In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal grands cru’s van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder... [naar artikel]
In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal ‘grand crus’ van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder langs het aangrenzende gebouw binnengedrongen via een gat in de muur. [naar artikel]
Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks [naar artikel]
Het sterrenrestaurant La Belle in Geel-Bel voerde tijdens de eerste lockdown één experiment met afhaal uit, maar pakt nu uit met een webshop waar je volledige menu’s in huis kan halen. Ook eens corona voorbij is. [naar artikel]
De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]
De winter is op komst en dat voelen vooral de daklozen. Deze week start de Brusselse winteropvang. Karrewiet ging langs bij spullenhulp in Elsenen, waar ex-dakloze Eldy iedere dag een warme maaltijd kookt voor de daklozen. [naar artikel]
Hotel- en Toerismeschool Spermalie krijgt vandaag 100 niet-alledaagse gasten over de vloer, namelijk de vaste gasten van armoedeorganisatie Poverello in Brugge. De hotelschool trakteert de daklozen naar aanleiding van haar 65ste verjaardag op een feestmaal. [naar artikel]
10:04 Supermarkten boomen nu iedereen thuis zijn potje kookt, maar de 'lockdown heroes' kampen wel met stijgende kosten. [naar artikel]
De coronacrisis beklemtoont de nood aan structurele oplossingen voor Brusselse daklozen. De eerste lockdown trof hen dan ook erg hard. De situatie is inmiddels verbeterd, maar blijft erg onzeker. Intussen lijkt een beweging naar meer permanente oplossingen ingezet. Covid-19 bereikte Europa op een moment dat het aantal daklozen op het continent een recordhoogte kende. In [naar artikel]
Op oudejaarsnamiddag kookten enkele mensen van de vzw Arktos in Café Anoniem een nieuwjaarsmenu voor zo’n 40 daklozen. “Een idee dat opbouwwerker Salvatore Lampariello en ikzelf een tijdje geleden kregen”, vertelt Leandro Cinus. “Ik heb in Genk een restaurant gehad en tijdens de coronacrisis ben ik in het jeugdwelzijnswerk gerold, vandaar. Om de nodige financiële middelen te verzamelen, zijn we op de sociale media begonnen met een inzamelactie. Met zo’n 2.600 euro heeft die meer opgeleverd dan we gehoopt hadden. Dat bedrag hadden we niet nodig vandaag. De rest van het geld zal daarom gebruikt worden om andere noodzakelijke investeringen te doen voor de daklozen, bijvoorbeeld om slaapzakken en hygiënische producten te kopen.” [naar artikel]
Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks [naar artikel]
In China kan een lockdown soms absurde gevolgen hebben. Dat ondervond een zekere Wang, die vast kwam te zitten in de woning van haar blind date. Haar videodagboeken over de lockdown met haar date werden een ware internetsensatie. [naar artikel]
Begin dit jaar kregen 16 daklozen in Gent een permanente opvang. Daardoor hadden ze ook overdag een dak boven en kwam er ruimte vrij om hun problemen echt aan te pakken. Ze zochten een dagbesteding en gingen in therapie. [naar artikel]
De centrumsteden haasten zich de jongste dagen te stellen dat er voldoende (extra) opvangplaatsen zijn voor daklozen. Tijdens deze koudegolf slapen in ons land toch nog honderden daklozen onder de blote hemel. Deze drie initiatieven tonen hoe burgers met een groot hart de hulp van overheidswege aanvullen. [naar artikel]
In Brussel is het Winterplan voor de daklozen uitgerold. Daklozenorganistatie Samusocial breidt haar capaciteit uit met 320 plaatsen en biedt zo tijdens de koude wintermaanden dagelijks onderdak en begeleiding voor een duizendtal daklozen. [naar artikel]
De nachtopvang in Kortrijk staat onder druk. Door de vrieskou melden zich immers meer daklozen aan. Driesterrenhotel Focus reikt daklozen nu een helpende hand door hen een kamer aan te bieden. “Dat doen we uit menslievendheid. En we hebben door de coronacrisis nu toch geen klanten”, zegt zaakvoerder Jan Van Baelen. Er sliepen vorige nacht al meteen vier daklozen in het hotel. [naar artikel]
In Brussel treedt het winterplan vanaf vandaag in werking. Daardoor zijn er nu extra opvangplaatsen voor daklozen tijdens de wintermaanden. Het opvangcentrum in de Koningstraat biedt 350 extra bedden aan daklozen. Dit jaar biedt ook de federale overheid 300 plaatsen aan in een centrum in Haren. Alles samen kunnen bijna 1.300 daklozen rekenen op een bed. [naar artikel]
De Shelter, op campus H tegenover het politiebureau, biedt voor het derde jaar op rij onderdak tijdens de wintermaanden aan daklozen. Er staan 25 bedden en momenteel verblijven er zo’n 8 personen per nacht. [naar artikel]
Weinig positieve verhalen uit de Brugse hotelsector in 2020, maar driesterrenhotel ’t Putje zorgde voor een zeldzame uitzondering. General manager Bettina Wijns legde daklozen te slapen en gaf ze te eten toen het opvangcentrum in de eerste lockdown bedden te kort kwam. “Voor hen was de coronatijd hun gelukkigste tijd.” [naar artikel]
Tijdens de zomervakantie kookt Jeroen Meus niet in zijn vertrouwde ‘Dagelijkse Kost’-keuken, maar wel op de camping. Ook het Zilvermeer in Mol werd vereerd met een bezoekje en lekkere gerechten. [naar artikel]
Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane Topchef Sergio Herman neemt na zeven jaar afscheid van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt voortaan volledig eigenaar. Het duo kondigt Hermans vertrek aan in een persbericht. The Jane is met twee Michelinsterren en een 18/20-score volgens Gault&Millau een van de toprestaurants in ons land. Veel verandert er niet voor de […] Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane [naar artikel]
Twee daklozen worden ervan verdacht vier andere daklozen om het leven gebracht te hebben in Evere, Schaarbeek en Terhulpen. Dat bevestigt het parket van Waals-Brabant, na berichtgeving van Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water voor je er pasta of rijst in kookt. Maar wanneer moet je dat doen? Welke meerwaarde heeft het tijdens het koken? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Een lockdown om het coronavirus in te dijken ligt verder en verder achter ons. Maar in China is het vandaag nog altijd realiteit. Zo moesten vorige maand in Shanghai zo’n 26 miljoen inwoners ‘in hun kot’ blijven. Voor daklozen een probleem. Een ingeweken vrouw van rond de 50 vond geen andere oplossing dan zich in een rode telefooncel te vestigen met haar hondje. Tot de politie haar op 29 april uit de telefooncel zette. [naar artikel]
De stad Gent stelt 30 kluisjes ter beschikking van daklozen, vlak bij het Baudelopark. Gent hoopt daklozen op die manier sneller uit de vicieuze cirkel van dakloosheid te halen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.