Verscheidene Belgische brouwers hebben maatregelen genomen die hun horeca-uitbaters moeten helpen om de impact van de corona-crisis te helpen opvangen.... The post Belgische brouwers ondersteunen hun horeca appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het nieuws van de toekomstige verhuizing van het Havencentrum Lillo wordt slecht onthaald in het polderdorp. De horeca-uitbaters noemen het de zoveelste ‘aanslag’ van de overheid. [naar artikel]
De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. En dat zal met een nieuwe aanpak gebeuren: uitbaters moeten vragen aan hun klanten om zelf iets te laten weten als ze ziek worden, elke zaak moet een Covid-coördinator hebben en er zouden duidelijke grenzen moeten zijn tussen de tafeltjes. Horeca-uitbaters wachten het definitieve protocol nog af, maar plaatsen al enkele grote vraagtekens. [naar artikel]
Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]
Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]
Donderdag wordt de warmste dag ooit in ons land. Met temperaturen van meer dan 40 graden nemen organisaties en horeca-uitbaters uitzonderlijke maatregelen tegen de hitte. [naar artikel]
In Oudenaarde hebben horeca-uitbaters deze voormiddag geprotesteerd tegen de strenge coronamaatregelen. Ze vinden het niet kunnen dat de horeca alweer 4 weken moet sluiten, terwijl niet bewezen is dat daar mensen besmet geraken. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]
HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]
8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden. [naar artikel]
De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]
De helft van de kleinhandelaars en horeca-uitbaters die voor de coronacrisis nog geen webwinkel hadden, is tijdens de lockdown wel via het internet beginnen te verkopen. Samen met de hinderpremie leverde dat voor de meeste handelaars toch genoeg inkomsten op om de crisis door te komen. Maar echt duurzaam is zo'n webwinkel niet voor de kleinhandel, want de kosten zijn erg hoog. [naar artikel]
Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt. [naar artikel]
Het horecapersoneel mag het mondmasker opnieuw bovenhalen. Klanten hoeven dat niet te doen, maar zij moeten dan weer hun coronapas tonen als ze op café of restaurant willen gaan. Maatregelen waar niet alle uitbaters voor staan te springen. [naar artikel]
De overheid moet vooral in eigen boezem kijken wanneer gezocht wordt naar de opmerkelijke hoge inflatie waarmee België wordt geconfronteerd in vergelijking met zijn buurlanden. Dat zeggen diverse partijen in hun reactie op de beslissing van Kris Peeters, minister van economie, om een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van de hoge Belgische inflatie op te […] The post Overheid zelf schuldige van de hoge Belgische inflatie? appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters willen snel duidelijkheid en vooral perspectief over wanneer ze weer aan het werk mogen. "Geef ons een datum en een aantal besmettingen vanaf wanneer het weer mag", klinkt het. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
“Britse voetbalfans staan erom gekend duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters vragen we om zware bieren en sterke drank niet te promoten”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. De stad maakt zich op voor de komst van 1.500 supporters van Manchester City. De Britten mogen vrij naar de Breydelstad afzakken – in tegenstelling tot de PSG-fans enkele weken geleden, maar de politie neemt toch enkele maatregelen. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]
De stad Gent gaat extra politieagenten inzetten in de Overpoort om te vermijden dat amokmakers nog een kans krijgen om de boel er op stelten te zetten. Na overleg met de horeca-uitbaters worden nog extra maatregelen onderzocht, zoals het invoeren van een ingangspas en extra controles. "Alle uitbaters hebben beslist om als signaal de deuren om zes uur 's ochtends te sluiten, dat is vroeger dan normaal bij de aanvang van het academiejaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.