16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen zit nog met veel vragen over de opening van de terrassen op 8 mei, en de opening van binnenruimtes in de horeca in juni. [naar artikel]
Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe. [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]
Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.” [naar artikel]
Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden... [naar artikel]
Matthias De Caluwe is ceo van Horeca Vlaanderen. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 28 minuten en 14 seconden nodig. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
Met de volledige heropening van de horeca in het vizier, is er weer die schreeuw om extra personeel. Alleen al op Jobat.be staan er 200 horecavacatures open, en de vraag naar extra handen belooft de komende maanden nog toe te nemen. In 2020 bedroeg het gemiddelde bruto maandloon in de horeca 2.852 euro (Salariskompas), exclusief toeslagen en fooi. Is de horeca een sector voor jou? We nemen enkele jobs onder de loep. [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.