Dat hij op het nippertje geen stervoetballer werd, heeft Gordon Ramsay (56) al lang verwerkt. Want zijn culinaire carrière nam zo’n hoge vlucht dat de man van o.a. Kitchen Nightmares, nu op VTM2, miljonair werd. Hoe wordt je rijk met koken? Een reconstructie in vijf culinaire gangen. [naar artikel]
07:00 Onze top vijf van de beste kookboeken van het afgelopen jaar: ideaal als last minute cadeau voor de foodies in je leven of om zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
De meest populaire (televisie)kok van Vlaanderen schrijft niet alleen zelf kookboeken, hij leest ook de recepten van z'n collega's en haalt er inspiratie uit. Maar bij de vijf titels die Meus kiest, zitten lang niet alleen kookboeken. Wat is de dagelijkse boekenkost van Jeroen Meus? [naar artikel]
De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.) [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week... [naar artikel]
01:00 We zoeken ernaar in LinkedIn-posts, in kookboeken en in onze leiders. Maar hoe werkt inspiratie? En is het alleen weggelegd voor Picasso’s? De Nederlandse psycholoog Ap Dijksterhuis schreef er een boe... [naar artikel]
De Antwerpse Manon Van Aerschot (30) geeft meer dan tienduizend Instagrammers elke dag kookinspiratie via @macaron_manon. De culinair journaliste en foodstyliste groeide in enkele jaren uit tot een populaire foodie en bracht intussen ook twee kookboeken uit. “Mijn job is mijn passie en omgekeerd: alles draait bij mij rond eten”, zegt ze. [naar artikel]
Deze week vertonen sterren zich ter ere van Halloween op hun engst. Nog wat inspiratie nodig voor je eigen look vanavond? Wij zochten (en vonden!)... [naar artikel]
Maandag openen veel restaurants opnieuw de deuren. Het is dus nog niet te laat om die culinaire horizon nog een keer te verruimen in eigen keuken. Deze vier foodblogs leveren genoeg inspiratie om zelfs een tweede lockdown vlotjes door te komen. [naar artikel]
Dat hij op het nippertje geen stervoetballer werd, heeft Gordon Ramsay (56) al lang verwerkt. Want zijn culinaire carrière nam zo’n hoge vlucht dat de man van onder andere Kitchen Nightmares, nu op VTM2, miljonair werd. Hoe word je rijk met koken? Een reconstructie in vijf culinaire gangen. [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Wie nog niet weet wat aan te trekken voor een Halloweenfeestje kan nog wat inspiratie halen uit deze outfits van beroemdheden. Wat denk je van... [naar artikel]
Koken in de keuken, of het nu gaat om een simpele pasta pesto of een vijfgangenmenu, vraagt een goede voorbereiding. En om die zogenaamde mise en place vlot te laten verlopen, komen culinaire wetenschappers Bridget Lancaster en Julia Collin Davison van organisatie America’s Test Kitchen op vraag van de Britse website Business Insider met enkele handige tips op de proppen. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze 5 recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Op pittoreske pleintjes of in geheime binnentuinen, stoer aan het water of high in the sky: qua terrassen is er heel wat concurrentie in Antwerpen. Na rijp beraad overleefden deze vijf de selectie omdat ze én duizelingwekkend zijn van locatie én garant staan voor culinaire verwennerij, de grootste stad van Vlaanderen waardig. Wauw-factor verzekerd! [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]
Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]
Een ruime keuze in wijn, maar ook lekker eten. Dat kan gaan van kleine hapjes aan de toog tot een uitgebreide maaltijd met alles erop en eraan. Dat is onze omschrijving van een culinaire wijnbar. Vijf eethuizen die op de een of andere manier heel speciaal zijn en waar wijn de rode draad door het verhaal is. [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week viel ons oog op Wrap ’n Roll van Karin Stöttinger. [naar artikel]
Om pasta te koken heb je niet per se een grote pot met kokend water nodig. Deze hack bewijst dat het ook anders en nog eenvoudiger en sneller kan. [naar artikel]
Op 14 februari vieren we zoals elk jaar Valentijn, en wat is er fijner dan je partner te verrassen met een cadeautje? Geen inspiratie? Wij zetten... [naar artikel]
In goeie kookboeken leven verhalen. Want koken brengt mensen samen. Eten verbindt. We kozen de vijftien beste van dit jaar voor u uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.