Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Apache

Koken met aardappelen: met recepten uit het verleden komen we er niet

04/05/2020 - 12:31
"Dat april erg warm was en er heel erg weinig regen viel, zal zowat iedereen wel opgevallen zijn. Hydrologen waarschuwen ons dat droogte en warme temperaturen samengaan met hevigere en intensere regen op andere momenten. Neem daarbij de wijdverspreide betonnering van de bodem en een waterverkwistend landbouwmodel in acht en het is duidelijk dat droogte in Vlaanderen in de komende jaren alleen maar voor meer problemen gaat zorgen. Dat geldt potentieel ook voor de aardappelteelt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe krijg je aardappelen perfect gaar? En schil je ze best voor het koken of niet? Chef-kok legt uit hoe je de meest gemaakte fouten vermijdt (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


2. Tips en makkelijke recepten voor studenten die eigenlijk geen tijd hebben om te koken (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]


3. “Aardappelen worden vaak verkeerd klaargemaakt": chef-kok tipt hoe je aardappelen altijd perfect gaar krijgt (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


4. “Veel mensen maken aardappelen verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappelen altijd perfect én snel gaar krijgt (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


5. Leren koken met IKEA: recepten voor echte keukenklunzen (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ben jij een echte dummy in de keuken en lijkt alles mis te lopen zodra er kookpotten bij komen kijken? Dan heeft IKEA de oplossing: recepten in [naar artikel]


6. "Snel klaar en geen bergen afwas achteraf": 4 recepten van foodblogger Kokerellen die deze belofte waarmaken (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. “Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek. [naar artikel]


7. Van tagliatelle met zalm tot noedels met crispy kip: 5 recepten die je volgende week uit de nood helpen tijdens het koken (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]


8. ‘Lang Leve(n) Gezond’: 3 x recepten uit Sandra Bekkari’s nieuwe kookbijbel (18/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Al vijftien jaar is ze een vaste waarde op het vlak van gezond koken en Sandra Bekkari denkt nog niet aan stoppen, integendeel. De Vlaamse voedingsdeskundige lanceerde zopas nog maar eens een nieuwe titel, ‘Lang Leve(n) Gezond’. Daarin komen naast koken nog een hele resem andere aspecten van een gezond leven aan bod, maar natuurlijk stelen Bekkari’s recepten zoals altijd de show. Wij selecteerden onze drie favorieten. [naar artikel]


9. Hartig of zoet? Deze recepten maak je klaar in de buitenlucht (03/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]


10. Vegan recepten: tips en alternatieven waarmee je heerlijk plantaardig kan koken (01/11/2019 - De Morgen)

Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]


11. Koken met seizoensgroenten: Drie heerlijke recepten met wintergroenten (05/12/2022 - Metro)

Het is guur buiten en het begint in de namiddag al donker te worden. Omdat de dagen kort zijn, verlangen we naar lange avonden binnen met verwarmende maaltijden. Denk aan stevige soepen en rijkelijk gevulde risotto, maar ook aan winterse stoemp met aardappelen en groenten. De winterse keuken heeft genoeg te bieden om samen lekker lang te genieten van het avondeten. [naar artikel]


12. 'Ik schrijf recepten voor mensen die nooit leerden koken' (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn veel mensen die graag lekker eten, maar nooit koken omdat ze dat niet kunnen. Melissa Hemsley wil deze stuntelende thuiskoks helpen. "Ik... [naar artikel]


13. Zero-waste koken: met deze recepten verspil je zo weinig mogelijk in de keuken (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Zero-waste koken is in: je verspilt zo weinig mogelijk voedsel. Het begint eigenlijk al in de winkel, met ecobewust kopen. Echt niet moeilijk! [naar artikel]


14. KOKEN. Deze drie recepten zijn lekker en Instagramwaardig (14/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Volg de stap-voor-stap recepten van de zusjes Najat en Nadia Yachou, alias de Kookmutsjes, en jouw zoete en hartige gerechten zien even Insta-yummie uit. [naar artikel]


15. Recepten met chloorgas en muggenspray: Nieuw-Zeelandse supermarkt verbrandt zich aan experimentele app (10/08/2023 - VRT NWS)

De Nieuw-Zeelandse supermarkt Pak 'n' Save heeft een app gelanceerd, waarbij artificiële intelligentie (AI) gebruikt wordt om recepten op te stellen op basis van wat de klant in huis heeft. Handig, maar ook gevaarlijk, zo blijkt. Naarmate gebruikers hun boodschappenlijstjes uitbreiden naar andere huishoudproducten, worden recepten voorgesteld als "giftige sandwiches" en gebakken aardappelen met muggenspray. [naar artikel]


16. Gezond in no time: 3 recepten uit het nieuwe boek van Sandra Bekkari (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

“Gezond koken duurt niet langer dan ongezond koken.” Dat bewijs ik met mijn nieuwe boek ‘Fast Food’. Voor iedereen die weleens tijd te kort komt... [naar artikel]


17. “Koken in de microgolf is goedkoper dan met een gewone oven”: hoe pak je dat aan? En wat kan je er allemaal in klaarmaken? (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]


18. Tip voor de herfstvakantie: drie makkelijke recepten om met je kinderen te koken (28/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Gerechten die in de smaak vallen bij kinderen, en die ze tegelijk ook nog eens zélf kunnen maken, da’s dubbele winst. Mama Katrijn Debruyne deelt met ons haar favoriete recepten, die gezond en eenvoudig zijn. [naar artikel]


19. Plantaardig koken voor elke dag: van hartige granola tot frambozentaart (27/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Elly Pear bundelde recepten vol groenten en fruit en verdeelt ze in basisrecepten voor doordeweeks of uitgebreider voor het weekend als je tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of vooruit wil koken. [naar artikel]


20. Weet je niet wat je volgende week wilt koken? Deze zes recepten helpen je meteen op weg (11/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Koppel dertigers woont al jaar lang onafgebroken op cruiseschepen: “Koken en schoonmaken behoort tot het verleden” (27/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Ze zijn geen miljonairs en hoefden hun huis zelfs niet te verkopen, en toch slagen Monica Brzoska (32) en Jorell Conley (36) erin om voltijds op cruiseschepen te kunnen wonen. “Vroeger moest ik lessen voorbereiden, koken en schoonmaken. Dat behoort allemaal tot het verleden.” [naar artikel]


22. De favoriete ‘fast food’ recepten van Sandra Bekkari (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)

“Geen tijd, te druk,....na tien boeken heeft keukenprinses Sandra Bekkari al heel wat smoesjes gehoord waarom we niet gezond koken. Maar met haar nieuw boek ‘Fast Food’ wil ze daar definitief verandering in brengen. Met 80 recepten, die gemiddeld een halfuurtje in beslag nemen én de afwas tot het minimum beperken, wil ze alle stereotypen rond gezonde voeding doorbreken. Om goed van start te gaan, deelt ze alvast haar vijf favoriete recepten. [naar artikel]


23. Tweesterrenchef maakt recepten klaar van bijna 100 jaar geleden: “We volgen het allereerste kookboek van de Boerinnenbond” (15/10/2020 - VRT NWS)

Vanavond gaan 2 topchefs van tweesterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge koken met recepten van na de eerste wereldoorlog. Ze doen dat naar aanleiding van een tentoonstelling over het leven na de eerste wereldoorlog In het Yper Museum. [naar artikel]


24. Snelle pizza of worteltaart om van te smullen: recepten voor een heerlijk chaotisch leven (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Heerlijk chaotisch koken is wat er volgens Laurence Roothooft en Martena Duss gebeurt als het je ontbreekt aan inspiratie – of net wanneer je ervan overloopt. Het resultaat van hun recepten is in ieder geval altijd hetzelfde: lekker, en vaak ook gezellig. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!