Culinaire zender njam! heeft een nieuwe kok in zijn keuken gehaald. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen en chef, krijgt vanaf 21 maart zijn eigen kookprogramma op de zender. [naar artikel]
Eetgewoontes in coronatijden: ook voedingswetenschappers hebben er dezer dagen een vette kluif aan. Toch is het voor diëtist Michaël Sels duidelijk: 'De belangrijkste manier om je immuniteit te boosten, is een gezond gewicht.' [naar artikel]
Eetgewoontes in coronatijden: ook voedingswetenschappers hebben er dezer dagen een vette kluif aan. Toch is het voor diëtist Michaël Sels duidelijk: 'De belangrijkste manier om je immuniteit te boosten, is een gezond gewicht.' [naar artikel]
Dat frisdrank ongezond is, lijkt klaar als een klontje. Toch vinden we het maar moeilijk om de cola en co te laten staan. De Belgen staan zelfs in de top vijf van grootste frisdrankdrinkers van Europa, met meer dan 124 liter per inwoner per jaar. Dat merken we ook aan onze buikomtrek. Michael Sels, hoofddiëtist UZ Antwerpen, legt uit hoe je het best kan afkicken. [naar artikel]
Vier jaar nadat de voedingsdriehoek letterlijk ondersteboven werd gekeerd, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven zeven aanbevelingen voor die ons niet alleen gezonder moeten doen eten, maar ook garant staan voor een milieuverantwoord voedingspatroon. Zo moeten we bijvoorbeeld vaker kiezen voor kraanwater, peulvruchten en noten, en minder vlees eten. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, legt in onze VRT NWS Live uit wat de aanbevelingen precies inhouden. [naar artikel]
Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven. [naar artikel]
04:00 Binnen een jaar of vijf slikken we een sensor die aangeeft welke voedingsstoffen ons lichaam opneemt uit eten. Dat zal persoonlijk voedingsadvies mogelijk maken. Voor wie niet wil slikken, biedt het s... [naar artikel]
In de leegstaande woning van zijn zoon in Oud-Turnhout houdt de Retiese schilder Fred Sels (82) dit weekend uitverkoop. Alle olieverfschilderijen die hij de voorbije vijftig jaar maakte en nog in zijn bezit zijn, moeten weg. “Het doet zeer, maar ik heb er geen plaats meer voor”, zegt Sels. [naar artikel]
In een wereld waarin we ons dagelijks veel moeten ontzeggen, past ook een diëtist, zou je denken. Maar Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wil niets weten van verboden. Ook met zijn njam!-programma Lekker Lang Leven wil hij mensen positief stimuleren. Zelf leerde hij Antwerpen elke week beter kennen door een volgehouden zoektocht naar de beste pistolet van ’t Stad. [naar artikel]
Patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis belanden hebben vaak overgewicht. Dat zorgt ervoor dat ze meer kans hebben op complicaties en langer in het ziekenhuis verblijven. Volgens hoofddiëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is het tijd voor actie. Hij vindt dat de overheid het probleem dringend moet aanpakken. [naar artikel]
De KU Leuven had gisteren aan één stemronde genoeg om te weten dat Luc Sels (50) de nieuwe rector zou worden. Wat zijn zijn eerste beleidspunten? [naar artikel]
Wetenschappers van de KU Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) starten vandaag met een nieuw, ambitieus onderzoek. Vierhonderd proefpersonen krijgen vijf maanden lang gepersonaliseerd voedingsadvies, om zo hun gezondheid en darmflora te verbeteren. Het project is een initiatief van SmarthWithFood, een spin-off van Colruyt Group. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
Wij spraken met Hilde, Romy en Marijne van de serie Albatros over dik zijn, stigma’s en bodypositivity. Maar wat wij ons afvragen is: kán je gezond zijn met een BMI van boven de 30? Eerder bleek al dat mensen met buikvet kwetsbaarder zijn voor corona. “De coronacrisis heeft onze relatie met eten en beweging danig verstoord”, zegt expert Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen en auteur van het boek Lekker lang Leven. [naar artikel]
Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje. [naar artikel]
Op de 20 kilometer is Michael Rösch niet verder geraakt dan de 47e plaats. De genaturaliseerde Duitser was meer dan 5 minuten trager dan winnaar Anton Shipulin. [naar artikel]
Door elke dag 25 procent minder calorieën te eten zou je langer leven, volgens een nieuwe studie. Meer nog: dat heeft hetzelfde effect als stoppen met roken. Hoe kan dat? Diëtisten Sanne Mouha en Michael Sels leggen uit of het klopt. Ze geven raad hoe je met minder moeite naar een gezonde calorie-inname toewerkt. “Er is een heel belangrijke máár.” [naar artikel]
Goedele Liekens bekende onlangs dat ze een bord spaghetti als ontbijt best kan appreciëren en de zoon van Jeroen Meus begint de dag graag met misosoep. Is zo’n warme maaltijd in de ochtend een goed plan, of houd je het toch maar beter bij yoghurt en granola? We vroegen het aan diëtist Michael Sels: “Of je een stuk pizza om 8 uur ‘s morgens of om 8 uur ‘s avonds eet, het wordt er niet gezonder op.” [naar artikel]
Straatsburg, met Matz Sels in doel, heeft zaterdag op de 21e speeldag in de Ligue 1 met 1-3 gewonnen van AS Monaco. In de eerste helft bracht Ajourque (40.) de uitploeg op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Thomasson (66.) de score. Voormalig KV Kortrijk- en AA Gent-verdediger Stefan Mitrovic (74.) kopte de 0-3 op […] Het bericht Belgen in het buitenland – Matz Sels wint met Straatsburg van Monaco verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
00:20 Kandidaat-rector Luc Sels pleit voor een meer verbindende manier van besturen aan het hoofd van de KU Leuven. Dat wil hij doen met een ploeg die evenveel vrouwen als mannen bevat. [naar artikel]
Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank Depoorter en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van die eenvoudige aanpak: minder eten en meer bewegen. [naar artikel]
Sinds begin van dit jaar is de Opel-verkoop in ons land teruggelopen met 43,11 procent. Volgens topman Michael Lohscheller heeft Opel er bewust voor gekozen om met minder auto's meer winst te maken én minder CO2 uit te stoten. [naar artikel]
De hoeveelheid suikers en verzadigde vetten in onze voeding is lager dan 5 jaar geleden. Daarmee komt de sector afspraken na die gemaakt werden met de minister van Volksgezondheid. Al blijft er wel werk aan de winkel. "De normen die de voedingsindustrie zichzelf oplegt, zijn niet dezelfde als die van de Wereldgezondheidsorganisatie", zegt diëtist Michaël Sels. [naar artikel]
02:20 Luc Sels mikt op een tweede ambtstermijn als rector van de KU Leuven. Sels leidt de universiteit sinds 2017. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.