Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 January 2021
04:52 uur

Eigenaar Brussels Airlines verwacht snel akkoord over reddingsplan

Express

04/05/2020 - 07:07

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, verwacht binnenkort een akkoord met de Duitse regering over een reddingsplan.... The post Eigenaar Brussels Airlines verwacht snel akkoord over reddingsplan appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Vandaag nog akkoord over reddingsplan Brussels Airlines” (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag nog wordt een akkoord verwacht over de redding van Brussels Airlines. Dat meldt Travel Magazine. Het kernkabinet van de regering zou nu...
  [naar artikel]
 2. Akkoord over reddingsplan Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De overheid zal Brussels Airlines 290 miljoen euro lenen...
  [naar artikel]
 3. Akkoord over reddingsplan Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties (21/07/2020 - De Morgen)
  Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De overheid zal Brussels Airlines 290 miljoen euro lenen in ruil voor fikse garanties over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 4. Duits akkoord met Lufthansa over reddingsplan brengt redding Brussels Airlines in stroomversnelling (21/05/2020 - Express)
  Er is een doorbraak in de gesprekken tussen de Duitse regering en Lufthansa over een steunpakket aan de luchtvaartgroep. Een... The post Duits akkoord met Lufthansa over reddingsplan brengt redding Brussels Airlines in stroomversnelling appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Lufthansa verwacht snel akkoord over reddingsplan (03/05/2020 - De Tijd)
  18:29 De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansaverwacht binnenkort een akkoord met de Duitse regering over een reddingsplan. Ook wordt er deze week een doorbraak verwacht in de onderhandelingen met de Belg...
  [naar artikel]
 6. Gevolgen van reddingsplan Lufthansa voor Brussels Airlines nog onduidelijk, maar tijd dringt (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat de gevolgen zullen zijn voor Brussels Airlines van het akkoord dat gesloten werd tussen moedermaatschappij Lufthansa en de Duitse overheid, is nog niet bekend. Dat bevestigen de onderhandelaars van vakbonden en directie bij Brussels Airlines. Maandag vond een nieuwe ondernemingsraad plaats over de geplande herstructurering bij de Belgische luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 7. Luchtvaartexpert Riadh Bahri over het reddingsplan voor Brussels Airlines: "Forse toegevingen van Lufthansa" (21/07/2020 - VRT NWS)
  De Belgische overheid heeft een akkoord bereikt met Lufthansa over een reddingsplan voor Brussels Airlines. Maar wat staat er nu juist in dat plan en wat betekent dit voor het voorbestaan van luchtvaartmaatschappij? Onze luchtvaartexpert Riadh Bahri geeft tekst en uitleg bij gastvrouw Hanne Decoutere.
  [naar artikel]
 8. Brussels Airport zeer tevreden met reddingsplan Brussels Airlines (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airport is zeer tevreden met het akkoord over de redding van Brussels Airlines en met de steun van de Belgische overheid voor de...
  [naar artikel]
 9. Hoog spel om Lufthansa houdt Brussels Airlines in spanning (25/06/2020 - De Morgen)
  Vandaag stemmen de aandeelhouders van Lufthansa over het reddingsplan tussen de Duitse regering en de luchtvaartgroep. De uitkomst is van levensbelang voor dochterbedrijf Brussels Airlines, dat inmiddels zijn sociaal akkoord rond heeft.
  [naar artikel]
 10. Brussels Airlines hoopt deze week nog op akkoord met regering (07/07/2020 - De Tijd)
  16:29 Brussels Airlines hoopt dat moederbedrijf Lufthansa en de Belgische regering nog deze week een akkoord over een reddingsplan bereiken.
  [naar artikel]
 11. Akkoord over redding Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS. De overheid zal Brussels Airlines 290...
  [naar artikel]
 12. Akkoord bij Brussels Airlines: 1.000 werknemers moeten vertrekken (26/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De directie van Brussels Airlines heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij op lange termijn. Een kwart van de 4.000 werknemers verliest zijn of haar baan, volgens Brussels Airlines noodzakelijk “om de competitiviteit te vergroten, en de werknemers een langetermijnperspectief te bieden”.
  [naar artikel]
 13. De week van de waarheid voor reddingsplan Brussels Airlines: regering en directie willen landen (11/05/2020 - VRT NWS)
  Na weken onderhandelen is er de voorbije dagen forse vooruitgang geboekt in de gesprekken tussen de federale regering en luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines over een pakket maatregelen die de maatschappij moet redden nu de luchtvaart door de coronacrisis door een ongeziene crisis gaat. Maar er rest nog één belangrijke en moeilijke horde: een finaal akkoord met het Duitse moederbedrijf Lufthansa.
  [naar artikel]
 14. Brussels Airlines kan twee extra langeafstandsvliegtuigen krijgen (23/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Als alles goed gaat, zal Brussels Airlines in 2026 kunnen beschikken over minstens twaalf langeafstandsvliegtuigen, twee meer dan nu. Dat heeft minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) donderdag gezegd in de Kamercommissie Financiën, waar er een gedachtewisseling plaatsvond over het reddingsplan van in totaal 460 miljoen euro van de federale regering en Lufthansa voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 15. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - De Tijd)
  01:00 De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 16. België wil inspraak bij Brussels Airlines, maar Europa verzet zich (27/05/2020 - Express)
  Het reddingsplan voor Brussels Airlines botst op Europese weerstand. De regeringsplannen om de luchtvaartmaatschappij te redden stroken niet met de... The post België wil inspraak bij Brussels Airlines, maar Europa verzet zich appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L’Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 18. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - Knack)
  De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L'Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 19. Akkoord over redding Brussels Airlines hangt in de lucht (21/07/2020 - Express)
  De federale regering heeft een ontwerpakkoord bereikt met Lufthansa over de redding van Brussels Airlines. Dat werd bericht door de... The post Akkoord over redding Brussels Airlines hangt in de lucht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. “Belgische overheid wilde 390 miljoen euro in Brussels Airlines pompen” (12/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Brussels Airlines heeft dinsdag bekendgemaakt dat het ongeveer duizend banen wil schrappen. Nochtans waren er vergevorderde onderhandelingen tussen het Duitse moederbedrijf Lufthansa en de federale regering over een reddingsplan. Dat schrijft de Waalse krant La Libre.
  [naar artikel]
 21. Akkoord bij Brussels Airlines: kwart van 4.000 werknemers moet vertrekken (26/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De directie van Brussels Airlines heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij. Een kwart van de 4.000 werknemers verliest zijn of haar baan, volgens Brussels Airlines noodzakelijk “om de competitiviteit te vergroten, en de werknemers een langetermijnperspectief te bieden”. Nu moet er nog duidelijkheid komen over steun van de overheid en moedermaatschappij Lufthansa.
  [naar artikel]
 22. Brussels Airlines mag hopen: Lufthansa krijgt groen licht voor steunpakket (25/06/2020 - De Morgen)
  Op de algemene vergadering keurden de aandeelhouders van Lufthansa het reddingsplan goed. Ook Europa gaf zijn fiat. Nu kunnen de onderhandelingen voor dochter Brussels Airlines ook afgerond worden.
  [naar artikel]
 23. Redding Brussels Airlines: Belgische en Duitse onderhandelaars komen na drie maanden tot een akkoord (21/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk hebben de onderhandelingsteams een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De Belgische overheid zal 290 miljoen euro lenen aan de vliegtuigmaatschappij in ruil voor stevige garanties over de toekomst van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 24. Redding Brussels Airlines: Belgische en Duitse onderhandelaars komen na drie maanden tot een akkoord (21/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk hebben de onderhandelingsteams een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De Belgische overheid zal 290 miljoen euro lenen aan de vliegtuigmaatschappij in ruil voor stevige garanties over de toekomst van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 25. Redding Brussels Airlines: Belgische en Duitse onderhandelaars komen na drie maanden tot een akkoord (21/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk hebben de onderhandelingsteams een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De Belgische overheid zal 290 miljoen euro lenen aan de vliegtuigmaatschappij in ruil voor stevige garanties over de toekomst van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 26. Ruzie tussen piloten Brussels Airlines en Thomas Cook (26/01/2018 - VRT NWS)
  Er is nog steeds geen akkoord over het statuut dat piloten moeten krijgen die voor Thomas Cook Airlines Belgium werkten, maar nu zijn overgeheveld naar Brussels Airlines. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november voert Brussels Airlines alle vakantievluchten uit voor touroperator Thomas Cook. 40 piloten en 120 cabinemedewerkers kwamen zo bij Brussels Airlines terecht.
  [naar artikel]
 27. Lufthansa krijgt groen licht voor steunpakket - en dat is hoopgevend voor Brussels Airlines (25/06/2020 - De Morgen)
  Op de algemene vergadering keurden de aandeelhouders van Lufthansa het reddingsplan goed. Ook Europa gaf zijn fiat. Nu kunnen de onderhandelingen voor dochter Brussels Airlines ook afgerond worden.
  [naar artikel]
 28. Belgische en Duitse onderhandelaars bereiken akkoord rond redding Brussels Airlines (21/07/2020 - VRT NWS)
  Na meer dan drie maanden onderhandelen hebben de Belgische en Duitse onderhandelingsteams van Brussels Airlines, de Belgische overheid en luchtvaartmaatschappij Lufthansa een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. Dat heeft VRT NWS uit verschillende bronnen vernomen. De Belgische overheid zal, na akkoord van de regering, de noodlijdende luchtvaartmaatschappij een lening verstrekken van 290 miljoen euro in ruil voor stevige garanties over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 29. Reddingsoperatie van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geen staatssteun maar een lening van 290 miljoen euro, terug te betalen tegen 2026. Plus 170?miljoen euro vers kapitaal – in cash – van Lufthansa voor zijn Belgische dochter. Met de uitdrukkelijke voorwaarde dat het geld binnen Brussels Airlines blijft. Na meer dan drie maanden onderhandelen zijn de federale regering en Lufthansa het eens geworden over een reddingsplan voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 30. Vakbonden en directie Brussels Airlines finaliseren sociaal akkoord (22/06/2020 - De Tijd)
  19:50 Het sociaal akkoord bij de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is bijna rond. Vermoedelijk wordt dinsdag beslist over het jobverlies en de looninlevering.
  [naar artikel]
 31. Personeel Brussels Airlines levert in: 'De citroen is nu helemaal uitgeperst' (12/04/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines bespaart meer dan 100 miljoen euro, onder andere door het personeel de komende twee jaar voor hetzelfde loon 15 procent méér te laten werken. Afvloeiingen zijn niet voorzien in het reddingsplan.
  [naar artikel]
 32. Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging (11/08/2018 - Metro)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie donderdag een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. Dat is vernomen van vakbondsman Filip Lemberechts (ACLVB). De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Tegelijk is afgesproken dat over de andere aspecten – seasonal crews en verloning – tegen uiterlijk 30 november een akkoord moet worden bereikt. Bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging (09/08/2018 - Metro)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie donderdag een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. Dat is vernomen van vakbondsman Filip Lemberechts (ACLVB). De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Tegelijk is afgesproken dat over de andere aspecten – seasonal crews en verloning – tegen uiterlijk 30 november een akkoord moet worden bereikt. bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines – Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Tientallen Belgische bedrijfsleiders steunen geviseerd Brussels Airlines: “Van strategisch belang voor België” (04/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een groep Belgische CEO’s pleit in een brief voor het behoud van Brussels Airlines. De bedrijfsleiders willen zo tegenhouden dat het Duitse Lufthansa, sinds 2016 eigenaar van Brussels Airlines, de Belgische luchtvaartmaatschappij fors zullen inkrimpen.
  [naar artikel]
 35. Akkoord bij Brussels Airlines: “75 procent van jobs bewaard” (26/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De directie van Brussels Airlines en haar ondernemingsraad hebben een akkoord bereikt over een reeks structurele maatregelen die nodig zijn om competitiviteit van de luchtvaartmaatschappij te vergroten en daarmee haar werknemers een langetermijnperspectief te bieden.
  [naar artikel]
 36. Lufthansa-CEO Carsten Spohr: "Brussels Airlines is te klein om een succesverhaal te zijn op zichzelf" (05/06/2018 - VRT NWS)
  "Niemand kent Brussels Airlines in Scandinavië of Madrid. Eurowings moet het uithangbord worden." Dat zegt Carsten Spohr, CEO van Lufthansa Group, sinds december voor 100 procent eigenaar van Brussels Airlines, in een gesprek met VRT NWS. Ook de vakbonden krijgen ervan langs. "Ik zeg u: als Brussels Airlines geen betere resultaten behaalt, moeten ze van ons ook geen cadeaus verwachten."
  [naar artikel]
 37. Brussels Airlines stap dichter bij verlossing (24/06/2020 - Express)
  De Duitse miljardair Heinz Hermann Thiele zal het reddingsplan van de Duitse overheid voor Lufthansa, waar hij een belangrijke aandeelhouder... The post Brussels Airlines stap dichter bij verlossing appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Stewardess ‘De ideale wereld’ geeft uitleg bij reddingsplan Brussels Airlines (14/05/2020 - De Standaard)
  Brussels Airlines gaat onder druk van moederbedrijf Lufthansa 1.000 mensen ontslaan om de huidige crisis te overleven. Dat treft niet alleen het personeel, ook de reiziger zal er iets van merken. De stewardess van De ideale wereld legt het allemaal uit aan de hand van de veiligheidsvoorschriften.
  [naar artikel]
 39. Herstructurering bij Brussels Airlines wordt ‘geïntensiveerd’ (07/04/2020 - De Morgen)
  Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verwacht ook na de coronacrisis een significante afname van het luchtverkeer. De raad van bestuur van het moederbedrijf van Brussels Airlines heeft beslist om uitgebreide maatregelen te nemen om de capaciteit van de vluchtoperaties op lange termijn te verlagen. De herstructurering bij Brussels Airlines zal “geïntensiveerd” worden, klinkt het.
  [naar artikel]
 40. “Belgische overheid wilde 390 miljoen euro in Brussels Airlines pompen” (12/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines heeft dinsdag bekendgemaakt dat het ongeveer 1.000 banen wil schrappen. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Duitse groep Lufthansa, zou de federale regering daarmee verrast hebben. Die twee partijen zouden namelijk in vergevorderde onderhandelingen over een reddingsplan voor de luchtvaartmaatschappij geweest zijn. Dat schrijft de Waalse krant ‘La Libre’.
  [naar artikel]
 41. Brussels Airlines redden of niet? (09/05/2020 - De Tijd)
  01:02 Brussels Airlines vraagt 290 miljoen euro staatssteun om de coronacrisis te overleven. Maar een deal tussen de federale regering en eigenaar Lufthansa blijft uit. Moet de belastingbetaler de onrendabe...
  [naar artikel]
 42. Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer (03/03/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt nog meer vluchten van en naar Italië door het coronavirus covid-19. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De inkrimping van het aanbod wordt verlengd en uitgebreid. Brussels Airlines blijft wel al haar bestemmingen in Italië bedienen. Vorige week besliste Brussels Airlines al om, gezien de snel teruglopende vraag naar vluchten binnen Europa, […] The post Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Vakbonden en directie Brussels Airlines bereiken akkoord over herstructurering (24/06/2020 - Express)
  Er is een principeakkoord tussen de vakbonden en de directie bij de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Dat moet nu aan het... The post Vakbonden en directie Brussels Airlines bereiken akkoord over herstructurering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Vakbonden en directie van Brussels Airlines bereiken akkoord over werkdrukverlaging (09/08/2018 - De Morgen)
  Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Ook is afgesproken dat voor de andere aspecten - seasonal crews en verloning - nog iets meer tijd nodig is om tot een akkoord te komen.
  [naar artikel]
 45. Het barslechte moment van Brussels Airlines (17/05/2018 - De Tijd)
  15:36 De piloten van Brussels Airlines ruiken hun kans om eindelijk betere arbeidsvoorwaarden uit de brand te slepen. Maar zolang eigenaar Lufthansa geen duidelijkheid schept over de toekomst, gunt de direc...
  [naar artikel]
 46. Moedermaatschappij Brussels Airlines weigert reddingsdeal van 390 miljoen euro (12/05/2020 - Express)
  Lufthansa, de Duitse eigenaar van de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, gaat niet in op een voorstel van de Belgische federale regering... The post Moedermaatschappij Brussels Airlines weigert reddingsdeal van 390 miljoen euro appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Duidelijkheid op komst over ontslagronde Brussels Airlines (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na het ontwerpakkoord over het reddingsplan voor Brussels Airlines is er bij de luchtvaartmaatschappij nog een dossier dat zijn ontknoping nadert: dat van de afslanking van het personeelsbestand met een kwart. De vakbonden verwachten dat eind deze week of begin volgende week duidelijk zal zijn hoeveel mensen vrijwillig willen opstappen bij de maatschappij en hoeveel naakte ontslagen er zullen vallen.
  [naar artikel]
 48. Duidelijkheid op komst over ontslagronde Brussels Airlines (22/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na het ontwerpakkoord over het reddingsplan voor Brussels Airlines is er bij de luchtvaartmaatschappij nog een dossier dat zijn ontknoping nadert: dat van de afslanking van het personeelsbestand met een kwart. De vakbonden verwachten dat eind deze week of begin volgende week duidelijk zal zijn hoeveel mensen vrijwillig willen opstappen bij de maatschappij en hoeveel naakte ontslagen er zullen vallen.
  [naar artikel]
 49. Onrust groot bij Brussels Airlines dat einde vreest (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomst oogt niet rooskleurig voor Brussels Airlines. Lufthansa, dat eigenaar is van de Belgische luchtvaartmaatschappij, legt meer en meer z'n...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.