Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” [naar artikel]
Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” [naar artikel]
De coronacrisis dreigt een kaalslag te veroorzaken in de horeca. Eén op de twee Belgische cafés en restaurants heeft een negatief eigen vermogen, leren exclusieve cijfers van Trends. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Nederland gaat morgenavond in "gedeeltelijke lockdown". Dat heeft premier Mark Rutte op een persconferentie met die woorden bekendgemaakt. Cafés en restaurants gaan dicht, na 20 uur is verkoop van alcohol verboden en eens de regering het juridisch heeft geregeld moet iedereen vanaf 13 jaar een mondmasker in binnenruimtes dragen, ook in het onderwijs. [naar artikel]
De uitbaters van brasserie Flandria uit Roeselare zijn er niet in geslaagd om de cafés en restaurants weer open te krijgen. Ze waren vorige week naar de Raad van State gestapt. Ze wilden dat die rechtbank de verplichte sluiting voor cafés en restaurants zou schorsen, maar de Raad van State wijst dat nu af. [naar artikel]
Nu de horeca voor een maand sluit, komt er een openbare toilet op de Grote Markt van Tienen. "De nood is hoog", zegt burgemeester Katrien Partyka, "nu marktkramers en bezoekers niet meer in cafés of restaurants terecht kunnen". Op termijn komt er een permanente openbare wc op de Grote Markt in Tienen. [naar artikel]
Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer vandaag in Het Laatste Nieuws. De econoom deed zijn verhaal eerder al in het parlement en in Het Nieuwsblad. [naar artikel]
De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan. [naar artikel]
De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, in het bijzonder de cafés. "Iedereen put uit zijn reserves", waarschuwt Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van de federatie van cafés in België (FedCaf). Hij vreest duizenden faillissementen als de overheid "niet gaat compenseren wat we echt verliezen". [naar artikel]
"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]
Gisteren kondigde de Nederlandse premier Rutte strengere maatregelen aan in Nederland. Cafés en restaurants moeten dicht, evenementen zijn verboden en sociaal contact wordt beperkt. De burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V) hoopt dat Nederland zélf vermijdt dat Nederlanders naar de Belgische horeca komen."Als wil dat je eigen regels slagen, dan moet je dat doen", zegt hij. [naar artikel]
Sinds vannacht zijn de nieuwe maatregelen van kracht in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in ons land. Concreet: cafés en restaurants sluiten de deuren en scholen zullen geen lessen meer geven. Volg alle updates in onze liveblog. [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Café "Sports world" in Turnhout opende afgelopen nacht voor een uurtje al even weer de deuren. Vanaf vandaag mogen cafés en restaurants weer open, maar een aantal cafés hebben daar niet op gewacht en deden om middernacht al open. Tot 1 uur, de verplichte sluitingstijd. [naar artikel]
Gisterenavond om 23 uur zijn in Brussel de cafés dichtgegaan voor een maand. De maatregel dient om de hoge coronacijfers naar beneden te halen en geldt voor cafés, bars, sportkantines en feestzalen. Restaurants mogen openblijven tot 1 uur. De reacties van cafégangers waren uiteenlopend. [naar artikel]
De Aarschotse drankencentale Pelgrims schenkt 5% van zijn winst aan vaste horecaklanten. Door de coronacrisis moeten restaurants en cafés sinds vorige week een maand dichtblijven in ons land. Met de actie willen ze hun 130 klanten een hart onder de riem steken. [naar artikel]
In Nederland mogen cafés en restaurants hun terrassen opnieuw beperkt openen vanaf 1 juni. "Een zeer vervelende situatie voor ons als Belgisch eilandje in Nederland", zegt Frans de Bont, burgemeester van Baarle-Hertog op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Ook de brouwerijen voelen de gevolgen van de coronacrisis. Ze zijn afhankelijk van de eigen cafés die ze verhuren of die worden doorverhuurd. Ook hun export draagt de gevolgen, omdat ook in het buitenland cafés en restaurants dicht zijn. [naar artikel]
De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden. Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen." [naar artikel]
Bijna de helft van alle cafés en restaurants in de provincie Antwerpen die voor de coronacrisis gezond waren, zit nu in zware financiële problemen. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid. Dat blijkt uit een berekening van Graydon, een specialist in de analyse van bedrijfsgegevens. [naar artikel]
In Brugge moet voor het eerst een hotel definitief de deuren sluiten door de coronacrisis. Hotel 't Voermanshuys is een klein, familiaal hotel met 10 kamers in de Oude Burg. Ook met andere hotels in Brugge gaat het steeds slechter. [naar artikel]
De cafés en restaurants mogen vanaf morgen weer open. Heel wat uitbaters kunnen niet wachten om hun zaak weer te openen, maar velen vrezen dat ze met verlies zullen draaien en houden daarom de deuren dicht. Uit een bevraging van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 1.800 horecazaken blijkt dat één op de vijf niet zal heropenen. De sector is blij met de steunmaatregelen die gisteren zijn aangekondigd maar de veiligheidsmaatregelen blijken moeilijk toepasbaar. [naar artikel]
De Ieperse hotels, restaurants en cafés en de vele musea en gidsen leven van de Britse toeristen, maar die komen niet meer sinds het begin van de coronacrisis. "We hebben onze Commonwealth-toeristen écht nodig", zegt de uitbaatster van een hotel in Ieper. [naar artikel]
"Een broeihaard" en "echte hotspots" voor het coronavirus, zo noemde federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) de cafés gisteravond. Restaurants kunnen intussen gewoon open blijven. Klopt die focus op de cafés in de strijd tegen het hoge aantal besmettingen? Dit leren de cijfers en experten ons. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.