Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]
Uit de Corona Cooking Survey van Universiteit Antwerpen, KU Leuven en UGent blijkt dat we sinds het ingaan van de coronamaatregelen allemaal meer zijn gaan bakken. Er zijn wel verschillen tussen mannen en vrouwen. "Mannen bakken meer brood en vrouwen eerder meer cake", zegt professor Charlotte De Backer. Maar wat maaltijden betreft kiezen vrouwen dan weer vaker voor gezond. De Corona Cooking Survey is een onderzoek naar ons koop- en kookgedrag in quarantaine. [naar artikel]
Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]
Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Van "Thuis" naar "Het huis"; van Simonneke naar Marleen Merckx. In "Het huis" spreekt Marleen Merckx eerlijk over de mooie en minder mooie momenten uit haar leven. [naar artikel]
De professor Marleen Temmerman klaagt in "De afspraak" de steeds schrijnendere omstandigheden aan waarin vrouwen wereldwijd moeten leven. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]
"Bakken is dé nieuwe hobby in coronatijden", blokletterde onze website afgelopen weekend. Eraan toevoegend: "Een gezellige namiddag wafels, pannenkoeken of een heerlijke chocoladecake bakken met het hele gezin. Het kunnen kleine lichtpuntjes zijn." Maar die kleine lichtpuntjes kunnen wel eens volledig de mist ingaan, wanneer het resultaat van al dat bakken duidelijk wordt. Want bakken is iets wat men moet leren, met vallen en opstaan dus. En dat er dan 'gevallen' kan worden, is evident. Gelukkig zijn er dan sociale media om de 'misbaksels' met de nodige humor en zelfrelativering aan de wereld te tonen. [naar artikel]
Voor bakkers die hun brood zelf bakken, warme bakkers dus, is het elke nacht vroeg opstaan en hard werken. Er zijn er ook steeds minder. 20 jaar geleden waren er 4.000 warme bakkers, vandaag nog 2.600. Ook Bob lijkt niet van plan om zijn papa op te volgen in de bakkerij. "Het liefst zou ik kok worden", zegt hij in "Karrewiet". [naar artikel]
Droog brood. Daar heeft Nic De Houwer uit Deurne zowaar een nummer en bijhorende videoclip over gemaakt. "Da brood van de Koolruit" heet het, en begon als een grap van Nic, die het brood van de supermarkt aan de droge kant vindt. Maar ondertussen is z'n clip al duizenden keren bekeken, en ook Colruyt reageerde al. [naar artikel]
Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken. [naar artikel]
Wie de Sint-Annakapel of Keizerskapel in de Antwerpse Keizerstraat bezoekt, heeft veel kans dat Helena Vanloon (51) de deur opent. De Limburgse... [naar artikel]
Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]
Brood bakken met een 120 jaar oud zuurdesem uit Canada? Geen probleem voor bakker Karl De Smedt (47). Hij verzamelt desems van over de hele wereld,... [naar artikel]
{ "type": "information_text", "text": "Meerderheid: Open Vld (14)" } [naar artikel]
Sint-Truiden trekt 8.000 euro uit om honger op school aan te pakken. Alle scholen in de stad krijgen bonnen waarmee ze bij Truiense handelaars brood, beleg en fruit kunnen aankopen. Daarvoor werkt de stad samen met het online platform "brood(doos)nodig". [naar artikel]
De makers van "Thuis" gaan komende week testopnames doen om na te gaan of ze nieuwe afleveringen kunnen maken met respect voor de veiligheidmaatregelen tegen het coronavirus. Dat zegt netmanager van Eén Olivier Goris in "De zevende dag". Marleen Merckx (Simonne Backx) ziet het helemaal zitten. [naar artikel]
{ "text": "Meerderheid: Open VLD (14)", "type": "information_text" } [naar artikel]
{ "text": "Meerderheid: Open Vld (14)", "type": "information_text" } [naar artikel]
Op het afrittencomplex van de E314 ter hoogte van Zonhoven/Houthalen-Helchteren zijn zondagochtend drie wagens gebotst na een confrontatie met een groep everzwijnen. Sinds dinsdag vonden er al minstens vijf ongevallen plaats met evers. [naar artikel]
Een jaar geleden schreef Marleen Verschelde uit Menen 2.650 euro van haar dochters rekening naar die van een vriendin, of dat dacht ze toch. Ze werd het slachtoffer van oplichting via Whatsapp. Tijdens het praten met de oplichters kreeg Marleen telefoon van haar bank omdat er verdachte transacties aan de gang waren op haar rekening. Toch kon de bank hen niet tegenhouden. Marleen heeft haar geld nog altijd niet terug en vertelt haar verhaal aan "De inspecteur" op Radio2. [naar artikel]
{ "text": "Meerderheid: Open VLD (14)", "type": "information_text" } [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.