zijn er 192 meer dan gisteren. 268 coronapatiënten lieten de afgelopen 24 uur het leven. Dat brengt het dodental op 3.600 in ons land.
  [naar artikel]
 26. 11 nieuwe corona-overlijdens in Limburg brengen totaal op 214 (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw elf coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale dodenbalans in de ziekenhuizen in Limburg op 214. Wel mochten opnieuw 48 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten.
  [naar artikel]
 27. Sint doet huisbezoek in Vlierstraat (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Weer of geen weer en belofte maakt schuld, zo zal de Sint zondag gedacht hebben en ging zoals afgesproken met het buurtcomité van de Vlierstraat met zijn pieten op huisbezoek
  [naar artikel]
 28. 17 nieuwe corona-overlijdens brengen totaal op 131 (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn de afgelopen 24 uur in de Limburgse ziekenhuizen opnieuw 17 coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale dodenbalans op 131. In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden stierven op één dag zeven patiënten. Wel hoopvol: 27 coronapatiënten mochten vandaag het ziekenhuis verlaten.
  [naar artikel]
 29. 13 nieuwe corona-overlijdens in Limburg brengen totaal op 174 (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw 13 coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale dodenbalans in Limburg op 174. In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden stierven opnieuw vijf coronapatiënten.
  [naar artikel]
 30. 192 nieuwe gevallen in Limburg brengen totaal bevestigde besmettingen op 3.662 (12/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op deze Paaszondag is het exact 30 dagen geleden dat de lockdown werd ingevoerd. Het aantal Limburgse bevestigde coronapatiënten is gestegen tot 3.662, dat zijn er 192 meer dan gisteren. 268 coronapatiënten lieten de afgelopen 24 uur het leven in een van de Belgische ziekenhuizen. Dat brengt het dodental op 3.600 in ons land.
  [naar artikel]
 31. Hoopvol nieuws: amper nog coronapatiënten in Limburgse ziekenhuizen (03/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste golf van de coronacrisis in de Limburgse ziekenhuizen is nagenoeg voorbij. Voor het eerst liggen in de zeven Limburgse ziekenhuizen samen minder dan 20 patiënten met Covid-19. Twee ziekenhuizen hebben geen enkele coronapatiënt meer, twee andere tellen nog één patiënt.
  [naar artikel]
 32. ‘Corona bestaat niet en vaccins zijn gevaarlijk’: Gentse dokter op huisbezoek bedreigd door antivaxer (31/08/2020 - De Morgen)
  ‘Dokters worden gesubsidieerd om over corona te liegen’, kreeg een arts in Gent te horen. Ook bij ons roert de antivaccinatiebeweging zich. Naarmate een coronavaccin dichterbij komt, wordt het belangrijk om met antivaxers in gesprek te gaan. Maar hoe doe je dat?
  [naar artikel]
 33. 28 jaar cel voor patiënt die arts doodde tijdens huisbezoek (27/03/2018 - VRT NWS)
  De man die op 1 december 2015 zijn huisarts doodde tijdens een huisbezoek in Ingelmunster, krijgt een gevangenisstraf van 28 jaar. Dat heeft de correctionele rechtbank van Kortrijk beslist. Na de moord werden er maatregelen genomen om de veiligheid van huisartsen te verbeteren. 
  [naar artikel]
 34. Limburgse ziekenhuizen voorlopig gespaard van tweede golf (05/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Al vijf dagen op rij werden er geen nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Limburgse ziekenhuizen. In totaal verblijven er nu nog 12 Covid-patiënten. Op nationaal niveau neemt het aantal stijgingen wel toe.
  [naar artikel]
 35. “Het grootste probleem is als het ziekenhuispersoneel zelf besmet raakt” (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen maken ze zich volop klaar voor een mogelijke toestroom van coronapatiënten. “We hebben op dit moment veertig bedden voor coronapatiënten voorzien, maar we kunnen dat op korte termijn optrekken naar tachtig”, zegt Dirk Ramaekers, medisch directeur van Jessa in Hasselt.
  [naar artikel]
 36. 12 nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen brengen totaal op 114 (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen 24 uur zijn er in de Limburgse ziekenhuizen opnieuw twaalf coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale dodenbalans op 114. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt stierven opnieuw zes patiënten.
  [naar artikel]
 37. Acht nieuwe corona-overlijdens in Limburgse ziekenhuizen (30/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur acht coronapatiënten overleden, dat is het hoogste sterftecijfer deze week. 24 genezen personen mochten weer naar huis.
  [naar artikel]
 38. Limburgse corona-afdelingen waren nooit zo leeg, maar te vroeg voor versoepelingen (29/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Momenteel liggen er nog amper zeven coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen. Dat is het laagste aantal sinds het begin van de coronacrisis in maart. Toch is dat volgens experten nog geen reden om de maatregelen te versoepelen.
  [naar artikel]
 39. UZ Gent: alleen nog dringende ingrepen om plaats te maken voor coronapatiënten (15/10/2020 - VRT NWS)
  Het UZ Gent zal vanaf volgende week alleen nog dringende ingrepen doen. Het vraagt alle dokters om geen andere ingrepen meer te plannen vanaf maandag. Door het stijgende aantal coronabesmettingen zijn meer en meer ziekenhuisbedden nodig voor coronapatiënten. Op intensieve verzorging moeten ziekenhuizen 25 procent van de bedden voor hen vrijhouden.
  [naar artikel]
 40. Aantal patiënten in Limburgse triageposten nu al gehalveerd (21/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis zit over zijn piek, dat merken ze ook in de Limburgse triageposten waar huisartsen mogelijke coronapatiënten onderzoeken. Zij krijgen nu tot ruim de helft minder patiënten over de vloer. Maar van een sluiting van triagepunten is in Limburg nog geen sprake.
  [naar artikel]
 41. Limburgse ziekenhuizen voorzichtig positief over evolutie ziekenhuisopnames (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst waren er dit weekend meer mensen die de Belgische ziekenhuizen verlieten dan dat er coronapatiënten werden opgenomen. Die kentering is goed nieuws voor de twee grootste Limburgse ziekenhuizen die aan hun limieten zitten.
  [naar artikel]
 42. Antwerpse ZNA-ziekenhuizen vangen coronapatiënten uit Limburg op (31/03/2020 - VRT NWS)
  Het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen gaat patiënten overnemen uit de ziekenhuizen van Sint-Truiden en Heusden-Zolder. De intensieve bedden voor coronapatiënten in Limburg zitten aan 80 procent bezettingsgraad . De FOD Volksgezondheid vraagt om tot maximum 75 procent bezetting te gaan, daarom gaan de Antwerpse ziekenhuizen de Limburgse ziekenhuizen helpen.
  [naar artikel]
 43. Drie nieuwe corona-overlijdens in Limburgse ziekenhuizen (07/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur drie coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale aantal overlijdens door Covid-19 in onze ziekenhuizen op 426.
  [naar artikel]
 44. Ook Oost-Vlaanderen maakt plaats voor coronapatiënten uit Limburg (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de groeiende druk op de intensieve zorgen van de Limburgse ziekenhuizen is al een vijftiental coronapatiënten naar ziekenhuizen buiten Limburg getransfereerd. Voor het eerst zijn er nu ook patiënten naar ziekenhuizen in Oost-Vlaanderen gebracht.
  [naar artikel]
 45. Beke op huisbezoek, Rutten op 'Ronde': 'In verkiezingstijd is alle aandacht welkom' (11/04/2018 - Knack)
  CD&V start vandaag officieel met de campagne voor de lokale verkiezingen dit najaar. Voorzitter Wouter Beke ging met de Vilvoordse afdeling op huisbezoek. Lokale CD&V-afdelingen willen bij 1 miljoen huizen aanbellen om bij de bewoners te polsen naar hun bezorgdheden. 'De herkenbaarheid van kandidaten speelt een grote rol', zegt professor Lokale Politiek Herwig Reynaert (UGent).
  [naar artikel]
 46. Defensie vervoert Limburgse covid-19-patiënten naar andere provincies (03/04/2020 - De Standaard)
  De voorbije vier dagen zijn in totaal twintig coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie gevoerd, om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorg. Dat deelt de FOD Volksgezondheid mee.
  [naar artikel]
 47. Nederlands-Limburgse huisarts claimt: “Ik kan coronapatiënten genezen” (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Collega-huisartsen en anderen in de medische wereld vinden hem “te voorbarig”. Maar huisarts Rob Elens uit Meijel, boven Weert in Nederlands-Limburg, jubelt over de genezing van acht coronapatiënten met een mix van medicijnen. “Ik zie mensen doodziek worden. Ik wil niet langer alleen maar toekijken.” Experts in Nederland zijn het niet eens met zijn aanpak.
  [naar artikel]
 48. Geen alledaagse studentenjob: deze derdejaarsstudent verpleegkunde gaat op huisbezoek bij gezinnen die positief zijn getest op Covid-19 (10/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De lokale contactopsporing in Antwerpen begint goed te lopen, laat gouverneur Cathy Berx weten. Het begon als initiatief van een Borgerhoutse huisarts en is in twee weken tijd uitgegroeid tot een semiprofessionele organisatie. Abdelaziz Chikri (30) is derdejaarsstudent verpleegkunde en gaat deze dagen op huisbezoek in Borgerhout.
  [naar artikel]
 49. Sanctie dreigt voor dokters die te veel ziektebriefjes voorschrijven (16/09/2017 - VRT NWS)
  Dokters die uitzonderlijk veel ziekteverlof geven aan hun patiënten zullen in de toekomst uitleg moeten geven. Minister van volksgezondheid Maggie De Block wil nagaan of er dokters zijn die onterecht briefjes schrijven. Als dat zo is, zullen die dokters zes maanden lang begeleiding krijgen.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.