Op het internet circuleert een razend populair recept voor een ‘magische chocoladetaart’. Die wordt gemaakt met water, zonder eieren en boter. Maar is die ook lekker? We namen de proef op de som. [naar artikel]
Jani Kazaltzis houdt van dessertjes, maar niet van extra kilo's. Dus kookt hij deze week samen met vriendin Marie-Claire, die zich na een carrière in de mode toelegde op raw food. Zo kent ze een recept voor een gezonde chocoladetaart, zonder boter en zonder bakken. [naar artikel]
Vanmorgen schreven we nog dat chocoladetaart dé ontbijttrend van het jaar is. Dit recept om een heerlijk chocolade-perentaart te maken, komt dan [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc een chocoladetaart. [naar artikel]
Taartenbakkers toveren tegenwoordig de gekste en mooiste lekkernijen uit hun hoed, maar deze chocoladetaart van de Amerikaanse Alex Yeatts [naar artikel]
Boter, kaas en eieren. De heilige drie-eenheid die je bij de meeste huishoudens in de koelkast vindt. We nemen het ei voor lief, maar eigenlijk is-ie best bijzonder. Hieronder lees je alles wat je moet of wilt weten over het (paas)ei. [naar artikel]
Vaak doet alleen al de áánblik van een decadente chocoladetaart ons hart sneller slaan. Drie keer raden dus wat we zullen ervaren wanneer we een... [naar artikel]
Het is je ongetwijfeld al opgevallen als je een doosje eieren koopt: vaak zit er zo’n schattig, donzig pluimpje bij. Is dat een truc om ons te doen geloven dat het om kakelverse eieren gaat? Of is het puur toeval? En kies je misschien zelfs beter eieren zonder pluimpje? [naar artikel]
Op een jaar tijd is de prijs van boter bijna verdubbeld. Dat komt door de grote vraag naar boter in combinatie met boterschaarste. De dure boter heeft gevolgen voor bakkers, supermarkten en restaurants in heel Europa. [naar artikel]
Bak jij tegenwoordig ook enkel nog met olijfolie en eet je die boterhammetjes droog, smaakloos en zonder boter? Het ziet er naar uit dat we goed [naar artikel]
Nu de prijs van de koffiekoeken de hoogte is ingegaan door de duurdere prijzen voor eieren en boter, is het misschien leuk om eens aan alternatieven te denken. Je hebt namelijk niet altijd zuivelproducten nodig om 's morgens lekkernijen op tafel te zetten die een welgekomen afwisseling zijn voor de traditionele koeken. [naar artikel]
Het is weer de tijd van het jaar dat we overal chocolade eieren en paashazen zien opduiken. Pasen komt eraan, hét belangrijkste feest voor de christenen. Wat heeft die huppelende paashaas met zijn chocolade eieren eigenlijk te maken met Pasen? Peter Decroubele, expert religie bij de VRT NWS, legt het uit. [naar artikel]
De kans is reëel dat veel Zweden dit jaar een lightmenu voorgeschoteld krijgen met Kerstmis. Het land dreigt immers zonder boter te vallen, zo waarschuwen twee grote zuivelproducenten. [naar artikel]
Bij het kasteel van Ribaucourt in Perk rennen zo'n 300 kinderen het domein door op zoek naar eieren die de paashaas net had verstopt. Maar waarom rapen we eigenlijk eieren met Pasen? [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
Onderzoekers van de UGent hebben boter succesvol vervangen door insectenvet, een gezond en duurzaam alternatief. Een panel met proefpersonen kon geen onderscheid maken tussen gebak en wafels waar de boter deels was vervangen. Bio-ingenieur Joachim Schouteten gelooft dat we binnenkort insectenvet in de supermarkt zullen kopen. [naar artikel]
Onderzoekers van de UGent hebben boter succesvol vervangen door insectenvet, een gezond en duurzaam alternatief. Een panel met proefpersonen kon geen onderscheid maken tussen gebak en wafels waar de boter deels was vervangen. Bio-ingenieur Joachim Schouteten gelooft dat we binnenkort insectenvet in de supermarkt zullen kopen. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
Na jaren van onderzoek liggen vandaag de eerste eieren van 'hennen zonder broertjes' in de schappen in Berlijn. Daarbij worden haantjes via een... [naar artikel]
Zelf boter schudden, of ze als sculptuur op tafel zetten: de hashtag #buttery maakt boter trending. Billies culiteam zoekt uit hoe je zelf boter maakt (dat blijkt makkelijker dan je denkt) en tilt die berg heerlijkheid een niveau hoger door ze ook een smaakje of de vorm van pakweg een vis of hartje te geven. Boter boven, op je volgende brunch, met Billies Beste Botergids. [naar artikel]
In de Wetstraat is een stille revolutie bezig: maken de partijvoorzitters deze keer een regering zonder dat het Paleis de... The post Wat als het deze keer lukt, zonder het Paleis? Rol koning in regeringsvorming (ongewild?) ter discussie appeared first on Business AM. [naar artikel]
Deze vogel dacht op een golfterrein een feestmaal te hebben gevonden, maar niets was minder waar. De vogel verwarde de golfballen voor eieren en ging al snel met zo’n balletje aan de haal om ze daarna open te maken. Op een stuntelige manier kwam het beest dan uiteindelijk te weten dat “de eieren” uiteindelijk toch geen eieren waren. Het tafereel leverde grappige beelden op die massaal worden gedeeld op sociale media. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.