Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Horeca-uitbaters vragen overheid om blijvende maatregelen om crisis te overleven

05/05/2020 - 20:18
"Hoe kunnen we binnenkort weer op een veilige manier op café of restaurant gaan? Truienaar Luc Withofs investeerde 15.000 euro om zijn brasserie coronaproof te maken. Hij heeft een coronaplan klaar dat hij wil overmaken aan de overheid. Zijn familiezaak bestaat 81 jaar. Voor het eerst vreest hij voor het voortbestaan. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Belgische brouwers ondersteunen hun horeca (20/03/2020 - Express)

Verscheidene Belgische brouwers hebben maatregelen genomen die hun horeca-uitbaters moeten helpen om de impact van de corona-crisis te helpen opvangen.... The post Belgische brouwers ondersteunen hun horeca appeared first on Business AM. [naar artikel]


2. Horeca-uitbaters klagen over verhuizing Havencentrum: “Wie wil er nu nog naar Lillo komen?” (29/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het nieuws van de toekomstige verhuizing van het Havencentrum Lillo wordt slecht onthaald in het polderdorp. De horeca-uitbaters noemen het de zoveelste ‘aanslag’ van de overheid. [naar artikel]


3. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


4. Vragen bij regels voor heropening terrassen: “Ik ga geen markeringen op de grond zetten” (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. En dat zal met een nieuwe aanpak gebeuren: uitbaters moeten vragen aan hun klanten om zelf iets te laten weten als ze ziek worden, elke zaak moet een Covid-coördinator hebben en er zouden duidelijke grenzen moeten zijn tussen de tafeltjes. Horeca-uitbaters wachten het definitieve protocol nog af, maar plaatsen al enkele grote vraagtekens. [naar artikel]


5. “Pop-ups doen de cafés doodbloeden”: horeca ziet wildgroei van pop-up met lede ogen aan (05/06/2023 - Het Nieuwsblad)

Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]


6. Sjoemelen met een witte kassa, hoe kan dat? “Het eerste wat horeca-uitbaters ons vragen is ‘wat kunnen we nog’?” (06/12/2019 - Het Nieuwsblad)

Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]


7. Evenementen afgelast, horeca sluit de deuren (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Donderdag wordt de warmste dag ooit in ons land. Met temperaturen van meer dan 40 graden nemen organisaties en horeca-uitbaters uitzonderlijke maatregelen tegen de hitte. [naar artikel]


8. Oudenaardse horeca protesteert tegen coronamaatregelen: "Niet iedereen gaat dit overleven" (22/10/2020 - VRT NWS)

In Oudenaarde hebben horeca-uitbaters deze voormiddag geprotesteerd tegen de strenge coronamaatregelen. Ze vinden het niet kunnen dat de horeca alweer 4 weken moet sluiten, terwijl niet bewezen is dat daar mensen besmet geraken. [naar artikel]


9. Heropening van horeca wordt allesbehalve feest: “Er dreigt een bloedbad” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


10. Overleg heropstart horeca (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]


11. Limburgse horeca-uitbaters furieus over mogelijk verbod op rookruimtes (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)

HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]


12. OPROEP: Stel jouw vragen over de heropening van de terrassen aan horeca-topman Matthias De Caluwe (06/05/2021 - VRT NWS)

8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden. [naar artikel]


13. Rijmenamse advocate en horeca-uitbaters trekken naar Raad van State tegen avondklok (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]


14. Kleinhandelaars overleven crisis door onlineverkoop, maar duurzaam is het niet: "Te hoge kosten voor kleine spelers" (10/05/2020 - VRT NWS)

De helft van de kleinhandelaars en horeca-uitbaters die voor de coronacrisis nog geen webwinkel hadden, is tijdens de lockdown wel via het internet beginnen te verkopen. Samen met de hinderpremie leverde dat voor de meeste handelaars toch genoeg inkomsten op om de crisis door te komen. Maar echt duurzaam is zo'n webwinkel niet voor de kleinhandel, want de kosten zijn erg hoog. [naar artikel]


15. Enkel de terrassen open? Meerderheid horeca-uitbaters wil het niet (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt. [naar artikel]


16. Coronapas voor de klanten, mondmasker voor het personeel: horeca-uitbaters over de nieuwe maatregelen (27/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Het horecapersoneel mag het mondmasker opnieuw bovenhalen. Klanten hoeven dat niet te doen, maar zij moeten dan weer hun coronapas tonen als ze op café of restaurant willen gaan. Maatregelen waar niet alle uitbaters voor staan te springen. [naar artikel]


17. Overheid zelf schuldige van de hoge Belgische inflatie? (03/08/2016 - Express)

De overheid moet vooral in eigen boezem kijken wanneer gezocht wordt naar de opmerkelijke hoge inflatie waarmee België wordt geconfronteerd in vergelijking met zijn buurlanden. Dat zeggen diverse partijen in hun reactie op de beslissing van Kris Peeters, minister van economie, om een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van de hoge Belgische inflatie op te […] The post Overheid zelf schuldige van de hoge Belgische inflatie? appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


18. Horeca-uitbaters vragen perspectief over terrasjes en heropening: "Geef ons een datum"  (23/02/2021 - VRT NWS)

Heel wat horeca-uitbaters willen snel duidelijkheid en vooral perspectief over wanneer ze weer aan het werk mogen. "Geef ons een datum en een aantal besmettingen vanaf wanneer het weer mag", klinkt het. [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]


20. Horeca Vlaanderen: “Uitbaters beseffen nu dat sluiting nog nodig is” (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)

“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]


21. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


22. 1.500 Britse voetbalfans mogen vrij naar Brugge komen: “Horeca-uitbaters, promoot geen zware bieren of sterke drank” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Britse voetbalfans staan erom gekend duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters vragen we om zware bieren en sterke drank niet te promoten”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. De stad maakt zich op voor de komst van 1.500 supporters van Manchester City. De Britten mogen vrij naar de Breydelstad afzakken – in tegenstelling tot de PSG-fans enkele weken geleden, maar de politie neemt toch enkele maatregelen. [naar artikel]


23. Heropening van de horeca wordt geen feest: “Hinderpremie moet compensatiepremie worden, anders dreigt bloedbad” (03/06/2020 - Het Nieuwsblad)

De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]


24. Stad Gent neemt maatregelen tegen amokmakers in Overpoortstraat, uitbaters sluiten iets vroeger dan normaal als "signaal" (20/09/2021 - VRT NWS)

De stad Gent gaat extra politieagenten inzetten in de Overpoort om te vermijden dat amokmakers nog een kans krijgen om de boel er op stelten te zetten. Na overleg met de horeca-uitbaters worden nog extra maatregelen onderzocht, zoals het invoeren van een ingangspas en extra controles. "Alle uitbaters hebben beslist om als signaal de deuren om zes uur 's ochtends te sluiten, dat is vroeger dan normaal bij de aanvang van het academiejaar. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!