Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
De coronacrisis dreigt een kaalslag te veroorzaken in de horeca. Eén op de twee Belgische cafés en restaurants heeft een negatief eigen vermogen, leren exclusieve cijfers van Trends. [naar artikel]
De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan. [naar artikel]
Het ziet er niet naar uit dat cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. Zowel biostatisticus Niel Hens als viroloog Marc Van Ranst gaan eerder uit van het voorjaar. Kunnen cafés en restaurants het uitzingen tot de lentezon? ‘Het wordt nog zwaren toebak.’ [naar artikel]
Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer vandaag in Het Laatste Nieuws. De econoom deed zijn verhaal eerder al in het parlement en in Het Nieuwsblad. [naar artikel]
De Aarschotse drankencentale Pelgrims schenkt 5% van zijn winst aan vaste horecaklanten. Door de coronacrisis moeten restaurants en cafés sinds vorige week een maand dichtblijven in ons land. Met de actie willen ze hun 130 klanten een hart onder de riem steken. [naar artikel]
Ook de brouwerijen voelen de gevolgen van de coronacrisis. Ze zijn afhankelijk van de eigen cafés die ze verhuren of die worden doorverhuurd. Ook hun export draagt de gevolgen, omdat ook in het buitenland cafés en restaurants dicht zijn. [naar artikel]
Bijna de helft van alle cafés en restaurants in de provincie Antwerpen die voor de coronacrisis gezond waren, zit nu in zware financiële problemen. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid. Dat blijkt uit een berekening van Graydon, een specialist in de analyse van bedrijfsgegevens. [naar artikel]
18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque. [naar artikel]
De Denen kunnen sinds maandag weer naar cafés en restaurants. De ongeveer twee maanden geleden door de coronacrisis gesloten ondernemingen mochten... [naar artikel]
De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft tot op vandaag al 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald aan de cafés en restaurants die hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis. Dat is een kwart van de totale uitgekeerde steun. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Maaike De Vreese. [naar artikel]
Vanaf middernacht moeten restaurants en cafés in ons land gesloten blijven, en zijn nog tal van ingrijpende maatregelen van kracht om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die gaan afgedwongen worden door de ordediensten, klinkt het bij Binnenlandse Zaken, dat meteen een oproept doet voor verantwoordelijkheidszin. “We willen niet straffen maar helpen.” [naar artikel]
Als cafés en restaurants op 8 juni mogen heropenen, zal niets nog hetzelfde zijn. Gedaan met tooghangen, biljarten of dansen op feestmuziek. Dit zijn de spelregels voor cafés en restaurants in tijden van corona: [naar artikel]
14:16 De drie restaurants van de hotdogketen die opgericht werd door tv-kok Jeroen Meus zijn dinsdag failliet verklaard. [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom gaan zo weinig bedrijven failliet tijdens de coronacrisis? De faillissementscijfers voor de maand oktober bevestigen de trend sinds het begin van de coronacrisis. Er gaan beduidend minder bedrijven bankroet dan vroeger. De al meermaals voorspelde faillissementengolf blijft nog altijd uit. Dit zijn de cijfers die het statistiekenbureau Statbel donderdag publiceerde: In oktober 2021 registreerden de ondernemingsrechtbanken 664 faillissementen. Dat zijn er 50 meer […] Lees dit artikel: Waarom gaan zo weinig bedrijven failliet tijdens de coronacrisis? [naar artikel]
01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft tot op vandaag al 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald aan de cafés en restaurants die hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis. Dat is een kwart van de totale uitgekeerde steun. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Maaike De Vreese. [naar artikel]
De Nederlandse regering heeft beslist om alle scholen vanaf morgen te sluiten, een nieuwe maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat hebben minister van Medische Zorg Bruno Bruins en zijn collega van Onderwijs Arie Slob zonet meegedeeld. Cafés, restaurants, kinderopvangcentra en sportclubs sluiten met onmiddellijke ingang. [naar artikel]
Restaurants die culinair aan de top staan, zoals Hof van Cleve en De Karmeliet, scoren ook financieel het beste. Dat blijkt uit een doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés die 'De Morgen' liet uitvoeren. Maar over het algemeen ogen de balansen niet zo florissant. Professor Houben van de Universiteit Hasselt voorspelt de komende jaren dan ook het einde van vele cafés en restaurants. [naar artikel]
Het is zover, na bijna drie maanden mogen cafés en restaurants de deuren weer openen. Zaakvoerders zijn de voorbije dagen druk in de weer geweest met het herschikken van hun tafeltjes en alle andere maatregelen voor de veiligheid. Iets gaan eten of drinken zal er voorlopig nog niet hetzelfde uitzien als vroeger, maar het kan wel weer. We vroegen enkele horecazaken of de reservaties van de klanten al binnenkomen. [naar artikel]
Naar alle waarschijnlijkheid zal de Veiligheidsraad woensdag beslissen dat cafés en restaurants in ons land op 8 juni mogen heropenen. Ook de toeristische sector zal die dag wellicht heropstarten. [naar artikel]
Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]
‘Door besmette patiënten op te volgen, weten we dat er toch heel wat besmettingen plaatsvinden op café of restaurant. En... The post Covid-19 blijft de kwelduivel van cafés en restaurants appeared first on Business AM. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.