Huiver jij bij de gedachte dat je tot je 65ste zal moeten werken? Nochtans zijn er veel mensen die er bewust voor kiezen om hun pensioen zo lang mogelijk uit te stellen, zoals huisdokters Stephan (73), Hilde (70) en Stefaan (70). Wij vroegen aan deze artsen op leeftijd naar hun gouden tips voor een lang, actief en vooral gezond leven. [naar artikel]
Wij spraken met Hilde, Romy en Marijne van de serie Albatros over dik zijn, stigma’s en bodypositivity. Maar wat wij ons afvragen is: kán je gezond zijn met een BMI van boven de 30? Eerder bleek al dat mensen met buikvet kwetsbaarder zijn voor corona. “De coronacrisis heeft onze relatie met eten en beweging danig verstoord”, zegt expert Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen en auteur van het boek Lekker lang Leven. [naar artikel]
Huiver jij bij de gedachte dat je tot je 65ste zal moeten werken? Nochtans zijn er veel mensen die er bewust voor kiezen om hun pensioen zo lang mogelijk uit te stellen, zoals huisdokters Stephan (73), Hilde (70) en Stefaan (70). Wij vroegen aan deze artsen op leeftijd naar hun gouden tips voor een lang, actief en vooral gezond leven. [naar artikel]
Diëtisten krijgen steeds meer mensen over de vloer die hopeloos verloren zijn gelopen tussen richtlijnen van wonderdiëten en tips van voedingsgoeroes. Daarom vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), dat het hoog tijd is voor een pleidooi om het simpel te houden en vooral te vertrouwen op je gezond verstand. “Voeding lijkt wel de nieuwe religie”, merkt hij op. Als dat waar is, dan moeten we misschien eens goed luisteren naar deze preek. [naar artikel]
Vier jaar nadat de voedingsdriehoek letterlijk ondersteboven werd gekeerd, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven zeven aanbevelingen voor die ons niet alleen gezonder moeten doen eten, maar ook garant staan voor een milieuverantwoord voedingspatroon. Zo moeten we bijvoorbeeld vaker kiezen voor kraanwater, peulvruchten en noten, en minder vlees eten. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, legt in onze VRT NWS Live uit wat de aanbevelingen precies inhouden. [naar artikel]
Zijn die portie boontjes, wortelen of andere groenten geen succes bij je kind? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft tips om je kroost van groenten te leren houden. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
“Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? “Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het”, legt voedingscoach Anntje Peeters uit. “Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn.” Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd. [naar artikel]
Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud. [naar artikel]
Eetgewoontes in coronatijden: ook voedingswetenschappers hebben er dezer dagen een vette kluif aan. Toch is het voor diëtist Michaël Sels duidelijk: 'De belangrijkste manier om je immuniteit te boosten, is een gezond gewicht.' [naar artikel]
Eetgewoontes in coronatijden: ook voedingswetenschappers hebben er dezer dagen een vette kluif aan. Toch is het voor diëtist Michaël Sels duidelijk: 'De belangrijkste manier om je immuniteit te boosten, is een gezond gewicht.' [naar artikel]
Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud. [naar artikel]
Lees dit artikel: Zijn plantaardige hamburgers en aanverwante vleesalternatieven eigenlijk wel gezond? Vegetarisch eten of plantaardig diëten is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Als gevolg hiervan is er een enorme vraag naar plantaardige alternatieven voor vlees, zoals worstjes en hamburgers. Maar er is nog veel dat we niet weten over deze voedingsproducten, inclusief of ze wel zo gezond zijn als sommigen misschien denken. Hoewel veel van […] Lees dit artikel: Zijn plantaardige hamburgers en aanverwante vleesalternatieven eigenlijk wel gezond? [naar artikel]
Is granola uit de supermarkt een goed idee? En wat kun je doen om de zelfgemaakte variant zo gezond mogelijk te maken? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s. [naar artikel]
Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, proberen we bezoekjes aan de supermarkt te beperken. Daarom deelt BelOrta, de... [naar artikel]
Je wil graag vers en gezond koken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor: dat is de realiteit voor velen. “Dankzij een goede voorbereiding of mealpreppen heb je een hele week lang eten", tipt Sandra Bekkari. Op dag 13 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt ze 8 efficiënte tips om het aan te pakken op zo weinig mogelijk tijd. “Hou restjes groenten van je avondmaal bij om er een lunch mee te maken.” [naar artikel]
“Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? “Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het”, legt voedingscoach Anntje Peeters uit. “Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn.” Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd. [naar artikel]
In een wereld waarin we ons dagelijks veel moeten ontzeggen, past ook een diëtist, zou je denken. Maar Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wil niets weten van verboden. Ook met zijn njam!-programma Lekker Lang Leven wil hij mensen positief stimuleren. Zelf leerde hij Antwerpen elke week beter kennen door een volgehouden zoektocht naar de beste pistolet van ’t Stad. [naar artikel]
Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje. [naar artikel]
Een dieet betekent niet altijd dat je kilo’s wilt verliezen, maar misschien ook dat je graag zou bijkomen. Elke dag chips, pizza en donuts op je menu zetten is niet bepaald de meest gezonde aanpak. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven, geeft tips om het cijfer op de weegschaal te verhogen. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
De vastenperiode is begonnen en iedereen die eraan deelneemt, heeft zo zijn eigen methodes. Voor Sven De Ridder betekent vasten dat hij veertig dagen lang geen snoep, suikers of dessertjes eet. Een challenge die velen uit de weg zouden gaan, want gesuikerde voeding is nu eenmaal lekker. Wie de uitdaging wel overweegt, vraagt zich misschien af welke impact dat heeft op je lijf, suikers bannen uit je voeding? Wij vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.